Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ne saçma bir düzen var senin elinde devlet hastanesinin raporu var birde memuru çok rahat bir şekilde yuzdelik oran belirtip motel bozuyor.

Engink57

İşte sistem kurulmuş, niye 20si ret kuramı çekiyorsunuz arkadaş niye sorun yaratıp engel çıkarıyorsunuz raporu uygun ise verin onayını neden hala sorun....

Umityalcin
Zaten sağlık yönünden yaşadığımız sıkıntılar yeterince canımızı yakıyor birde siz niye canımızı daha fazla yakmaya çalışıyorsunuz.Anlamak mümkün değil.Hastane doktorları niye var o zaman .Sadece gelir idaresi kurul yapsın.Onlar baksın o zaman. Raporu aldığımız hastanedeki doktorlar doktor değil mi? Bu nasıl saçma bir sistem?

:Mustafa Zeybek

Selam ben suan resmiyette sigortam yok sizin gibi dun sgk gittim 5 ağustosta saglik kurulundan raporlarim cikacagini soyledim toplamda %81 var sgk gidip emeklilik icin dosya acmasini soyledim sizin gibi fakat acamicagini soyledi bana siz nasil başardınız bunu

@Taksici35
birincisi benim gibi yapmamışsınız anladığım kadarıyla... ikincisi herkes gidip başvuramaz. çünkü şartların oluşması lazım. yani ssk sigortalılık süresi+pirim+oran üçgeni tam olmalı. oran müracaat tarihinde dikkate alınmaz ama diğer iki şart oluşmalı. en önemli fark şu; vergi indirim müraccatı demek emeklilik demek değildir!!! bunu unutmayın!!! vergi indiirim müraccatı yapacağım demek emeklilik için adım diye düşünmeyiniz.. o sonraki aşama.. vergi indirimi sebebiyle emeklilik işte o en son aşama. siz ssk lı değilsiniz. ama müraccat edip emekli olmak istiyorsunuz? ben böyle anladım. yapamazsınız..çünkü;

1) vergi indirim müracattının esas amacı, ben çalışıyorum ey maliye bakanlığı.. bak ssk süresi+pirimim tamam... ama madem ki engelliler için bi yardımımız olsun vergiden muaf tutalım seni demişsiniz ancak önce ıspatla demişsiniz beni bi hastaneye sevk edin 40 üzeri bir oran varsa çalıştığım yerden yada ayrılsamda bundan sonraki yerlerden vergi indiriminden faydalanayım ki ssk ücret bordrosundaki kesintim az olsun elime geçen para fazla olsun demektir. emeklilik değil!!!

2)vergi indirimi için müracaatınızda yukarıdada yazdığım gibi ssk lı çalışan olmalısınız!!! sonra müracaattan sonra isterseniz çıkışınızı yapabilirsiniz..

3)sizinle benim farkım şu; ben müracaat etmeden önce çalışıyordum. bu şekilde müracaat ettim. ocak ayındaydı. mayıs ayına gün verdiler.. ssk lılık devam etti. mayıstaki heyete görünme günü ssk dan çıkışımı yaptım. heyete öyle girdim. ssk dan çıkışımı yaptığım gün ssk ya emeklilik dilekçesi verdim.

farkı anlatabildim sanırım!!

önce ssk lı olacaksın vergi indirimine müracaat edeceksin. heyete girmeden önce istersen ssk çıkışını yapabilirsin

:Mustafa Zeybek sartlar tam engellilik icin muracat edicem sigorta pirim gun hepsi tamam sadece sigorta yok onuda hemen yapicam muracat etmeden ondan sonra olabilirmi yada beni caldirirmisiniz net bir sekilde konussak 05423981213

@Taksici35
bak işte bende onu anlatıyorum. önce ssk lı olacaksın.. sonra vergi dairesine vergi indirim kısmına gideceksin. müracaatını edeceksin. hastane sevk yazısı alacaksın. hastanede sağlık kurulu poliklinklerini gezecksin. sonra imza kaşe tamamsa evrakı teslim edeceksin. onlar heyet için gün verecekler. o tarihte ssk çıkışını yapacaksın. eğer daha önce alınmış bir devlet hastanesi raporun varsa ve 40 üzeri ise vergi dairesi vergi indirim dilekçesi ekine koyacaksın. sonra ssk ya vereceksin.

kısacası vergi indiriminden faydalanır yazısı olmadan ssk emekli etmez. vergi indiriminden faydalanman için vergi dairesine müracaat edeceksin. dolayısıyla hastaneye sevk edilmeden eski raporun varsa geçerli olmaz. oradan eski raporun var ise ona istinaden işlem hızlanır sadece

kısacası senin şartların tam olsada ssk seni emekli etmez. bana vergi indiriminden şu oranla sürekli yada süreli yararlanabilir yazısı ile gel der. bu yazıyo alabilmen için vergi dairesine müracaat etmeden önce ssk lı olmalısın. bu daha net açıklama oldu galiba

Oldu abicimde o sartlar uzerindeyim heyet raporum bekliyorum 5 agustosta alicam sihortali olarak vergi indirimine basvuracam bu raya kadar tamam siz nasil burdan sonra sgk basvurdunuz bunu anlamadim arasaniz net bi sekilde yol gosterin

DOSYA HAREKETLERİ

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

29.01.2019 Mükellef dosyası oluşturuldu.
29.01.2019 90203 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
29.01.2019 41872 Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
20.02.2019 157264 Hastaneden yazı geldi.
07.02.2019 959 Rapor alındı.
22.02.2019 70859 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
01.07.2019 561743 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
27.06.2019 556398 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.
03.07.2019 252661 Sonuç kendisine gönderildi.

