Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

blacksnake

Birde senin ziraate yatacak denmiş , bankada hesabın yoksa hesabını açtır varsa sıkıntı yok zaten , birde emeklilere verilen bir seferliğe mahsus 300 yada 400 tl promosyon parası var 3 yıl boyunca aynı bankadan maaşını alacağına dair sözleşme imzaladınmı ücret hesabına yatıyor bilgine

Arkadaşlar bugün gün içerisinde Ankara ile görüşebilen varmı?

07 Aralık 2018 tarihinde rapor başvurusuyla başlayan süreç bugün 11 Nisan 2019 varışlı raporumun onaylandığı bilgisini alarak sonlandı. Bu süreç zarfında ve öncesinde forumdan çok değerli bilgiler sahibi oldum. Allah forumu kuranlardan ve katılımcılarından razı olsun.
Herkes ile hemfikir olarak işleyişin çok can sıkıcı ve adil olmadığını düşünüyorum. Diğer sonuç bekleyen arkadaşlarıma da sabırlar diler ve olumlu sonuçlanmasını temenni ederim.
Saygılarımla.

Benim varış 17 Nisan bence haftaya cumayı bulur gibi hissediyorum sonuçlanması

10 nisan şimdi aradim yazılmamış
hayattaki şansım [emoji2962][emoji849][emoji849]

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnşallah 10 Nisan yazılmayanda var 11 yazılanda var karışık mı yazılıyor acaba

Arkadaşlar 10 nisan gidişli evrağın % 43ile gitti % 43 ile onaylanmış sakarya vergi dairesine 4 unde git mis darisi bekliyen arkadaşlarımıza

Tedua

Hayırlı olsun
Bende SAKARYA Akyazıdan başvurdum dün onaylandı(11Nisan Ankara’ya gidiş)
Sizin ne zaman onaylanmıştı acaba tarih olarak

Merhaba,
Sabah 0312 4153259 numaralı telefonu aradım 8 Nisan Ankaraya giden raporum ne yazılmış nede onaylanmış,
öğleden sonra da 0312 4153205 numaralı telefondan ulaştım çıkan beyefendi de bakılmadığını 10-15 gün sonra tekrar aramamı söyledi zannedersem raporlar karışık bakılıyor yada başka bir sıkıntı var.
Zira 11 Nisan hatta 30 Nisanda giden raporların onaylandığını bu sayfada okudum.
hayırlısı bakalım beklemeye devam. İnşallah rapor kaybolmamıştır. :(

adilaltas5578
4 'ün de sakarya vergi dairesine gelmiş

[QUOTE=mrtsrtkl;2238045
,selam durumu Cimere yazın hemen sonuç alırsınız. Basvuru tarinizi ve sonucun hala gelmedigini belirtin ve sonra gelişmeleri oradan takip edebilirsiniz.

Tedua
Şunu merak ediyorum telefonda tamam raporunuz yazılmış dedikten kaç gün sonra SAKARYA vergi dairesine ulaşmış
Benim de 5 Eylül'de yazınız gönderilmiş dedilerde ona göre takip etmek açısından sordum
Teşekkürler

EMRAH İLGÖZ
Cuma günü 12 Nisan dosyalarına bakılıyordu
Tahminen 18-20 Eylül gibi sıra gelir diye düşünüyorum

Arkadaşlar bilgilendirme için teşekkürler.
Herkes en kısa sürede sağlığına kavuşur ve beklediği güzel haberleri alır inşallah. .

Arkadaşlar yeni üyeyim raporun ankaraya gönderilme tarihini nereden öğrenebilirim teşekkürler.

prop

Eviss den nereden yolladiniz?

