Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar Hayırlı Geceler, Hayırlı Sahurlar. 24 Ocak Ankara elden teslim ettim, bugün arayamadım 24 Ocak yada tarihi bir iki gün önce yada sonra gönderilip onaylanan arkadaşlar varmı..?

Selamun aleyküm hayırlı günler cümleten emekli olan yada emekliliği onaylanan arkadaşlara bir sorum olacak aylık gelir türü ne olarak yazıyor ben e devletten sorgulama yaptığımda aylık türü yaşlılık aylığı yazıyor doğru mu

Sümer35

Yaşlılık aylığııı doğruu [emoji4]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sümer35

3 ayda bir alınan bir maaş türü kalmadı zaten. ayrıca yaşlılık aylığı dediği herkezin bildiği emekli maaşıdır zaten adına takılmayın.

Ve maaş daha düşük oluyor diye biliyorum 🙊
Samil38 yaşlılık aylığı dıye yazınca bi an tereddüt te kaldım dedim 3 ayda bir 1500 tl maaş mı alacaz dıye ürktüm yani 🙊🙊🙊🙈🙈🙈🙊🙈

Her ayy alınır [emoji4] ama istek yapılırsaaa 3 aylıkda alınır diye biliyorum maaşı almaya başlayınca orasını düşünürüzzz normal emeklilik prosüdürü neyse o olurrr sümer [emoji4]

Arkadaşlar 29 Ocak aradım şimdi bayramdan sonra sonuçlanır dediler.
Bugün tam 4 ay oldu.

denizmm kafam karıştı valla iyi ce kurt düştü içime 😁 hakkımızda hayırlısı bakalım inşallah ne olacak ne kadar bağlanacak görcez ayın 1 itibarı ile 🙏

Sümer35

Afiyetle yemeyi nasip etsin herkese maaşını [emoji2969][emoji4]

Arkadaslar bi arkadasim vergi indirimi icin basvurdu.seker hastasi ilac raporuda var ama rapor özel hastaneden.doktor hem tahlil yapti hemde ozel hastanenin tahlillerine bakti. Sekeri 135 cikti 3 aylik seker 5.85 cikti.doktor oran vermedi. 3 aylik oran 6.50 ve üstü olması gerekiyomuş. Zaten ilac kullaniyo 4 yildir peki oran vermediyse bu ilaclari neden kullaniyorum diyor. Öylece ankaraya gonderecem diyor. Bundan oran alabilirmi ankaradan bilgisi olan varsa bilgilendirebilirmi...

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba;
Bugün aradım ankarayı raporum %59 ile 1 yıl süreli onaylanmış.
Yarın İzmir vergi dairesine gönderecekler.Rapor İzmir vergi dairesine ne zaman ulaşır?
Emeklilik süreci için neler yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi?
Emekliliğimi iptal etmeden Rapor süreli olduğundan tekrar kontrol muayenesine nezaman gitmeliyim?

yardımcı olacak olan arkadaşlar var ise yazabilirmi?

Herkese acil şifalar diliyorum geçmiş olsun umarım herkesin raporu tez zamanda eline ulaşır.
İyi günler

Yarın vergi dairesinden elden al vakit kaybetmeden ssk ya müracat et.ben 1 gün sonra aldım.

snr1976

Merhaba

Size bir sorum olacak.Engelli raporunuz süreli miydi ve rahatsızlıklarınız neydi yazabilr misiniz?Benim raporum 1 yıllık ama kronik rahatsızlıklarım.Sadece psikiyatri kontrol şartı yazdığı için 1 yıl süreli verdiler.Merak ettim neye göre veriyorlar.

Arkadaşlar ilk raporlar süreli oluyor benim rahatsızlıklar kardiyoloji klas2, diyebet,birde hiper Lipidemi bunlara 2 yıl kontrol yazmış ben şimdi merak ediyorum 2 yıl sonra hangisi düzelecek rahatsızlıklarıma 2 yıl içerisınde düzelme olur diyor raporda bekleyeceğiz inşallah düzeliriz Seker tansiyon trigiliserit hepsi iyileşir inşallah.

24 nisan

komikler ya
bende diyabet2(10 yıl) ,hipertansiyon (7yıl) ,hiperlipidemi(20 yıl) oldu.Hiç düzelenini görmedim.Aksine diyabet ilerledi insüline döndü nasıl olacakmış merak ettim.Şaka gibi ya güler misin ağlar mısın?

emre merhaba;
Hastane raporum 1 yıl süreli Ankaranın verdiğide 1 yıl süreli oldu.
Colon CA %40+25
Bel fıtığı %8
Rahatsızlıklar bunlar.

elden veriyolarmı acaba?

Aynen şaka gibi ya ben dedim raporu veren hastane doktorları 2 yıllık verdi ankara süresiz verir onlarda onayladı aynen yani onlarda düzelir fikrindeler.

24 nisan
Aslında olay şu; kimseyi emekli etmek istemiyorlar,çünkü devletten para çıkacak.Cumhurbaşkanı Ahlat ta saray yapılması ile ilgili itibardan tasarruf olmaz dedi.Ama engellilerin maaşından tasarruf olur.Bu iş bu kadar burası Türkiye.

snr1976
Şener merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.yazınızı vergi dairesinden elden alabilirsiniz.

scorp06
merhabalar. evet sgk ya gittim beni arayan memur ile görüşüp özür deiledim. (telefonda biraz tartışmıştık.) dosyamın kapanmadığını, ankara tarafından vergi indirimimim onaylandığı takdirde kendilerine haber vermem gerektiğini, ve tekrar sigortalı çalışmaya başlamadığım sürece, emeklilik müraacatımın 22,05,2019 olarka kalacağını söylediler.
Bu arada ben ssk dan, eşim sgk olduğu için (onun üzerinden de bakılabiliyorum) ssk gününe ihtiyacım olmadığı için (erken emeklilik için emeklilik şartlarını taşıyorum) çıkışımı 8 (emekliik) kodu ile çıkış yaptım.

Bu tür müraacatlarda bence tüm bu durumları gözeterek işlem yapın. Ben tm anlamıyla ümitli değilim ama yinede böyle bir müraacat yaptım.

Müraacat yapacakları da etkileyerek işlemlerinde bir aksilik yaşamalırını istemem açıkcası.

bu arada benim de raporum 19.03.2019 da nakara iletildi görünüyor.

emre yarın posta ile gönderecekler cuma günü gelirmi hemen ya anlamadım.

snr1976 Ankarada onaylanan raporlar elektronik ortamda gönderiliyor vergi dairesi ne raporunuzun onay yazısı yazıldı ise vergi dairesinden alabilirsiniz sonucunuzu

arkadaslar intvrg.gib.gov.tr den nesaj geldi ve 11.02.2019 tarihli dilekçeniz ile engellilik indiriminden faydalanmak üzere yapmış olduğunuz başvuru sonucuna yönelik olarak saglık kurulu raporunuz merkez sağlık kurulunca incelenmiş çalısma gücünün yüzde 44 kaybettiğine karar verilmiştir 11.02.2019 itibaren üçüncü derece engelliler için uygulanan engellilik indiriminden yararlanması mümkün olup başkanlık yazısı ve onaylı rapor örneği ekte gönderilmiştir e devletten çıktısını hemen aldım darısı tüm arkadaşların basına olsun

13 şubat gidiş tarihi

Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun benimde aynı tarih bu gün aradım bayramdan sonra çıkar dediler kurulda çıktı yazım aşamasında dediler hangi ilden gonderdin düşme varmi raporda

Üst Alt