Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

SLM
Arkadaşlar merhaba

Kendi surecimi sizlerle paylaşıyorum
%52 rapor ile 2007 yılında vergi indirimi aldım
2000 sigorta girişi.
18 yıl 4080 güne tanıtım
Şuan 19 yıl 5110 günüm oldu.
2018 Aralık ayında işten ayrılmak için ankara SSK gittim emekli olur yazısını almak için.verdikleri cevap vergi dairesi ile yazışma yapacağız dediler.
Aslında süreç 1 haftalık bir şeyken 1 ay sonra bana bir yazı geldi benden vergi indirimi belgemi isteyen bir yazışma.pek dikkate almadım beklemeye devam ettim.aradan 2 ay geçti SSK gittim durumu sordum vergi dairesi dönüş yapmadı denildi.
Bende vergi dairesine gittim durumu anlattım bana gelen belgeyi gösterdim ve görevli vergi dairesi senmisin dedi bu belge bize gelmesi gerekirdi dedi.yani vergi dairesine gidecek yazıyı bana göndermişler yanlışlıkla. sonra baktı inceledi SSK istediği belgeleri iki dakkada çıkartı fotokopileri bana verdi postayla yarın SSK gönderiyorum dedi.ve vergi dairesinde süreç bitti.
İki sonra SSK gittim emekli olur yazısı ni verdiler.isyerine bildirdim ve işten ayrıldım .
23.05.2019 tarihinde evrakları eksiksiz teslim ettim ve şuan beklemedeyim.
Bugün aradım SSK nedir durum diye vergi dairesinden dönüş bekliyoruz dedi.
Vergi dairesini aradım bizden edilen bir talep yok dedi.
Yine işler çıkmaza girdi şuan.
Pazartesi tekrar SSK gideceğim.

Osman bey E devlet üzerinden aylık bilgisine dair birşey çıkmıyormu siz herşeyi halletmişsiniz anladığım kadarıyla [emoji849][emoji848]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Deniz hanım
E-devlet düşen birşey yok şuana kadar.
Günlük konturol ediyorum.

Kurumlar arası posta işini bizlere
yaptirsalar 1 haftada sonuçlanacak.

Deniz hanım siz müracaatinizi e devlet üzerinden mi yapmistiniz.
İstedikleri raporu vb.nasil ulastirdiniz.?

osman_çavuş

Çok haklısın emeklilik işlemini ben e devlet üzerinden yaptım
Ve vergi dairesinden rapor sonucumun tebliğatını alıp direk sgk kurumuma verdim hepsi bu kadar..
[emoji849] bazen memurlar bile yalnış bilği veriyor olmadı alo 170 si arasanız belki bir cvp alırsınız..

Denizmm.bugun emeklilik kaydim dustu maas 17sinde gosteriyor yalniz maas la alakali yerler 0 gosteriyor 170arasam ogrenebilirmiyim yoksa beklemelimiyim

Pazartesi SSK gideceğim tekrar.
Yine yanlış gönderdiler diye düşünüyorum.
Çok fazla iş degistirmedim 3 farklı firma 3 de Ankara'da
1 haftada sonuçlanmasi gerekirdi.
Aylarca bekletiyorlar.
Vergi dairesindeki memurda engelli hemen hallediyor kendine düşen görevi .beni hiç bekletmedi şimdiye kadar.

@River plate

Hayırlı olsunnn maaş başlangıcına baktınızmı peki ??
Pazartesiyi salı yı bekleyin düşmezse ararsınız gerçi 17 sindeyse görünmesi lazımdı yoksa ilk maaşı temmuzdamı alacaksınız acaba [emoji848]
Ek ödeme belli olmuş mu [emoji849]

Osman bey benim tam 1 haftada yetişti hatta öbür aya kaldı demiştim e devletten bakınca şok oldum..
Siz en iyisi sgk kurumuna gidin hatta gerekirse sefle felan görüşün ona görede bir yol haritası çıkarırsınız..
İyi haberlerinizi alırız insallah..

Denizmm.odeme donemi 5.ay gosteriyor.yani bu aya alamayiz acaba temmuzda alirmiyiz.ek odeme dusmedi.saliyi bekliyim olmadi ararim

River plate İddaa da sanada az kalmadık tek maçlarda duman ettin bizi.
2015 te 15 binlik kuponumu yedin.

River plate

5 ay derken [emoji15] biz 6 aydayız ya
River aylık bilğisine baktın demi
Birde emekli ödeme bilğisine bak olmadı dediğin gibi pazartesi salıyı bekle halen yoksa arayın 170 bir sorgulama yapın en azından merakın gider..

denizimm
Aslında hiç merak etmiyorum
3 milyarlık maaşı bıraktık
1 milyarlık maaş a sevinsek mi uzulsekmi
Reis yaktı bizi.geçmisi düzeltmek için geleceği yaktı.aslinda orta bir formül bulabilirdi.

osman_çavuş

2000 öncesi katsayı 67 iken şu anda 37 lere düşmüş vaziyette bu kadarda olmaz. Devleti yönetenler bir eli bir eli balda yaşarken emekli olan vatandaşlara bağlanan maaşlar komik.Eziyet çektiriyorlar 1500 2000 TL maaşla nasıl geçineceksin ki düşünen yok maalesef.

