Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun.bir sorum var bilgi sahibi olan varsa memnun olurum.iki yıllık süreli raporum süre bitimine iki ay kala vergi indirimi için gönderdim.ama şimdi yeni heyet hastaneden alacağım raporu bugün yarın alacağım Ankara maliyedeki rapor henüz çıkmadı bu raporu da cevaplanmadan göndermek nasıl olur en hızlı şekilde 23 Mayıs'ta evrağım gitti teşekkürler

Mrb

Ya benim 3900 primim var
%75 engel oranım var
Vergi indirimden erken emeklilik için başvurdum
Bakanlığa gönderildi raporda eksik var vergi dairesine gittik tekrar hastaneye gönderildi beni hastanede rapor için gittik raporu ise postayla vergi dairesine göndereceklermiş evise baktım hastaneden rapor bekleniyor yazıyor tam 2 ay oldu bu konuda bilginiz varmı teşekkürler

Faruk kara

2 ay daha beklersin raporun ankaraya gönderilmesi için süreç çok zorlayıcı sabırla beklemek lazım ankarayı sürekli ararsan düşürebiliyorsun oda belki...

arkadaşlar 10 nisanda ankaraya ulaşan yüzde 59 raporum onaylanmış bu gün vergi dairesinden aradılar yarın gelin evrağınızı alın dediler.evağı alınca direk sgkyamı müracat edeceğim

2 nisanda ulaşan evrağım engelli indirimi ve ilerde erken emekli olabilmek için başvurmuştum
hiç değişmeden onaylandı şükürler olsun
darısı bekleyen diğer arkadaşlarımın başına

Arkadaşlar ben ankara ya gittim o laf ettiğimiz memurları gördüm inaninki bende çok laf ettim ama utandım kendimden sanki makina gibiler memurlar seri üretim gibiler takip ettim 2 veya 3 dakikada bir dosyaya bakıyorlar doktor hiç durmadan kaşe basıyor onaylıyor veya sıkıntı olursa karşımdaki memura yönlendiriyor toplam 7 tane memur var zaten kamyon dolusu dosya var bırakın telofonu orada bile benim ile muatap olurken 4 dosya yazısı yazdı memur hiç suratıma bakmadı bile allah ordaki memur ve bizlerin yardımcısı olsun.

Arkadaşlar
Bi arkadaşımın %58 oranı onaylandı SGK ya başvuru yaptı.
İş yerinden çıkışını almak için gitti işyeri tazminat vermemek için öyle birşey yok çıkışını falan veremeyiz dedi ve şuan emeklilik işi işten çıkış yapılmadığı için gerçekleşmedi
Böyle bir şey mümkün mü
İş yeri çıkış vermek mecburiyetinde mi

Yazıyı aldıktan sonra hemen sgk ya baş vurabilirmiyiz yoksa
1 ay vergi indirimi aldıktan sonramı baş vurmak gerekiyor

arkadaslar belgesını alan calısıyorsa ssg ya gidip emekli olur yazısını alır daha sonra isyerıne gıdıp ssg yazısıyla isyerınden cıkısını ve tum haklarını alır ve tekrardan ssg ya gidip emekli dilekcesini doldurup emeklilik islemlerini baslatır

Daha önceden ne kadar emekli maaşı alacağımı sistemden Hesaplatıyordum
SGK ya başvuru yaptıktan sonra ise denediğimde yaşlılık aylığı bağlandığı için emekli maaşınızı hesaplayamazsınız yazıyor

Son düzenleme:
Arkadaşlar
Bi arkadaşımın %58 oranı onaylandı SGK ya başvuru yaptı.
İş yerinden çıkışını almak için gitti işyeri tazminat vermemek için öyle birşey yok çıkışını falan veremeyiz dedi ve şuan emeklilik işi işten çıkış yapılmadığı için gerçekleşmedi
Böyle bir şey mümkün mü
İş yeri çıkış vermek mecburiyetinde Sgk ya gidip emekli olur,kıdem tazminatı alır yazısını alıp işyerine verin,tazminatını verip çıkışını yapmak zorunda....

erdurmaz

İşlemlerini tamamladıktan sonra tekrar giriş yapabilirsiniz tabiikii
Ama devlet memuru değilseniz

@Umityalcin
Firmada 10-15 kişi bu durumdan emekli olmak istediği için patronda ben çıkış vermiyorum demiş

B

Firmada 10-15 kişi bu durumdan emekli olmak istediği için patronda ben çıkış vermiyorum demiş

Öyle bir kanun yok mecburen çıkışıni vermek zorunda işyeri

karaoglan1975
İşlemlerini tamamladıktan sonra tekrar giriş yapabilirsiniz tabii kii

Umityalcin

Öyle durumlarda sgkdan emekli olur ya da kıdem tazminatı alır yazısını alacan koyacan önüne kalan süreçte olumlu adım atılmazsa verecen avukata....

@Umityalcin Zorla güzellik olmaz [emoji16][emoji16]

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

titanikks

iş yerinden çalışan belgesi aldım. vergi dairesine gittim. onlar bir yazı ile rapor aldıgım hastaneye gonderdıler. hastane raporun yenı tekrar heyete gırmıceksın. psg raporumun fotokopısını aldılar raporuma ekledıler. bız vergı daıresıne yazı ıle gonderecez dedıler. vergı daıresıde ankaraya tekrar gonderecek. fakat hastane daha gondermedı raporumu 15 gunu bulur dedı.

@hsnpiyi
hastane ankaraya tekrar gönderdiğinde evrağın ulaşması 1 hafta en geç 15 günü buluyor ve ankaraya ulaşan tarihten itibaren üstüne bir 4 - 4,5 ay daha bekletiyorlar malesef. Yani eksik evrak veya sevk ten hangisiyse bunlar maalesef ki, tekrar başa dönmüş sayılıyor.

Çok zor bir süreç bu aşamalar. Allah bekleyen herkes için sabır versin.

Arkadaşlar yüzde 50 ile ankaraya giden 17 nisanlı raporum yüzde 50 ile onaylanmıştır dün İstanbul Vergi dairesine gönderilmiş darısı bekleyen tüm arkadaşların başına
Bundan sonraki işlemde napmamız gerekiyor arkadaşlar

Sertan1903
Hayırlı olsun. Hangi hastalıktan göndermiştiniz.
(0212) 453 83 38 telefonu arayın ve evrağı elden teslim almak istediğinizi belirtin.
Çalışıyorsanız işyerinize göndermek isteyebilirler.

Sertan1903

hayırlı olsun. İlk İstanbul vergi dairesine gönderilecek sonra işyeri yazısı yazılacak “işyerinizde çalışan sertan .... in engellilik indiriminden faydalanması gerekmektedir” şeklinde bir yazının yazılması 1 hafta 10 günü bulabilir. İşyerinin muhasebecisine sorunuz. 3 pdf. dosya olarak geliyor.

Kalp ve şeker hastalıklarından aldım teşekkürler buraya aradım mı evrağı ben elden alıp benim vermem işlemi dahada hızlandır dimi

Sertan1903

İşyeri yazısı yazılacak diyeceklerdir. Aynı gün yazımı olup verirlerse olur. Bence gitmeden bir arayın.

Üst Alt