Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Evet ben vergi dairesine 27 Haziran’da verdim 5 ay tamamlandı sayılır umarım uzamaz az kaldı sonuçlanmasına . bekliyorum hayırlısı olsun hepimiz için

Hepimiz için hayırlısı olsun ....

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berna7b
Siz normal olanı yapmışsınız. Online sistemden gozüken evrağı elden yollamanız bir nedeni yok. Vergi dairesi almaz zaten, oyle bir uygulamaları da yok.. Bir kısım arkadaştan eksik evrak istendi evet. Ama onların durumları vakaya ozel durumlar.. standart bir basvuruda zaten verdiğiniz evrağı tekrar ankaraya göndermenizin bir anlamı yok.

Berna7b

Benden istendi diyen arkadaşlar olacaktır. Hastanenin evrakları sistemde gostermemesi, epilepsi eeg raporlarında koah testlerinde bazı arkadaşların başına geldi. Ayrıca yapılması gereken bir testi yapmadan oran veren bir heyet olduysa bu belgeler istenir. Binlerce raporda bu tarz şeylerin olduğu kişiler mutlaka oluyor. Ama çok küçük bir kısım bu..

Anladım.işitme testi de test kağıdı üzerine manuel işaretlendi doktora gösterdim rakam olarak rapora işledi,test yapıldı yani ama sisteme girme kısmını bilemiyorum tabi

Mtdogan
Selamın aleyküm
Ben bypass ameliyatı, kalp ❤️ yetmezliği, şeker, tansiyon var ben rapor için gittiğimde hiç bir evrak goturmedim. Onlarda istedi, sadece ameliyat raporu vardı hangi evraklar eksik olabilir. Bilgi verirseniz sevinirim...
Sizede hayırlı olsun, darısı başımıza..

Mtdogan
Teşekkürler hocam.
Var ama forumdan değildir belki. Gecen cumaya kadar zorladılar bitirmek için. Ellerinde hala var dosya. Zaten benimkide sisteme girmiş değil. Dosyadan bakıp soylendi bana. Umarım bu hafta sisteme girip İzmir vergi dairesine yollanır.
Eksik evrak soran arkadaşlar, benim tek bobrek hipertansiyon şeker epilepsi duyma kaybı rahatsızlıklarım için herhangi bir ek evrak istenmedi. Hastane standart prosedürü uyguladıysa zaten istenmiyor, rahat olun..

arkadaşlar merhaba 30 Mayıs 2019 tarihinde Ankara'ya varan dosyam 42 ile onaylandı fakat ben 10 Eylül'de işten ayrıldım emeklilik prim ve gunum zaten dolu, emekli olacagim icin herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi

Olgunoran
Aleykum selam,benden Eko kardioloji,ve stent raporlarını istemişlerdi onlari gondermistim.Şeker,tansiyon gibi tanılara pek istenmiyor sanki,sizden de istenmez sanirim,belki baypas için ama sanmiyorum,sorunsuz onaylanır ınşallah,sabırlar dilerim.

ogoksen
Olmaz,ben de Mayısta ayrildim işten
Ayni şekilde emeklilik için başvuracağım inşaallah,hayırlı olsun tekrardan.

merhaba arkadaşlar bir sorum olucak ben kontrol muayenesi oldum ankara dan sgk ya gönderildi diye bilgi aldım şimdi ankara dan sgk ya giden sonuç vergi dairesine de gönderiliyor mu gönderiliyorsa nerden bakabilirim ?

Merhaba arkadaşlar

Kalp 30
Uyku apnesinden 35
Kbb 2
Rapor aldım İstanbul Vergi Dairesi 22.09.2019 tarihinde Ankaraya göndermiş evrak teslimi ettim ederken hastane ile hastalıklardan evrak istemediler umarım fazla uzamaz
Benim bu tarih evrak teslimi edenler varsa evrak durumlarında bilgi varmı son durum nedir?

canberk_34

Ankaradan sonuç gelmesi 5 ayı buluyor. Önceki sayfaları okursan üyelerin paylaşımlarından bilgi edinebilirsin. Seninki tahmini Şubat 2020 ortası veya sonunda sonuçlanır.

aykin74

Bugünleride görmek varmış.
Eskiden 1 ayda , sonra , en fazla 3 ayda gidip gelen raporlar şimdi 5.5 ay bu gidişle 1 yıl , daha uzun sürecek gibi görünüyor.
İnsanlar bu konuda memnun olmadığı halde hakkını bir kaç kişi dışında aramayı bırak telefonla bile sormaya çekinip sitede yazılanlar ile bilgi almaya başlanıldı. Bu from da olmasa insanlar ne yapacak Allah bilir.
Çok mu zor ? Cimer yazmak. Ben daha önce bir kaç defa yazdım. Cevap aldım. Ayrıca süreci hızlandırdım. Çünkü ben haklıyım.
Yok yogunluk varmış, yok dosya kayıp, yok personel izne çıkmış bunu idari amirlerin çözmesi gerekir. Tabi birileri itiraz ederse,
Herkes dediğim örnek; 1000 kişi içinde 100 kişi ile olmaz. Herkes kendisi için yazsın. Bir kişi yazsın benimde hal olur düşüncesinde olan malasef insanlar var. Sorunlar bu şekilde çözülmez. Göründüğü gibi sorunlar gün geçtikçe artıyor. 1 ay, 3 ay , 5.5 ay .... Artıyor.Birde yok süresiz rapora süreli vergi indirimi yok süreli engelli raporuna süresiz vergi indirimi... Aklım almıyor.
Allah yardımcımız olsun. Ne deyim

