Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

İyi akşamlar arkadaşlar;
Bilip ve cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1. Engelli raporu süresiz vergi indirimi süreli olması durumunda emsal mahkeme kararı var mı ?

2. Ankara maliye sağlık kurulu engelli raporunu hangi yönden inceliyor anlamış değilim çünkü bakan dediki üç kurum tek rapor yetiyor ortaklaşa karar alınarak bu engelli raporu yönetmeliği çıktı

3. SGK kendi sağlık kurulu var orası da süreli yada süresiz veriliyor.
Sağlık bakanlığı sağlık kurulu bir tarafta maliye sağlık kurulu bir tarafta, SGK sağlık kurulu bir tarafta

Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

abdul1970

1995 ten 2003 yılına kadar ssk 2003 ile 2006 yılları arası tarım bağkur daha sonrası tekrar ssk

Herkese günaydın Ankara ya ulaşan olupta paylaşabilirse sevinirim.

Değerli arkadaşlar 25.06.2019 tarihinde teslim ettiğim evraklarımın sgk dan 01.07.2019 tarihinden itibaren resmen emekliğim kabul edilmiş cevabı geldi darısı bekleyen arkadaşların başına herşey hayırlı olur inşallah ve hatta 22 sinde ilk maaşımıda alacam

turkuaz06

Benim anladığım otistik,spastik,kendini idare edemeyen hastaların raporları varsa eğitim almaya devam ederler yoksa yüzde 20 rapor oranı alarak özel eğitimlerini,bakımlarını vs yaptırabilirler diyor...

Emekli olan arkadaşlar engelli erken emeklilik için sgk talep formunu doldururken engelli aylığına bağlanmak mı diyeyazıyoruz yaşlılık aylığına bağlanmak mı diye yazıyoruz

Selam arkadaşlar engelli emeklisi için önceden SGK ya tahsis talep beyannamesi dolduran onaylanan var ise TC ve isim Kısımlarını kapatıp resim paylaşabilirse süper olur çoğu insan faydalanmış olur . Birde dilekçe üzerine vergi indirimi bekliyor mu yazılıyordu lütfen resim olarak paylaşırsanız nereye ne yazacağımızı biliriz teşekkürler

bu gün 03124153204 nolu telefonla görüştüm nihayet. iki kişilermiş telefona bakan. biz konuşurken de arkada telefon çalıyordu sürekli. baya yoğunlardı. cevap veren bey ilgilendi sağ olsun. evis de 14 mayıs tarihinde gönderilen raporum 15 mayıs tarihinde ankaraya ulaşmış görünüyor. tahminim elektornik olarak iletildiği. sanırım artık bu şekilde yollayacaklar. iki aydan önce heyete girmez üç aydan önce de sonuçlanmaz dediler. ben de eylül ekim aylarından önce bir sonuç beklemiyordum zaten. beklemeye devam.

scorp06

Benimde 19.03.2019 tarihli. 02/07 de görüştüğümde 15-20 günü bulur demişti. standart cevaplar veriliyor . tahminimce 31. hafta ve ya 32.hafta sonuçlanır.

scorp06 açan memurun dediğine göre telefonlar sürekli çalıyormuş. anladığım kadarıyla sadece telefona bakan iki kişi var. biz konuşurken de arka planda aynı hat sürekli çalıyordu. yani bize çalıyor ama açmıyorlarmış gibi görünüyor ama sanırım onlar o hatta konuşurlerken arka planda biz çaldırmaya devam ediyoruz. düşmesi de artık şans işi. özellikle sordum daha yoğun olduğunuz gün varsa aramayayım diye, binlerce kişi arıyor, düşmesi şans dedi. :)

Biraz önce görüştüm evrak ellerine 25.03 geçmiş şuan yazısını yazdıgım tarih 25.02 dedi yani 1 ay dedi kendileri

Hasanşafaklar

Sgk dan bir haftada mı sonuçlandı yani maaş bağlanma bir hafta sonramı gerçekleşti. Hayırlı olsun

Birşey sormak isterim, benim vergi indirim kararım çıktı Evraklarda elimde. Ben emeklilik için ayın 25'inde işyerinden çıkış yapsam ve sigortaya emeklilik için başvursam maaş bağlanması yani hesaplanması için takip eden ayın yani ağustosun birinden itibaren mi geçerli olacak. Bilgisi olan veya süreç yaşayan varsa bilgi paylaşırsa sevinirim. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Koşulsuz

Emekliliğe başvurulan ayı takip eden ilk ay yani temmuz 1 itibari ile işlemeye başlar emekli maaşınız.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17Çanakkale

Temmuz 25 de başvursam ağustos bir itibari ile maaş işlemeye başlar. Doğru anladım değil mi? Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim

Koşulsuz

Başvuru yaptığınız tarihten itibaren geçerli. Benim arkadaşım 1 Mart ta başvuru yaptı. Nisan 17 de 2 maaş çekti.

Vergi indirimi hkk.

Vergi indirimim 4 ay oldu sorgulattın kocaeli dairesinde %90 onaylandı iş yerine gönderiliş tarihi.01.07.2019 olarak gözükmektedir.İş yeriyle görüştüm herhangi bir bilgi gelmedi dendi.Ne yapmalıyım.

Merhabalar arkadaşlar benim bir sorum olacak. Yardımınız için şimdiden teşekkürler. Ben 2018 ocakta vergi indirimi için şehrimdeki vergi dairesine giderek başvurdum. O günden bu yana herhangi bir geri dönüş almadım. Dün önce kendi şehrindeki vergi dairesini aradım. Henüz bir şey gelmemiş. Gelince biz sizi ararız dedi. Siz de sonucu alıp kurumunuza götüreceksiniz dedi. Bunun üzerine Ankara’yı Aradım Mart 2018 de raporunuz onaylanmış ve yazınızı valiliğinize yazmışız dedi. Tarih ve sayı verdi. Çalıştığım kurum mutemedi sistem de vergi indiriminden yararlandığımı ama bu giriş işlemini kendilerinin yapmadığını söyledi. Hangisine inanayım şaşırdım. Lütfen bana bir akıl verin

mavi_umut

Selam benim bildigim isyerine evrak(meil) geldiginde baslar senin vergi indirimin ankara onay vermis buna zaten

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar emekli olmadığımız halde emeklilere yapılan %5 lik zamdan bizde etkileniyormuyuz

Alp74

Evet sgk nın sitesinde bugün emekli olursam nekadar maaş alırım hesaplanmasında zamdan önceki rakamlara yüzde 5 eklenerek tekrar güncellenmiş.

Engelli erken emekli ile normal emekli maaşı arasında fark varmıdır vergi indiriminden dolayı

Üst Alt