Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Benim bir arkadaşımın , Kalp, hiper tansiyon, şeker hastalığından dolayı aldığı raporundan dolayı, Eksik evrak olarak, eko istendi.Hastaneye sevk edildi,oradaki memur 1.5 yıl önce ki almış olduğu kurul raporuna ait ekosunu , Epikriz raporunu, Yanında götürdüğü anjiyografi raporunu dosyaya koyup gönderdi.Üstelik şeker Hastalığından , Kurula girdiğinde kan tahlili falanda almamışlardı.Ve buna rağmen şeker hastalığı ile evrak istenmedi.Rapor aynı oran ile 4.5 ayda onaylandı geldi. Süreç 9 ayı buldu. Burdaki bu sorunların ana sebebi ,Özellikle bireyin kendi başvurusuyla alınan raporlarda , ya raporun kendisine açıklama yapılmadığından, yada doktorun açıklamayı kendi bilgi sayarından kaydetmediğinden meydana gelmekte.Benin tavsiyem Özellikle şahsen başvuru ile rapor alanlar , Vergi dairesine evrak başvurusu yapar iken, Elindeki bütün tahlil ilaç raporu , hastalıģı ile ilgili her türlü evrağıda vermesidir.

@bycinaris54

Daha önce iki kere vergi indirimi aldım süreli hiçbirinde istemediler ; şöyle düşününce , sanki hakem hastanesi gibi, herkesin tüm bilgileri e nabız var, madem eksikse hastaneye yazışma yap, oda görevi ihmale girer,
Bu olanları duydukça üzülmemek elde değil,
Allah yardımcımiz olsun.
Hayırlı cumalar
@bycinaris54 @ferhanbal2012
Ellerine sağlık güzel yazmışsın teşekkür ederim.

Rapora doktor kan ve sonuçlarını elleri ile girdi,
Ayak için 2019 mr var diye yazıyor,
Bunlar bunların evraginida mi istiyorlar.
Şimdi desene bizimde uzayacak;

@bycinaris54 @ferhanbal2012

Anladığım kadarıyla;
Biz burda nedesek boş ; vergi indirimi sağlık kurulunun iki dudağı arasındayiz. Git şu tahlili yao yada bu filmi çek derse çekcez artık süreç 4 yada 9 ayı yada 1 yılı bulur.
Süreli verdiyse , tekrardan aynısını göndercez... dernek ve vakıflara hakkımı helal etmiyorum. Bizi bu duruma soktuğu için

Umityalcin

25.03 raporu elden teslim ettim oranım %44 sürekli biraz önce yine aradım raporun kurulda 20 güne çıkar dediler

Benim nisan 16 ankaraya varis.az once aradim bayramdan sonra cikar dedi beyfendi..

Arkadaşlar Merhaba;
Beklediğim sonuç çıktı.Bir yol haritası olması açısından hemen paylaşıyorum.Sizlerle..

Hastalık Oranları % 35 Uyku Apnesi -
Tansiyon % 10 - Boyun Fıtığı % 8 Toplam %46 (İstenen Eksik evrak uyku apnesi PSG raporu)

Ad Soyad SERKAN PA..
Açıklama
BAŞVURU DURUMUNUZ
12.07.2019 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
14.05.2019 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
17.04.2019 Hastaneden rapor bekleniyor
12.04.2019 Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracat etmeniz gerekiyor
10.01.2019 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

Herkesin beklentisinin hayırlı sonuçlanması dileğiyle....

SerkanP

Arkadaşım hayırlı olsun.Darısı bize inşallah 19.03.2019 maliyeye gidiş bekliyoruz bakalım.Hayırlısı

Merhaba arkadaşlar hayırlı cumalar. Bugün heyet var? Şu an hangi ay ve ayın kaçının raporları değerlendiriliyor öğrenen arkadaşlar var mı?

Arkadaşlar merhaba benim evrağım 22 nisanda ankaraya gitti bugün yine evise baktığım zaman tc kimlik numarası sistemimizde bulunamadı diyor.bunun açıklaması nedir bilen arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum.kolay gelsin herkeze....

