[FONT=Cuprum][/FONT][FONT=Cuprum]Cimere yaptığım bilgi edinme başvurum:[/FONT][FONT=Cuprum]
Merhaba, 2014 yılında engelliler için vergi indiriminden yararlanarak emekli oldum. Raporum 2 senelik(süreli) olduğu için 2 yılda bir SGK ya başvurarak heyet raporu alıyorum. Son raporum şu anda Ankara Maliyede onay bekliyor fakat ne durumda olduğu konusunda sağlıklı bilgi alamıyorum.[/FONT]
[FONT=Cuprum]Sizden ricam 07/08/2019 da Ankaraya ulaşan başvurum hakkında bilgi almak.[/FONT]
[FONT=Cuprum]Raporumu jpg formatında ekledim,[/FONT]
[FONT=Cuprum]teşekkürler & saygılar
[/FONT][FONT=Cuprum]Gelen cevap:
[/FONT][FONT=Cuprum]T.C. Cumhurbaşkanlığı Halkla ilişkiler Başkanlığına yapmış olduğunuz Başvurunuz[/FONT][FONT=Cuprum]incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.[/FONT]
[FONT=Cuprum]193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve[/FONT]
[FONT=Cuprum]tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile[/FONT]
[FONT=Cuprum]uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.[/FONT]
[FONT=Cuprum]Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız[/FONT]
[FONT=Cuprum]rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de[/FONT]
[FONT=Cuprum]yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere[/FONT]
[FONT=Cuprum]göre değerlendirilmektedir.[/FONT]
[FONT=Cuprum]Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız başvuru[/FONT]
[FONT=Cuprum]Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, raporunuz sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca[/FONT]
[FONT=Cuprum]değerlendirilip sonuçlandığında Vergi Dairesi Başkanlığı/ Defterdarlık aracılığıyla iş yerinize[/FONT]
[FONT=Cuprum]ve tarafınıza bilgi verilecektir.[/FONT]
[FONT=Cuprum]Vatandaş odaklı, katılımcı ve şeffaf hizmet anlayışı çerçevesinde; belirttiğiniz konu veya[/FONT]
[FONT=Cuprum]diğer konu ve sorunlar hakkında talepleriniz olduğunda kurumla rahatlıkla iletişime[/FONT]
[FONT=Cuprum]geçebileceğinizi belirtir, hayatınızda başarılar ve esenlikler dileriz.
Sonuç;
Vergi indirimi aldığmı zaten yazmışım onlar bana normal süreci yazmışlar. Cimer de pek işe yaramadı anlayacağınız
[/FONT]
[FONT=Cuprum][/FONT]