Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

özesma

İstemedikleri herşeyi koysun o zaman insanlar. Belki isterler.. Çok pardon ama zaten resmi bir kurumdan heyet raporu almışsınız. Bütün belgeler sistemde. Hala eksik rapor için belki isterler diye ne varsa yolladım diyorsunuz. Ben hiçbirşey yollamadım. Epilepsi rahatsızlığım var. O zaman herkes biraz düşünseydi, benim gibi hiçbirşey yollamasaydı mı demeliyim.. Herkesin süreci kendisine özel.. Maliye belli bir kısım insandan eksik evraklar istedi, istiyor..
Nedenine bakarsak olay hastanede bitiyor.. Online sistemde gorunmeyen evrak, farklı hastaneden alınan evrak gibi..
Hastanenin eksik giriş yaptığından eminseniz onu maliyeye değil hastaneye bildirmeliydiniz. Nasıl olsa gerekir diye ilkokul aşı karnelerini de ekleyebilirim o zaman. Biraz mantık. Biraz konu hakkında bilgi herşeyi çözer... Herkes bu şekilde yaparsa evrak yükü artışı ve birsüre sonra 5 aylar 7 aylara çıkar.. Suçlu ararız kendimize..

her zaman her yerde burdayım çok şükür.
bir günlük değil,ilelebet inşAllah burda olacağım.

Ben MS ve Epilepsi hastasiyim epilepsi için deakin cep no 500 kullanıyorum volforik asit düzeyi tespiti için eksiklik bulundu tekrar tahliller yapıldı gönderildi toplam 1 yılı geçti bekliyorum her şey sistemde var kullanılan ilaçlar mr kan testleri vb.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar,
Ankara verilen 0312 415 3292 -94 telefonlardan devamlı arıyorum açan olmuyor.iletişime geçen biri varmı ve farklı bir telefon numarası varmıdır.iletirseniz sevinirim.

Mahirchayan

daha açık yazaym o zaman farklı farklı hastanede (üniversite ve araştırma yada anlaşmalı özel) defalarca ameliyat olmuş biyopsi yapılmış defalarca patoloji yapılmış evrakları senin adına hastane toplayacak sisteme girecek (ki giriyor zaten) bakanlıkta onlarımı arayacak sistemden tek tek. gerekli ne evrak varsa derken ananın babanın selamını yazdığın kağıt demedik hastanede keyet kuruluna hangi hastalıktan gitti iseniz onunla ilgili evraklar ve bu evrakları zaten ankaradaki kurulun görmek istediği açıkça ortadayken eksik evraktan raporlar dönüyorken neyin savunmasını yaptınız? ben kanser hastasıyım tanının konulduğu patloji sonucum olmadan organların alındığını gösteren epikrizim olmadan benim evrağımda dönerdi. ben düşündüm ekledim. herkes böyle yaparsa derken? sen yapmazsın gerekli evrağı koymazsın senin evrağın döner sen bi 5 ay daha beklersin burdan da sızlanmazsın. ne varsayı nasıl anladıysanız artık gereksiz evrak yükü demişsiniz; ne varsayı açayım size HEYET RAPORUNA NE İÇİN BAŞVURDU İSENİZ o hastalıkla ilgili evraklar. sadece doktor bu kişi kanserdir dedi diye alamıyoruz heyet raporundan puanı. o raporu hastanedeki heyet dahi görmek istiyorken ankara mı görmek istemeyecek. (kanser sadece bir örnek) bence sizin için biraz değil epeyce mantık gerekiyor. bu arada gerekli evrakları gönderip ilk işlemde onay alıp o sıradan çıkmakmı iş yoğunluğunu azaltıp süreyi kısaltır, yoksa eksik evraktan dönüp tekrar evrak gönderip tekrar o sıraya girerek evra sayısını arttırmak mı?

