Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Umityalcin

Ne malum Ankara'dakilerin doğru söylediği ya da sallamadıkları? Neticede eviss neden var, bu işi takip etmek için. Nasıl orada olmadan gönderilir aklıl almıyor.

Benim çalıştığım şirketin vergi dairesi Konya'da ama İstanbul'da çalıştığım için buradaki merkezden başvuruda bulundum.Yazım önce İstanbul'a oradan Konya'daki vergi dairesi mi gidecek?

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

engellsizz

Evisse geç işleniyor rapor gönderildi cevap bekleniyor diyor çook uzun zaman öyle kalıyor sürekli güncelleseler sıkıntı olmaz o yüzdende herkes telden arıyor onlarda tahmini bir gün sallıyor...

Umityalcin

Peki eviss e geç işleniyor, şirkete e-tebligat gidiyor mu? Yani e-tebligatı takip etsek daha iyi mi olur?

engellsizz

E tebliigat ta geç gelir iş yerine maliyeye teslim tarihinden itibaren takip ederek vergi dairesini ararsın oradan alırsın daha çabuk olur,yok benim acelem yok ben evissten takip edecem yada tebligatı beklşycem dersende kendi kararın...

Umityalcin

Çok yardımcı oldunuz, ben eviss ve e-tebligat çok hızlı işliyor sanıyordum, sayenizde böyle olmadığını öğrendim, teşekkür ederim.

Herkese günaydın arkadaşlar
Sabah hastaneye gittim epikrizi ve emg sonucumu aldım .An itibarıyla Ankara vergi dairesine tüm ilaç raporlarımla beraber teslim ettim.Bakalım şimdi ne diyecekler.Bekleyip göreceğiz hayırlısı herkes için.

@Umityalcin
Kardeşim seninki daha gelmedimi.ben evrakları tamamladım hastane gönderdik diyor vergi dairesi dörtyüz dosya var nasıl bakayım diyor.daha ankaraya göndermemişler.

Antalyayusuf
Ne zaman verdinde hala göndermemişler.Ben 11 nisan teslim daha 1ay 1.5 ayı bulur diyorlar standart sallamalar beklemedeyiz işte....

scorp06
ankara ile 10 dakika önce görüştüm. 18temmuz yani dün onaylanmış dedi. izmir vergi indirim servisini aradım onlarda müdüre havele olacaktır engeç ptesi aynı gün eviste görürsünüz ve aynı gün işverenin mailine sonuç gönderilir dedi. %60 la gitti %60 la onaylanmış

Hayırlı olsun inşallah , benimde 4 Mart izmir beklemedeyiz halen senin tarih neydi, %60 gitti.

kalple ilgiliydi. %50+10 dahiliye %10 vermişti.
11.01.2019 Mükellef dosyası oluşturuldu.
11.01.2019 37299 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
11.01.2019 19630 Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
13.05.2019 428697 Hastaneden yazı geldi.
06.05.2019 1144-2019 Rapor alındı.
14.05.2019 185398 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
21.05.2019 454807 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
25.05.2019 196585 Dosyanın durumu SGK'ya yazıyla gönderildi.

20mayısta ankaraya ulaşmıştı
Umityalcin
20mayısta ankaraya ulaştı

Ben işi bırakmak zorunda kaldım onun için iş yeri ilgilenmiyor maliyeden raporu aldım SGK ya gittim başvuru yaptım gün yıl dolduğu için baş vurum kabul oldu şimdi bekliyorum maaş bağlanmasını bildiğim bu süreci bilen arkadaşlar varsa bizi bilgilendirir de herkese faydası olur hayırlı cumalar.

Eksik evrak varmıydı , eğer yoksa Mayıs gidipte sonucun belli oluşu senin şansın tekrar hayırlı olsun

blacksnake
ben buradan defalarca yazmıştım... benim yaptığım yoldan sizde yaparsanız ssk baskı kurar ve işlemler hızlanır. aynı zamanda emeklilik için gün ay kaybı yaşanmaz demiştim. ve en sonunda diyelimki ssk kabul etmedi. ne kaybederiz? zaten sonuçta bekleyecektiniz dedim. ssk 6mayıs tarihi ile emekli etmesi gerekir. kanun açık net: ankara merkez sağlık kurulu, raporu onaylarsa , hastanede onaylanan rapor tarihi geçerli sayılır. eğer o tarihta ssk ya emeklilik için müracaat ederseniz 6mayısta emekli sayılırsınız demiştim. önümüzdeki hafta ortası herşey belli olacak
Umityalcin
hayır eksik evrak yok. ben sağlık kuruluna gireceğim gün ssk emeklilik servisinede müracaat ettim. ssk dosyayı neticelendirmek için vergi indirim servisine baskı yapıyor vergi indirim servisi ankaraya. o sebeple erken onaylandı

:Mustafa Zeybek

Hayırlı olsun kardeşim maalesef benim onaylanmadı.Karar verememişler ek evrak istediler.Hastaneye rapor alırken evraklarımı vermiştim ancak maliyeye gitmemiş.O yüzden cesaret edip işten çıkışımı veremiyorum.Bugün sabah vergi dairesine istedikleri evrakları teslim ettim şimdi işin yoksa 4 ay daha bekle.Yine olumsuz dönerlerse mahkemeye vereceğim çare kalmadı.

