Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ben bugün onaylanan raporumu vergi dairesinden aldım e-devlette görünmüyor hastahaneye gittim biz üst yazısını yazdığımız için e-devlete ekleyemeyiz dediler ben ücretsiz seyahat kartını nasıl alacağım şimdi bilen akıl versin lütfen.

Doğan 57.bnm ef28.hipertansiyon var.ankara şehir hastanesi verdi raporu.100 de yüz alınca kendimi bitik biri olarak hissettim.

@tayfun476 ; vergi dairesinden aldığın raporun 1 nushasiyla basvurabilirsin.
Veya hastaneden birkaç nüsha cogalttirip bir nushasiyla basvurabilirsin ücretsiz kart için.
Aklıma başka yol gelmiyor.

Merhaba arkadaşlar. Eviss sorgulaması yapmak istediğimde dosya no istiyor. Bu numaraya nereden ulaşırım? Yanıt için şimdiden teşekkürler.

tayfun476

e-devlet üstünden interaktif vergi dairesine girip dilekçelerim kısmından sorgulayın. başvurunuz orda görünüyor olmalı. eğer görünüyorsa vergi dairesinin ankaraya gönderdiği tüm evraklar pdf olarak orada bulunuyor. belki ordan elde edebilirsiniz. benim kişisel başvuruyla aldığım sağlık raporuna ilave ettiğim epikriz, tahlil vs bütün evraklarım orada görünüyor. vergi dairesi üstünden alınan raporlarda durum nasıl bilmiyorum. bakıp buradan da bilgi verebilirseniz aynı durumdaki diğer arkadaşlara da yardımı olacaktır.

tayfun476

Raporumun çıktısını bir adet resim ve nüfus cuzdanimla götürdüğümde kartımı aldim ben

askaros75
interaktif vergi sorgulamasından dilekcelerime gir goruntuledigin dilekçe örneğinin sayfasi üzerine memur elle 2019-××××× diye 5 haneli no yazmıştır o numarayı eviss e girdi sonucu görürsün.yani 2019-12345 gibi yazacaksınız sorgu ekranına tire yi unutma.

Arkadaşlar şimdi ankarayla kostüm olumlu sonuçlanmış sormak istediğim vergi dairesinden kağıdı beklemeden emekli dilekçemi verebilirmiyim bilen varsa cevap verebilirmi tesekurlet

YUNUS YURDAKUL

Çalışmıyor bugün 3 defa denedim.

Ankara'yı aradım raporumu sordum %50 olan raporunuz onaylanmış
15 Ekim'de gönderilmiş dediler. Süreli mi süresiz mi dedim göremiyorum
dedi. Hastane 5 senelik vermişti raporu. Benim engelli emekli maaşım
dondurulmuştu. Şimdi ne yapıcam bilmiyorum Unkapanı'na mı gitcem
Fatih'deki engelli vergi dairesine mi?

Kml33

Bende de aynı şekilde 70 verdiler. EF değerim 40.
Sizin onaylandı mı sayın Kml33

Selam arkadaşlar. Hastane % 63 sürekli raporumu baltazar yöntemi ile %50 sürekli olarak verdi. % 50 sürekli rapor oranım Ankara tarafından düşürülür mü? Birde Ankara hangi tarihleri onaylıyormuş haberi olan varmı?

Düzeltme

orko7878
Ne zaman gönderilmişti belgeleriniz Ankaraya?
Benim 7 Ağustos gözüküyor evrak takipte, Emine hanım 1 ay sürer demişti 1 ay önce ama hala hiç bir hareket yok. Benim de Temmuzda kesildi maaşım, abimler destek olmasa yanmış durumdayım

Son düzenleme:
gokseldbuga

3 Eylül unkapanı sgk ya başvurdum. Unkapanı 20 eylül tarihinde Ankara'ya gönderdi. 15 Ekim'de
Ankara onaylamış. ilk defa başvuranların işlemleri 4-5 ay sürüyormuş. Önceden engelli emekli olanların
işlemleri 2 ay içinde bitiyormuş. Evrağınız Ankara'ya gönderildiyse onlara ulaştıysa sorun yok.

@orko7878
2 ayı çoktan geçti, beklemekten başka çare yok malesef

@orko7878
Tekrar baktım da;
11 Martta SGK ya basvurdum, hastaneye sevk ettiler
18 Haziranda heyete girdim
6 Ağustosta hastaneden SGK ya evrak gelmiş
7 Ağustos giden evrak diyor
bana hiç normal gelmedi sizinkiyle karşılaştırınca

gokseldbuga

Sizinki ilk defa başvuruysa olabilir. Benim ilk başvurumda Eylül 2017 de başvurdum
Şubat 11 de onaylandı. Emekli olanların rapor yenileme veya maaş dondurulması
işlemleri daha kısa sürede bitiyor. Mağduriyet yaşanmaması için. Sizinde benim gibi
maaş kesilmesi var ilginç durum

A

orko7878
yanlış anlaşılma oldu sanıyorum, ilk olarak 2014 te vergi indiriminden yararlanarak emekli oldum, ilk başvuru değil benimkisi

gokseldbuga

sonradan gördüm sizinkide benim gibi ilk başvuru değil evet. Benim işlemler gönderilde ama
ben ekranda birşey göremiyorum evrak takibi bölümünde imza aşaması vs olabilir.

Aselsan

Benim ef değeri %50 ,%60 raporum onaylandı 6130 çalışma günüm var , 2. Derece engellilerde 17 yıl 8 ay çalışma yılı arıyorlar , benim daha 5 ay kaldığı için Mart'ta emekliliğine muracat edecegim

Eviss'e girmek icin dosya numarasini nerden bulabiliriz arkadaslar.

Küreli

Ne kadar numara varsa girdim, bende gelmiyor birşey. BU numara kaç karakterli, nerede yazar hiçbir bilgi yok. :mad:

YUNUS YURDAKUL
https://eviss.ivdb.gov.tr/durum.php

engellsizz
interaktif vergi sorgulamasından dilekcelerime girin goruntulediginiz interaktif vergi sorgulamasından dilekcelerime girip goruntulediginiz dilekçe örneğinin sayfasi üzerine memur elle 2019-××××× diye 5 haneli no yazmıştır o numarayı eviss e girip sonucu görürsünüz.yani 2019-12345 gibi yazacaksınız. sorgu ekranına tire( -) yi unutmayin

Dosya nosu veya engelli sağlık kurulu rapor no diye geçer. Engel raporunuzdaki rapor nosunu aynen yazmanız yeterlidir..hepsinde tire olmayabilir. Örneğin benimki 2019 ile başlıyor.
201953013292017548abc gibi..

Ben TC ve e-raporumdaki uzun 2019 ile başlayan numarayı yazdıgım halde sonuç gelmiyor. Denemediğim numara kalmadı, eskiden sadece TC ve Soyadımız ile görebiliyorduk.

İzmir evis de ilk başta bu no istendiğinde interaktif vergi dairesindeki dosya nosu ile giriyordum. Sonradan rapor no ile değiştirildi. İzmir evis de sadece elimizdeki raporun üzerindeki rapor no kullanılıyor. İstanbul veya diğer illerde belki de hala interaktif vergi dairesi dosya no ile giriliyordur. Arkadaşlar önceki mesajlarda nereden bulabileceğinizi yazmışlar.

Aradım Unkapanı sgk yı gelen birşey yok dedi.
Ankara 16 Ekim 2019 gönderdik dedi. Bakalım
ne olacak yazım işlemleri mi oluyor bilmiyorum.
Sistemden göremiyoruz herşey yasak :)

Üst Alt