29/01/2019 tarihinde başlayan rapor alma serüveni 03/07/2019 tarihinde son buldu. Bu arada 25/05/2019 tarihinde SGK ya emeklilik ile dilekcemi verdim. . Rapor 07/02/2019 tarihinden itibaren vergi indirimine hak kazanmıştır olarak geldiği için %60 oranla 01/06/2019 tarihinden itibaren emekli maaşım işlemeye başlayacak. sizlerde raporun Ankara dan gelmesini beklemeden (tabiki sonucun olumlu geleceğinden eminseniz ve oranlarınız tutuyorsa) dilekcenizi sgk ya verin. Şimdi level 2 maaş ne zaman gelceek::)) hepimize hayırlı olsun

Turgay kardeşim bende 15 gün içinde olumlu bekliyorum ancak SGK ya gidince tam olarak ne demem lazım adamlar benden indirim belgesi isterse ne diyeceğim. Yada tam olarak nasıl dilekçe yazdın örnek atarsan bende deneyeyim 95 işe giriş 6800 gün var/ %60 oran gitti 28 şubatta maliyeye/ dilekçe örneği varsa bende faydalanmak isterim

Bugun varmi ankarayi arayan?

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar bulunduğum ilin sgk il müdürlüğünü aradığımda %54 engelli raporum olduğunu erken emeklilik için müracat edeceğimi söyledim bana verdikleri cecap vergi indirim belgesi olmadan kabul edemeyeceklerini söylediler buna istinaden iş yerinden çıkış belgesini alıpta ayazda kalmayın derim ben

TURGAY TUNCLAR Selam Turgay arkadaşım, doldurmuş olduğun tahsis talep beyannamesine tahsis talep çeşidi olarak yaşlılık aylığı mı yazdın. yarın gidip bende doldurucam tahminimce benim raporumda 1 ay içinde sonuçlanır.

Alp74

Tüm muhasebe işe giriş çıkış işlemlerini kendim yapmama rağmen vergi indirim yazısı gelmeden gitmeyi düşünmüyorum. Sizin hangi il?

Teşekkür ediyorum

03124153218 öğleden önce 11./11.30 gibi arayın mutlaka açan oluyor bugün aradım ben bana söyledikleri Mart’ın ilk günleri başladı dedi. 2 hafta süre verdi. Yalnız isim soyisim verdiğimde eviste 28 Şubat maliyeye gönderildi denen evrakım 4 Mart’ta ulaşmış doğal olarak evisteki tarihe 2 gün ekleyin derim benim evraklarımı 4 Mart geliş olarak işleme almışlar. Şuan Mart başındalar şubat sonundan kalan tek tük evraklarda varmış. Aynen söyledikleri bu herkes için hayırlısı

merhabalar 17.06.2019 heyet raporum bugun ankarayi aradim istanbuldan yollanmamis dediler .ve ist vergi dairesini arayip sordugumda bugun rapor yeni ulasmis dediler ne zaman ankaraya ulasir dedigimde ise 1 hafta sonra ankaraya gelir idaresi baskanligina ulasir cevabini aldim.Ankara rapor bize ulasirsa 4- 4.5 ay uzerine koyun sonuc icin seklinde bilgi verdiler

Daha öncedende söylediğim gibi burada yazan arkadaşlarda tarihlerini söylüyor. Arkadaşlar 4 ay 15 gün içerisinde işleminiz bitiyor en fazla 20 gün olsun bu sene hem seçim hemde Ramazan bayramı girdi araya, o sebepten dolayı bu kadar uzuyor ancak Mayıs gibi verenler hem yenilenen seçim hem Ramazan muhtemelinde kurban bayramının araya girmesiyle bu süreci ona göre değerlendirin aksi durumlarda (4 ay 15 gün aşılırsa) hemen müracaat ettiğiniz birimlere telefon açın yada şahsi müracaat edip evrakınızın Durumunu sorgulayın. Yinelemekte fayda var eviste maliyeye giden rapor tarihinin üzerine 2 yada 3 gün ekleyin, çünkü evis gönderim tarihinden 3 gün sonra Ankara’ya ulaşıyor evrak ve ulaştığı tarih Ankara’da baz alınıyor 👍👍👍👍 Allah’a emanet olun

blacksnake

Benim mesala mart 7elden tesilim ist vergi dairesine nisan 1 ankara gidis 23gun sonra evise dustu v ankara gitti

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2003 yılından 2006 ya kadar tarım bağkuru ödedim 2006 dan bu tarafa skk ödemekteyim hizmet birleştirmesi yapmama gerek hizmet dökümünde bağkur primleri dahil görünüyor

Üst Alt