Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama diye aratırsanız çıkar.
Sağlık Bakanlığı'nın içindeki uygulamalardan.

selam şimdi ankarayı aradım 13 mayısta giden raporum gitigi gibi yuzde 52 ile suresiz onaylanmış yarın vergi dairesine gidicem sabahtan tam 5 ay oldu anca onaylandı darısı bekleyen arkadaslara yarın insallah vergi dairesinden alıp sgk ya gidicem dua edin bi aksilik çıkmasın sgkya emeklilik için basvurumu yapıcam insallah herkeze hayırlı haberler

Rapor yenileyenlere 8.ci ay bakılıyormuş.benim gönderi tarihim 18.09.2019.Emine hanım kasım ayının sonuna kadar çıkar dedi.inşallah diyelim.

Bugün emine hanımla konuştum bende eksik evraktan tekrar gönderdim bu durumda olanlar için farklı bir süreç yokmuş malesef yeni göndermişiz gibi baştan sıraya giriyormuş

selam benim raporum bugun suresiz onaylanmıs emine hanımdan ögrendim benim raporun suresi 5 yıllıktı suresiz onaylandı dedi bana ben artık 5 yıl sonra rapor yenilemicem dimi emine hanıma sordum artık yeni raporunuz suresiz dedi bida rapor yenilemiceksiniz dedi yanlıs anlamadım dimi ben suresi dolunca artık rapor yenilemicekmiyim cevaplarsanız sevinirim tşkler

melih1978
ankarada onaylanan vergi indiriminiz. süresiz onaylandığı için vergi indirim belgesine tekrar başvurmanız gerekmiyor. ancak sağlık kurulundan aldığınız engelli raporuyla yararlandığınız diğer hakların devamı için 5 sene sonra yenilemek zorunda kalabilirsiniz sağlık kurulu raporunuzu. sağlık kurulu raporuyla engelli kimlik kartı, çeşitli firmalarda indirim vs kazanıyorsunuz ya. gerekli görürseniz onların devamı için hastaneden yeni rapor alacaksınız. bu arada emekli olursanız sgk nın kontrol muayenesi isteme hakkı saklı. yani sgk istediği zaman sizden kontrol muayenesi isteyebilir.

özetle vergi dairesiyle işiniz bitti. diğer kurumlarda duruma göre ya da sizin isteğinize göre raporu yenileyebilirsiniz.

Ekleme

melih1978
Hayırlısı olsun da bunun cevabını biz bilemeyiz, Emine hanım önündeki ekranda ne gördüyse onu söylemiştir.enabız veya edevletten kontrol edin, süresiz yazıyorsa ne mutlu size.
Ancak sgk kontrol muayenesi hakkını saklı tutuyor bunu da unutmamak lazım

Son düzenleme:
şimdi okuduklarımdan sonra kafam karıştı arkadaşlar.
rapor yenileme de 8. ay olayı nedir.
benim de 2004 den beri raporum (3. derece vergi indirimim mevcut) var
22.08.2019 tarihli yeni aldığım raporun (%63'lük yeni bir rapor)
maliye bakanlığından cevap bekliyor şeklinde eviss de evrak durumu var.
benim cevabım ne zaman gelir. ?
ben ilk defa başvurmadım özetle hali hazırda kayıtşı 3. derece üzerinden indirimim 2. dereceye yükselecek
cevap verenlere şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar merhaba , Nisan ayında gönderdiğim raporum %60 olarak gitmisti geçen ay olduğu gibi onaylandı fakat e nabizda ve e devlette görünmüyor , normalmi sizce ?????

mavice35
Yeni vergi indirimi almak için başvuranlarda 14-15 mayıs bakılıyormuş,
vergi indirimini zaten geçmişte almış ama kontrol muayenesine gidenlerin 8. ay (ağustos) bakılıyormuş.

melih1978

Aynen öyle olacak

Ama şunuda unutmamak gerekir raporlarımız süresiz de olsa SSK tekrar hastaneye sevketme yetkisine sahip

Benim 9 mayıs açıklanmadı aradığımda çıkmamış diyorlar 13 ve 14 mayıs çıkmış nasıl oluyor fikri olan varsa bilgilendirsin

Ağustosun kaçı bakılıyor acaba bunu emine hanımdan mı öğrenebiliriz ya da bilen varmı
Benim raporum 22.08.2019 maliye bakanlığından cevap bekleniyor şeklinde eviss de
Teşekkürler

Arkadaşlar maaşım bağlandı allahın izniyle sizlerinde maaşı bağlanır sabır çok önemli ben tam beş ay ankarayi bekledim iki ay SGK yi bekledim ama beklediğime değdi çok şükür

ben kaç gündür sorunsuz giriyorum evise ancak bu gün tc ve soyisim yanında isim ve prokolno sormaya başladı sistem. protokol nosunu bilmediğim için bakamıyorum.

arkadaşlar e devletten aratma alanına vergi indirimi yazın uygulama sizi vergi indirimi sayfasına yönlendirecek.
daha sonra dilekçelerim kısmına tıklayın orada yazıyor prtokol no olarak aramayın dilekçe numaranızı girin bilgilerinize ulaşabilirsiniz
çözemeyen olursa daha detaylı paylaşabiliirm

mavice35

Lütfen detaylı yazar mısın ? Girilmiyor e-devlet üzerinden de şimdiden teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt