Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

strazyevsk,
Ben 13 Şubat 2019 Tarihinde Rapor aldım. Hastaneye Defterdarlık sevkiyle gittiğim için hastane biz kurumunuza raporu göndereceğiz dediler. O zamandan beridir bekliyoruz.. 4-5 ay belki daha fazla nasıl sürüyor bu iş anlamış değilim..
Bu devirde ya dayın olacak ya da amcan. Engelli raporu alırken de hastanelerde sıra, Kan tahlilleri, heyet sırası beklemekten 1,5 ay geçiyor. Yani demem o ki strazyevsk, Nisan ayında vermişseniz Ağustos - Eylül gibi belki çıkar..
Saygılar

Benim 1 mart ankaraya variş temmuzu bekliyorum şuanda şubatın ortasindalar kurul temmuzun 15 bulur tahminimce vergi indirim evrağın bana ulaşmasi geldiği andan itibaren sgk emekli başvurusu yapcam sgk giriş 1998 pirim gün sayısı 7124 rapor sürekli %47

strazyevsk

Raporunuzun Ankaraya gidiş tarıhının üzerine dolu dolu tam 4 ay ekleyin anca sonuç geliyor malesef

Mustafa 6969

Merhaba
Engelli maaşı hesaplanırken ABO larınız. Yükselecek. 2000 öncesi 70
2000- 2008. 60
2008 35. Olarak hesaplanacak.
Askerlik borçlanması hakkınız varsa. İmkânınız varsa borçlanma yapın. maaşınızı çok etkiler.
Not:Bakmakla yükümlü olduğunuz kişi varsa 35 de 40 olarak hesaplanır.

Ramtem

sgk sitesindeki abo sırası ile 65-45-38 sizin söylediÄ£iniz ile arasındaki fark uçurum kadar

Sgk il müdurlügü yetkilidi ile görüştüğümde normal emeklilikle engelli emeklilik arasındaki sadece fark yaş farkı olması diğer sütatüler aynı olduğunu söylediler

Beklemek tam bir zulüm benimde 15 mart sabredeceğiz.3 ay bitti.

scorp06 aynen coğu gitti azı kaldı insallah gittigi gibi onaylanır eksik evrak ve oran düsürulmeden hayırlısıyla inşallah

Camdibili2

bu konuda izleyeceğin yolu yaptıgın işlemleri bana mesaj olarak yazarsan sevinirim. benim de 2005 sürekli. ama vergi indirimi için olmuyor :(

Alp74

2000 öncesi ABOlar maaşa göre değişir. Ben asgari ücret e göre yani 9475 göstergeye göre söylüyorum. ABO 60 der. ABO 70 karşılığından aşağı bağlanamaz. Yani sistem düşük maaş alanı koruyor. 2000 öncesi de yüksek maaş alanı korumuyor. 2000 öncesi Tavandan primin yatsın 5000 günde emekli olsun günde asgari ücretin biraz üstünde maaş bağlanır.
Ssk sitesi engelli maaşı hesaplamaz . Normal maaşı görürsünüz. Emekli olurken maaşınız engelli Abolarına göre hesaplanır.

Arkadaşlar herkese iyi haftalar az önce Ankara ile görüştüm 19/2/19 tarihli raporum kurulda onaylanmış bilginize

calinan merhabalar benim raporum şubat 2019 yılında aldim bahsettiģim kisi esimin is arkadaşi dogustan engelli ve %45 sürekli raporu 2010 yılında almıs surekli oldugu icin bu yıl eski raporu göndermis vergi daireside yonetmeligin degistigini hastaneden tekrar rapor alinmasini gerektigini soylememis 4 ay bekledikten sonra Ankara dan geri donuyor yeni yonetmelige gore rapor alinip tekrar vergi indirimi icin gondercek buda en az 6 ay sürer don basa insanlara günah izmir vergi dairesindeki memur uyari yapsaydi boyle olmazdi

Azdavay

gözünaydın hayırlı uğurlu olsun.İnşallah darısı bize olsun.Az kaldı bize de inşallah bir aksilik çıkmaz.

