scorp06 arkadaşım;
şöyle düşün.... benim yaptığım yol diyelimki olumsuz sonuçlandı? yani ssk bana dedik hayır önce raporu onaylat ankaradan vergi indirimi hakkı kazandın yazını getir öyle emekli yapayım dedi.. ne kaybederim önceden müracaat etsem? en fazla bekliceksin derler. ya kabul olursa? gün ay kaybım olmaz.
sana daha açıklayıcı olsun diye kısa bir şey yazayım belki yardımcı olur.. ben bunları kafama göre yapmadım. önce ssk ya sordum. gittim emeklilik servisi müdürüyle konuştum. ssk çıkışını yapmalısın. çünkü tüm sigorta kollarına tabi olup onay gelirse seni nasıl emekli edelim dediler.haklılar. bende çıkışımı verdim. örnek olsun diye yazıyorum 6 mayısta işten çıkışımı yaptım.6 mayısta heyete girdim 6 mayıs günü yani aynı gün ssk ya emeklilik müracaatı yaptım.11 mayısta raporu heyetten aldım ssk dosyasına koydurttum. rapor ankarada..
kanun derki;
heyet raporlarının çıkış tarihi ki bu 6 mayıs olur, ankaraya gittiğinde ve ankara raporu onayladığında ki bu 4 ay sürer, ne olursa olsun heyet raporunun çıktığı tarih vergi indirim başlama tarihidir der. yani 6 mayıs
ssk ne diyor? vergi indirimi hak ettiğine dair yazı geçerli diyo. ne zaman hak ettim?6 mayıs..ne zaman ssk ya müracaat ettim 6 mayıs.. emeklilik ne zaman bağlanıyor? müracaat tarihinden sonraki ay başı. yani 1 haziran.
demekki ankarada rapor isterse 8 ay sonra onaylansın. siz 1 haziranda emeklisiniz.
yazdıklarımın doğruluğunu ssk ya sorabilirsiniz.
Kerem27 ısrarla bu evrağı işleme koymak zorundasınız diyeceksin.
ve o evrak için vergi dairesi ssk dan bilgi istiyecek yazışacaklar. siz karışmıcaksınız. siz amiyane tabirle dişinizi göstermemişsiniz