Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

nasıl olmuş 2.800 alacakken 1800 maaş mı bağlandı.

Haccatepe Türkiye en iyi hastanelerinde biri , buradaki raporda da kusur yada eksiklik her neyse ... buluyorlarsa vay halimize....

Rapor gayet iyi açık net, vergi sağlık kurulu kendini hakem hastanesi yerine koymuş.

@Ertugrul Aydın
eksik evrak derken;
hangi evraklar eklenmesi gerekiyormuş,
söylüyebilirmisiniz.

@bycinaris54

eksik evrak nelerderi

Birisiman benim eksik evraktan geri dondu 6.3.19 Ankara varis 25.6.19 odyo testini istediler bende raporumu hakem hastanesinden aldım İzmir tepecik egitim arastırma hastanesinden ama raporda sağ kulak ve sol kulak degerleri acık yazilmadıgı icin odyo testini istediler hemen yaptim 26.6.19 Ankara ya varıs tekrar en az 4 ay beklicen diyorlar sabır eksik evragi herturlu hastaliga istiyorlar artik şansınıza

Seninkisinde gerçekten eksiklik varmış, tâbi bunda senin hatan yok, arkadaşım
Hakkınızda hayırlısı olsun

Bu şekilde eksik evrak yazılırsa, bundan sonra gönderilecek, evraklara eksiği olan ekler

Birisiman

Zamanı uzatp insaanları strese sokmaktan başka bişey yapmıyorlar,herşey açık ve net devletin verdiği ölçüt ve noktasına kadar yazılmış ne isterler ki anlamıyoruz...

abdul1970 sadece 90,3 çift taraflı semsorial işitme kaybı yazıyor vergi dairesindeki memura testler yanımda vermem gerekiyormu defalarca sormama rağmen gerek yok dendi bizim isteğimiz evraklar yeterli dendi bende ilk müracatım ve daha önceden engelli indirimi ve emekli olma konusunda bilgim yoktu sora sora yaptım işlemleri ama eksik oldu canımız sağolsun beklemeye devam

Umityalcin

Haccatepe benim bildiğim Türkiyenin en iyi hastanesi en iyi doktorlar orada çıkar, oradaki rapordan da isteniliyorsa, gelde şaşırma

Birisiman

Arkadaşım ben 2 defa CİMER e yazdım.Ama maalesef ilgilenilmedi cevap bile verilmedi.Bizi sıkıntılarımızla hastalıklarımızla başbaşa bırakıyorlar ve süreci zorlaştırmaya devam ediyorlar.

Birisiman

İşin kötüsü bu raporları inceleyenlerin en fazla uzman olması,raporun altına imza atanların ise doç ve prof olması ama sonuçta benim dediğim olur mantığı ile gidiyoruz bakalımm....

[FONT=Verdana] [/FONT]
@Camdibili2

Ankarada olan benim evraklar daha sağlık kurulundan geçmedi sıramı bekliyorken Bende sizden odyoyu duyunca ankaraya gidip gelir idaresi başkanlığı merkez sağlık kuruluna bizzat götürüp odyoloji raporu teslim ettim. Dosyamın içine eklettirdim. Eksik evraktan geri dönmesin diye.. Artık hayırlısıyla onaylanmasını bekliyoruz.:rolleyes:

Kerem27 çok iyi yapmıssıniz bende izmir vergi daire baskanligina daha once cok rica ettim ama Ankara dan yazı gelmeden gonderemem dediler sizin hangi il ve Ankara varıs hangi tarih

Camdibili2

Onlar (izmir vergi dairesi) kendi gönderecekse “ankaradan yazı gelmeden gönderemeyiz” diyorlar. Haber gelmesi Gitmesi onaylanması çok geç sürüyor. Her işte var bir hayır. Biraz şanssızlığınıza gelmiş :( İstanbul benim 2 mayıs

Serdar2829

Merhaba ben de tahlillerimi tamamladım. Henüz rapor alacağım. Sizin işitme kaybı kaç7

