Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Koşulsuz

Yuksek gine maaşi yuksek duşukse gine duşuk maaş

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar 12.06 .2019 hatay vergi dairesi evisde kayıtlı diye gözüküyor merkeze gönderildi diyor ama merkezde ankaradakinde evrak görüntülenemedi diyor.
Ne zaman görünur ankarada sistemde nereye sorim
Ne

Alp74

2000-2008 arası ABO 60 dan aşağı olamaz. Fark bu
Priminiz ABO 60 geçmiş ise fark yok.

2000-2008 arası ABO 60 dan aşağı olamaz. Fark bu
Priminiz ABO 60 geçmiş ise fark yok.

Benim 2000-2008 ABO 51 60 olacak
2008 sonrası 38,5 40 olacak
160 TL civarı daha yüksek maaş alacağım.
Sistemde şu an 1712tl gözüküyor.
1712+160=1872 civarı bağlanır.

Ramtem

160 tl fazlalığı neye göre hesapladınız

Benim abo sırasıyla 65-49-38,11

Temmuz 25 de başvursam ağustos bir itibari ile maaş işlemeye başlar. Doğru anladım değil mi
Evet.yani 1 temmuzda da başvursanız 30 temmuzda da başvursanız emekliliğe maaşınız 1 Ağustosda işlemeye başlar.
Rica ederim.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar;
raporlarını bulunduğu ilin vergi dairesine teslim edipte daha sonra “ben o kadar bekleyeceğim, ya eksik evraktan dönerse?” Diye endişelenip, ek evrak eklettirmek için ankaradaki gelir idaresi başkanlığına gidip elden teslim edenler oldu mu? Benim raporda sadece engel türü ve engel oranı yazıyor. Benim sadece işitme kaybı. Odyoloji raporumu benim yerime bir yakınım aracılığıyla dosya numaram olan dosyaya iliştirilsin diye elden teslim etmesini söyledim. Kabul edilir mi acaba?

Merhaba Arkadaşlar benım raporum kocaeli vergi dairesinde kontrol ettiğimde onaylandı 1 derecede engelli indiriminden faydalandı bilgisi var.İş yerine gönderme tarihi 01.07.2019 gözükmektedir.Fakat iş yerimle görüştüğümde herhangi bir evrak gelmedi denildi.Sizce ne yapabilirim

Alp74
Engelli maaşı hesaplanırken 2000-2008 arası ABO 60 az olamaz. 2008 sonrası bakmakla yükümlü kişi varsa ABO 40 aşağı olamaz. Sistemde herkesin normal emekli maaşı gözüküyor. Emekli olurken bu şekilde güncelleme olacak.
Senin 49 -60 olacak. Bakmakla yükümlü kişi varsa 38.11- 40 olur. Emekli olurken maaşınız şimdikinden daha yüksek olacak.

17Çanakkale
Benim arkadaşım nasıl iki maaş aldı. Arkadaşım engelli. 1mart-17 Nisan. Bu sene aldı. Bilginizi araştırın derim. Yanlış bilgilendirme yapmayalım.

Öncelikle şöyle belirteyim sizin raporunuz Temmuz ortasında geldi, SGK ya müracaatınızı yaptınız atıyorum 16 Temmuz’da. Ve Ağustos ortası gibi emekli tahsis numaranız çıktı (e devletten takip edebilirsiniz) bu durumda hem Temmuz hem Ağustos 2 aylık maaş alırsınız, ilk müracaat ettiğiniz tarih ve neticelenen ay maaşını toptan alırsınız. Bu arada arkadaş güzel sormuş lütfen sadece bilgisi olan arkadaş yazsın. Vergi indiriminden emekli olupta SGK emekli maaşı hesaplama sisteminden farklı bir maaş alan varmı. Orada hesaplanan ile reelde bağlanan maaş aynımı.

gokhan41

İş yerinize gönderildi diyorsa vergi dairenize gidip çıktı alarak işlemlerinizi yapabilirsiniz...

İş yerinize gönderildi diyorsa vergi dairenize gidip çıktı alarak işlemlerinizi yapabilirsiniz...

