Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ramtem

yine bugün sordum sgk il müdürlüğü personeline abo sistemi normal bireyle engelli bireyin aynı olduğunu farklı bir abo sisteminin olmadığını söylediler sizin bu tezinizi gerçekleştiren varmı kısacası örneği varmı abo sistemindeki değişiklik hakkında

505 2018990 ararsanız 2 dakikada anlatırım.

Koşulsuz
20 şubata kadar olanlar sonuçlanmıştı sizinkinde bir yanlışlık var sanırım.
Hatta tahminimce önümüzdeki hafta (28/06/2019) şubat ayı komple sonuçlanır diye düşünüyorum.

şubat ayında değişen engelli yönetmeliğinden dolayı 10-15 gün rapor çıkartılamadı buda şubat ayının diğer aylara göre yoğun olmayacağı anlamını taşıyor bence.

Koşulsuz
20 şubata kadar olanlar sonuçlanmıştı sizinkinde bir yanlışlık var sanırım.
Hatta tahminimce önümüzdeki hafta (28/06/2019) şubat ayı komple sonuçlanır diye düşünüyorum.

şubat ayında değişen engelli yönetmeliğinden dolayı 10-15 gün rapor çıkartılamadı buda şubat ayının diğer aylara göre yoğun olmayacağı anlamını taşıyor bence.

Bilmiyorum ama aradığım kişi bana 15 gün içinde sonuçlanır dedi. Yapacak birşey yok bekleyeceğim.

Epilepsi oranı alabilmek için nöroloji sadece kan talili yaptırdı oranı ona göre verdi eeg çektirmedi umarım bu kadar bekleyiş sonrasında bunu eksik bilgi olarak geri gönderim yapmazlar

505 2018990 ararsanız 2 dakikada anlatırım.
burada emekli olupta abo oranlarının aynı olarak söyleyen arkadaşlar var onların teyitlemesi gerek

Bu gün ankaraya ulaşabilen varmı ? Ulaşa bildeyseniz hangi numaradan

Arkadaşlar 5 şubat tarihli %50 raporum anaylanmış dün onay yazısını aldım bugün evrakları sgk ya verdim şu andan itibaren emekliyim darısı siz bekleyen arkadaşların başına inşallah

Evrağın Ankaraya varış tarihini nereden biliyorsunuz? Denizlide eviss yok. SGK dys evrak takipte göremiyorum. Siz nereden bakıyorsunuz.

Kenan2046 evrağın varış tarihini evis ten bakıyorum ama Denizli vergi dairesini arayıp öğrenebilirsiniz dosya numaranız ile birlikte

Kenan2046 evrağın varış tarihini evis ten bakıyorum ama Denizli vergi dairesini arayıp öğrenebilirsiniz dosya numaranız ile birlikte

Benimki süreli rapordu. Rapor bitiş tarihi 11.05.2019. 02.04.2019 tarihinde SGKdan sevk aldım. 17.04.2019 tarihinde heyetten %45 ile rapor çıktı. https://uyg.sgk.gov.tr/DYSEvrakTakip/sorgu.jsp bu adresten raporun 30.04.2019 tarihinde "Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış" olduğunu, 02.05.2019 tarihinde "giden evrak kayıtlı" olduğunu görüyorum. 47 gün olmuş Evrak Ankaraya ulaşmamış. Ankarayı aradım bugün evrağı bulamadılar. Denizli vergi dairesini aradım. Sizin kontrol muayenesi direk Ankaraya göndermişlerdir dediler. Bir türlü evrağın nerede olduğunu öğrenemedim.

En yeni içinizde benim galiba 29 Mayıs Kocaeli'nden evraklar Ankara'ya gönderilmiş 55 oran sürekli olarak raporum Ankara gidişi evise nezaman düşer bu konuda tecrübeli arkadaşlar destek verirseniz sevinirim.

55 oranla sürekli olarak Kocaeli'nden Ankaraya 29 Haziran günü evraklarim gönderildi Ankara'ya ulaşımı evise nezaman düşer.

2000 yılı öncesi aylık bağlama oranı ABO1, sadece engelliler için değil tüm sigortalılar için alt sınır uygulamasına tabidir ve ABO1, göstergeden yani düşükten prim ödeyenler için 9475 x 12000 x % 70’den az, üst göstergeden yani yüksekten prim ödeyenler için 10175 x 12000 x ABO1 gerçek değeri üzerinden az olamamaktadır.Alt sınır aylık uygulaması az prim ödeyen engelli sigortalıları aylık miktarı açısından koruyucu etkiye sahiptir.

