Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

UNAL28IST

malulen emekli olabilmek için tek bir rahatsızlığınızdan en az %60 oran alıyor olmanız gerekiyor. engelli vergi indirimi alıp emekli olabilmek içinse balthazard hesaplamasıyla toplanan farklı rahatsızlıklarınızın oranlarının %40 ve üzeri olması yeterli.

her iki emeklilik türü de sizin dilekçeyle başvurunuza bağlı olduğu için eğer koşulları sağlıyorsanız her iki türde de emekli olabilirsiniz. isterseniz ikisine de başvurmayabilirsiniz. tamamen sizin tercihinize kalmış. yani tek bir rahatsızlıktan %60 oranınız varken malulen emekliliğe başvurma hakkınız olsa da isterseniz engelli olarak emekliliği tercih edebilirsiniz.

unutulmaması gereken engelli olarak emekli olursanız çalışmaya devam edebilecekken malulen emekli olduğunuzda çalışmaya başlarsınız maaşınız kesilir. bildiğim kadarıyla her iki emeklilikte de maaşlar aynı oluyor. fark varsa da cüzzi bir tutar olacağını tahmin ediyorum. malülen emekli olduğum zaman sgk sitesinde yazan tutar aynen bağlanmıştı bana. kontrol muaynesiyle iptal olunca engelli vergi indirimiyle emekli olmaya karar verdim. süreç tamamlanınca fark olursa burada yazarım.

L.kartal

Teşekkür ederim anladığım kadarıyla arasındaki fark birinde çalışabiliyorsunuz sgk lı diğerinde çalışamıyorusunuz onun dışında fark yok sanırım? benim raporumda kardiyolojiden %64 iç hastalıklarındanda %19 toplamda %71 raporum var

Umityalcin

epilepsiden müracat etmiştim rapor alırken eeg çektirmemiştim sıkıntı çıkarmadılar sadece kandaki hap oranına bakmışlardı lakin epilepside basıma dert olduya ehliyet yenilettirmede sürekli raporu epilepsi için bozdurmayıda düşünmüyorda değilim

UNAL28IST
Azıcık düşünürsen iyi birşey,malulen emeklilik tek hastalık ve yüzde 60 üzeri olacak birde yanlış hatırkamıyorsan doğuştan değil sonradan olacak artı maaşı düşük olacak,hiçbirrde çalışamayacaksın sgk çok zaman malulen emekliliğede zorluk çıkarıyor.Vergi indirimi alıpta normal emeklilik şartından emekli olsana niye şansını zorlarsın bu kadar anlamadım....

Alp74
Çoğu epilepsi hastasındanda epikriz raporu ve eeg istendi mutlaka birilerinden birşey istiycek

Rapor oranı

Alp74
Kardeşim merhaba. Benimde %46 epilepsi den ve böbreklerden olan raporumu göndermiştim.5 ay bekledikten sonra Benim eeg, kan düzeyi ıvır zıvır istediler. Tamamladım gönderdim.
Senin oran kaç ve sadece raporumu gönderdin.

Merhaba arkadaşlar 1-2 maruzatim olacak yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden.Aralik 2018 te vergi indirimi için başvuru yaptım 2019 Nisan'da raporum 44 oranında süresiz olarak onaylandı vergi indirimine hakkazandım. Şimdi benim sormak istediğim 4-5 ay sonra 2020 Mart ayında emekliliğe hak kazanıyorum bunun için yapılacak işlemler sırası nedir birde yeni birşey duydum emeklilik başvurusunda yeniden rapor için hastaneye mi gonderiliyoruz? Bilenler sorularımı yanıtlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Mahirchayan

günaydın, bilgilerimde bi sıkıntı yok daha önce defalara baktım. şu anda engelli raporunda yazan rapor nodan e devlet baktığım işlem nurmaraları na kadar denemediğim numara kalmadı. enter yaptığımda sayfada hareket bile yok. sayfa çalışsa bilgileriniz hatalı demez mi ?

S.a arkadaşlar herkese hayırlı günler hayırlı haberler bugün ilk maaşımı çektim ssk sitesinde hesaplanandan 104 tl fazla çıktı bilgi amaçlı yazdım

özesma

Günaydınlar evise girebilmek için tc kiml numaranızı yazdiktan sonra müracat dilekçenizin sağ üst tarafına elle yazdıkları bir numara var benimki 5 haneli bir numara.. o numaranın başına 2019 ve tire koyun yani 2019-xxxxx şeklinde tire koymayı unutmayın

Hayırlı olsun kardeşim.sitede hesaplanan neydi,
abo oranlari

@özesma
günaydın, bilgilerinizi girdikten sonra hiç hareket olmuyor yazdığınız bilgiler olduğu gibi duruyorsa, farklı bir tarayıcıda deneyin, örneğin Opera kurun ve deneyin. Aslında basit bir web sayfası ama aklımdan başka birşey gelmiyor

Gerekmiyor.emeklilik zamanı gelince vergi indirim belgenle gidip başvurunu yap,emekli ol.