Daha önce burada bulunan şuan emekli olan arkadaşlar vardı hesaplattıkları gibi bağlanmış.Birde iki site var maaş hesaplama sitesi birrinde mesala benim 1300tl çıkıyor diğer sitede 1500 küsür çıkıyor hangisi doğru hesaplıyor bilemedim bende 2000 öncesi 747 günüm var toplamda 7060 gün

gokhan41

Merhaba, bende kocaelinden işlem yaptım sonucu aşağıda vereceğim linkten kendin alabilirsin. İş yerine vergi dairesine gitmene gerek yok. Ayrıca işyeri ve Kocaeli vergi dairesine gönderilen yazıları raporla berber buradan indirebilirsin. https://ivd.gib.gov.tr/ bu adresten e devlet şifrenle giriş yap ve sol tarafta işlem durumları ve Dilekçelerim kısmından giriş yap ekranı sağ tarafa kaydır ve buradan ilgili evraklar yazan kısmı listele de ve buradan evrakların ulaşacaksınız.

Ankara maliye'ye 15 nisanda ulaşan %56 oranla giden raporum ne zaman sonuçlanır oranda düşürme yaparlarmı

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gökhan255

Ağustos ayında çıkar oranda düşme olurmu ölçüte göre tam değerinde verildiyse olmazda yinede belli olmuyor,şansa diyelim.Benimde 11 nisan 2.kez gitti bejlemedeyiz hala...

Diğer sitede niye öyle hesaplıyor oraya hizmet dökümünü kopyala yapıştır yapıyosun aboları yüksek tutuyor orası.

Gökhan255

Aynen bu eksik evrak deyip tekrar tetkik istiyorlar ya halen engel çıkarıp oranmı düşürüyorlar,onaylıyorlarmı merak ettim başından geçen arkadaş varmı ki?

blacksnake

Maaşı çektiğiniz ay tam, müracaat ettiğiniz ay da. Müracaat tarihinden itibaren hesaplanır. Mesela. Temmuz 16 müracaat ettiniz. Ağustos tam alırsınız.
Temmuz 15 gün alırsınız.

Ramtem

Doğrudur yani o ayı da maaş olarak alırsınız demek istedim, 10 u ise 20 gün bu aydan diğer ay emekliliğiniz onaylandı ise 30 gün toplam 50 günlük gibi..

abdul1970

İyi olurda daha sonuç gelmeden çok arkadaş maaş derdine düştü,o adım bir sonraki,ondan önce onaylanacak mı? Evraktanmı dönecek ya da tetkikleri istediler verdik tekrar bekliyoruz,bunuda ben sordum yinede soruyorum evrakları teslim ettikten sonraki süreçte onaylanıyormu yoksa sorun çıkarıyorlarmı tekrardan, önce bu sorulara cevap bularak kuşkularımızdan kurtulalım diyorum ve başından geçmiş arkadaşlardanda yorum bekliyoruz.Yazdıklarımdan kimse alınmasın vergi indirimi onaylanıpta maaş sorguluyanları tenzi ediyor,elimden geldiğince bilgim doğrultusundada bende yardımcı olmaya çalışıyorum zaten.Kafamızdaki kuşkuları,soruları böyle soru cevap şeklinde birbirimize yönelterek çözebiliriz diye düşünüyorum...

Arayan var da telefonlara bakan var mı yok bendeki tüm numaraları arıyorum açan yok

Günaydın herkese

05.03.2019 ankara ya gelmiş evrak,sonuç bekliyorum.aynı durumda olan varmı,arıyorum telefon açan yok,bilgi alan olursa burda yazarsa iyi olur.

3204 aradım bugün yazı yazılıyor,çarşamba elinizde olur diyor şimdi.10.35 te aradım.benim yazı 5.3.2019 da ankara ya gidmişti.

5 dakika önce 3204 nolu telefondan ulaştım.Nisan 3 teslim raporum için 20 gün sonra sonuçlanır dediler.Şu an Mart ortası raporlarına bakılıyormuş.

ferhanbal2012

O zaman bu hafta benim sonuçlanır büyük ihtimalle 15.03.2019 vergi dairesi teslim 19.03.2019 maliyeye gidiş.Herkes hakkında hayırlısı olsun.

ferhanbal2012

Benimki de 3 Nisanda "Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor" Şeklinde değişmişti. Acaba aynı tarihte onaylanır mı acaba. 20 yıldır engelli olmama rağmen bi arkadaşın ısrarı üzerine bu yıl başında gidip 52 rapor almıştım. İki sene önce emekli bile olabiliyor muşum. Birsürü hak varmış ücretsiz ulaşım su indirimi falan.

Saat 11.25 itibari ile Ankara’ya nihayet ulaştım, benim evrak varış 4 Mart şuan yazılıyor dediler olumlu olup olmadığını bilmiyorum yazılıyorsa olumlumudur %60 la gitmişti Cuma’ya kadar çıkar dediler

Üst Alt