Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Umityalcin

amin insalah bu kadar bekledigimize deger ben 22 ekim 2018 den beri bekliyorum hakkımızda hayırlısı beklemekten başka çare yok

Son düzenleme:
Sgk ya dilekçe verilirse süre ne kadar oluyor bilgisi olan varmidir

Heyete henüz girmedim ama özel bir kalp doktoru bana şu raporu verdi
EF 61
Hafif sol Ventrikül hipertrofisi
İvs bazalinde kalınlaşma 12.5 mm e=a hafif lv diastolik disfonksiyon
Böyle bir rapor verdi ama anlamadım ne oldugunu

Bunu anlaya bilen varmı acaba

Tekno63
sgk ya dilekçeyi verdiğiniz ayı takip eden diğer ayın 1 itibarı ile emekli maaşınız işlemeye başlıyor fakat işlemler de ki süreç illerde ki yoğunluğa göre değişiklik gösterebiliyor

Mesela ben 7 Mayıs itibari ile sgk ya dilekçe mi verdim 1 Hazıran itibarı ile emekliliğim başladı ama daha henüz maaş almaya başlamadım işlemler devam ediyor hala 🙊

kocaoğlan
30 verirler sana kalpten bendeki hastalığın aynısı ef benim 60 idi bana 30 verdiler.ama diğer hastalıklardan 25 toplamda 55 baltazar 47 rapor sürekli şuan Ankarada 04.03.2019 gönderildi temmuzu bulur gelmesi Hastalıkların hepsi kronik

Koca oglan

Başka rahatsızlıklarınız var mı bilmiyorum ama kalpten çok çok %30 alabileceğinizi düşünüyorum

Rahatsızlığımız aynı göz ve tansiyon benim 2 el bilegindeki skafayid kırığı var pilatinli vede kaynamadıgını söylemesine rahmen %2 verdi sana ise bi bilekten %6 vermiş hastaneden Hastaneye fark edermi anlamadım

Sümer35

Siz hangi bölgedeki sgk ya verdiniz dilekçeyi bende izmirde ikamet ediyorum çok uzun sürmüş gibi e devletten gorebiliyormusunuz

Camdibili2 neden ekimden beri bekliyorsun

Eskiden oranlari düşünüyorlarmış devamli..ama simdi en azindan oran düşürme yok.

titanikks ben 22 ekimde heyete basvuru yaptim 15 gunde doktor işlerim bitti sonra kurul icin 18 subata verdiler gün heyete girdim 18 şubatta sonucunu 10 gün sonra alcan dediler martin basinda sonucumu aldim alir almaz izmir vergi dairesine elden başvuru yaptım heyete başvuru yaptıgımda calısmıyordum daha sonra ise girdim malesef cok uzin bir süreç oldu insallah bekledigimize deger

Camdibili2
Benim nisan 16 ankaraya gitti..agustos sonuna senk geliyor..askerliğimiz cok daha..şafak 75 gibi sayiyorum ben

Arkadaşlar vergi indirimi onaylanıpta son 1,iki ay içinde sgk ya başvuran 2000 öncesi girişi olan yılını ve bağlanan maaşı yazabilirlermi acaba.....(sigorta başlama yılını)

Kardeşim ben başvurdum martın 27de mayıs 24 ilk maaşımı aldım..2,5 ay sürüyor bağlanması

MAŞDAN ÇOK BEKLENTİN OLMASI EGER PRİMLER ASGARİ ÜCRETSE 1352 TL

SAVCI3

Girişin ne zaman benimki 97de arkadaşların verdiği bir siteden hesaplattırdım 1544tl çıkıyor ek ödemeyle...

Alp74

747 gün var 2000 öncesi 59.40 ek ödeme 1544 tl çıkıyor doğrumu bilemem.Bir başka yerden hesaplatıncada 1270 tl çıkıyor hangisi doğru kii...

@Tekno63 mersinli ağır bakım ın ordakı sgk şubesi ne verdim evet e devletten görüyorum maaş hariç tüm bilgiler gözüküyor Hazıran 26 da alacam inşallah ilk maaşımı 94 giriş 7550 günüm var ek ödeme olarak 77.72 olarak çıkıyor 2000 tl cıvarı maaş bağlanacak nasipse 🙏

77.72×26:2020 civari..demekki ek odeme carpi 26 sistemi dogru gozukuyor

titanikks aynen x26 doğru gibi gözüküyor benim bildiğim de maaşın %4 ü ek ödeme olarak çıkıyor ☺️

@kocaoğlan
Senin muhtemelen yüksek tansiyon sorununda var çünkü, lvh yani sol ventrikül hipotrofisi tansiyona bağlı kalp kasında yapısında kalınlaşma olduğu için hipotrofiye uğruyor. Ef değerleriniz normal yani kalbin kan pompalama oranı iyi sorun yok gibi duruyor ef değeri 50 ve altı olursa sorun olarak algılanır ve Engellilik oranında buna göre verilir. Benim yüksek tansiyon var ef 60 çıktı birde dediğim gibi tansiyona bağlı sol ventrikül hipotrofisi olduğu için bana verilen oran %20 çıktı. Buda cetvelde hipertasnif tedavisi (tansiyon ilacı) alıyor vede lvh var diye tabir ediliyor bu kriterler klas 2 ye giriyor.
Benim anladığım ve anlatabileceğim bilgiler bu şekilde.
Geçmiş olsun.

Bende oraya verdim 31 mayısta 96 giriş benim de 6800 gün var ama sgk maas hesaplama sitesi doğru ben özel sgk danışmanların à hesaplattim aynı cok az fark var benimde 2850 tl gibi gozukuyor

Farka bak ya giriş 2000 prim 5500 maaş 1300 çıkıyor çalışmaya devam
geçen yıl 1550 çıkıyordu git gide düşüyor mu ne

Bu ek ödeme nedir benim sgk hasabına göre 1980 tl görünüyor neye göre çarpıyorsunuz

Üst Alt