Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Umut bey nöroloji dışında başka hangi rahatsızlıklariniz vardı mesela tıp diyabet 1-2 tansiyon vs.nöroloji neye istinaden tetkik istedi bildiğim kadarıyla tansiyon ve şeker hastalarından istemiyor.

eskmete

benim psg raporu 05.10.2018, bel mr ı da 12.08.2018 tarihli, ilk aldığım raporda da bu psg yi ve mr ı kullandım, şimdi aldığımda da, uyku apnesi 6 ay yada 1-2 yılda iyileşecek bir hastalık değil diye biliyorum. sonuçta makineye 10 yıl kullanım ömrü veriyorlar. forumda da birisinden 2 yıl önceki psg raporunu kullanarak raporunu yenileyen birisine rastlamıştım. bel fıtığı mr sonucu da 2018 8. ay diye hatırlıyorum. fıtıkda iyileşen bir hastalık değil ama tedavisi var, tedavi olursan daha çok oran alıyorsun hemde.

benim düşünceme göre psg raporu çok eski değilse kabul ederler ama kesin bilgiyi heyete gireceğiniz doktorlar verecektir. heyet için randevu almadan veya doktorları gezmeden önce heyet yetkililerine sormanız kesin bilgi olacaktır. ondan sonra heyet işlemlerine başlarsınız.

Arkadaşlar ilk engelli raporundaki rahatsızlığı 2inci engelli raporunda belirtmeden raporu alsak ilk rapordaki rahatsızlık ileride karşıma çıkarmı

Alp74
Tabiki yaparsin ikinci raporun zaten hakem hastenesi zaten tekrar doktorlari geziyorsun sana kalmis yani

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Samil38
benim psg raporu nisan 2019 tarihli doktorum bu raporun geçerlilik tarihi 1 yıl dedi.yani bu durumda nisan 2020 yılına gelmeden aynı raporla raporu yeniletirim diye düşünüyorum.teşekkürler

Avesus
Fibramiyalji ve ht onlar ok.Nöroloji istedi sadece...55 toplam oran.ht 10.fizik 22.nöroloji 20+20=36 oran

Alp74
İtiraz eder raporunu iptal ettirir tekrar nuayene olur o bölüme gitmezsin o şekilde olur.

ECO35
hayırlı olsun.Allah güzel günlerde harcamak nasip etsin.size sormak istediğim bende 20.06.2019 tarihinde eskişehir vergi dairesine başvurdum.sonra mustafa zeybek in yazılarını okuyunca sgk ya gidip elden tahsis dilekçesini verdim üstünede vergi indirim süreci devam ediyor yazdım.ama 1 hafta sonra eve yazı geldi tahsis talep dilekçeniz vergi indirim belgesi eklenmediği için reddedildi diye.şahsen sgk ya gidip memurlarla tartıştım.ısrarla vergi indirim belgesi olmadan tahsis dilekçesi işleme alınmaz dediler.şimdi kafam karıştı sizin başvurunuz kabul ediliyor bizimki neden red oluyor anlamadım.evrak dys evrak kayıttada tahsis talebi red olarak işlenmiş.bizim ne yapmamız lazım yardımcı olursanız sevinirim.çünkü benim raporum kasım aylarında ancak sonuçlanacak.hak kaybına uğramak deli ediyor

eskmete

Uyku apnesinde şuna dikkat edilmeli. Eğer cihaz kullanıyorsanız cihazı kullandığınızı ispat eden belgelerle raporu yenilemeniz gerekiyor diye biliyorum, yani her rapor yenilemesinde PSG uyku testi istenemez çünkü, makinayı düzenli kullandığınızda bir gece makinasız yatış yaparsanız PSG raporunuzda belki apne AHI'nız çok ço kdüşük çıkacaktır, bu normal. Yani apne hastalığı makina ile gerilemeye başlar ama düzelmez, bir kaç gece üst üste cihazı kullanmayı bırakırsanız tekrar başlayacaktır. Buna dikkat edin, sizi PSG raporu isterim diyen doktora da durumu anlatıp itiraz edin derim.

@eskmete bu konu gerçekten can sıkıcı bir durum... ssk nın kabul etmeme durumunu belirli bir yasl dayanağa bağlamsı gerekiyor. benim evrağımıda kabul etmek istemediler en başta.. fakat konuşunca aldılar. 21.02.2019 da sağlık kurulu raporu almıştım. tam olarak 3 ay geç dilekçe verdim. yinede şükür.... 31/07/2019 da ankarada onaylanan raporuma rağmen 22.05.2019 da dilekçe verdğim için 01.06.2019 tarihinden bu yana emkli aylığım bağlandı.
dilekçenizin kabulu konusunda bağlı bulunduğunuz sgk kurumunun üst yöneticleri ile görüşmeği deneyin derim.