Arkadaşlar her hastalıkta belli tetkikler var onları mutlaka istiyorlar.Örneğin ;
Koah-Astım :Soln.Fonk.Testi
İşitme kaybı. :Odyometri testi
Kalp damar : EKG-Efor-Anjiyo epikriz vs
Uyku apnesi : Uyku testi raporu ve cihaz raporu
Sinir kaybı-sıkışması:EMG
Hipertansiyon: Holter dökümü
Şeker : 3 aylık ortalama rakamları gösteren tahlil sonuçları
Boyun-bel :MR raporu ,Fizik tedavi raporu,ameliyat varsa epikrizi
bilgisi olmayan arkadaşlarıma bilgilendirmek amaçlı açıklama
Herkese hayırlı haberler gelir İnşaAllah
Allaha emanet olun

abdul1970 scorp06
Hakkınızı aradığınız için tebrik ederim.

Kerem27c
Eksik evrak ne olduğu yazılınca herkes ona göre tedbir alıyor. Lütfen eksik evrakları yazmaya devam edelim

abdul1970 scorp06 Kerem27c

Sizin yaptığınızı engelli dernekleri yapması gerekirken sizin hakkınızı aramaniz örnek bir davranış,
Dernekler görevini yapsaydı bugün vergi sağlık kurulu hakem hastanesiymiş gibi eksik evrak yok 3 ay bekle yok 4 bekle demezdi. Onaylar geçerdi

bugün ankarayı aradım raporum ankaraya varış tarihi 25 mart, telefonu açan memur "bildiğim kadarıyla mart ortasındalar, bir hafta 10 güne çıkar" dedi.

ilk iki buçuk ay geçtide son 1 ay geçmek bilmiyor, hayırlısı bakalım...

İyi akşamlar arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Yeni başladığım bu sürece, yaşayarak aktardığınız tecrübeleriniz yol izlememde çok katkı sağladı. Öncelikle teşekkür eder, umutla bekleyen arkadaşlara sabırlar, olumlu sonuç alan arkadaşlara da gözünüz aydın diliyorum.
Kendi sürecim ise şu şekilde; bugün yani 11.07.2019 tarihi itibari ile eviste "maliye bakanlığına yazı gönderildi cevap bekleniyor" yazıyor.
Yani daha yolun başındayım. Yaşadığı süreç dahilinde tecrübe sahibi arkadaşlara sormak istediğim bir şey var; Ben vergi dairesi sevki ile hastaneye gittim hastaneden aldığım rapor oranı %42. Hastalıklarım ise şu şekilde :

Hipertansiyon %10
Tip II diyabetus %20
Ailevi Akdeniz Ateşi %20.

Raporda tüm oranlar özür cetveline göre tam olarak verilmiş ve tanılar raporda açık şekilde belirtilmiş. Balthazar formülüne göre %42 yapıyor.
Rapor sonuçlandığında hastanedeki görevli memura Ankara Maliyeden eksik evrak şeklinde dönüşler olduğunu duydum acaba siz tahlil veya epikriz sonuçlarını raporla birlikte gönderiyor musunuz dedim.
Hayır sadece raporu gönderiyoruz dedi ve hastanemize eksik evrak olarak dönüşler çok nadir oluyor dedi. Bu arada sev hastanem Menemen Devlet Hastanesi.
Sonrasında hastane raporu İzmir Vergi Dairesine gönderdiğini eviste gördüm. Eksik evrak konusunda yeniden tatmin olmak için bu kez İzmir Vergi Dairesini aradım. Görevli vergi dairesi memuruna aynı şekilde eksik evraktan dönüş oluyormuş şeklinde endişelerimi detaylı şekilde anlattım.
Kendisi de bana genelde sizinki gibi tek rapor gönderdiğimiz raporların çoğunluğu onaylanıp geliyor dedi. Eksik evrak dönüşleri genelde işitme problemli hastalıklardan koah vb. gibi hastalılardan oluyor dedi ve o doğrultuda yeniden hastaneye gönderiyoruz dedi.
Bu doğrultuda tabiki yaşadığınız süreç doğrultusunda tecrübe ile sabit olduğundan sizlere de danışmak istedim. Aynı hastalıklardan rapor alan veya bu doğrultuda görüşleri olan arkadaşlar; yukarıda hastalıklarımı belirttiğim gibi acaba raporum eksik evraktan dolayı dönebilir mi? Yani Hipertansiyon ve tip II diyabetten eksik evrak olarak dönüşü olanlar oldu mu?

