Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

E-nabız mobil sürümünde e-rapor olarak düzenlenmiş raporunuzu göremezsiniz (null yazar) . Bilgisayardan açarsanız orada raporlarım kısmında pdf formatında görme ve indirme imkanı veriyor. Aynı şekilde e-devlette de gözüküyor şubat 2019 sonrası alınan raporlar. Ancak eski raporları görmeniz pek mümkün değil. Çünkü o raporlar ıslak imzalı, yani e-imzalı değiller.

Birisiman,
Enabızda ilaç raporlarının yanında engelli rapor bilgisi yazılmasının sebebi,kronik hastalıklardan dolayı engelli raporu olanlara muayene ve ilaç katılımı payı muafiyeti belirtmek içinmi diye aklıma geldi.

Ortopedik bir sorun yok ama ehliyetim eski yeni chipliye çevirmem gerekiyor

Umityalcin

Zaten normal almak istiyorum. Emekliliğime yada vergi indirimime sıkıntı yaratırmı onu merak ettim sadece

bycinaris54

Daha önce yazdığım gibi, bu sistemsel, bilgisayar da tarih boş kalınca otomatik null yazar bir anlamı yok, ilaç raporinin en fazla iki yıllık, o nedenle süreli yazar,

İlaç rapori eskiden suresizdi daha sonra en fazla iki yıllık oldu, ileriki yıllarda 6 ayda olsa şaşirmam...

Hiç bir şey için kafaya takmaya üzülmeye, düşünmeye değmez.

Bu hastalıklar kronik zaten ki keşkem tedavisi olsada herkes iyileşse...

Benim kızım dvt hastası kullandıgı ilaç endikasyon dışı hastane 6 aylık rapor açıyor ama devlet baba kabul etmeyip 3 aya düşürüyor 2 yıldır böyle fazla söze gerek var mı

Gunaydin arayan varmi ankarayi?

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

biraz once 3218 den ulastim,07.03 de %61 ile giden dosyam 03.07 de %52 ile onaylanmis.ama mutlu olmadim %61 olarak onaylansaydi 2 dereceden emekli olacaktim simdi 1,5 seneyi bekleyecegiz.prim 5500 sgk sitesinde maasim 1880tl gorunuyor..

iceman
Hayırlı olsunda oranlar fazlamı verilmişde düşürme gereği dıymuşlar giriş ne zaman,asgaridenmi yattıda o ücret çıkıyor...

Arkadaşlar şimdi emekli oldunuz 2 veya 3 yıl sonra sgk kontrol muayenesine çağırma furyası başlatmış ve önceki verilen oranlardada düşme yapılıyormuş öyle şeyler duydum ama neye göre çağırıyorlar,kimleri çağırıyorlar o kısmı bilemedim bilgisi olan arkadaşlar çevrenizde ya da sizlerin başına geldi mi böyle şeyler....

turkuazist,
Şimdi baktım E- nabıza ilaç raporlarının altında da yazdıkları engelli rapor bilgisi yazısı kaldırılmış.Demekki sistemi oturtmaya çalışıyorlar.Sadece engelli rapor bilgisi görülüyor ayrı olarak en alt satırda.

Arkadaşlar merhaba
Mobil cihazlarda e nabız da engelli raporu görünmeyenler yada null olarak görenler
Öncelikle masaüstü yada laptop bir bilgisayarda e nabız a girip görüntülemeye çalışın. Ben az önce denedim. Bu şekilde görünüyor. Bu aşamadan sonra görünmeyenler raporu aldıkları hastaneden sisteme işlenmesini talep edebilirler.
Herkesin güzel haberler alacağı bir gün olsun İNŞALLAH.

Selam arkadaşlar emeklilik başvuru formu doldurmak için geçtiğimiz Cuma günü sgk ya gittim. Ankara'dan vergi indirim onay kağıdı gelmeden başvuru yapamazsın dediler.

recko59

Bende gideceğim ama Ankara SSk ya.Ancak İzmir alıyor da Bartın ve Tekirdağ niye almıyor ilginç.Bunun kanunda yeri olması lazım.Bilen var mı kanun maddesini?

