Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ankaradaki memurlara ve kurula kızan ve eleştiren, kötü söz söyleyen o kadar çok kişi var ki bazen anlamak mümkün değil.
Görüyorum ki raporlar bir kaç istisna hariç olduğu gibi onaylanıyor. Onay süresinin 4 ay ortalamada olduğunu herkes biliyor. Ama bakıyorum çok kişi raporu ankaraya varır varmaz ankarayı aramaya başlıyor ve birde çok net cevap vermiyorlar diye laf söylüyor. Ben ankarada günde defalarca aranan aynı şeyler sorulan o insanların yerinde olduğumu düşünüyorum da empatisi bile zor. Olayı bazen hep kendi açımızdan düşünüyoruz. Burada kıl dönmesinden engelli raporu alıp alamayacağını tartışan, tırnağındaki kırığa kurulda puan alamadığı için devlete küfreden, sanki tek işleri ona cevap vermekmiş gibi memurlara uzun uzun cevap vermedikleri için hakaret eden, velhasılı işinin 4 aydan önce bitmeyeceğini bile bile yinede bu dört ayı söylenerek geçiren gerginlikten beslenen o kadar çok kişi var ki anlamak çok zor. Sürecin 4 aya uzamasına kızmak bunun için gerekli mercilere yazmak isyan etmek bununla ilgili düzenleme talep etmek başka bir şey, raporu ankaraya gittiği gün ankarayı aramaya başlamak başka bir şey. Özetle biraz rahat bırakın insanları. Herkese iyi haberler dilerim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba arkadaşlar öncelikle öncelikle burda haber bekleyen herkesin hayırlı haber almasını umarım benim evraklarım 19/03 ankaraya gönderildi 2 saat önce konuştuğumda 15-20 gün içerisinde belli olur dediler

Kardeşime ait rapor detayları aşağıdaki gibi. Sürecin zamanlaması açısından yol gösterir. Eksik evrak gönderiminden tam 100 gün sonra evise düşmüş durumda.

Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

08.11.2018 Mükellef dosyası oluşturuldu.
07.11.2018 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
19.10.2018 Rapor alındı.
08.11.2018 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
18.03.2019 Tekrar Sevk (İŞYERİNDE ÇALIŞTIĞINA DAİR TARİHLİ, İMZALI VE KAŞELİ YAZI İLE BAŞKANLIĞIMIZA MÜRACAAT EDİNİZ)
21.03.2019 Hastaneye tekrar sevk edildi, rapor bekleniyor.
21.03.2019 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
25.03.2019 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
03.07.2019 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

Ben sordum 2 mayıs gidişli rapor cevabı en geç 1 ay sonra belli olur dendi

benimde 18 mart , geçen hafta aradığımda 10-15 gün sonra tekrar arayın denmişti, şimdi 25 martın sonuçlandığını öğreniyorum, yarın btekrar arıyım bari.

sonuçlananlara hayırlı olsun, benim gibi bekleyenlere de hayırlısıyla iyi sonuç gelsin inşallah. herkes birbiri için dua etsin :)

Volkano80

25/3/19 eksik evtaktan tekrar gitmiş bekleme süresi zaten 9 ayı bulmuş bence eksik evraktan dönenlere öncelik vermeliler çünkü 4 ay beklemiş benim düşüncem tabiki

Günaydın arkadaşlar herkese sağlık ve sabırlar diliyorum bende bugün eviss e baktım 23/05/2019 rapor bekleniyor .27/05/2019 diğer diye yazıyor sadece ne demek (diğer) bilen varmıdır acaba

Arkadaşlar epilepsi raporu alıpta eeg çekilmeyen arkadaşların raporu Ankaradan evrak eksikliği denilipte geri dönen oldumu benim sadece kan talile göre oran verildi %20 olarak

zeynep zengin

27.5.2019 da raporunuz maliyeye ulaşmış kayıt altına alınmış,sonucunuzun çıkmasıda bana göre eylül sonu ekim başı gibi hızlandırmazlarsa tabiki...

