Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Peki...

Özelden de mesaj attığım kişi oldu...rahatsızlık verdiysem özür diliyorum...Forumda resim eklemeyide başaramadım bir türlü. Gelen evrakı atıcaktım...yazıyı tekrar ediyorum affınıza sığınarak.

Kısaca bahsetmek istiyorum kardeşim yıllardır şizofreni hastası olarak raporluydu annem ve babamı kaybettikten sonra babamın emekli maaşının kardeşime bağlanması için vasi olarak işlemleri başlattım. Daha önce % 80 raporu olmasına rağmen bir üst kuruldan çıkan sonuç %60 oldu. 1 ay kadar önce kurula göndermişlerdi daha dün cevabı geldi çok şükür...maaşın ek ödeme toplamıyla birlikte bin küsür lira görünüyor yani tam aylık miktarı belirtilmemiş...Babam devletin sgk lı işçi emeklisiydi ve şuanda özürlü olan erkek kardeşimden başka kimse yok evde...Benim sormak istediğim bu her ay alacağı maaş normal şartlarda nekadar olması gerekiyor. Belirli bir yıl varmı yada devamlı olarak yaşadığı süre boyunca yeniden heyete yada kurula gitmeden faydalanacakmı bu haktan.Bundan sonraki hakları neler olacak, nelerden faydalanabilecek...çünki bugüne kadar hep kendimiz karşılamıştık ilaçlarını ve masraflarını...Normalde gelen kağıdı göndermek istiyorum fakat bir türlü yüklenmiyor görün istemiştim...Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum...

Onaylanmis

Aselsan
Vergi İndiriminiz hayırlı olsun Toplam engel oranınız nedir?
Arkadaşlar sabır ve bekeemek inşallah sizlerinde yüzünüz güler ben Gebze Kocaeli den şeker tansiyon doğuştan tek böbrek olarak girip aldığım sürekli yüzde 44 raporum 1temmuz 2019 Ankara ulaşmış ve bugün telefonla ulasip sorguladigimda13 Kasım baş vurduğum vergi dairesine ulaştığını 44 süresiz olarak onaylandığını söylediler vergi dairesine gidip raporu gördüm elden teslim etmeme rağmen alamadim şirket ini ze yolladık ordan al denildi şirkete ulaşmamış eli kullanda dir inşallah sizinki de hayırlısı ile gelir rapor elimde olmada n başvuru olurmu emklilik için

Nisan ayı çok uzun sürdü Bir gariplik vardı ama Mayıs ve Haziran çok hızlı bitti şu an Temmuza geçmiş vaziyette eder inşallah böyle devam ederse Aralığın sonuna kadar temmuz ağustos biter Ocak'ta da Aralık Ekim biter gibi gözüküyor

Az önce Ankarayla görüştüm. Temmuz 11 Ankaraya varışlı dosyam şu an Kuruldaymış. 15 güne çıkar dediler.

%52 olan raporumun oranı %70 olarak guncellendi emg sonucunu falan ekledim gönderdim eski başvuru dosya numaram üzerine kayıt oluştu tekrar. belki süreci hızlandırır:D

12 11 2019 da onaylanmış dosyam zonguldak vergi dairesine gönderilmiş dediler.bugün gittiğim vergi dairesi ssk ya yönlendirdi.ssk sisteme düşmediğini söyledi.sisteme düşdüğü zaman adresinize göndereceğiz dediler.sisteme ne kadar sürede düşüyor bilgisi olan varmı.

arkadaşlar 4 temmuz ankaratya varış benim nezaman sonuçlanır bilgisi olan yazarsa sevinirim

Çoskun 42 senin sonuçlanmıştır 10 temmuz gorusuluyormus

Karara çıkmış diyorlar ama sonucunu söylemiyorlar.
Karar verilmiş ama kararı belli olmaz mı ?
Bilgisayar da görünmez mi?
İlle karar yazilinca mi ? Zaten karar yazılsa Elvis öğrenecez.