@Azdavay kardeşim;
bir ay önce bu platformdan yazmıştım. aradaki eksik evrak olayı varsa yada yoksa halletmek için illede vergi indirim sonucunuzu beklemeyin. prosedür şu;
*siz vergi dairesine vergi indirimi için başvurusunuz (başvuru esnasında muhakkak sigortalı olmalısınız)
*sizi vergi dairesi hastaneye sevk eder
*hastane sağlık kurulu evraklarını teslim edersiniz. size ileri tarihli randevu verirler
*randevu günü sağlık heyetine görünürsünüz
*bekleyemeye başlarsınız. sağlık kurulu raporu vergi dairesine gönderir
*vergi dairesi raporu ankaraya gönderir
*ankara raporu onaylar yada onaylamaz
*vergi dairesine gönderir sisteme yükler
*siz vergi dairesinden işverene ve size gelecek tebligatı beklersiniz
*tebligatla birlikte yazıyı ssk ya verip emeklilik müracatı yaparsınız

evet yöntem bu
peki ne kadar sürüyor bu? ocakta verdiyseniz ocakta sağlık kurulunu halledersiniz size 4 ay sonrasına mayısa heyet için randevu verirler.. kurye olmadan posta yoluyla vergi dairesine cevap gönderirler 15 gün sürer. sonra vergi dairesi ankaraya gönderir 15 gün sürer. ankaradan dönüş 4 ay sürer. vergi dairesine dönüş 15 gün sürer. 15-30 gün arası vergi dairesi tebligat gönderir. elinize ulaşması 15 gün sürer. evrağı alıp ssk ya müracat edersiniz.eğer bu başvuru ay başındaysa bir sonraki ayın başında emekliliğiniz bağlanır.. kaç gün oldu? tam 12 ay oldu... şanslıysan bu süre en erken 8 ay olur.
ben ne yaptım? böyle yapmadım;
heyete gireceğim gün ssk çıkışımı yaptım aynı gün ssk ya dilekçe verdim. dilekçenin üstüne vergi indirim süreci devam etmektedir yazdım. heyete girdim çıktım. 1 hafta sonra raporumu hastaneden çıkarrtım. ssk ya evrakların içine koydurdum. evrağı içeri verdiğim tarih itibariyle emekliyim demektir. vergi dairesinden gelecek yazıyı beklemeden hemde. ssk ya müracat tarihi mayıssa 1 hazirandan itibaren emeklilik maaşı işler. ssk başvurunuzu sorgular. vergi indirim cevabı gelmeyince vergi dairesine yazı yazar. vergi dairesi süreç hakkında bilgi yazısı yazar. ssk dosyayı kapatmaz bekletir. vergi dairesinden gelecek bilgiye göre sizi emekli eder. bu şekilde ortalama 5-6 aylık emeklilik maaşınız birikir toplu alırsınız.
şimdi bu yazıdan sonra itirazlar başlıcaktır. yok canım öyle şey mi olur diye.. kanun derki heyet raporu onayladıktan sonra ankaraya gitmesi ve onaylanması sonucunda heyetin onayladığı tarih vergi indirim başlangıcıdır. e siz vergi indirimi sebebiyle emekli olacağınızdan ssk ya başvuru tarihi rapor tarihine endekslidir.
şimdi yine arkadaşlar dicekler ki? ya kabul olmazsa? kabul olmazsa zaten süreci bekliyosun. vergi indirim sonucu gelince tekrar emeklilik müracatı yaparsın. kaybedilen bişi varmı?

@engellsizz a firmasında çalışıyrken aldığınız vergi indirim belgesini x fimasında kullanabilirsiniz. sadece vergi dairesine verilecek bilgilendirme dilekçesi yeterlidir.
UNUTMAYIN!!! aldığınız vergi indirim belgesini iş değiştirseniz dahi kullanabilirsiniz

Denizmm.haziranda emekli odeme bilgileri dustunmu odeme donemi 05.2019yaziyodu.sali ararim oLmazsa

mustafa zeybek
Teşekkür ederim lakin şunu soruyorum, belgemi almak için başvurdugum sırada çalıştıgım firmamdan ayrıldım diyelim ve belgede daha gelmedi ama başka bir vergi dairesine baglı başka bir yerde çalışmaya başlamışsam belge eski firmaya gidecektir değil mi?

denizmm
Peki iş değiştirmiş olsaydınız yani çalıştıgınız aktif şirketin vergi daireniz artık orası olmasaydı yazıyı gene de verirler miydi?

scorp06

Ne kadar bağlandı maaş size elbette yetmiyor ama gücün olduğu sürece çalışmaya devam,malesef hükümetin o yönde yanlışları var Türkleri 2.sınıf vatandaş konumuna düşürdüler...

