Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

ARKADASLAR Temmuz un ilk haftasindalar

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nothiing2lose
Teşekkürler,telefon numaraları için.Ben de aradım mesai bitmeden ulaştım bu numaralardan.29 Mayıs raporum dan hâlâ bir sonuç yok malesef.Cuma tekrar aramami soylediler.Bilginize arkadaşlar,ozellikle mayıs raporu olan arkadaşlar.

Mtdogan

Mayıs ayı için evet cumaya arayın dendi. Memurlara dağıtılmış dosyalar varmış bir de dağıtılacak dosyalar varmış mayıs dan. Cumaya kadar buyuk bir kısmını bitirmeye çalışıyorlar Mayıs ayının. Ama Cumaya zor, haftaya anca biter mayıs bence. Sonra Hazirana odaklanırlar.

Merhaba, Buradan konuyu takip ediyorum, bazı arkadaşlar mayısın bitmedigini bazıları ise Temmuza başladıklarını söylüyorlar, acaba heyetin baktığı dosyalar ile raporun yazım zamanlarında ki farklılıklartan dolayı mı böyle bir durum çıkıyor.

Bende nisanda gonderdim eksik evrak olarak agustosta geri geldı.27 eylulde tekrar gondeeildi şimdi 4 ay mı bekleriz yani ocak sonu

temmuz a geçilmiş denince seviniyoruz ama hala mayıs bekleyenler var benimde kafam karıştı

serb

Kafanızın karışma sebebi, sadece forumun son sayfalarını okumaktan kaynaklı.
Temmuz ayındalarmış demek için Ankara da sadece tek bir masa ve onun üzerinde tüm dosyalar dizili olarak hayal etmek gerekir. Bu biraz sacma değil mi.
Ankaradaki durumu defalarca yazdık. Ama genelde herkes inanmak istediği gibi yazıyor. Ankarayı aradım temmuz ayındalarmış deniyor ve herkes ona inanıyor.
Ankaradan 12 veya 15 memur (haftasına gore değişiyor) dosya paylaşımı yapıyor. Bazı memurlar hızlı bazıları yavaş, bazıları izinde bazıları başka gorevdeyken dosyaları bekletebiliyor.
Tek değişken bu da değil. İlk başvurular ile daha once başvuru yapmış olanlarda farklı süreç.. arşivden dosyası bulunarak ayrı ilerliyor bu dosyalar.
Emekli olup kontrol muayenesi olanlar da farklı bir süreç.
Buna benzeyen birçok farklı durum var.
Ankara temmuza geçmiş diyen birisini duyduğunuzda Ankara temmuzdan dosyalara da bakmaya başlamış olarak düşünün.
Mayısın %10 kadarı, haziranın %50 kadarı hala bitmedi veya imzalanmadı. Temmuz başında bazı dosyalara bakılmaya, imzalanmaya başlandı.
Ankaradan belli bir tarih olmaz. Belli bir aralık olur. Oda şu an mayısın son haftası ile temmuzun ilk haftası arasıdır.
Umarım bundan sonra bu konuyu merak eden arkadaşlara yardımcı olur bu yazım..

Ara ara bunu kopyalayıp yapıştırmak lazım. Geçmişe donuk okunmuyor genelde. Bu yüzden aynı sorular gelecektir tekrardan :)

Malulen emeklilikle vergi indiriminden emekli olmakla ne gibi maaş farkıvar bilen varmı benim durumum ikisinede uyuyor acaba burayı beklemeyip direk malulenmi olsam ne kadar bi kaybım olur bilgisi olan cevap yazabilirmi tşk

Teşekkürler,gayet güzel bir açıklama yapmışsiniz,cuma tekarar arayacağım sonucu bilgilendiririm.

Benim kontrol muayenesi 20 eylül raporun ankaraya gönderiliş tarihi ve bugün 18.11 de unkapanı SGK ya gönderildi dediler arkadaşlar haberiniz olsun

Bu işin tek bir çıkarı var büyük illerin ayrılması diğer illerin Ankara da bakılması yoksa beklerken hele de çok ihtiyacı olan biri için ölmekten zor gelir …. Ankara başkent tamam da Istanbul TÜRKİYE nin nufus olarak bakarsan en az 50 den fazla ili ni kişi olarak kapsamakta dır.