Zonguldaklı arkadaslar başvuru süreciniz nasil gelişti yardim edermisiniz

Daimi böbrek rahatsızlığı olupta kontrol muayenesine çağırılan arkadaşlar varmı
Varsa kaç yıl sonra çağırdılar

Alibekar

Önce iş yerinden çıkış aldım.sonra ssk dan vergi indirimi emekliliği için dilekçe verdim.ssk seni hastaneye sevk ediyor.hastanede 10 doktoro gözüküyorsun raporu rapor odasına veriyorsun ve ardından beklemeye başlıyorsun

Bu engelli raporumu yoksa emeklilik kontrolümü,
Bu rapor engelli raporunu etkiliyor mu?

Ankara ile görüştüm 10 temmuz varışlı rapor kuruldaymış 15-20 güne sonuçlanır denildi

afacan6769

Merhaba bu vergi indiriminiz geldikten sonraki işlem mi? Zaten rapor var vergi indirimi alınmış ise tekrar hastaneye sevk ediliyor mu?

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 23642684 - 010.99 - 577 11.04.2019
Konu : Engelli Raporlarının Düzenlenmesinde
Uyulacak Kurallar

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : a) 20/2/2019 tarihli ve 30692 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik
b) 20/2/2019 tarihli ve 30692 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik
c) 2019/06 sayılı Genelge

Bakanlığımıza yapılan başvurulardan; sağlık kurum ve kuruluşlarımızda verilen engelli sağlık raporlarının düzenlenmesinde, eski formatta düzenlenen raporlarının geçerlilik süresi ve yürürlüğe giren yeni mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair tereddütler hâsıl olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle aşağıdaki hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik'in ve Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik'in 19‘uncu maddesinde “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. ” denilmektedir.

Bu nedenle 20.02.2019 tarihinden itibaren düzenlenen engelli sağlık raporlarının yeni formatta düzenlenmesi zorunludur. Eski rapor formatında düzenlenen raporlar ilgili kurumlarca geçerli kabul edilmeyecektir.

Ancak hekimlerin elektronik imzalarında yaşanan aksaklıklar veya Hastane Bilgi Yönetim Sistemlerinin e-Rapor Sistemine entegrasyonunun tamamlanamamış olması gibi nedenler ile 20 Şubat 2019 tarihi sonrasında raporların yeni yönetmeliklere uygun formatta düzenlenemediği tespit edilmiştir. Bu amaçla 20 Şubat 2019 tarihinden sonra eski formatta düzenlenen sağlık raporlarının yeni formata uygun hale getirilmesi zorunluluk arz etmektedir.

Bu itibarla hizmet sürekliliğinin sağlanması ve vatandaş mağduriyetinin oluşmaması amaçlarıyla Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Raporu ve Çocuklar İçin özel gereksinin Raporu bileşeninin sekreter ekranlarına yeni sayfa eklenerek Entegrasyon ve Kullanıcı Kılavuzu güncellenmiştir.

Bu güncellemeler doğrultusunda Kurumların resmi talebi veya vatandaşların başvurusu üzerine eski formatta düzenlenen raporlar, kılavuzlarda belirtildiği şekilde güncel mevzuata uygun olarak yeniden düzenlenerek kişiye teslim edilecek veya kuruma gönderilecektir. Bu durumda kişi tekrar polikliniğe sevk edilmez veya kurula sokulmaz. İşlemler dosya üzerinden yürütülür.

2- Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik'in Kazanılmış haklar başlıklı 15 inci maddesi 2'nci fıkrasında "Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce engelliler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup, bu oranlar ile sağlanmış eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez.’* denilmektedir.

Bu bağlamda 18 yaş altı çocuklar için eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş “sürekli” ibareli sağlık raporları geçerliliğini korumaktadır. Çocuklar 18 vasim doldursalar dahi bu raporların yenilenmesine ihtiyaç bulunmamaktadır. Eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş “süreli” ibareli sağlık raporları ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir. Bu sürenin sonunda yeni mevzuata göre kişiye yeni rapor düzenlenir.

3- Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik’in Kazanılmış haklar 15'inci maddesi 1 'inci fıkrasında "Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez.” denilmektedir.

Bu bağlamda 18 yaş üstü bireyler için eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş “sürekli” ibareli sağlık raporları geçerliliğini korumaktadır. Bu raporların yenilenmesine ihtiyaç bulunmamaktadır. Eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş “süreli” ibareli sağlık raporları ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.

4- Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik'in 4'üncü maddesinde; "Tam bağımlı engelli birey: Engel durumuna göre ensel oranı %50 ve üzeri olduğu tespit edilenlerden doku, organ ve/veya fonksiyon kaybı ve veya psikiyatri tanısı bağlantılı olarak muhakeme yeteneği değerlendirilmesine söre günlük yaşam aktivitelerini yardım almasına rağmen kendi basma gerçekleştiremediğine karar verilen bireyi ifade eder” şeklinde tanımlanmıştır.

Bu nedenle psikiyatri tanısı bağlantılı olarak muhakeme yeteneği değerlendirilmesine göre tam bağımlı olduğu tespit edilen bireyler; doku. organ ve/veya fonksiyon kaybı bağlantılı yapılacak değerlendirmede günlük yaşam aktiviteleri bakımından bağımsız veya kısmi bağımlı olarak değerlendirilse bile bu kişiler için sağlık kurulu raporu bağımlılık değerlendirilmesi bölümünde “tam bağımlı” ibaresi işaretlenir.

Uygulamanın ilgi a), b) ve c) mevzuatlar ile yukarıda belirtilen esaslara uygun olarak yürütülmesinin, belirtilen mevzuatlara uyumun ivedilikle sağlanmasının, engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının sağlık kurul başkanlarına tebliği hususunda;

Gereğini önemle arz ve rica ederim.

Prof. Dr. Muhammet Güven
Bakan a.
Bakan Yardımcısı

https://www.saglikaktuel.com/haber/...n-duzenlenmesinde-uyulacak-kurallar-65787.htm

Cost Controller
benim rapor 1 yıl süreli ancak hastalıklarım kalıcı organ kaybım var.organların geri gelmeyeceğini bile bile 1 yıllık çıkarmış hastane raporu yenilerken süresiz olarak istediğimi berlitceğim. ancak vergi indirimi onayı süresiz geliyor

H@LİT
hayır tekrar hastaneye sevk edilmiyor.eğer emekliliğe müracat edecekseniz vergi indirimi yazınızla sgk ya başvuruyorsunuz

Arkadaşlar benim hastaneden hastalıklarım aslım uyku apnesi 48 hiper tansiyon 20 boyun fıtığı 8 raporum 62 le geldi raporum 1 yıllık.20 temmuz ankara ya gitti.sizce nasıl gelir

arkadaşlar ben haziran ayında 1 yıl süreli 81 puanlı rapor aldım.daha sonra bu rapora itiraz edip başka hakem hastahaneden 64 sürekli rapor aldım...iki raporda 3 ay arayla ankaraya gitti.sanırım ilk rapor sonuçlanmış..yaralandığı süre kısmına 1 yıl yazmışlar..bu vergi indirimim 1 yıl demekmi oluyor? ayrıca 2.raporum değerlendirilecekmi? nasıl bilgi alabilirm ankaranın numarasını paylaşabilecek varmı?

merhaba arkadaşım
GİB telefon numaraları 0 312 415 32 04 -05-18-50 burdan arayıp bilgi alabilirsin. Saygılarımla

temmuz 4 5 onaylanan varmı benimkide 4 temmuz ama ses soluk yok ankarada cevap vermiyo

Hayırlı akşamlar ankara numaralar değişmiş 0312 415 32 92 93 94 burdan ulaşabilirsiniz

18 ocak 2019 tarihinde ilk muracat/30 Nisan ,Eksik evrak istegi ile geri gelen rapor 29 mayis 2019 tarihinde Ankara ya tekarar gonderildi.,Bu gün telefon da ogrendim, %71 ile giden raporum gittigi gibi onaylanmış bilgisini aldim.
Bekleyen tüm arkadaşlara,sabırlar dilerim,dilerim hepinizin sonuçları olumlu olur.
koroner arter,(kalp krizi stend)tansiyon,diyabet,ritim bozukluğu.

Eksik evrak hangi hastalığınız ne evrağı istediler??

Bu arada ankarayla şimdi görüştüm temmuz 15 tarihli evraklara bakıldığını söylediler....

Günaydın, şimdi Ankara ile 312 4153292 no.dan görüştüm. Başvuru 10.07.2019 idi. 18.11.2019 da kurula girmiş, 15 güne sonuçlanır dediler.

Üst Alt