Engelsiz arkadaşım nerden başvuru yaptıysan oraya gelir sıkıntı yapmayın bunu yeterki dönmesin rapor [emoji87][emoji86][emoji85]
zaten durumunuzu evisten ve interaktif vergi dairesinden vede eski işyerinizdeki muhasebeciden takip edersiniz tebliğatınızı..
Tek derdimiz rapor onaylansın [emoji2969] beklemeyede razıyız..

@River plate

Atıyorum 5 ayın 5 10 20 de olsa 15 dede olsa 28 dede olsa başvuru yaptın ya her diğer sonraki ayın 1 den maaş hesaplanır..
sende benim gibi son dk golü attın eşim öyle derde [emoji5]neyse ondan dolayı bu ay alamazsan zaten temmuza kalır ..
üzülme toplu alırsın yeterki o aylık bilğimizi görelim [emoji2969][emoji4]
Dediğimiz gibi salıyı bekle sen ..

denizmm

Teşekkür ederim, yani işimi değiştirsem de evisten şahsım adına oldugu için takip edebiliyorum, anladım. Eksik olmayın.

Mustafa bey cevap için teşk Yanlız ben kişisel müracaat ile Raporu aldım özel sektör de çalışmaktayım SGK ile bir işim yok özel banka diyeyim benim emekliliğim de bu bankanın sandığından gerçekleşiyor yani maaş buradan bağlanıyor vergi indirimi geldiğinde oraya teslim ediyorum Raporu

Mustafa Bey merhaba
Ben raporumu kişisel müracaat ile aldım.15.03.2019 da maliyeye teslim ettim.Herhangi bir kurum sevki ile almadım.Sonuçlanmasına az kaldı.İşyerinden çıkış yapıp ssk ya müracaat etsem süreç devam ediyor yazsam ssk kabul eder mi dilekçemi , bu konuda çekincelerim var açıkçası.Bir bilginiz var mı bu konuda .Yazdıklarınız güzel ama kabul noktası muamma.Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Merhaba arkadaşlar benim cizelgede şôyle çıkıyor.T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SGK ANA SAYFA
Önceki Sayfa

Döküm Al
Adı ve Soyadı MUSTAFA TURAN Doğum Tarihi 11.10.1969
TC Kimli Kamu/Özel Kodu Özel
Sicil No Bakmakla Yükümlü Olduğu Kişi? Hayır
16.06.2019 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1159.21
Ek Ödeme : 57.96
Gösterge 9475 Ortalama Yıllık Kazanç 8,334.00 Ortalama Aylık Kazanç 1,943.10
Aylık Bağlama Oranı 55.00 Aylık Bağlama Oranı 2 35.00 Aylık Bağlama Oranı 3 27.30

Toplam
2000 Öncesi 1005
2000-2008/10 Arası 271
2008/10 Sonrası 2474
Toplam 3750 bu konuda bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar

Son düzenleme:
@scorp06 ;
ben mustafa beyin ilk bu aşamaları yazdığı tarihin hemen ertesi günü sgk ya gittim. Dedim ki “ben nisan 18 inde vergi indirimi için başvurdum 2 mayısta ankaraya ulaştı. Henüz onay gelmedi, şu an süreç devam ediyor benim primlerim doldu emeklilik şartlarımı da tamamladım. Emeklilik sürecimi başlatmak istiyorum” dediğimde adamın bana sorduğu soru “vergi indiriminiz onaylandı mı?”
Bende onaylanmadı şu an süreç devam ediyor dedim. Adamın bana vediği cevap “onay gelmeden hiç bir işlem yapamıyoruz” oldu. Bende “vergi dairesi ile yazışsanız olmuyor mu?” Diye sorduğumda “vergi indirimi için onay gelmediyse yapacak bir şey yok” dedi.
bilmiyorum her yer farklıdır. Memurun insiyatifine kalmış. Ben yapamadım.

Mustafa 6969

1150 tl maaş bağlanmış çok düşük yaaa arkadaşlara 1500 üzeri bağlanmıştı 2000 öncesi gününüzde var ama...

Camdibili2

Oran düşürmedi , ilk hastahane ile hakem hastahane arasında ki farka atıf yaparak vergi daireme yazı gönderdi ve beni başka bir hastahaneye yönlendirdi, 2 hastahane raporunu incelememişler anladığım kadarı ile raporumda hakem hastahane ibaresi olmasına rağmen kafalarına göre iş yapıyorlar. Bende tüm raporları üst yazıları tetkik sonuçlarını ekine koyarak dilekçe yazıp geri gönderdim

11 nisan tarihinde raporu vergi dairesine verdim , internet sitesinde rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor yazıyor .
Bugün itibarı ile 65 gün oldu , daha uzun süre bekleyen oldu mu ?

Üst Alt