özesma
Aynı sayfada ben su an bakabiliyorum.
Ya bilgiler hatalı, ki o zaman uyarı verir.
Ya da kullandığınız tarayıcı sıkıntı çıkarıyor. Farklı bir İnternet tarayıcı kullanarak deneyin..

Bu arafa rapor no, raporunuzdaki 2019 ile başlayan nodur ve ister 2019 ile tire koyarak, ister düz olarak tamamını, isterseniz son 5 hanesini yazarak girebilirsiniz. İzmir evis her 3 şekilde de kabul ediyor

Merhaba Arkadaslar , formu uzun suredir takip ediyorum ama bugun uye oldum , benim raporum 25 ekimde ankarya ulasmis , sormak istedim , maliye hastaneye sevk ederken yapilan tetkiklerle gonderin ibaresi vardi ama hastane sadece raporu maliyeye gondermis , sorun olurmu, sizlerde nasil gonderildi raporlariniz , benim raporum %62 olarak cikti ankaradan dusme ihtimali varmi sanirim artik dusurmuyorlar diye biliyorum ama yinede guvenemiyorum ,

Hayırlı olsun inşallah emeklilik için ne zaman müracat ettiniz ne zaman cevap geldi

sa.arkadaşlar işe başlama tarihim 23.09.1988 4500 günüm var.24.10.2019 engelliden yeni işe başladım göğüs %20 kardiyoloji %19 iç hastalıkları %10 fizik ortopedi %8 üroloji %5 2 yıl süreli baltazar formülüne göre %49 rapor aldım işe giriş bildirgesini kaşeli imzalı aldım engelli raporunuda aldım çarşamba günü hayırlısıyla çorlu vd. ne verecem sizden ricam başka eksik evrak varmı herkese mevlam hayırlı emekliliği nasip etsin çok zor.

1988 den 1996ya kadar isteğe bağliydı 1996 dan 2008 e kadar yüksek yattı 3 ayda 1 tam ikramiye gibi vs.ne maaaş alırım sizce

alpek6006

İşe giriş bildirgesi haricinde işyerinden islak imzalı dilekçe ile birlikte nüfus cüzdanı fotokopisi mutlaka götürmeniz gerekiyor ben başvuru yaparken dilekçe yüzünden bir daha işyerine dönüp alıp vd ne gittim.. Fotoğrafta götürün giderken

Mahirchayan

dediklerinizin hepsini denedim ben olmuyor.bi farklı tarayıcı kaldı onu da deneyeyim. sayfada herhangi bir hareket yok rapor noyu yazdıktan sonra orda kalıyor imleç. enter yapsamda alıgılamıyor gibi sanki.

ankara hengi güne gelmiş bilen vamı?

Mayıs bittimi Haziran ayına baslandimi ankarayla görüşen varsa yaza bilirlermi acaba şimdiden teşekkürler arkadaşlar

sağol kardeşim ilgin için

Hilmi34

işyenden alacağım dilekçe nasıl bişey ilgin için sağol kardeşim

Abo oranları 66 olan gene 66. 51 olan 60 oldu. 37.5 olan gene 37.5. 24.09.2019 da müracat ettim e devlette görünmedi 170 den öğrendim. Primler 2009 a kadar askariden 2009 2019 arası. Yüksek yattı ssk da 2172 aldığım 2277 oldu sigorta giriş 1995

Arkadaşlar 2019 Mayıs ayında aldığım ve aynı ay vergi indirimine başvurduğum rapor eksik evrak nedeniyle dönmüş. Benden nörolojik muayene bulguları ve biyopsi raporunu istediler bu raporlar için raporu aldığım hasteneye başvuracakmışım hastene vergi dairesine evrakları gönderecekmiş yalnız biyopsi raporunu ben raporu aldığım hastaneden almadım 2010 yılında çapa dan aldım onu nasıl halledeceğiz birde bu nörolojik muayene nedir bunun için direk elimizdeki evrağı götürerek nöroloji polikliniğinden randevu mu alacağız? Yardım eder misiniz?

Benim gibi İstanbul eviss için Dosya numarasını bulamayanlar (tüm numaraları girdim olmuyor), dosya numaralarını aşağıdaki telefondan yanıt alarak öğrenebilirlermiş. Arıyorum açan yok ya da meşgul orası ayrı tabii :(

0312 415 3204 ve 0312 415 3218

Üst Alt