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar merhaba,

Miyopati rahatsızlığımdan dolayı %52 heyet raporlu engelliyim. Raporu 2018'de almıştım. İki yılda bir yenilemeli (muhtemelen ilerleyici bir hastalık olduğundan dolayı böyle vermiş olabilirler). Ancak engelli vergi indirimine başvuru yapmamıştım. En sonunda bu yıl Mart ayında iş yerimden aldığım belgeler ve raporumla birlikte İstanbul Fatih'teki vergi başkanlığının engelli servisine başvuru yaptım. Sağolsunlar o kadar hızlılar ki beş buçuk ay sonra eylül ayının başında online sistemde gözüktü sonucu ve "maalesef rapor eksik bulunmuştur, tekrar merkeze başvurun" diye bir not düşmüşler. Başkada ne bir açıklama ne bir yönlendirme yok tabi ki. Ankara'daki numaralar bir türlü cevap vermeyince, 20-25. aramamdan sonra İstanbul'daki başvuru yaptığım engelli servisinden bir bayan açma zahmetinde bulundu telefonu. Kontrol etti yine oraya gelmemi söyledi. Ankara beni hastaneye sevk etmelerini belirtmiş. Başka detay bilmiyoruz diyerek lafı ağzıma tıkıp kapattı. Evim İstanbul Kartal'da ve bu başvuru lokasyonu Avrupa yakası Fatih'te. Kısacası benim gibi bir kas hastasının ulaşması oldukça güç ve zorlayıcı bir mesafede. Ne benim ne de bir yakınımın aracı da yok. İn bin toplu taşıma ile gitmeye çalıştığım bir yer. Gitmeyi de sorun etmem bir şekilde ayarlayıp kendimi giderim ama boş yere gitmemek açısından tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim;

1- Ben gidersem beni hastaneye sevk edeceklerini söylediler. Bu sevk süreci nasıl oluyor? Ben yine kendim mi randevu bulmaya çalışacağım yoksa sevk için verecekleri belge ile direk hastaneye gittiğimde yardımcı olurlar mı?

2- Ben randevu bulmaya çalışacaksam hangi bölüme randevu alacağım? Yine engelli raporu olarak mı başvuru yapacağım? (Malum devlet hastanelerinde randevu süreci ortada boş yere git gel yapmayalım)

3- Ben engelli vergi indirimine başvurduğumda çalışıyordum ancak şu anda boştayım. Henüz yeni bir işe başlamadım. Raporumun mevcut süresi de Mart 2020'de dolacağından, önümüzdeki mart ayında raporumun süresini uzatmak için hastane sürecine gireceğim zaten. Şimdi bekleyip Mart 2020'de alacağım yeni rapor ile sıfırdan engelli vergi indirimine başvuru yapmak daha mantıklı değil mi? Kısacası şimdilik engelli vergi indiriminden vazgeçip gitmesem, kendimi sevk ettirmesem bir zararı olur mu bana ileride. Şimdi çok bir acelem yok zaten, erken emeklilik için önümde daha 6 yıl civarı bir çalışma süresi var.

Teşekkür ediyorum okuyup tavsiye verebilecek arkadaşlara şimdiden.

Herkese geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Kardeşim 182 den randevu al diyorlar sonra yazı yazıp sana veriyorlar heyet raporu veren hastaneleri söylüyeceksin 182 ye onlar sana söyler hastaneleri sakın ha sakın bayrampaşa seçme beni mağdur ettiler 23.07.2019 da çıkan rapor hala burda ankaraya gitmedi hastane göndermemiş 3 kere gittim de anca gönderildi dediler yapcak bişey yok beklicez artık hayırlısı deyip geçiyorum.. Sana kolay gelsin zor TÜRKİYE de bu işler yabancu nasıl allah bilir..

Merhabalar %42 süresiz raporum var(uyku apnesi ve hipertansiyon) 08.08.2019 tarihinde raporum ankaraya gitmiş bakanlıktan cevap bekliyor diyor cevap gelmesi ne kadar sürer. vergi indiriminden faydalanmak için 1995 sgk girişim var primim 4200 emekli olabilirmiyim. Sgk primim askeri ücretten yatıyor emekli olursam maaşım ne kadar olabilir bilgi verebilir misiniz teşekkürler.

Feray23

Ankaradan 4/5ay icersin de gelir cevap digerleri hakinda bilgili arkadaşlar verir cevap

mteren
Sen ilk once. Kartaldaki bulundugun ilce saglik merkezine git ordan yardim iste onlar seni yonlendirir ikincisi cimere yaz durumunu anlat

Camdibili2
Emekli oldun mu ne kadar maaş bağlandı
Ben emekli oldum ilk maaşımı aldım ek ödeme dahil 1543 tl

Üst Alt