Ramtem

teşekkürler sgk il müdürlüğünde çalışan memurun mevzuatla bilgisi yok o zaman sgk sitesindeki görülen maaş üzerinden bağlanacak sizin dediğinıze göre 2000 de yapmış olduğum askerliğide ödediğim zaman bana katkısı olur bu anlattığınız abo sistemine göre

Selam arkadaslar.bugun emekli maasimi ogrendim.engellilere biraz yuksek baglaniyor deniliyordu benim aynisi cikti yani %2bile fazla yok.hic aranizda boyle baglanan olupta itiraz dan dolayi yukselen oldumu.ne yapmaliyim

2000oncesi150gun=2000ile 2008arasi857=2008sonrasi3667toplam. 4671gun226bin prim.1116+55ek odeme kurusu kurusuna ayni baglandi sgk emekli maas hesaplamayla.abo59=39=33olarak hesaplama.ilk 2abonun 60dan az olamayacagini soyleyenler vardi ama gercek bu

Itiraz dilekcesi yazmalimiyim

River plate

Hiç uğraşma 2000 öncesi günün yok denecek kadar az bukadarı aldığı na şükret.maaşta en belirleyici etken 2000 öncesi gün fazlalığı.2000 ve 2008 sonrası günlerden emekli olanlar hepten yandı 1000 lira bile alamıcaklar.kanunla 1000 liraya tamamlanacak.seyyanen zam olmazsa hepimiz düşük maaşa talim etcez.

@River plate öncelikle hayırlısı olsun, benimde aynı sgk hesaplama sitesinde ne cıkıyorsa birebir aynı sı bağlandı benim de 2000 öncesi 750 günüm var

Bu şartlarda emekli olan insan nasıl yaşayacak, ölmesin ama sürünsün mantığımı işliyor yasalarda. Bi adaletsizlik var düzeltilmeyen

14-02-2019 da gitti ankaraya rapor ve hala bi haber yok vergi indirimi için

Arkadaşlar bugün Ankara'yı aradım %50 oranla 05/02/2019 tatihinde Ankaraya ulaşan raporum 11/06/2019 tarihinde onaylanıp vergi dairene gönderildi dedi ama iş yerime daha onay yazısı gelmedi

Hayırlı olsun arkadaş.

Bende beklemedeyim SSK ve vergi dairesi arasında kaldı dosyam.
Bugün vergi dairesini aradım istenen bir bilgi yok dedi.
SSK aradım vergi dairesinden dönüş bekliyoruz dedi.
Anladığım talep edilen yazışma postada geziyor
Vergi dairesinden bilgi talep yazısını kendiniz de gorurebilirsiniz dedi gelin vereyim dilekçe dedi.

Benim maaş 900.04 TL hesapliyor SSK yandık
ysrbalci

Vergi dairesi yakınsa fotokopileri ni al işverene teslim et.

Benim maaş 1220 TL görünüyor yarın vergi dairesine gideceğim Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah

Emekli olan arkadaşlar normal emeklilik maaşıyla engelli emekli maaşı arasında bir fark varmıdır yazabilirler mi

Arkadaslar normel emeklilik ile engelli emeklilik arasinda gercekten ne fark var somut bisey ispat eden yokmu hala bir anlasilmazlik var..biri oyle soyluyor biri boyle söylüyor.yokmu bu aradaki farki gercekten ispatlayabilecek birileri..

Normal emekliye göre engelli emekli %2 daha fazla alır.Youtba sorarsanız aynı soruyu ,yanıtlayan uzmanlar var.

bycinaris54

İşin aslınada bakarsanız bağlanan maaşlar normal emeklilikle aynı 3500 gününüzde varsa engelli emekliliğinde 5400 gün kabül ediliyor ve yaştan etkilenmiyor,maaş bağlanmada 2000 öncesi gününüz çoksa bir o kadar maaşınız yüksek oluyor aksi takdirde asgariden yattıysa 900 tl ile 1300 tl arası geziniyor maaşlar,ölmeyin sürünün mantığı...

Üst Alt