Koşulsuz harıkasın.İşyerine evrak gelmiş.Söylenen ise şubattan itibaren vergi indirimini ağustos ayında toplu alabilirmişim.

.Arkadaşlar benim rapor bu Ankara hacettepe üniveesitesinden alınmış rapor,benden nöroloji tetkik istedi detaylı nörolojik muayene,tedavi bilgisi ve emg açıkca yazılmış,ölçüte uygun rapor değilmiki neden evrak istenip süreç uzatıldı.Evraklardan sonra bu rapora ne diyecekler bende herkes gibi merak içindeyim,Sizce olumlu bir rapor değil mi?Hiç mi fikri bilgisi olan arkadaş yok bu olay herkesin başına geldide gelebilirde....

Son düzenleme:
Arkadaslar an itibariyle emeklilik maasimin dusuk baglanmasiyla ilgili izmit sgkya dilekcemi doldurdum.maasimi cekmemin bir sikintisi olmayacagini eger eksik bir hesaplama varsa kalanini iade edilecegini soylediler tum arkadaslarin bilgisine bakalim ne haber gelecek sizlere konu hakkinda bilgi verecegim

Günaydın bugün sabah saat 09:25 Ankara ile görüştüm 1 martta giden raporum %47 ile aynen sürekli olarak onaylanmiş 5 temmuzda istanbul vergi ddairesine gönderilmiş

scorp06
Téşekkürler inşallah gittiği gibi onaylanır.beklemek gerçekten zor sabir istiyor ben ankarayı toplamda 4 defa aradım son telefona bakan hemşerim çıktı sonucu detayıyla söyledi

Teşekkür ederim bilgilendirme için bura çok güzel bir site herkes yardımcı oluyor ne güzel herkese sabırlar

MELARD

evis diye bir sistem var. Bulunduğunuz il vergi dairesinin evis sistemi var ise oradan sorgulayabilirsiniz.

Merhaba kusura bakmayın geç gördüm eski sisteme göre 2800 almam gerekirken şimdi ek ödemeyle 1800 alıyorum 2000 yılı sonrası pirim gün sayı fazla diye maalesef

ozlmasgr

Emekli olmadan önce sistem üzerinde emekli maaşınızı görüyorsunuz ya. Emekli olunca maaşınızda artış oldumu. River plate rumuz arkadaşın ABOlar ı yükselmiş. Maaşı değişmemiş.

beklemek çok zor hele gün yaklaştı mı askerde teskere bekler gibi bekliyoruz.Günler geçmiyor. Hayırlısıyla bir sonuçlansaydı 15 inde 4 ay olacak teslim edeli.19.03.2019 maliyeye varış.Geçen hafta aradığımda 1-2 haftaya çıkar dediler,dün aradım 15-20 güne çıkar oldu.Enteresan cevaplar veriyorlar.:D

Bugün en sonunda telefonu tutturdum.
1. Engelli raporunun yanında ek belge, tahlil gibi sonuçlar isteniyor mu ?
Cevap ; bilmiyorum

2. Fromlarda eksik evrak nedeniyle rapor dönmüş evrak istenmiş diyorlar,
Cevap ; solunum testini duydum.

3. 1 temmuz da maliyeye ulaşmış ne zaman çıkar.
Cevap: Üzerine 4 yada 4.5 ay ekle.

4. Açıkçası ; kimsenin birşey bildiği yok.

Bence çözüm ;

1. Engelli dernekleri buraya resmi yazı ile sormaları lazım ?

2. CİMER yazabiliriz

Onun dışında yapılacak birşey yok ; evrak ver dese verecez, bekle dediğinde bekliycegiz

Allah aşkına, evrak eksik , evrak istediler diyen arkadaşlar
Neden ?
Ne için ?
Hangi evrakı istenildiğini yazsın lutfen

Üst Alt