Nizamettin55

özel mesaj ile yazdım size.

Ben burdan eğitim araştırmadan aldım ahi derecem ahi 36 idi heyet yüzde 35 verdi sizin ahi21 yüzde 10 vermeleri gerekiyor tabloya göre benim üç hastalık vardı hangisini yükseltiler bilmiyorum. Zaten 61 'di 40 altına düşmezse sıkıntı yok.toprak

OTE=adilaltas5578;2229249]@Kaliteci57 akyazili cevabı yazdım

şimdi hatırladım
tetkik istenen arkadaş @Umityalcin di.

@Ahmet542010

hayırlı olsun.bende sakarya akyazıdanım.

örneğin :

bende uyku apnesi vardı ahi: 21 umuttepe hastanesi % 0 SIFIR oran verdi.
2 adet bel fıtığı var: %0 verdi.
huzursuz bacak sendromu vardı : % 0 verdi.
gut hastalığım vardı : % 0 verildi.
sadece böbreklere : % 50 verdi.

sürekli raporum %50 sizinki de bu şekilde gidiptemi yükseltildi acaba[/QUOTE]

Cevabı yayımladım toprak

Umityalcin
Sgk emekli maaşı bağlarken kontrol olduğunu bildiriyor olması lazım yazıyla yani sürekli yapıp 2 yıl sonra kontrol demez
engellsizz
İşleminiz sonlandı demesi raporunuzu verdiğiniz vergi dairesindeki yazışma süreçlerinin sonlandığını ve ankaraya gönderildiğini belirtiyor onaylandı olarak düşünmeyin

FnerKolik

Eee kimsenin bu konudan haberi yok 2 yıl sonra pat diye kontrol yazısı geliyor,söyleseler varmı öyle bşrşey söylüyorlarmı bilmiyorum başına gelen arkadaşlar cevap versin.Hastane raporu sürekli sgk kontrole çağırıyor hangi kıssaslara göre çağırıyor kimleri çağırıyor oda tartışılır....

Arkadaslar 2 yil sonra kontrol yazisi gelince istedigimiz hastaneden kontrol olabiliyormuyuz yoksa vergi dairesinden sevkmi almamiz gerekiyor

titanikks

Bu konuyu bende merak ediyorum.
Emekli aylığı bağlandıyda vergi dairesi kontrol işine karışmayacaktır.
SGK'nın kendi belirlediği hastaneye gitmek zorunda mıyız?

willerdem

Sgk sevkeder rapor hastaneden sgkya gider oran geçerli ise maaş devam eder ya düşürürlerse yandı bitti kül olduuuuu.Saçmalıklar ülkesi olduk onay veeilmiş sende kontrol edip emekli etmişsin dur kontrol verelim adama çağıralım belki iyileşmidir,yavv kronik hastalık özelliklede doğuştan gelen hastalık iyileşir mi?Ben kas hastasıyım ben nasıl iyi olabilirim gün geçtikçe hareketlerim zorlaşıyor yani bu işte bir gariplik var arkadaş...

SGK lı olmayanlarda, emekli olsanız bile kontrol zamanında Vergi Dairesi gönderiyor kontrole..

8 nisan tarihli 2 yıllık kontrollü süreli olan raporum %47 süresiz olarak bugün itibariyle sonuçlandı tüm haber bekliyen arkadaşlarım inşallah güzel haberleri sizlerde alırsınız hayırlı günler hayırlı haberlere inşallah...

Uyku apnesi ölüme, sakat kalmaya sebebiyet veren çok ciddi bir rahatsızlıktır. CPAP cihazı alın ve kullanın, uyku değerlerinizi kontrol edin.

ECO35
ben dilekcemi evrak kayita verdim.dilekce resmi olarak islendi ama sgk nin 2018/38 sayili genelgesine istinaden vergi indirim belgesi olmadan tahsis talebiniz reddelimistir yazisi geldi.bunu anlamiyorum.

merhaba arkadaşlar, 6 mayıs da raporum ankaya'ya gitmiş, daha sürem var biliyorum ama benim merak ettiğim bir arkadaşımın arkadaşı aynı ilden benden iki gün sonra başvuru yaptı ve 2 ağustos'ta şirketine yazı gelmiş, sürekli rapor olarak.

Böyle bir şey nasıl olabiliyor, hiç bir torpil vs. olayı da yok. ilk bavurusu...

Arkadaşlar şimdi bağlı bulunduğum vergi dairesine aradım 3nisan giden evrağım yüzde 58 ile onaylanmış pazartesi inşallah evrağım bir örneğini alıp emekli başvurusu yapacağım

Üst Alt