Mesela Ankara da bu işi başlayan biri için ne kadar sürüyordur

İstanbul dan büyük vergi mükelleflerinden müracat edenler süreci nereden takip edebiliyor benim sorgulamalarımda ne evissten nede büyük vergi mükelleflerinde çıkmıyor

Merhaba Ymzdmr,
Vergi indiriminden emeklilik ile malulen emeklilik arasında, maaş farkı yoktur. Size ödenen prim günü, ödenen yıl ve tarihler arası ABO denilen sisteme göre maaşınız farklılık gösterir. Malulen emekli olursanız, bundan sonraki süreçte emekli olduktan sonra hiç bir şekilde çalışamazsınız. Çalışırsanız emekli maaşınız anında kesilir. Vergi indiriminden emekliliği düşünürseniz. O şekilde emeklilikte, emekli olduktan sonra. SGK 'ya emekli olduğunuzu bildirme şartıyla herhangi bir yerde, işverenin tekrar sigortanızı ödemesiyle beraber, çalışabilirsiniz. Aradaki fark bu. Önemli olan sizin ne istediğiniz. Emekli olduktan sonra çalışmaya ihtiyacınız olup olmamasıyla alakalı bir durum.

benim raporum 20.09. da ankaraya gönderildi dünkü aramamda ankaradan 18.11. de unkapanı SGK ya gönderildi dediler.

ŞİMDİ ANKARA İLE GÖRÜŞTÜM arkadaslar temmuza başlanmadı dedi haziran devam ediyor dedi bilgilerinize

Az evvel ankarayla görüştüm.19 09 2019 varışlı tekrar kontrollu raporum 12 11 2019 tarihinde zonguldak vergi dairesine gönderilmiş.bekleyen arkadaşlarınkide en kısa zamanda çıkar inşallah.

nothiing2lose
Hayırlı olsun

Arkadaşlar Ankara ile görüştüm az önce. Temmuz ayının ilk haftasını kontrol ediyorlar. 15 memur varmış bu yüzden İşler yetişmiyor memurun dediğine göre yılbaşında değişiklik olma ihtimali var. artık raporlar illerde onaylanacakmış. Merkez Sağlık kuruluna gitmeyecekmiş inşallah dediği olur o zaman her şey daha rahat çözülür.
Mart ayında başvurdum. ağustos ayına randevu verdiler. Eylülde heyete girdim. Eylülün sonuna doğru rapor Ankara'ya gitti en iyi ihtimalle ocak-şubat aylarımda onaylanır diyor bana memur. Hayırlısı 2 ay kaldı.

özesma Öncelik ile geçmiş olsun Benim durumum emekli olabilmek için Koah % 20 Ne tedavi gördüm ne de yattım ameliyat sonrası ve geçmişte içilen sigara durumundan verildi 2 ci raporum stabil dediğiniz % 20 yi vermezler anlamında mı ?

evet koahtan dolayı bana vermediler stabil deyip ki stabil dediği zaman çok kötüydüm nefes alamıyordum. ama yine de şansınızı deneyin derim.

Arkadaşlar 23.05.2019 hastane den aldığım rapor 28.06.2019 ankaraya gönderildi sonucu bugün ankaradan 0312 4153292 nolu nuramdan onaylandığını vergi dairenize sormamı söylediler ist vergi daieresine gittim ordan yazımı onaylanmış bir şekilde aldım darısı bekleyenlerin başına evisten sorgualamada halen rapor cevap bekleniyor diyor ama ben indirim yazısını şu an itibariyle aldım bekleyen arkadaşlarda umarım en kısa zamanda alır

Hayırlı Olsun:) darısı tüm bekleyenlere en kısa sürede olsun inşAllah..

Merhaba

rapor gidişiniz 28.05 mi 28.06 mı bilgi verebilir misiniz?
Saygılarımla

Üst Alt