Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar ankarayı aradım 28/05 onaylanmış diyor. Vergi dairesine daha gelmedi. Bir enterasanlık yokmu sizce?
(Samsundan 29/01 ankaraya ulaşım)

Hayirli olsun simdiden. Gelir vergidairesine sen ginede bir teyit ettir ara yarin ankarayi kafan rahat olsun

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15 yıl beklemektense ne gelirse razıyım bunada şükür.Çalışmaya devam

Iyi geceler benim 2000 öncesi 2702 - 2000 ile 2008 arası 2682 - 2008 sonrası 3555 gün ek ödeme 63.13 bana nekadar maaş bağlanır cevaplarınızi bekliyorum

Alp74

Sistemde gördüğünüz normal emekli maaşı.
Engelli emekli olurken engelli ABOlar a göre maaşınız hesaplanır. Maaşınız yükselecek.

River plate

2008 öncesi primin az o yüzden düşük çıkıyor.

Slm arkadaslar bugün Ankara ya ulasamiyorum ulasan arkadaslar varsa hangi tarihte olduklarini ögrenebilirler mi rica etsem ben ulasirsam mutlaka görüştüğümü yazıcam

Ben şimdi Ankara ya ulaştım fakat telefonu açan beyefendi şubarin 3 haftasi bakıliyir benim 6.3 varıslı sizinki 1 ayı bulur dedi her aradığımda bu 1 ay sürecten hic inmiyor ezberlemisler surekli aynı 😔😔

selam arkadaşlar bu gün Ankarayı aradım saat:16:20 geçe (0312 415 32 04) numarayı 13.02.2019 tarihinde giden raporum aynı %45 olarak onaylanmış dün onaylanmış.daha sistemde gözükmüyor ama bir kaç gün içinde gözükür dediler.raporu çıkanlara hayırlısı olsun bekleyenlere'de Allah sabır versin .4 ay kesin sürüyor.

Teoman55

bende de aynısı oldu Ankara'yı arayarak rica minnet halledebildim.ankara 30 Mayıs yolladım diyor İzmir bize gelen birşey yok diyor.araştırınca memur hatasından dolayı yazışma İzmir e ulaşmamış.14 Haziran'da rapor anca geldi.şimdide evis e düşmesini bekliyorum.

Ramtem

yine bugün sordum sgk il müdürlüğü personeline abo sistemi normal bireyle engelli bireyin aynı olduğunu farklı bir abo sisteminin olmadığını söylediler sizin bu tezinizi gerçekleştiren varmı kısacası örneği varmı abo sistemindeki değişiklik hakkında

Merhabalar engelli vergi indirim raporum çıktı 68 puan,sorum şu İstanbul İspark otoparklarından ücretsiz yararlanan var mı? Yarlanan varsa ne tür bir işlem yapılıyor?

engellsizz cevap çok basit;
eski işyerine gitsede gidip vergi dairesinden evrağı teslim alabilirsiniz.. yeni işyerinize verir muafiyet engelli oranına bağlı olarak 1.2. yada 3.dereceden yaptırılır.
yararı oldumu açıklamamın?

Azdavay siz o zaman anladığım kadarıyla vergi indirimine bağlı ememeklilik istemiyorsunuz. bankada çalışıyorsanız bildiğim kadarıyla emeklilik sandığı var orada kesinti oluyor ve normal yolla emeklilikte yararlanıyorsunuz. o zaman vergi idirimi raporu alıp muafiyetten yararlanıp maaşınızı mı arttırmak istiyorsunuz ben onu çözemedim?

scorp06 arkadaşım;
şöyle düşün.... benim yaptığım yol diyelimki olumsuz sonuçlandı? yani ssk bana dedik hayır önce raporu onaylat ankaradan vergi indirimi hakkı kazandın yazını getir öyle emekli yapayım dedi.. ne kaybederim önceden müracaat etsem? en fazla bekliceksin derler. ya kabul olursa? gün ay kaybım olmaz.
sana daha açıklayıcı olsun diye kısa bir şey yazayım belki yardımcı olur.. ben bunları kafama göre yapmadım. önce ssk ya sordum. gittim emeklilik servisi müdürüyle konuştum. ssk çıkışını yapmalısın. çünkü tüm sigorta kollarına tabi olup onay gelirse seni nasıl emekli edelim dediler.haklılar. bende çıkışımı verdim. örnek olsun diye yazıyorum 6 mayısta işten çıkışımı yaptım.6 mayısta heyete girdim 6 mayıs günü yani aynı gün ssk ya emeklilik müracaatı yaptım.11 mayısta raporu heyetten aldım ssk dosyasına koydurttum. rapor ankarada..
kanun derki;
heyet raporlarının çıkış tarihi ki bu 6 mayıs olur, ankaraya gittiğinde ve ankara raporu onayladığında ki bu 4 ay sürer, ne olursa olsun heyet raporunun çıktığı tarih vergi indirim başlama tarihidir der. yani 6 mayıs
ssk ne diyor? vergi indirimi hak ettiğine dair yazı geçerli diyo. ne zaman hak ettim?6 mayıs..ne zaman ssk ya müracaat ettim 6 mayıs.. emeklilik ne zaman bağlanıyor? müracaat tarihinden sonraki ay başı. yani 1 haziran.
demekki ankarada rapor isterse 8 ay sonra onaylansın. siz 1 haziranda emeklisiniz.
yazdıklarımın doğruluğunu ssk ya sorabilirsiniz.
Kerem27 ısrarla bu evrağı işleme koymak zorundasınız diyeceksin.
ve o evrak için vergi dairesi ssk dan bilgi istiyecek yazışacaklar. siz karışmıcaksınız. siz amiyane tabirle dişinizi göstermemişsiniz

:Mustafa Zeybek

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Lakin iş değişikliği durumları biraz boşanmak gibidir genelde iki tarafta ayrılık sonrası pek biraraya gelmek istemez, o nedenle ben olası bir iş değişikliğinde eski şirketime muhtaç olmak istemem, bu mümkün müdür diye sormuştum. Anladım ki eviss den yazı çıkmışsa eski vergi dairesine giderek de yazının bir nüshasını alabilirim sanki?

Üst Alt