Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arakadaşlar,

Ankaradaki süreç yani raporun onaylanması çok uzun sürüyor. Yok mu bunun çaresi. Hazine bakanını mı yoksa Cumhurbaşkanını mı ziyaret etsek. Bir çare olmalı 5-6 ay çok uzun süre mağdur oluyoruz.

Kipermustafa
merhaba. öncelikle hayırlı olsun. nereden aldınız acaba vergi indirim yazısını? vergi dairesine gidip mi yoksa interaktif vergi dairesi üstünden mi? her ilde değişiyor vergi dairelerinin teslim etmeleri ama sizinki bir günde iyi çıkmış :)
suzerk
üstadım merhaba. teşekkür ederim. darısı sizin başınıza. sabah uyanınca cevap yazdım ama yollayamamışım galiba uyku sersemi. kusura bakmayın.özelden iki kere cevap yazdım ama bende gönderilmemiş görünüyor. o yüzden burdan da cevap vereyim. rapor gittiği gibi %55 ile onaylanmış. 1 yıl süreliydi ama vergi indirimi süresiz çıkmış. mantıken böyle olması gerekiyordu zaten. sizin de bu şekilde sonuçlanır diye tahmin ediyorum.

Umityalcin

abo oranları 2000 den önce ve 2000 ile 2008 yılları arası %60dan az olamaz diye kanun var engelli emeklilerde niye dilekçe vererek yeniden hesaplattırmadınız

Doğum Tarihim : 27.12.1958
İlk Sigortalılık Süresi 01.05.2005
Prim Olarak 4825 (4/B) Günüm Var.
Yaş Haddinden Kısmi Emekli Olabilir miyim?
Ne zaman Emekli Olurum.Detaylı Bilgi Verebilecek Kimse Var mı?
Teşekkürler..

Sinanper

kesinlikle katılıyorum.
işyerimden 31.12.2019 tarihine kadar evrağını getirirsden tazminatını alırsın diye çıkışımı imzaladım dün.
9 yıllık çalışanım. yazık değil mi benim 9 seneme ?
bu evrak 22.08.2019 dan beri bekliyor. ve o tarihte de (31.12.2019) gelir mi bilmem...
gerçekten insanları daha da hasta yapar bu sistem

Öncelikle evrağı onaylanan arkadaşlara hayırlı olsun , bugün hangi güne bakılıyor bilgisi olan Ankarayla görüşen varmı bir arkadaş 16 mayıs onaylandı diye yazmış..

arkadaşlar ABO 1996 2000 58 ABO 2000 2008 38 2000 SONRASI 28 oran çıkıyor ayrıca bakmakla hükümlü oldugum kişi mevcut oran dogrumudur selamlar

Kipermustafa

hangi vergi dairesi ben istanbul vergi dairesine gittim 13 gun sonra gel dedi 28 zinde gel dedi ertesi gun gittim vermedi 13 gun sonra gel al dedi yazısmaları varmıs sıraya koyuyoruz dedi siz nasıl ertesi gun aldınız ben gittim bana vermediler istanbul vergi dairesinden sıra var dediler

melih1978

tahminen söylüyorum, istanbul vergi dairesinin yoğunluğuyla antalya vergi dairesinin yoğunluğu bir değildir. bana da izmirden bir hafta sonra gel dediler mesela.

Bu arada telefonlara bakan emine hanimdan allah razibolsun cok iyi niyetli bir insan

Umityalcin

cevap için teşekkür ederim. Sgk sitesinden hesaplayınca 1453 tl. çıkıyor. Bi çok kişi 2000 civarı bağlandı deyince hecelsenmiştim

özesma

Rica ederim.Siteden hesaplanan maaş bağlanıyor artı ona ilave ek ödeme ikisinin toplamı maaşını belirliyor,birde birikmişi alıyosun ilk maaşınla...

Bugün ayın kaçına bakılıyor bilen görüşen varmı
Mesut mert
Biriken derken SGK ya dilekçeyi verdikten maaş alacağın gune kadar olan para

evise düştü sonunda onay. yazının hazırlanmasını bekliyoruz bakalım hayırlısıyla.

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %55
Engel Derecesi: 3. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 10.05.2019
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:

Evrakın Tarihi Yapılan İşlem

14.05.2019 Mükellef dosyası oluşturuldu.
10.05.2019 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
24.04.2019 Rapor alındı.
14.05.2019 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
16.10.2019 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.

L kartal Ankara vergi indirim sayfaları yapım aşamasındadır eger böyle ayrıntılı bilği veriyorsa süper vergi indirimin sürekli olduguda yazıyor sizde daha önce böyle ayrıntılı bilği yoktu

Mayıs kaçına bakıyorlar arkadaşlar bilgi sahibi olan varsa paylaşabilir mi

13 MAYIS ankaraya giden 55 raporum 55 le geri geldi yanliz 3 senelik olarak geldi emeklilik icin basvuracagim yanliz ben 3 yil sonra raporum
bittiginde ne yapacagimi bilmiyorum daha once beyle bir islemi olan arkadaslar yardimci olabilirlerse sevinirim erken ama kalimin bir kenarinda boyle yapacagim diye bilgi bulunsun herkeze hayirli olsun

E-AKPINAR emeklilik için başvurduğunuzda sgk kontrol şartı koyabilir de koymayabilir de. muhtemelen koyacaktır. o zaman size raporunuz bitmeden gelin kontrol için hastaneye sevk edeceğiz diyecekler sanırım. deikleri tarihte, hatta sgkdan sevk alabilirseniz bir kaç ay erken başlayıp süreci hızlandırmaya çalışabilirsiniz. yeni raporunuz çıkıp ankaradan onayı gelesiye kadar eskisin süresi dolarsa maaşınız durdurulacak, gerekli koşulları sağlarsanız yeni onay geldiğinde alamadığınız maaşları birikmiş olarak alacaksınız. emekliliğiniz süresinde atıyorum bir sene sonra yeniden rapora başvurup da düşük oran alırsanız sgk daha erken de kontrole çağırabilir tabi. sgk nın her zaman için kontrol isteme hakkı var son düzenlemelerle. 3 yıl sonra ne olur bilinmez tabi:)) ben forumda okuduklarımı yazıyorum bu arada. isterseniz emeklilik bölümünde süreci yaşayan arkadaşların görüşünü de alabilirsiniz.

Bende göndermistim kasim 2018de yeni sonuç geldi yuzde 46 olan raporum yuzde 32 ye düsuruldu 2013 yilinda alinan hayat boyu devamli olan insallah sizin oran düşmez

Soneroz hastalığınız neydi rapor tarihi neydi sonucu ne zaman ögrendiniz

soneroz.16

İtiraz et tekrar rapor al aynı şeyleri bende yaşadım ilkini 59dan 32 ye düşürdüler,tekrar aldım eksik evraktan gönderdiler,ikincisi 55di 42ye düşürerek onaylandı emekli oldum bu süreçte 3 yıl sürdü malesef....

Umityalcin

Benim 2000 öncesi 492 günüm var ama maaşım 2084 tl olarak bağlandı
Günden çok ziyade yatan SGK primin ücreti de çok çok önemli

Üst Alt