Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Umityalcin

Defalarca teyit ettim, yok çıkmadı diyorlar, yeniden sevk veya eksik evrakta yok diyorlar. Anlamadım bir türlü..

yasdev

Senin Ankara'ya ulaşması uzun sürmüş önümüzdeki çarşamba çıkacak muhtemelen

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

turgutcobanoglu

Şu anki aklım olsa, VD sevki ile değil bireysel başvuru ile alıp öyle gönderirdim evrağı. Giden evrağa neler ekli onu bile bilmiyorum!

Umarım tekrar sevk için hastane tekrar heyet randevu al tekrar uyku testine gir demez yoksa işim iş

Umityalcin

kurumdakileri buna inandıramadım. ama ısrar ettim. dilekçemi verdim. Ankara maliye değil sgk sağlık kurulu inceleyip görüş bildirecekmiş. Memurlarda böyle oluyormuş. onu da buradan öğrendim. yoksa bekleyip duracaktım.

Umarım tekrar sevk için hastane tekrar heyet randevu al tekrar uyku testine gir demez yoksa işim iş

Merhaba

Arkadaşlar bende %42 engelliyim Şubat ayında Ankara'ya göndermiş olduğum vergi indirimi raporum onaylanmamıştı bütün numaraları aradım fakat cevap alamadım bu konu hakkında CİMER'e şikayette bulundum ve 2 gün sonra onaylanmış şekilde 3. derece ile raporum geldi ve özel sektörde ücretli çalışıyorum 12 senedir.

Sizlere sadece bilgi vermek istedim tek yapmanız gereken CİMER'e şikayet etmeniz boşa beklemişiz o kadar zaman.

hsnpiyi

sizden ne tetkik ve hangi evrak eksik diye öğrenin eğer vergi dairesinin hastaneye hastanenin vergi dairesine yazıştığını beklerseniz 1 ay kaybınız olur siz eiden teslim edin eksik evrakları vakit kaybetmeyin bence

Umityalcin

sağlık ocakları e nabız üzerinden görebiliyormuş onuda sisteme kapalı tutsak bi etkisi olabilirmi

Psg raporunu tekrar istediler vergi dairresinden aldıgım yazı ile al sancak devlete gittim elimde olan psg raporunu verdim onlar vergi dairesine göndere cez dediler birde vergi dairesine tekrar dan çalıştıgıma dair belgr verdim

Az önce arayıp 2 nisan ankaraya varış tarihli raporumu sordum. Bugün yazıldı yarın sisteme düşer dediler. Ayrıca raporum noroloji ve ortopedi üzerineydi. Muhtemelen noroloji doktoru gelmiş. 1999 dan beri beyin kanamasından mütevellit sol ayak stepaj yürüyüş olarak rahatsızlığım mevcuttu. Fakat rapor almadığım için 20 yıl hiç bir imkandan faydalanmadım. Yıl başında %52 rapor aldım ve öğrendiğim kadarıyla emekli de olabiliyorum. Birkaç yıl primlerimi asgari ücret yerine normal aldığım maaştan yatırılmasını istesem ve emeklilik başvurusu yapmasam sonradan emekli aylığına bir etkisi olur mu. Sorguladığımda aşağıdaki gibi bir tablo çıkıyor.
Ads-z.jpg

Nuray6141

Memurlarda sgk sağlık kurulu,özel sektördede maliye sağlık kurulu söz sahibiymiş bunuda öğrenmiş olduk..

ismail53
Yıllara göre ABO değişiyor. 1 kaç sene en üstten bile alsanız o dönem %30 bağlanır maalesef..

Bir de sonucu öğrenebildiniz mi yoksa sisteme düştükten sonra mı görülüyormuş.