özesma

Siz kendi anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız. Zor zımbaladım dediğiniz evrakların hepsini istedi mi Ankara sizden. Herkes aynı şekilde yollasın, sonuç ne olur sizce? Savunma derken herhangi bir savunma yapmadım. Saçma birşey soylediniz bence, bende ona karşılık birşey soyledim. O da size saçma gelmiş olabilir. Açıklamanızı kendinizce, bilginizce yapmışsınız.. Eğer kanunlara ve işleyişe hakimseniz daha başlangıçta eksiklikleri giderebilirsiniz, sonrasında bir sorun çıkmıyor ankaradan . Eksik evrak istenebilir, istenir. Herkese tüm evraklarınızı yollayın demek sizin için hata olmayabilir. Ben hatalı buldum, siz yazmaya devam edin dinlemek isteyenler sizi dinler zaten.. Az once yazdığım gibi herkesin süreci kendine ozel. Teyit edemediğiniz bilgileri tek doğruymuş gibi vermek, kendinizce açıklamaları doğruymuş gibi anlatmak insanları yonlendirmeye çalışmak süreci uzatır sadece.. Siz kendi sürecimiz anlatın tabi. Almak isteyen alır.
Ha uzatmaya gerek yok. Siz süreci iyi bildiğinizi düşünüyorsunuz. Sizinle tartışmak burayı gerçek anlamda kullanmak isteyen varsa onlara haksızlık olur. Kolay gelsin size :)

Hastaneler evrakın eksik olup dönecegini bilmiyorlar mı nitekimde dönüyo eşşek degiller ya biliyolar eksik evrak diye dönecegini her kurum görevini yapsa böyle olmaz

tb2nhf
Bence mantıklı bir görüş. Başlangıçta sorun var Ankaradan değil. Emin olun yanında evrak gonderen arkadaşların bir bolumu bilinçsiz yapıyor. Eğer mutlaka yollamanız gerektiğine inanıyor iseniz, Ankaranın isteyebileceği evraklar var hastalıklara gore. Söylenen gibi Ne var ne yok yollamanın anlamı yok. Evrakların ankaranın kabul edeceği formatta olması gerekiyor. Aslı gibi olmalı veya normal olması gerektiği şekilde hastanenin resmi olarak yollaması gerekiyor.

Mahirchayan
işte tamda dediğiniz gibi süreci ve gerekli mevzuatları bilmeyip kenidinzce yorumlayınca kendi sürecinize göre yazıyorsunuz. evet ben zımbalamakta zorlandım benim sadece tek ameliyattan epikirizim tam 5 sayfa idi. benim tek bir hastalığım yok tek bir hastalıktan almadım puanları bu da benim eklemem gereken evrağım fazla demek. Ama sizin ya da başka birinin tek bir rahatsızlığı vardır 1-2 evrağı vardır tanısı ile ilgili onu ekler gönderir. Bu arada tekrar yazayım faydalanmak isteyen arkadaşlar olabilir; hastanede size puan veren heyet doktorunuza da sorabilirsiniz, ameliyat olduysanız epikriz raporlarınızı, pataloji raporlarınızı, nefes ölçüm raporlarınızı vb. (hangi hastalığınız var ise heyet kurulundan puan aldığınız) Ankara heyet raporunuzla beraber istiyor. yanlış yönlendirmelerle gerçekten işleri aksayan ne çok insan oluyor değil mi?

tb2nhf
tabii ki biliyorlar. ama siz sormadan hastalığınızı bile size anlatan doktora denk geldiniz mi? sorsanız bile cevap alamıyorsunuz. sizin evrağınız dönmüş onların umrunda mı? her kurum görevini yapmıyor işte o yüzden de iş başa düşüyor.

özesma
Eklenmesi gerekmez. Eklenebilir diyelim. Ben eklemedim siz eklemişsiniz hayırlı olsun. 6. Vergi indirimim benimde. Epilepsi tansiyon şeker tek bobrek fıtık duyma kaybı. Bende sizin gibi hastalıklarımı yazdım. Hiçbir ek evrak yollamadım hiçbir vergi indirimine. Bu demek değil ki hiçbir vergi indiriminden istenmeyecek. Bilginiz varsa hastane işleyişinden oradan yollanan evrakları da takip edebilirsiniz. Edemediğiniz durumlar olur tabi. O zaman gereken evrakları yollarsınız resmi olarak, ama dediğiniz gibi herkesin akıl etmesi!! gereken bir durum değil. Kişiye özel bir durum..
Ayrıca Tüm hastalıklarınızın tüm evraklarını yolladıysanız hastaneniz hiç evrak girişi yapmamış demektir. Bu da çok ilginçtir. Hastanenizde hiç suç yok mu sizce?

