Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ben az önce konuştum. 1 haftaya çıkar dedi. Başvuru tarihim 15 Mart

levent23...hocam kontrol sonrası yüzde 40 üzeri onaylanırsa raporun hem emekliliğin devam edecek hem de birikmiş ne varsa hepsini alacaksın rahat ol:)

mustafa zeybek benimde eksik evraktan geri döndu tamamlayip maliyeye gönderdim ve telefonla vardıgıni teyit ettim daha sonra ssk ya müracat ettim ssk 12.7.19 da maliyeye yazı göndermis maliyede 18.7.19 fa dosya durum cevabı sgk ya gönderildi görünüyor sizin msjınıza baktım bir hafta ara ile yazısma ayni hemen hemen insallah benimde erken gelir sonucum 6.3.19 Ankara ya varış 25.6.19 eksik evraktan geri geldi 26.6.19 evrakları gonderdim ve Ankara ya varıs tarihi herkese iyi haberler nasio etsin insallah

LUCKY41 slm
Öncelikle hayırlı olsun darısı bizim başımıza 😀
Vergi indiriminin süresiz onaylandigini söyledin. Peki raporunda süresiz miydi ?

scorp06

Onların bizim ısrarımız üzerine yani ne zaman çıkar diye sorduğumuzda onların tahminen salladıkları birgün yani sadece tahmini.Çok kişiiye 15 gün sonra ara deyipte aslında raporlarının onaylanıp gönderildiğini ertesi gün vergi dairesinden öğrenen arkadaşlar var yani diyeceğim sonucu ekranda görüyolarsa o nettir diğer dedikleri tahmin ve sallamadır,sonucu çıkan arkadaşlardan sizde raporunuzun çıkıp çıkmadığını tahmin edebilirsinizz....[/QUOT

Benim söylemeye çalıştığım şey kendini bizlerin yerine koyup o şekilde cevap vermeleri.Empati zor birşey değil.Aylarca haber bekliyoruz.

mustafa zeybek bemim sizce tahmini ne kadar sürer borde gercekten ssk basvuru tarihinden itibaren maas birikiyormu vergi indirimi gelmedigi icin sgk memur bilgim yok konuda dedi bende ısrar etmedim soylemek istemedi bilgi verirseniz sevinirim önemli olan raporun kuruldan onaylanması beklemekten yorolduksimdiden tesekkurler

EMRAH İLGÖZ

Teşekkürler..İnşallah sizde hayırlı haberler alırsınız.
Benim raporum (%35 uyku apnesi %7 ameliyatsız bel fıtığı) toplam %40 ve 2 yıl süreliydi.Hastalıklarım ortopedik ve kronik olarak raporda işaretliydi.

Konu hakkında bilgisi olan varmı, izmirden vergi indirimi müracaatında bulundum, 4 Mart Ankara ulaşım önümüz hafta ortasına kadar nasipse çıkar yazımız, işyeri çıkışını kıdem vs diğer evraklarımı aldım , ancak şuan eskişehirdeyim önümüz hafta raporum onaylanırsa gib ten çıktı alıp buradaki SGK ya dilekçe sunabilirmiyim. Müracaat izmir ama dediğim şekilde olurmu

:Mustafa Zeybek

Kardeşim sana bir sorum daha olacak bazı illerde vergi indirim belgesi gelmeden evraklarını alamayız diyorlarmış.Böyle bir durum ile karşılaşırsam ne yapmalıyım?

Arkadaşlar 10 dk önce 3206 nolu telefondan çok kibar ve ilgili bir bayanla konuştum.Şuan 15 Mart ve sonrasına geçmişler.Benim Ankaraya varış 3 Nisan.Yüksek ihtimalle Ağusos 10'a kadar sonuçlanır dedi.
Bilginiz olsun.

blacksnake

Merhaba ben bu konu hakkında bugün sgk ya gittim.Bende aynı durumdayım.
Öncelikle en son çalıştığınız yerden sgk ya başvuru yapmanız gerekli dedi ve diğer seçenekler sundu:

1.Eğer imkanınız varsa bulunduğunuz yerde kendinizi 3 gün sigortalı gösterin sonra çıkın dedi.
2.Evraklarınızı bana getirin ben sisteme işletip diğer ile gönderirim dedi.Yani Eskişehirden başvurunuzu yapabilirsiniz onlar izmire gönderecekler.
3.Sana evrak verecek emekli dilekçesi gibi bunu doldur kimlik fotokopi,2 resim.vergi indirim belgesini dolduracağınız forma ekle izmir sgk ya iadeli tahütlü gönderebilirsiniz..

