Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Umityalcin
Açıkcası vergi indirimi ve raporu sürekli olup sgk dan maaş bağlanırken de kontrol istenmediyse sonrasında kontrole çağırılması pek nadiren görülebilen istisnai bir durum ancak rapor alınan hastane hakkında olası bir istihbarat durumu varsa istenebilecek bir durum yoksa sürekli bağlanan emekli maaşı için kontrol istenmez

FnerKolik

Ankara hacettepe üniversitesi gibi titizlikle ve usülüne uygun düzenlenmiş bir raporada sanırım sözleri olmaz.Bazı devlet hastanelerinde hakkı olmayanlara şebekelerin düzenlediği raporlar var o yüzden bu sıkıntılar yaşanıyor.Birde ben şunu farkettim raporlarda oran düşürme olmuyor ama şimdide eksik tetkik adında evrak istiyorlar...

Milletin nasıl onaylanıyor arkadaş. Bizim 1 nisan, doktor bekliyoruz diyorlar.

Arkadaşlar şimdi bağlı bulunduğum vergi dairesine aradım 3nisan giden evrağım yüzde 58 ile onaylanmış pazartesi inşallah evrağım bir örneğini alıp emekli başvurusu yapacağım

Kardeşim interaktif vergi dairesine bakarmısın. Sisteme düşmüş mü?

İnteraktif vergi dairesi de yok baktım ama bağlı bulunduğum vergi dairesine geldi işyerine yazı gönderdik dediler pazartesi elden alacağımı söyledim gelin dediler

Bağlı bulunduğunuz vergi dairesine sorun bence

Ankarada bu onaylanma işlemı vergi dairesindenmi oluyor yoksa maliye bakanlığından mı

BUGÜN ANKARAYI ARADIM ARKADAŞLAR

şuan sıkıntılı bir süreçte olduklarını bundan sonraki raporların 155 günde onaylanıp evraklarının gönderileceği bilgisi verildi.şuanda 2 ve 3 nisan tarihlerinin raporlarına bakıldığı söylendi.

benim raporumun ankaraya gidiş tarihi 11 nisan 10 eylüle kadar dosyanız incelenecektir bilgisi de verildi.

Benim raporumun ankaraya gidişi

FnerKolik

Bu konuda bu kadar emin nasıl konuşuyorsunuz. SGK'dami çalışıyorsunuz.
İnşaallah dediğiniz gibidir. Olması gereken de bu zaten.
Kişi tam teşekküllü devlet hastanesinde süresiz rapor alıyor. Bu süresiz rapora güvenip işini gücünü memuriyetini bırakıp emekli oluyor.
Aradan 5 yıl sonra bir kontrol kağıdı ile hastaneye sevk ediliyor. Hastanede yoruma açık olan hastalıklar özelikle yada kişi sağlık durumu eskisine göre düzelme var diyelim....
Oranı %40 altına düştü. Emekli maaşı kesildi. Bu kişi ne eski işine dönebiliyor. Ne memuriyetine...
Allah kimsenin başına getirmesin.
Bu işler zor....
Allah yardımcımız olsun

Kurumlarin artik bir birine guveni yok

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim de vergi dairesine başvuru tarihi 17 mayıs. Dün aradım ve görüşebildim şükür. Nisan ayına yeni başladıklarını söylediler.

Arkadaşlar 26.03 te giden raporum 06.08 tarihinde Ankara Maliye'yi arayıp öğrendiğimde göre onaylanıp İstanbul'a yazımın yazıldığı söylendi. 07.08 tarihinde SGK ya gittiğimde bana Hastane Sağlık Kurulu Raporunun aslını verip bana işyerime yazı geleceğini o yzı ile emekliliğe müracat edebileceğimi söyledi ve bana bundan sonra buraya yazı gelene kadar gelmene gerek yok dedi. 24.08 tarihi oldu ve hala işyerime herhangi bir yazı glmedi. Ben erken nereye nasıl müracat ederek emekli olabilirim? İşyerime gelecek yazıyı beklemeli miyim?

Birisiman
Hayır sgk da çalışmıyorum çalışmadım da sadece çevremde sürekli vergi indirimi ile emekli olanlar var uzun yıllardır hiç birine de kontrol kağıdı gelmedi geleceğini de sanmıyorum evet sgk nın her zaman kontrol isteme hakkı tabi ki var ancak kronik ve hayati önem taşıyan hastalıklarda bunu asla istemez örnek kalp hastalıkları gibi genelde kontrol istenen ortopedik veya psikolojik hastalıklarda oluyor yani iyileşme olasılığı olan rahatsızlıklar gibi veya hastane raporlarında usulsüzlük tespit edildiğinde o hastaneden alınan raporlarla emekli olanlar tespit edilip yeniden aynı hastalıklardan farklı hastaneden rapor alınması istenebiliyor onun dışında sürekli olan emeklilik sürekli devam eder

fnerkolik 2017 almış oldugum rapor heyetten sürekli olarak verildi vergi dairesi 2 yıl sonra kontrol muayenesi istedi yeni almış olduğum rapor hem heyetten hemde SGK dan sürekli kontrol muayenesi yok yazıyor

Merhaba arkadaşlar,
Benim bir sorum olacaktı. Bilginiz varsa cevaplarsanız memnun olurum.
Diyelim ki engelli raporuna istinaden erken emekli oldum. Aynen diğer emekliler gibi iş yerimde çalışmaya devam edebiliyor muyum?
Özel sektörde çalışıyorum. Teşekkür ederim.

BuKadder

Vergi indirimiyse siknti yok hetkezgibi calisabilirsiniz calustiginiz birim sikinti yapmazsa

Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim.
Çalıştığım şirket sorun yapmaz. Amacım çalışabildiğim kadar çift maaş alayım diyorum. Ağır bir kanser türüne yakalandım çünkü. 2 tane çocuğum var onlara ne bırakabilirsem bensiz bir süre idare ederler diye düşünüyorum.

BuKadder

Gecmiş olsun bende bekliyorum tabi ankaradan bir onaylansin gelsin de calisiyorum suan bende

Arkadaşlar 04.04 çıkışlı rapor sonucum henüz gelmedi Ankara'ya ulaşmak mümkün değil bağlı bulunduğum vergi dairesi 03 ler daha yeni gelmeye başladı diyor bekliyoruz başka çare yok..

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben cuma günü Ankara'yı aradım ve şu an Nisan ayındaki başvuruları değerlendirdiklerini söylediler.
Bayramdan önce Mart ayını bitirmişler. Bayramdan sonra da Nisan ayına başlamışlar.
Ben 15 Ağustos'ta başvurmuştum.
Tekrarlamakta fayda var;
Ben TSK'da görev yapan devlet memuruyum

Benim sorum şu;
Mesela SGK ve kurumumdan ONAY ve EMEKLİ OLABİLİRSİN cevabı geldi.
Ancak VERGİ İNDİRİM cevabı henüz gelmedi.
Ben emeklilik dilekçemi verebilir miyim?

Ben şöyle biliyorum, yanlış mı biliyorum;

*Emeklilik dilekçemi veririm.
*Ayrılışım yapılır.
*Emekli ikramiyem yatar

*ANCAK EMEKLİ MAAŞI BAĞLANMASI İÇİN VERGİ İNDİRİMİ BEKLENİR

Yanlış mı biliyorum?

EDİT:
Aşağıda Kısmet hanımın yazdığına göre Emekli Sandığı çalışanlarına emekli olmak için Vergi İndirim alma şartı yokmuş
https://www.engelliler.biz/forum/sa...sorulan-sorular-ve-cevaplari.html#post1864446

Üst Alt