Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?
Herkese merhaba,Emine hanımla yaklaşık yarım saat önce görüştüm 21 ve 22 Mayısın yazıldığını gördüğünü söyledi.Allah kendisinden razı olsun çok iyi niyetle yardımcı oluyor herkese iyi günler arkadaşlar.
İtiraz işe yaramıyor. %99.9 aynı sonuçlanıyor. Emeklilik servisine gittim görüştüm. Engelli statüsünde işlem yapıldı. Çok beklentiye girmemek lazım. Maaşlar sistemde düzenli güncelleme olduğundan eskisi gibi farklı çıkmıyor.
Emekli olurken emeklilik servisine sorarsanız. Ben sordum Ankara da cevap alamadım. Abo 51-60 dedim niye maaş artmadığını sordum. Nereden biliyorsun 51 olduğunu diyor. Sistemdeki maaş fotoğrafını gösterdim. Resmi evrak yerine geçmez diyor. Beni memur çıldırttı. Emeklilik paket program var sadece onu kullanmayı biliyorlar. Emeklilik ile ilgili hiçbir bilgileri yok.
Merhaba sizin hastaneden aldığınız rapor 2 yıllık ama vergi indirim belgenizde herhangi bir süre yazıyor mu şu zamana kadar geçerlidir diye ?? zeynep zengin
10.05.2019 Ankara varışlı evrakımda halen sonuç yok , aradığımda ise verilen bilgi geri dönen evrak olduğu için yazım öncesi dosya birleştirme vs yapılması gerekiyormuş, arşivden dosya bulunacakmış, sürece başlama tarihim ise 2018 Haziran , biraz daha beklesem normal yollardan emekli olacağım nerdeyse , kurumların yaptığı hataları bizler çekiyoruz maalesef
erdurmaz
1 ay? Benim 2 ayı geçti. Sanırım 80 milyonluk ülkede emeklilik işlerine 3 kişi bakıyor.
popet
Hayırlı olsun şimdi birşeyi merak ettim. Maaş 5 aylık mı yatacak? Birde benim raporum da 5 yılık gönderilmişti süresiz çevrilmesi güzel süpriz olur. Çok büyük bir zorluk rapor yeniletmek.
İyi günler
Özel bir şirkette sgk lı olarak calısıyorum. İşkura engelli kaydım yapıldı fakat henüz vergi indirimi sonucum gelmediğinden maaşıma katkısının olamadığını soyluyor İ.K.
Ayrıca vergi indirimi sonucum gelincede net maaşımı brüt maaşa çevirceklerini ve ilk aylarda vergi indiriminden dolayı artış olcagını ama 6 ay sonra vergi matrahından dolayı maaşım düşeceğini söylüyorlar. Bu nasıl olur ben buzamana ladar net maaş üzerinden çalıştım bunu yapabilirlermi.
Hanife avcı Personele maaş ya netten ödenir ya da brüt, bu işverenle personel arasındaki anlaşmadır. Engelli indirimi aldınız diye işverenin bunu tek taraflı olarak değiştirmeye hakkı yok, daha doğrusu değiştirir ama siz bunu kabul etmek zorunda değilsiniz ve iş anlaşmanıza aykırı oldugundan ihtar çekerek haklı sebepten iş yerinizden ayrılabilirsiniz, buna göre de işverene dava açıp haklarınızı talep edebilirsiniz.
Ancak unutmayın ki şirketler brüt maaş uygulamasına geçmek isteyebilir, burada sorun genelde hep net maaş almış vatandaş brüt maaşa geçince Ocak'da yüksek alıyorken eline geçen para her ay azalır, buna alışmak zordur. Bir çeşit disiplin olayı.
Arkadaşlar vergi indirimi alarak gecen yil emekli oldum .Sureli oldugu icin Sgk bu sene kontrol muayenesi istedi.Hastaneye sevketti ve hastaneden aldığım sağlık kurulu raporunu 3,5 ay önce Istanbul Sgk kurumu onaylanması için Ankara ya gönderdi.Yalnız bu rapora Ankara yı aradığımızda sonucu öğrenmek için ulaşamıyoruz; başka isim görünüyor diyorlar sistemde.
Sorum şu : Emekli olduktan sonra Sgk kontrol muayenesi için hastaneden verilen sağlık kurulu raporunu Ankara da hangi kuruma gönderiyor?
0 312 415 32 04 - 0 312 415 32 18 numaralı telefonların olduğu kurum mu?
Kurumun tam adı ve telefonunu bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? OturanBoğa @
Ben bu ayın 4 ünde sgk ya emeklilik için başvurdum onaylandı.
Ödeme günü 21 diyor e devlet .
Bana ne zaman para yatar bilgisi olan varsa bana destek olabilirmi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İlk bahsettigin konu doğru hastaneden aldığın rapaorla engelli kadrosunda çalıştırabilir , vergi indirimi için Ankara'dan gelecek rapor sonucuna göre maliye yazı gönderir ve vergi indiriminden faydalanirsin ki bu bende de bu şekilde oldu , brüt ve net maaş konusuna gelince onun hakkın da bir bilgim yok , ben brüt üzerinden çalışıyorum..