Umityalcin

Ümit Bey Merhaba

Benim raporum 2 yıl süreli. Vergi inidirim evrakım süresiz onaylanmış. Ve ayrı uyku apnesi rahatsızlığım vardı onunla ilgili PSG raporunu istemediler benden.Yani süreç uzamadan onaylandı.

LUCKY41
Hayırlı olsun....

Hayırlı olsun emekliliğiniz şimdiden,darısı tüm güzel haber bekleyen arkadaşlara....

:Mustafa Zeybek

ben sgk emeklilik servisine müracatımı yaptım %54 engelli raporumun olduğunu ve de emeklilik dilekçemi vermek istediğimi söyledim bana verdikleri cevap vergi indirim belgesini getir öyle müracaat et dedilervergi indirim belgesi olmadan emeklilik dilekçemi kabul etmediler siz nasıl kabul ettirdiniz

İyi akşamlar herkese,
Benim bir sorum olacak.Benim raporum %48 iki yıl süreli.Fakat hastalıklarım kronik düzelme ihtimali yok.Zaten raporda da süreğen kutucuğu işaretli.Neye göre belirleniyor bu durum anlamış değilim.Peki vergi indiriminin süresiz gelme ihtimali varmı.Ayrıca verilmeyen oranlarımda var.Bunlarında tüm rapor ve tetkiklerini yolladım Ankaraya.
Hastalıklarım;
Koroner Arter klass-1 = 10
Hiper tansiyon= 10
İşitme kaybı %30= 20
Koah = 20
Baltzharda:%48
Verilmeyen oranlar:
Huzursuz bacak sendromu: En az 5 puan
Bel kayması,fıtığı ve boyun:En az 12 puan
Hiperlipidemi : 10 puan

Herkese hayırlı haberler...

Klas 2 hipertansiyon ile aynı değilmi oranları farklımı

ferhanbal2012

Merhaba kardeşim
Hiperlipidemi den puan verilmemesi enteresan herşey açık ve net engel oranları cetvelinde.Endokrin bölümünde açıkça yazıyor.Ilaç raporunuz mu yoktu acaba da oran vermediler? Ben %10 aldım.Ayrıca benimde kronik bana da psikiyatri 1 yıl kontrol yazdığı için 1 yıl verdiler.1 sonraki sürekli olur.

Arkadaşlar e nabızdan şimdi engelli raporu dahil her raporunuzu görebiliyorsunuz, ben baktım 2017de alınan raporun oranını düşürdüler vergi indirimi alamadım onda null-Null yani geçersiz hükmü yok anlamında sanırım,2018 de aldığım şuan onaylanmayı bekleyen rapordada aynı şeyi yazıyor vergi indirimi onaylanmadığı içinmi öyle yazıyor acaba onaylanan hatta emekli olan arkadaşlarda bakıpta cevap yazabilirlermi acaba.

@Umityalcin merhaba panik yapmayın bende de nul yazıyor sadece engelli raporu yazıyor içerik bilgisi yazmıyor

E nabız a baktığımda oran ve tanı yazmıyor . Ağır engelli kısmında HAYIR yazıyor. Birde SÜREKLİ yazıyor.

Umityalcin
Raporlarıma baktım.10 adet tıbbi belge çıkarılması var.Sadece birinde Null yazıyor.Diğerlerinde rapor başlangıç ve bitiş tarihi ve rapor numarası yazıyor.
Not:Benim raporum 2 yıl süreli

Üst Alt