Slm.bende senin gibi kontrol muayenesi ile 2 yıllık rapordan sonra tekrar rapor aldım.bu seferki rapor ömür boyu.Ankarayı kadım 15 de aradım onlarda kasım 12 sinde zonguldak vergi dairesine gönderdik burayı aramanıza gerek yok vergi dairesinden takip edin dediler.kasım 18 sinde zonguldak vergi dairesine gittim.orası ssk ya gitmen lazım dedi.ssk ya gittim orasıda daha ekrana düşmemiş dedi.kısacası hala bekliyorum

Tamer25

Cimerin ne yaptığını düşünüyorsunuz bilmiyorum, ama ben kendimce açıklamaya çalışayım. Cimer sizin başvurunuza bakan bir birim değil. Başvurunuzu ilgili kuruma otomatik olarak yonlendirme yapar sadece. Kurumlar da genel olarak otomatik cevaplar yazar bu başvurulara. Ve kurumlara herhangi bir yaptırımı yoktur. Hızlandırdığını düşünmüş olabilirsiniz size oyle denk gelmiştir. İsterseniz 2000 cimer başvurusu yapın şu andaki durumu cozecek olan kurumların kendisidir. Cimer düşündüğünüz gibi bir oluşum değil ne yazıkki...
Benim yazdığım 9 cimer başvurusu var. Cevapları ve sonuclar genelde hep aynı...
Ha yazmaktan zarar gelir mi, o da ayrı bir tartışma konusu şuan ki koşullarda :)

Mahirchayan

İnternetin en güzel yeri;
Oturduğumuz yerde kağıt kalem olmadan,
- Cimer
- Tbmm dilekçe komisyonu
- Kamu denetçiliği

Bunun gibi kurumlara başvuru yapma imkanı sağlıyor.

Bir kişi yada 100 kişi ile olacak bir iş değil sürekli talep olduğunda o kurum yöneticileri yada başka kurum yöneticileri ister istemez işlem yapmak zorunda kalacak.

Düşünün bu başvuru yapma esnasında sürecin uzun olması nedeniyle emekli olamayıp mağdur olan insanların hesabını o zaman sorulmaz mi ?

Onuda bırakın insan başvuruyu kendisi için onuru için anayasanın vermiş olduğu bir hakkı kullanması en azında en kötüsü insan onuru için yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Başvuru yaparken korkukmasina gerek yok, sonuçta; Bizler bu raporu hasta olduğumuz için yada sonradan çalışırken hasta olduğumuz için aldık.

Bunu kendi onurumuz için en azında bir talepte bulunmak gerektiğini düşünüyorum. Yoksa artık 5.5 ay değil 1 yıl yada uzayıp gidecek.

Yoksa; Burda bir kişi arayıp ona göre hesap yapar gideriz.

Biliyormusunuz zamaninda gazetede bir haber okudum. Eskiden daha kötüymüş engelli bir arkadaşimiz bu kurumda çalışıyormuş. Sesini müşteşara duyurmuş. Bugün biraz iyiyse onun gibi arkadaşlarin gayretleri sayesinde.

Bir dilekçe deyip geçmeyin, umudunuzu yetirmeyin. Herkes hakkında hayırlısı olsun.
İstemeden bir rahatsızlık verdiysem özür dilerim. Ben fikrimi söyledim.

https://www.google.com/amp/www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/maliye-mustesarindan-cevap-var-11339013
https://www.google.com/amp/www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/fatma-hanim-ses-getirdi-11343048

Bu haberde anlattığım habere benzeri var.

Tamer25...hocam bir laf vardır ''haklısın ama alacağın yok''diye...bu ülkede böyle maalesef...ha demiyorum ki kimse hakkını aramasın koyun gibi beklesin kılını kıpardatmasın kesinlikle hayırr!...ben bir çok konuda inanın sizin gibi düşünüp cimer e yazdım hatta ve hatta çoğu milletvekiline e mail bile attım raporlarla ilgili engelli emeklilik hastalık oranlar maaşların azlığı ABO oranlarını yüzde 62 lerden yüzde 32 lere inmesi vs vs vs...gelen cevapların hepsini otomatik bir şekilde robotlar vardır ya hani hep aynı şeyi söylerler bu şekilde cevaplanıyor!..milletvekillerinden cevap dahi gelmedi bu arada o ayrı konu,tarafını tuttuğum chp den bile(bu sitede beni chp fanatiği olarak bilirler ve ben bunu söylüyorum onlar gibi partizanlık yapmadan!)...