Merhaba recko59 benim rapor 2018 10. Ay. Vergi dairesi sevkli gitmiştim. Halen çalışıyorum. Vergi indirimi kâğıdı işyeri üzerinden tarafima verildi. Benim günler falan hepsi dolu. Şimdi bu şekilde emekliliği vermek istesem başka bir belge isteyecekler mi?

recko59

İyi Günler
Sigortalımısınız yoksa memur mu ?
5510 sayılı kanun vergi indirimi zorunlu değil diyorlar.
Sizden istemelerine şaşırdım.

astimdan dusurduler galiba,tekrar sft testi istemislerdi ilk teste gore biraz iyi cikmisdi oranlar..asgari degil 15 yil calisdigim yerde maas yuksekdi.orasi kapandi son 8 aydir asgariden yatiyor.primim yetiyor 5480 gunum var ama ssk girisim 2003 oldugu icin emekli olamiyorum.19 yil ssk li olmam lazim.3 yil var bunun 18 ayini askerlik borclanmasi yapacam.18 ay sonra nasip olursa emekliyim

Ben bu işi çözemedim 8/3 raporum için aradım halen yazım aşaması bitmemiş ne ye göre yapıyorlar çözemedim hep oyalama bugün yarın çıkar dediler üzerinden bir hafta geçti gene sonuç yok

Alp74

İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ENGELLİ VERGİ İNDİRİM SİSTEMİ SORGU SONUCU

TC Kimlik Numarası: 4*********0
Adı Soyadı: Mustafa ZEYBEK

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %60
Engel Derecesi: 2. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 06.05.2019
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:

DOSYA HAREKETLERİ

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

11.01.2019 Mükellef dosyası oluşturuldu.
11.01.2019 37299 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
11.01.2019 19630 Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
13.05.2019 428697 Hastaneden yazı geldi.
06.05.2019 1144-2019 Rapor alındı.
14.05.2019 185398 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
21.05.2019 454807 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
25.05.2019 196585 Dosyanın durumu SGK'ya yazıyla gönderildi.
18.07.2019 615416 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

AZ ÖNCE SİSTEME DÜŞTÜ

yazlık da bir arkadaşımın 1 yıl süreli emekliliği ankara dan yüzde 40 ın altında geldiği için iptal olmuş..yeniden rapor alıp vergi indirimi için müracat etmesi için kaç ay geçmesi gerekir??

Gördüğün gibi ssk ya aynı anda emeklilik dilekçesi verildi. Ssk vergi dairesine cevap yaz diye açıklama istedi vergi dairesi ankaraya baskı yaptı ankara raporu sonuçlandırdı. Sonuçta yaklaşık 11 dakika önce sisteme düştü. Sizinle paylaşıyorum. 6mayısta heyete ve aynı gün sskya emeklilik müracaatı yaptığım için 31mayısa kadar müracaat edenler bayram ikramiyesinden faydalanır kanunu bana da yaramış oldu. Mayıs 24 gün+haziran+temmuz maaşı+ramazan ikramiyesi toplu yatacaktır. çünkü kanun şunu der: "sağlık raporunun onaylanan tarihi, ankaranın olumlu sonuç vermesi durumunda vergi indirimin başlama tarihidir" der. Eğer siz aynı anda sağlık raporuyla ssk ya müracaat ederseniz o tarihte emeklilik tarihi sayılır

astimdan rapor alanlardan genelde tekrardan isteniyormus.ama ilacli gittigim icin degerler ilk teste gore biraz iyi cikti.varsa oyle bi durumunuz ilac kullanmadan gitmek gerekiyormus

bugün çalışanlarımızdan birisinin vergi indirim yazısı geldi,
referans olması açısından yazayım dedim.

16.01.2019 tarihinde rapor almış
12.03.2019 tarihinde vergi indirimi için dilekçe vermiş
19.07.2019 tarihinde vergi indirim yazısı yazılmış

dilekçe tarihinden sonra bakanlığa ne zaman ulaştı bilmiyorum ama tam 4 aylık bir süreç geçmiş,

süreli olarak onaylanmış gerekçe olarakda " merkez sağlık kurulunca adı geçenin gelecekte engellilik derecesinde değişiklik olabileceği dikkate alınarak başvuru tarihinden 2 yıl" demişler.

Üst Alt