Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

1994 girişliyim 8100 günüm var.Son brüt ücretim 5650 TL
Bunu en iyi emekli olupta maaşı belli olanlar bilir kaç tl bağlanıyor,giriş yılına göre ,prime göre 3 aşağı 5 yukarı hemen hemen aynı seviyelerde olur.Deniz hnn,özlem hnm,ilknur hnm daha başka arkadaşlarda vardı onlar yaparsa paylaşım maaş konusunda insanlar fikir sahibi olur diye düşünüyorum....

Yeni maaşa bağlanıpta ek ödemeyi 26 ile çarpılmasının döğru olup olmadığını teyitliyebilirler mi arkadaşlar

Bir yerde okumuştum vergi indirimi ile emekli olanların maaşı SGK sitesinde görünene göre yüzde 2 fazla oluyormuş.teyit edemedim doğruluğunu.lakin maaş bağlanan arkadaşlar buna bakabilirler.hüseyin ervüz YouTube kanalı var orda görmüştüm.

Umityalcin
Kesinlikle haklisiniz. Bir suru faktor etkiliyor. 8100 gun benimde primim olsa belki benimde farkli olurdu. 😊😊😊Yorum yaparken kiyaslama yapmamak lazim. Ben fikir olmasi icin soran arkadasa yazdim.
Alp74
Sgk nin sitesinde oncesinde 1250 cikiyordu benim. Baglanan 40 tl gibi asagi oldu. Ek odemeyide 26 ile carpinca maasim cikmiyor. Bu oranida neye gore yapiyorlar anlamadim.

Ek ödeme maaşın %4 yani 25te 1'i
25+1=26
Yani maaş ek ödemenin 25 katı

Bugünkü maaş 2008 sonrası aylık kazancını etkiler. Maaşını tamamen etkilemez.

57.76 tl ek ödeme
1155 aylik tutari
57.76×25=1444 tl cikiyor. Ama benim maasim 1155 tl.
Maasin %5 i ek odeme.
1155 in %5 i 57.75 tl
Yuzde 5 te 20 kati yapar
57.75×20=1155 tl

Googleden araştırdığımızda 2000 yılı oncesi 70 2000 ile 2008 yılı arası 60 2008 sonrası 35 diye çıkıyo aylık bağlama oranları buradada düşük maaş bağlanan arkadaşlar var insan ister istemez ikilemde kalıyor bir türlü doğruyu tutturamıyoruz

Alp74
129 güncük😆
Oranlar boyle malasef. Sigorta baslangic 98 ama sadece baslangic. Calisma hayatim universite sonrasi basladi. E sonra evlilik cocuklar derken malasefki 2008 sonrasi primim daha fazla. Maas baglanma oranlari cok dusuk. Bu durumdada aaaa niye okadar dusuk maas diyorlar. Zaten 2000 oncesi prim yapmaya yasim yetmiyor

mimihlya

şu sonuca varıyoruz engelli emekli ile normal emekli aynı maaşı alıyo ve de ek ücret 20 ile çarpılıyo 70 - 60 -35 abolar engelli için yanlış bilgi diye düşünüyorum prim istersem 8000 9000 olsun hiç önemi yok gibi görünüyo

abdul1970 23 ocak ta vergi dairesine raporu verdim. Nisan sonun da vergi dairesinden 'yeniden hastaneye sevkiniz uygun görülmüştür' diye mesaj geldi. Vergi dairesinden aldığım evrakta, 'Devlet Hastanesi Başhekimliğine' başlıklı yazı vardı. Yazının en altında istenen evraklar detaylı ekokardiyografi raporu ve stent raporu yazıyordu. hastaneden bunları alıp 2 mayıs ta tekrar gönderdim

mimihlya

Hülya Hanım
Maaş bağlanırken 2000 öncesi 2000-2008 arası ve 2008 sonrası katsayı dikkate alınıyor.O yüzden maaşın yarıya düşmesi gibi bir durum olmaz inşallah.Malulen emekli olunursa evet maaş düşüyor.Normal şartlarda emekli olsan ne kadar maaş bağlanacaksa engelli olarak emekli olduğunuzda da aynısı bağlanıyor.

scorp06
Calisirken kazandigi maasi alamayacak. Yariya dusecek diye kastettigim bu. Sizde besbinkusur brutum var 2600 cikiyor diyorsunuz. Emekli maasi calisirken kazandiginiz maastan dusuk bunu kastediyorum. Sonucta esimede 6 milyar baglanmicak. Haliyle kazanci dusuyor. Herkesin maasi prim yil odenen tutar ve gune gore elbette degisiyor.

Ek ödeme maaş 1225 TL altında ise %5ek ödeme. 1255tl üstüne %4 ek ödeme verilir.

Arkadaşlar Ankara'ya bugün ulaşan varmı arıyorum açmıyorlar 29 Ocak hala ses seda yok

Arkadaşlar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum 1995 ilk işe girişim askerliğimi de 2000 yılında yaptım 6250 gün primim var lakin primler asgari ücret üzerinden yatırıldı askerlik borçlanması yapmış olsam ne kadar maaşa etki yapar henüz bir araştırma yapmadım konu hakkında bilgisiz olduğum için soruyorum

Arkadaşlar 29 Ocak raporum %52 aynı şekilde onaylanmış mail geldi şimdi bütün eklerde içerisinde SGK ya gidip başvurumu yapicam darısı sizlerinde başına inşallah

Askerlik borçlanmam normal emeklilik için benim 200 lira maaş artışı yapıyor. Engelli olarak 110 lira artış yapıyor. Yaklaşık 10-11senede amorti ediyor. Ben yaptıracağım.Engellide 2000-2008 ABO 60 hesaplandığı için normale göre etkisi biraz azalıyor.

Bugün itibari ile maaş bilgilerimde e devlete düştü rabbim herkese nasip etsin inşallah 26 sı nda ilk maaşimi alacam inşallah 🙏🙏🙏🙏🙏

1942 maaş +77.72 ek ödeme

Sümer hayırlı olsun aynı bende bu sitedeki arkadaşların söylediği rakamı alacam
[emoji2969][emoji4]
Şükürler olsun Rabbime ..
Nasip olsun diyer arkadaşlarımada inş.

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denizmm çok şükür çok teşekkür ederim rabbim herkese tez zamanda nasip etsin inşallah 🙏🙏🙏
Alp74 Allah razı olsun evet geçerli sanırım 🙏🙏

Ramtem

engelli emeklilikte normala göre düşük mü oluyo asgari ücret üzerinden değilde biraz yüksek ödemesini yapsak bir avantaj olmazmı

Bu Arada 1600tl de ayrıyetten birikmiş aylık görünüyor toplamda 3700tl görünüyor ilk maaş 🙏🙏😁😁😁😁

Sümer35

Sizin giriş ve ödemeniz nasldı bu maaş oluyor herkes 1200 lerden bahsediyor maaşı hangi siteden hesaplattırdın tuttumu birbirini aydınlatırsan bizleri...Güle güle yemek nasip etsin inş.Deniz hanımında 95ti girişi sanırım.

@Umityalcin çok teşekkür ederim Allah razı olsun rabbim sizlere de nasip etsin inşallah 🙏🙏🙏🙏

Girişim 94 toplamda 7500 günüm var
2000 öncesi 710 gün var biraz önce verdiğim rakamlar e devlette emekli aylık bilgisinde çıkıyor daha önce de sgk nın sıtesinden bugun emekli olsam ne kadar maaş alırım dıye hesaplattığımda ki rakamlar ile birebir tutuyor

Üst Alt