Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Benim uyku apnesi, nefes darlığı, kolestrol vb var. Ama özel hastaneden aldığım apne raporumu kabul etmeyince hastane. Aşağıdakileri yazdırttım sadece %59 yapıyordu. Yıl açısından 1. veya3. derecenin benim açımdan farkı yok..

Yazdırttıklarım:

morbit obezite, 30
Tip 2, 20
Hipertansiyon ve hipertrofi, 20
Bel ve boyun fıtığı, 8

toplam 59 olarak gönderdim. Benim tek sıkıntım eksik evraktan dönecekse bir an önce tamamlamak, çünkü muayene eden dr, şekerim ile ilgili tahlilleri almayıp sadece benden ilaç reçetemi almıştı.

Eksik evraktan dönecekse de bir an önce haber versinlerde tamamlayayım, her gidişte en az 5 ay bekletiyorlar çünkü..

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Yanlış anlamayın. Almış olduğunuz rapor 2 yıl süreli ibaresi varsa 2 yıl sonra tekrar heyete giriceksiniz. Ankara size vergi indirimini süresiz vermiş. Heyete girmiş olduğunuz hastanenin sağlık kuruluna danışmanızı tavsiye ederim.

yasdev

Özel hastaneden olan apne muayenenizi SGK lı olarak yaptırmadınız mı ki? Yani SGK lı olarak yaptırdıysanız neden kabul etmesinler ki, öyle bir yönetmelik olduğunu sanmıyorum, itiraz etseydiniz keşke.

engellsizz

Ben sgk lı değilim, anlaşma falan bakmadı, direkt özel hastane raporu kabul etmiyoruz, devlet hastanesinden olacak dediler. O yüzden haziran a randevu alıp devlette de yattım. Usulsüzlükler oluyormuş, o yüzden artık özel hastane kabul etmiyorlarmış..

Kaliteci57

Nöroloji,fizik,kardiyoloji (ht,fibramiyalji,myotonia distrofi) Şimdiki e rapor olanlarda pek düşme olmuyor, onları hastanede yeteri kadar düşürüyorlar.Eski olanları düşürüyolar bu eskiden gelme bir adet biliyosunuz önceden sürekli düşürüyorlardı oranları....

Benim %70 raporum %60 olarak onaylanmış süresiz ben bu raporu evise düşmeden vergi dairesine gidip alabilirmiyim ?

Adresinize gönderildi diyorsa vergi dairesi hazır demektir, alabilirsiniz ben yarın alacam gidip....

29 martta Bursadan gönderilen evrağım 26 Ağustosta nihayet işyerime sonucu geldi .%62 olan raporum %72 olarak gönderildi .Çok şükür bu gün iş yerimden çıkışımı alıp sgk ya dilekçemi verdim .Maaş kaç gün sonra bağlanır bilen var mı ?2 ay içinde sonuç gelmezse arayın dediler.2 ay sürer mi?Bağlayacakları bin lira burnumuzdan getirdiler

Onaylanan raporların genelinde raporların düşürülmesi var dikkat ettinizmi.

BuKadder
Hayır sorun olacak bir durum yok bende 10 sene önce lenfoma dan kt rt aldım iyileştim ama oran alınabiliyormuş hastalık geçse de bende bilmediğim için rapor alırken belirtmedim bu durumu ve oran almadım sonradan öğrendim sizinki hangi tür
Umityalcin
Doğru yeni rapor sisteminde hastaneler ziyadesiyle oranları kırparak veriyorlar maliye tarafına pek iş bırakmıyorlar yani

Ogün67

Aynı durum bendede var. İşyeri kapanması evrakın İçin sıkıntı teşkil etmez vergi dairene git evrakı elden teslim al. İş İçin ise Umarım bizim gibi olanlar daha iyi bir işler bulur.

Cimere yazdik bakalim inşallah erken okurlarda doktor atarlar yoksa herkez beklemeye devam

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sürecinizi okuduktan sonra geç kalmadan SSK ya gittim bana söylenen olabileceği ama bu süreçte tekrar calisamazsiniz emekli olana kadar SSK girisiniz yapılamaz siz girişi yaptınız mı hemen beklediniz mi?

Son düzenleme:
Bunun kanuni dayanağı nedir. Benim kurumum memur yaşı ne olursa olsun beklemek zorundadır dedi.

@AhmetGS17

Ben az önce 18 yıl 3 ay, %42 süreli raporla çalıştığım kuruma dilekçemi verdim. Önce emekli olursun ankara vergi dairesiyle alakan yok dedi. Sonra ben yanlış anladım ancak malulen emekli olabilirsin erken emekli olmak için yaşı beklemen gerek dedi. Kafam karıştı kaldı.

:Mustafa Zeybek
Merhaba Mustafa bey işyerinden cikisinizi yapıp tekrar girişi ne zaman yaptırdınız.ssk cikisiniz yapıldıktan sonra emekliliginiz gelene kadar calisamazsiniz dedi siz nasıl bir yol izledniz acaba

Arkadaşlar ehliyeti yenilettireceğim sağlık raporu alırken engelli raporu ortaya çıkarmı çıkar ise nasıl bir yol izlemeliyim

@Nuray6141

Vergi indiriminde yaş şartı yokki yıl ve primin dolduysa olursunuz zaten....

Alp74

Sistemde görünüyor sağlık ocağına git rapor alacam de vermezse sevk ediyor hastaneye verirse raporu hiç seslenme al git....

Tekrar Sevk (İŞYERİNDE ÇALIŞTIĞINA DAİR TARİHLİ, İMZALI VE KAŞELİ YAZI İLE BAŞKANLIĞIMIZA MÜRACAAT EDİNİZ)
22 nisan raporuma 26.08. Dün bu sekilde dönüş geldi. 4 ay 10 bekle işe bak.şimdi tekrar vergi dairesıne gidiyorum onlar bir yazı verip hastaneye gidicem hastane raporları vergi dairesıne onlar ankaraya gönderecek miş tekrar en başa mı döndük cok üzüldüm adamlar calıştıgımızı göremiyor mu

hsnpiyi

VD sevkli 19 Şubat tarihli raporumun Ankara ya ulaşması 2 Nisan ve hala bekliyorum hocam. Tekrar sevk mi, eksik evrak mı neyse deselerde ben de tamamlasam. 6,5 ayı geçti..

Üst Alt