Yazdığınız yazıyı güzel bir üslupla twitter, yada email yoluyla birçok kişi ve kuruma derdimizi anlatabiliriz.
Tüm kalbimle inanıyorum, bizden çoğu yöneticinin haberi yok, düşünün vergi indiriminin daha ne işe yaradığını bilen engelliler var kaldı bununla işi olmayan ancak tesadüf ile öğrenir.

Link Fatma Hanım'ın sesini sayın müşteşar beye duyurmuş. O zaman yapılan çalışma ile düzelmiş ancak aradan gecen 10 yılda daha iyi olacağına yine geriye gitmiş.

En basit örnek ;
1. Evrak eksik deyip sureci uzaması
Çözüm: madem uyku apnepsi, yada nörolojik yada işitme ile ilgili test raporu isteniyorsa gelir idaresi başkanlıklarına duyuru yapılsa herkes ekler raporuna,
Bukez bizler sorduğumuzda gerek yok rapor yeterli deniyor. Sonrada yok eksik evrak iki katı bekle.

Benden bu kadar.

deathless

Sen de haklısın ama inan illa içlerinde biri çıkıp el uzatacaktır. Bizlerde çoğunun haberi bile yoktur. Lütfen umitlerinizi yetirmeyin.

Bir örnek daha:
Bir baba Kontak lens için milletvekili bir cok kuruma email atmış. ( Kopyalama yapıştır ile ) bunu bir millet vekili okumuş sadece oda soru önergesi vermiş ve o gün herkes kabul etmiş kanun değişmiş. Binlerce çocuk faydalanmış. Bir dilekçe binlerce çocuğun gözüne ışık olmuş.

Linki;
https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjAAegQICBAC&usg=AOvVaw1ECFu_Ka82HYSab5BVK7tV

Tamer25
Cimere veya başka bir yere mail veya başvuru zor değil yapılır. Elimizden geldiğince de yaptık yaparız.
Benim anlatmak istediğim başvuru yapılabilecek en etkisiz kurum cimer. Robot olayına katılıyorum, direkt otomatik yonlendirme yapmak dışında bir işlevi yok.
Toplu olarak yapılacak diğer herşeyin daha etkili olacağı kanısındayım.
Birlik olup birşeyler yapılmalı. Ama Türkiye de nerede birlik olalım dense insanların kılları kıpırdamaz, kendi işleri bitti ise zaten dönüp arkalarına bile bakmaz..

Mahirchayan
Çok güzel tespit:kendi işleri bitti ise zaten dönüp arkalarına bile bakmaz. Şu an sayfa sayısı 624 gözüküyor.ilk yyorum yazanlar buradamı acaba emekli oldukdan sonra bu siteye tekrar giril yaptılarmı acaba giren olduysa bile kaç kişi girmiştir.bizlerde emekliliyi hakettigimiz de kaçımız girecegiz.işletimiz bitti ise zaten dönüp arkamıza bile bakmayız

afacan6769

Birlik olunamamasının sebebi bu bence. 5 ay 6 ay neyse vergi indirimini alana kadar burada herkes. İstisnalar hariç. Sonrasında yeni arkadaşlar, aynı sorular.. ama eski arkadaşlar olmadığından birlik olunsa bile bilgi ve sayı olarak eksik kalınıyor.

herkese günaydın... benim raporum geldi ben de sizler gibi 5 ay bekledim. bu gruptan ayrılmadım, benim gibi ayrılmayan bir sürü arkadaşta vardır eminim. rapor ile ilgili bekleme yasal süre 3 ay vergi dairelerinden bunula ilgili afişte var ancak ben Ankra' yı arayıp yasal süreyi söylediğimde evet yasal süre 3 ay ama yetiştiremiyoruz tüm Türkiye den gelen evraklara tek kurum tek yerden bakılıyor dendi. zaten rapor içinde 3 ay uğraşmıştım oldu 8 ay. şimdi de 3. haftaya girdi emeklilik için bekliyorum. en başta işlemler hızlı yürüse idi ben en azından 5- 6 aydır emekli maaşı alıyor olacaktım. dediğim gibi yasal süre 3 ay gücü dermanı olan uğraşıp bişeyler yapabilir benim bişeylerle uğraşacak takaatim kalmadığı için beklemeyi tercih ettim.
bir de eksik evraktan bahseden arkadaşlar olmuş. bana kimse rapora şunu iliştir demedi. ben ameliyat raporlarımı biyopsi pataloji epikriz nefes ölçüm (epeyce evrak vardı zor zımbaladım) ilaç raporları ne varsa hepsini doktorların imzalığı kağıdın arkasına zımbaladım ne olur ne olmaz görsünler dedim. evet uyarmaları gerekirdi yetkililerin sizleri ama biraz da kendimiz mi düşünmeliyiz? el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış deyip kendi işimizi önce biz mi sağlama alsak?

Üst Alt