aykin74

Detaylı şekilde yazıldıysa şekerden,tansiyondan dönen rapor olduğunu ben burda görmedim.Tek şekerden gidip onaylanan raporlarıda çok gördüm.İşitme,solunum,nörolojik hastalıklar ve ortopediden dönüşler çok oluyor bende buna dahilim...

aykin74
Selamlar.Öncelikle yeni girmiş olduğun bu yolun hayırlı olmasını dilerim.
Soruna gelince şayet hipertansiyon ve tip II diabet rahatsızlıkllarının tahlil sonuçlarını ve epikriz raporlarını da Ankaraya yolladıysan herhangi bir sorunla karşılaşmazsın.Yazmış olduğun oranlar engelli tablosuna göre doğru yazılmış.Ankaranın dikkat ettiği şeyler;
1-Rapor doğru düzenlenmiş mi
2-Engel oranları doğru verilmişmi
3-Hastalıkların teşhis yöntemleri kontrol
Bu maddelerde sıkıntı yok ise çok yüksek ihtimalle onaylarlar.Hakkında hayırlısı olsun.
Not:Tahmini 25 Kasım gibide sonuçlanır.
aykin74
Benimde 3 Nisan Ankara teslim
Hastalıklarım;
Koroner Arter klass-1 : %10
Hipertansiyon : % 10
KOAH : %20
İşitme kaybı : % 20
Baltzhard göre :% 48
Rapor ekleri;
EKG-ANGIO EPIKRIZ
SOLUNUM FONKSİYON TESTİ
ODYOMETRİ TESTİ

Dry34

Tam olarak hatırlamıyorum ama sol 53 desibel sağ 33 desibel olması lazım benim birde akustik sesi algılama sorunum yani birisi size seslense sesin nereden geldiğini anlamama sorunum vardı.

Umityalcin ve ferhanbal2012 cevaplar için teşekkür ediyorum. Çok geçmiş olsun şifalar diliyorum.

ferhanbal2012 İş yerimden aldığım yazı ile vergi dairesi sevki ile gittiğim için ben herhangi bir evrak gönderemiyorum.
Hastane gönderiyor. Hastanedeki memur arkadaşa da epikriz veya tahlilleri gönderiyor musunuz dediğimde hayır sadece raporun sonucunu gönderiyoruz ve çok nadir dönüş oluyor dedi.

Bu arada merak ettiğim bir şey daha var:
Eviste şu an şöyle yazıyor

10.07.2019 262858 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
10.07.2019 Mükellef dosyası oluşturuldu.
09.07.2019 123795 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
20.06.2019 f1452 Rapor alındı.

kafama takılan " Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor." derken rapordan bahsetmiyor. Rapor da gönderiliyor mu yoksa rapor daha sonra mı gönderiliyor.

Serdar2829

2 kulakta da işitme kaybı en az %30 olması gerekliymiş.Eğer biri %30 'dan az olursa max.yüzde 12-13 veriliyormuş.Yani hiç duymazsan.Tabi her duyulan desibel işitme kaybı oranını düşürüyor.Bunları bana oradaki işitme testi olan kişiler söylemişti.Yanlışım varsa bilen arkadaşlar daha ayrıntılı bilgilendirebilir.

aykin74
Günaydın.Maliye bakanlığına senin raporunla beraber vergi dairesinin yazmış olduğu vergi indirim yazısı,başvuru dilekçesi ve çalıştığına dair belgede eklenip gönderiliyor.
aykin74
Gelir idaresi başkanlığının (GİB) cep telefonundan uygulamasını indir.Kayıt ol ve menüde dilekçelerim bölümünden tüm evraklarını görebilirsin.
Kolay gelsin ;

Üst Alt