Sonucu öğrenemedim. Sadece yazınız bugün yazılmış yarın istanbulda olur dedi. Muhtemelen online sistem işliyor. Eviss te hala bir değişiklik yok.

titanikks Raporu Ocak ayında aldım ama kağıda basılmış eski tip rapordu. Aynı zamanda E-Nabızda da görünüyor.

merhaba arkadaslar.
1995 haziran ilk sigorta girisim 2008 yilina kadar 4/a olarak devam ettim.2008 aralik ayindan 2016 aralik ayina kadar 4/b li olarak prim odedim.2016-2019 arasi 4/a olrak prim odedim.Vergi dairesinden sevk talebi ile e.a hastanesinden %65 engelli raporu aldim ve ankaraya gonderildi vergi muafiyeti alabilmek icin.Sgk ogrendigim kadari ile 28/5 maddesi ozel ve istisnai durumlarda emeklilik hakkim vermis son 3.5 yil bagkur primi fazla oldugu icin. fakat sgk yeniden sevk vermesi gerektigini ve yeniden heyete girmem gerektigini soylemekte sormak istedigim.

1 ) nasil bir yol izlemeliyiz e.a hastanesinden temmuz ayinda aldim raporu ve raporun gecerlilik suresi 6 ay oldugunu noroloji hocasi soylemisti.
2) ayni raporla sgk da islemimi yaptirabilirmiyi.?
3) 4/a ve 4/b olarak prim odedigim icin 4/a da odedim primler intibak yapmak suretiyle bagkura aktarilarak emekli edecekler sanirim.2000 oncesi prim odemisligim ve Abo orani yuksek olan bir donem var .kaybim cok olur mu ?

ismail53

Merhaba
2000-2008 maaşınız ABO 41 göre 3000tl civarı çıkıyor. Asgari ücretin 3,5 katı civarı yatmış. Buradaki priminiz toplam priminizin 1103/4843=%23 ama maaşınızın yaklaşık yarısı bu dönemden geliyor. 3000*0,23=690tl ABO 41yerine ABO 60 olursa 350 TL civarı Maaşınız artar.2008 sonrası 3737/4843=%77 primler düşük. Bakmakla yükümlü varsa 5 puan daha artar 33+5=38 olur. Yoksa o dönem maaşınız değişmez. Hemen emekli olun. Priminiz artıkça 2000-2008 dönemi yüzdeliği düşer. 2008 sonrası yüzdeliği yükselir .Bu maaşı da almazsanız.

Arkadaslar yarin saglik kurulu daha dogrusu bu hafta daglik kurulu olup onaylanma durumu olacakmi acaba .goz doktoru yokmus

ismail53

RAMTEM / BENDE 6 AĞUSTOSTA DİLEKÇEMİ VERDİM DAHA BİR HABER YOK 1 HAFTAYA HABER GELİR BEN SİTEDEN AŞAĞIDAKİ VERİLERE ULAŞTIM.BU ÇİZELGEYE GÖRE BİR YORUMUN VARMI FARK OLURMU ABO ORANLADA YADA ÜCRETTE FARK OLUR MU SÜREKLİ %60 2. DERECE RAPORUM

27.08.2019 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1941.5
Ek Ödeme : 77.66

Gösterge 9475
Ortalama Yıllık Kazanç 9,943.20
Ortalama Aylık Kazanç 4,481.70
Aylık Bağlama Oranı 67.00 Aylık Bağlama Oranı 2 53.00 Aylık Bağlama Oranı 3 39.19

Toplam
2000 Öncesi 654
2000-2008/10 Arası 2620
2008/10 Sonrası 3615
Toplam 6889

Nuray6141

İş Arkadaşım benden bir kaç ay önce başlamıştı. O da normal emeklilikte yaşa takıldı.
Ancak 28 yıllık hizmeti var. Emeklilik dilekçesini gönderdi.
Ben de %40-49 arası için 18 yıl zorunluluğu olduğunu biliyordum.
Ancak başka bir arkadaş 20 yıla çıktı falan dedi. Benim de 27 yıl hizmetim olduğundan çok araştırmadım açıkçası.
Eğer takılıyorsanız sebebi bu olabilir mi acaba.

Üst Alt