Mustafa Zeybek kardeşim

4 ay kaybettim zaten şimdi ssk ya gidip emeklilik dilekçemi versem mi ne dersin?Kabul etmek zorundalar değil mi?Endişem sağlık dolayısıyla ilaçlarımı alamazsam diye cesaret edemiyorum.

scorp06
ince hesap yapmak lazım. sana belki yol gösterir... ssk ya emeklilik müracatı yap. aynı gün çıkışını yap. orandan emin isen tabi bu söylediklerim. işten çıkıştan korkma.. çünkü çıkış tarihinden sonra 6 ay bakılabilirsin. ilaçla ilgili ek ödeme çıkamaz. zaten maximum normal şartlarda 4,5 ay bekleceksin.. ama ssk yada müracat edersen baskı kurar ssk.. ben dosyayı böyle bekletemem uzun süre bana bilgi ver der. lehine bir durum kullan derim. bak ben 6 mayısta işten çıkış yaptım 6mayısta heyete girdim 6mayısta ssk ya emeklilik dilekçesi verdim. 31 mayısa kadar emeklilik müracatı ssk ya yapanlar ramazan+kurban ikramiyesi ayrıca biriken tüm maaaşlarını 6mayıs itibariyle alır. bunu kullan kurban ikramiyesini kaçırma

:Mustafa Zeybek

orandan eminim aldığım hastane aynı zamanda hakem hastane.Ankara nın en zor oran veren hastanesi aynı zamanda.Engellilik oranları cetveline uygun ayrıca.O zaman ben P.tesi günü müracaatımı yapayım ssk ya bakalım ne olacak.Teşekkür ederim bilgilerin için.

scorp06
şöyle düşün kardeşim... ssk ya müracaat etmezsen zaten 4-5 bekliyeceksin dimi? şimdi müracat ettin diyelim 4-5 ay sonra olumsuz oldu. kaybedeceğin bişi varmı? yokkkkk
ya kuruldan rapor onaylanırsa ve ssk ya bugün müracaat etmişsen? işte ozaman 5 aylık maaşını alabilirsin.. kaybedeceğin bişi var mı?

Kaybedeceğim birşey yok haklısın.Sonuçta o teşhisi ben koymadım.Türkiye Cumhuriyeti nin doktorları koydu ve ben bu rahatsızlığın(myastenia gravis) sıkıntısını çekiyorum.Geçici bir rahatsızlık değil.Ömür boyu ilaç kullanılacak bu rahatsızlığı reddetmek akla mantığa sığmaz.Ben uydurmadım sonuçta 1 hafta hastanede yattım. Gözlerimden başladı boyun ve bacaklara kadar indi maalesef.Sürekli ağrı yapıyor ,merdiven inip çıkarken çok fazla hissediyorum,uzun yürüyüş yapamıyorum yoruluyorum.Ayrıca bugün verdiğim evraklar arasında sonradan çıkan bir hastalığın da ilaç raporu var.(hipotiroid) Yani demeye getirdim ki onaylamazsanız bir daha o rapor önünüze daha sağlam reddemeyeceğiniz bir biçimde gelecek.Bekleyip göreceğiz.

@scorp06

Kimliğini ver.. Dilekçe vercekler yaşlılık emekliliği kısmını doldur. Dilekçenin üst sağında boşluğa vergi indirim süreci ..... Vergi indirim servisinde devam etmektedir yaz. Imzala. Raporun bir fotokopisini koy (varsa). Karışma gerisine. Bırak ssk vergi dairesine yürüsün sen arada ankarayı ara yeterli. Başka evrağa gerek yok. Bu kadar basit

Merhaba arkadaşlar
Bende Ankara'yla 1 saat önce görüştüm. 11 Mart olan evrakım aynı oranda süresiz onaylanmış. 17 temmuzda vergi daireme yazı yazıldığını söyledi.
Bekleyen tüm arkadaşlarıma inşallah bekledikleri hayırlı haberleri alırsınız.

25 mart için biraz önce ukela bi bayanla görüştüm 1 ay sonra tekrar ara diyor ne deyim bilemedim ya sabır ya sabır

Yücel06

O ukela bayana inanma kardeşim 19 mart 12 temmuz da belli oluyorda 25 mart nasıl çıkmıyor, bence çıkmıştır.Bakmamak için başından atıyor . devletin memuru işte girmiş ya oraya kendini ağa paşa sanıyor.Bana da öyle dedi 1 hafta sonra yazının geldiğini öğrendim.O herkese 1 ay diyor bozma moralini.Fesatlık insana hiçbirşey kazandırmaz bunu öğrense insanlar aslında o şekilde davranmaz ne diyim Allah ıslah etsin.

scorp06

Onların bizim ısrarımız üzerine yani ne zaman çıkar diye sorduğumuzda onların tahminen salladıkları birgün yani sadece tahmini.Çok kişiiye 15 gün sonra ara deyipte aslında raporlarının onaylanıp gönderildiğini ertesi gün vergi dairesinden öğrenen arkadaşlar var yani diyeceğim sonucu ekranda görüyolarsa o nettir diğer dedikleri tahmin ve sallamadır,sonucu çıkan arkadaşlardan sizde raporunuzun çıkıp çıkmadığını tahmin edebilirsinizz....

Üst Alt