Orkun Sağlamer

Arkadaşım merhaba .İnteraktif vergi dairesine girip orada dilekçelerim bölümü var.Oradan bakıp evraklarının gidip gitmediğini görebilirsin.

Nisan ayının 22sinde bakanlığa gittiği gözüküyor..dilekçemin durumunu sorgula dediğimde işleminiz sonlandı diyor.. scorp06

Orkun Sağlamer

Sonuçlanmayan işlemlerde aynı cevabı veriyor.Benim 19 mart bende de aynısı çıkıyor.Sizin büyük ihtimalle Ağustos ta çıkar.

Ankaradan rapor eksik evraktan geri gönderilince nasıl bir yol izlemeliyiz

Ankara vergi dairesi sistemi 23.03 diyor
İnteraktif vergi dairesi 21.03 diyor
Telefonla arayıp sordugumdada 25.03 diyor
Bende evrakları elden direk teslim ettigim tarih 19.03
Kim dogru söylüyor 🤣🤣🤣🤣🤣

Orkun Sağlamer

ay çok alakasız ama hem soyismin sağlamer hemde samsundasın kesin nurdane sağlamer mustafa sağlamer ile akrabağlığın var sormadan geçemedim

Eviss neden çalışmaz ?

21.05.2019'da işyerim çumra vergi dairesine vergi indirimi için başvuruyu yaptı fakat eviss'de tc no girince Hicbirşey bulunamadı diyor ? Raporum %61 sürekli ve şubat 2019'da aldım,Ankarada bir tanıdığa sordurdum bakanlığa onaya gitmiş dedi acaba red veya oranda düşme olurmu ? Ve cevap ne zaman gelir.

Hastalığınız ile alakalı tüm dr kontrol raporlarını ekleyin,ilaç raporu falan

Onur70

Arkadaşım merhaba.21 Mayıs ta gitti ise yüksek ihtimalle Eylül de sonuç alırsınız.Ortalama 4 ay 4 ay 15 gün civarı sürüyor onaylanması.Hastalıklarınıza verilen oranlar (Erişkinler için Engelli oranları cetvelindeki oranlara) uygun olarak düzenlendi ise düşme olmaz.20.02.2019 tarihindeki resmi gazeteye bakarak cetveli görebilirsin. Ayrıca eviss te görünmüyorsa interaktif vergi dairesine E-Devlet şifrenizle giriş yapıp Dilekçelerim bölümünden ne zaman maliyeye gönderildiğini görebilirsiniz.Saygılarımla

Eviss sadece İstanbul Vergi Dairesine başvuru yapanların takip yapabileceği bir sistem diye biliyorum. Diğer bazı illerin de benzer takip sistemleri mevcut.

İstanbul'da çalıştığınız kuruma bağlı olarak iki vergi dairesi üzerinden başvuru yapılıyor.

İstanbul Vergi Dairesi (Fatih'te) -----> Eviss üzerinden takip edebilirsiniz.

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi (Zincirlikuyu'da) -----> engelliindirimi üzerinden takip ediliyor.

ozlmasgr

Söylediğiniz kişilerle soyadı benzerliğim var.Ben aslen Samsunlu değilim,Trabzonluyum eşim samsunlu o yüzden Samsunda oturuyoruz...

Arkadaslar slm araniza yeni geldim %75 raporum 6/3 giden daha gelmedi

Aradığımda 10 sonra diyor

ferhanbal2012

İyi akşamlar.
10 Temmuz 2019 itibari ile eviste maliye bakanlığına gönderildi yazıyor. Acak GİB uygulamasından giriş yaptığımda dilekçelerim bölümünde sadece 3 ay önceki vergi dairesine verdiğim başvuru dilekçesi görünüyor. Acaba sisteme geç mi giriyor. Ankaraya ulaştığından emin olmak için bir şey yapmam gerek mi yoksa beklemeli miyim?

Üst Alt