1 Ocak 2000 ila 30 Eylül 2008 tarihleri arası prim ödemesine karşılık gelen aylık bağlama oranı ABO2 % 60’dır.

1 Ekim 2008 tarihinden sonra da prim ödemesi olan vergi indirim belgesi sahibi engelli sigortalı için aylık bağlama oranı ABO3 % 30’dan az olamaz. (5510, geçici md. 10/IV)

Her yıl için 82. maddeye göre tespit edilen prime esas günlük kazanç alt sınırları dikkate alınarak, talep veya ölüm yılına ait Ocak ayı itibariyle 29. maddenin ikinci fıkrasına göre belirlenen ortalama aylık kazancın % 35’inden, sigortalının bakmakla yükümlü olduğu eşi veya çocuğu varsa % 40’ından az olamaz.

Sistem primi az olana faydası var. Primi çok olanların maaşı değişmiyor. 7-8 bin primin varsa yaklaşık sistemde gözüken maaş alır.

Alp74

Aynı epilepsi şikayeti olan arkadaşın birinden istemişler eeg yi eksik belge olarak şansına.....

@Avesus
Hayırlı olsun. Benim 18 nisan vergi dairesine teslim / 2 mayıs ankara’ya ulaştı. Eviss’e 2 hafta sonra düştü. Yoğunluk vardır gecikmeler olabiliyor. Evrağı teslim ettikten sonra üzerine kabaca 4,5 ay ekleyin sabırlı olmaktan başka çare yok. Hayırlısı olsun.

Avesus

Evrağınız evise düşmüştür kontrol ettiniz mi? Bende kocaelinden 6 şubata vergi dairesine teslim ettim şubatın yedisi gibi evrağım ankaraya gönderilmiş ve iki üç gün sonra evrağımı eviste gördüm.

12 Haziranda da ben yeni gönderdim Kocaeli, linden evrakları bekliyor ne zaman gelecek

15ocakta kocaelinden gonderdim21mayista sonuclandi.1haziran itibariyle emekliyim

Hayırlı Akşamlar Arkadaşlar. Nasipse yarın Ssk ya vergi indiriminden emekli olmak için müracat edeceğim. Ne gibi evraklar isteniyor, bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Bir de 240 gün gibi bir sigorta eksiğim var , askerlik borçlanması yapacağım. Bu konu hakkında da bilgisi olan varsa cevaplarını bekliyorum.

Alp74
Benimde epilepsiydi 29 Eylül de gönderdim eksik evrak geldi EEG kan tahlili nöbet sıklığı ilaç raporu istiyorlar halen beklemekteyiz

Avesus bende 30 mayista verdim evisste 3 haziranda göründü ğönderildi cvp bekleniyor yazıyo seninde çıkması ğerek bende kocaeliden yolladım

Ranger76
İlk önce raporumu ve işyerinle ilgili evrakları vergi dairesine götürdüm. Vergi dairesindeki memur hastalıklarınla ilgili tahlil, rapor, film, ilaç raporları ne varsa hepsini getir gönderelim yoksa raporun eksik evraktan geri döner süreç uzar diye uyardı.

Shaky34
Bende götürmemiştim vergi dairesindeki memur uyardı. Ondan sonra tekrar bütün evraklarımı verdim. Ankaraya gönderdiler

beni uyaran olmadı ve tahlil,film ilaç raporu ,vb şeyleri vermedim sitede de öyle bir şey görmemiştim eviste yazan belgeleri verdim şimdi eksik evraktan döner mi?

Son düzenleme:
Ertugrul Aydın

geçmiş olsun vergi indirimi için vergi dairesinden sevkli hastaneye gittim almış olduğum oranı hastane tekrar üst yazı ile vergi dairesine gönderdi artık hastane yapmış olduğu talilleri ilaç raporlarını gönderdimi göndermedimi bilmiyorum inşallah göndermiştir sizin gibi beklemeyiz kolay gelsin

Şöyle bir soru sormak istiyorum arkadaşlar vergi dairesinden engelli raporu için sevkli gittiğimiz hastane rapor sonucunu vergi dairesine tahlil ve raporlarla berabermi gönderiyor sadece rapor sonucunumu gönderiyor bekleyiş arasında bir de bu dert olmaya başladı bklen arkadaşım yazsbilirmi

Ertugrul Aydın

geçmiş olsun vergi indirimi için vergi dairesinden sevkli hastaneye gittim almış olduğum oranı hastane tekrar üst yazı ile vergi dairesine gönderdi artık hastane yapmış olduğu talilleri ilaç raporlarını gönderdimi göndermedimi bilmiyorum inşallah göndermiştir sizin gibi beklemeyiz kolay gelsin

Şöyle bir soru sormak istiyorum arkadaşlar vergi dairesinden engelli raporu için sevkli gittiğimiz hastane rapor sonucunu vergi dairesine tahlil ve raporlarla berabermi gönderiyor sadece rapor sonucunumu gönderiyor bekleyiş arasında bir de bu dert olmaya başladı bklen arkadaşım yazsbilirmi
Kurum isteyince aralarinda yazişma olur yani hastane kuruma herseyi yolluyor

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt