Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Scorp06

arar verilememiş derken, raporda yazmadığı için mi sorun olmuş

Birisiman

raporda myastenia gravis teşhisi var.Hastaneye epikrizi ve diğer testleri vermiştim.Hastane iletmemiş ya da nasıl iş yapıyorlar anlamış değilim.İlaç raporum var kan testim var epikriz var emg var anlamış değilim 4 ay uzadı ona canım sıkıldı.Hem sağlık problemlerim hem başka sıkıntılarım var.Bu zaman açısından benim için çok önemliydi olmadı en çok ona üzüldüm.

benim raporun ankaraya varışı 25/03 , sanırım artık son düzlükteyiz :) İnşallah gititiği gibi süresiz olarak onaylanır.

ayrıca yakın tarihte gidipte onaylanan var mı haberleşelim, malum yarın kurul günü...

Iyi geceler arkadaslar 01.06.2019tarihinde baglanan emekli maasimi bugun bankadan aldim rabbim herkese agiz tadiyla emeklilik nasip etsin

Umityalcin
aynen hastanenin hatası böyle bir saçmalık yok çok can sıkıcı bir durum bekle bekle vakit geçmiyor zaten.

LUCKY41
vergi dairesini aradım .Oraya yazı yazmışlar 12 temmuzda.Epikriz emg tahliller ilaç raporları ve kullandığım ilaçları istemişler.Hastaneye raporu alırken vermiştim hastane ulaştırmamış sisteme girmemiş.Böyle bir saçmalık olamaz.4 ay bekledim başa aldık.

arkadaşlar benim rapor onaylandı aralıkta gönderdim mayıs da geldi iş yerine teslim ettim. Aralıktan mayıs ayına kadar olan aylarda vergi indirimine tabii midir. o dönemde alamadığım vergi indirimi ücretlerini nereden ve nasıl alabilirim ?

scorp06

Kardeş ilaç raporu derken tedavi bilgisi olarak mı istemişler,yoksa direk ilaç raporumu demişler. .Benden tedavi bilgisi,emg,detaylı nörolojik muayene istemiş bende ilaç raporunu,emgyi birde ilk muayene olduğumda doktorun muayene ederek yazdıklarının çıktısını alıp verdim sorun çıkartmazlar inşallah.Şuan senin yaşadığını emin ol bizde yaşadık...

Son düzenleme:
Umityalcin

kardeşim emg,hasta epikrizi,serum ve kullanılan ilaçlar neyse onu istemişler.Emg her zaman (myastenia gravis) rahatsızlığında tam sonuç vermiyor.Kanda asetilkolin reseptör antikoru isimli bir değer var ona bakıyorlar.Hastanede olmadığı için özelde yaptırdım.Sonuç normal değerin üstünde çıktı.Şimdi onların çıktılarını aldım yarın götürüp teslim edeceğim.İnşallah olumlu sonuçlanır.İnşallah kimseye sorun çıkartmazlar.Devletin hastanesi rapor veriyor.Ama onaylamamak için türlü bahanelerle sıkıntı yaratmaya devam ediliyor.Şayet teşhis konulmasaydı belgeler elimde olmasaydı hemde hakem hastane (hepsi prof.lardan oluşan sağlık kurulu ) raporu onaylar mıydı? Maliye bakanlığındakiler dr da hastanedekiler değil mi?Bu tam bir saçmalık başka birşey değil.Zaten hayata engelli tutunuyoruz birde bu şekilde engel konulması sıkıntılarımızı daha da arttırıyor.

scorp06

Emg istiyorlarsa oradada görünmüyorsa ki büyük ihtimal en yüksek oran oradan geldiği için çabaları kırpıp oranı düşürmek toplamda oranınız kaçtı özellikle nöroloji oranı.Birde Ankara eğitim sıkıntılı kolay oran çıkmıyor oradan ince eliyorlar,sen hastaneye danış bence üst yazıyla hastane gönderecek evraklarını...

Umityalcin

En yüksek oran o değil ki;
Diabetes Mellitus : %20
Hiperlipidemi : %10
Hipertansiyon : %10
Myastenia Gravis : %20
toplamda %48 ile gitti.Hafif yürüme kusuru olarak rapor değerlendirildi ki hastalıktan dolayı uzun yürüyüşlerde zorlanma,merdiven inip çıkarken zorlanma , bacaklarda ağrı vardı ona istinaden oran verildi.Ankara Eğitim araştırma hastanesi aynı zamanda hakem hastane oran verildiyse doğrudur ki yönetmeliğe göre verilen oran doğru.

5 mart ankara varış raporum 09.07.2019 tarihinde geldi,10.07.2019 tarihinde emeklilik için başvurdum hala sonuç bekliyorum.Ne zaman belli olur aynı durumda olan varsa bilgi verirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
scorp06 Umityalcin
Aynı nörolojik şikayetler bendede var inşallah onaylanır tez vakitte,birde Ankaradasın madem üst yazıyla gitmiycekse gelir idaresine gidip kendin teslim et en az 5 gün kazanırsın...

umutu
5 mayıs gidişmi şuan marttakiler bekliyor,nisandakiler sonuçlanmamış mayıs çıkmış şansmı desek ki...hayırlı olsun yoğunluğa göre 15 günle 2 ay arası sonuçlanır...

Umityalcin

şimdi Ankara vergi dairesi ile görüştüm.Elinizde mevcut evraklar var ise onları getirin bize tamamdır dediler.Yarın sabah götüreceğim inşallah yine sıkıntı çıkarmazlar mahkeme ile uğraşmayız.

scorp06

Birde vergi dairesine sor kendim götürüp gelir idaresine vereyimmi diye.Bana başhekim onayı ve üst yazıyla diye geldi ben elden veremedim 15 gün kaybım oldu o yüzden...

Umityalcin

bana gönderilen yazıdada başhekim onayı yazıyor ama vergi dairesi evraklar varsa getirin dedi.Bende anlamadım.

scorp06

Hastanenin başhekimiyle görüş netleştir ona göre ya hastaneye ya da vergi dairesine teslim et evraklarını...

umutu

05 mayıs 2019 da ankaraya varan raporunuz onaylandımı demek istiyorsunuz. ??
bizler daha mart aynıbekliyoruz benim 19/03/2019 ankara gönderilem tarihi.

17.06.2019 tarihli raporum 17.7.2019 tarihi itibari ile bakanliga ulasmis .sonuc icin 4.5 ay beklemem gwrektigini soyluyor ankarada ki yetkili hayirlisi artik rapor 1 yillik verildi sanirim vergi indirimi yazisi gelene kadar tekrar heyete girecegim.

Üst Alt