Merhaba Arkadaslar

Ulseratif kolit hastasiyim gastro %40 kalp tansiyon %10 piskiyatri %20 ve noroloji %5 olmak uzere %62 olan raporum 25 Ekimde Ankaraya ulasmis , Adana vergi dairesini aradim , raporun ekinde hastane hic bir sonuc gondermemis , sadece raporu gondermisler , ne yapmam gerekiyor , tahlil ve patoloji sonuclarimi sonradan ekletme sansim var mi , eksik evrak dan geri doner diye korkuyorum

kesınlıkle bulundugun vergi dairesine tekrar gıt uyku abnesi ile ilgili PSG raporunu tekrardan gondermelerını iste arkadaşım.
yoksa 4,5 ay sonra benden psg raporunu istediler agustosta sonuclnacaktı şubata kaldık. tekrar onlar evrak ıstemeden sen vergı daıresı aracılıgı ıle gonder. almayabılırler gıt anlaraya oluyorsa elden ver.
canberk_34

Eksik evrak olayıni aklım almıyor. Tam teşekküllü hastanelerde alındıktan sonra buranın tek yapacağı oranlari toplamak, oran doğru verilmiş mi?
Akıl var mantık var ?
Sistemde raporlar kayıtlı + rapor alırken kontrol ediliyor + yeni tahlil + yeni röntgen + mr + tomografi + isteniyor.

Madem istiyorlar o zaman gelir idaresi başkanlıklarına duyuru yapılsa insanlar neyi varsa klasör yapar gönderir.....

Arkadaşlar haklı olduktan sonra lütfen hakkınızı aramaktan korkmayın, üşenmeyin,

Burada öğrendiğim kadarıyla;
Bu evrakları mutlaka ekleyin:
- uyku testi raporları
- işitme testi raporları
- emg testi raporları
İstiyorlar diyorlar. Ama eklemeyip onaylanan var mi ?
Cevap: var
Gelde işin içinde çık

hsnpiyi
Tamer25

Yapıyorlar zaten o klasörü ne yazık ki. Bilinçli olun diyince de sinirleniyorlar. Koahtan raporlarını mutlaka elden yolla ankaraya git ver diyen var görmedin mi şimdi. Evrağı tabii verebilirsin. Ama hastaneden resmi olarak yollanmadı ise sen elden verdiğinde resmi olduğundan emin olmak için hastaneden yazı isteyecektir zaten. Noter onaylı hastane onaylı nasıl yollansın bunu da yazın tam olsun. Yok onu yazan. Herkes evrakları aldığı şekliyle ankaraya gonderiyor. Ama Ankara bunları sistemden yani hastanenin sisteminden gormek istiyor.
Anlatmaya çalıştıkça bizi bu işi bilmemekle suçlayanlar var :))) bilen sizseniz eğer, herkese kolay gelsin derim..

Daha once birlik beraberlikten bahsetmiştik. Eskiler nerede falan. Eskiler bu sebepten yoklar. Burada laf anlatmak zor insanlara. Herkesin kendi bildiğini sandığı kendince kesin doğru. Başkasının anlattığı bir şey olursa aman ona muhalefet edeyim diyen, üslup bilmeden saldırmak isteyen çok.. Ve bunların sonucu herkes işi bitince uzaklaşıyor forumdan.
Belkide doğrusu bu. Bizimde işimiz bitti uzaklaşalım. :)

Burda tüm arkadaşlar kalbi yüreği hoş güzel, bir bakıma bu vesileyle sizlerle tanımak güzel...

İnsanları anlayabiliyorum. Onların yerine kendimi koyduğum için...

Burda birlik beraberliken ziyade insanlar kendi hakkı için yapması gerekir. Başvuru bireysel ama çok kişi başvurduğunda genel olur. Kalıcı çözüme gidilir.

Herkes birlikte hareket etse tabiki güzel olur, daha çok sesimiz çıkar ve duyan olur....

Eskiler konusu; bu saatten sonra tek yapacağı tecrübelerini aktarmak. Eksik evrak gibi, yada SGK konuları... Onlarda sıkılıp ayrılsalarda haklılar...

Asıl iş evrakı Ankara'da olan arkadaşlar yazması gerekir. Birde engelli dernekleri....

Ben başvurumu yaptım çok kez bunu en başta kendim ve benim durumunda olanlar için, cevap yazıldı. Yeterli mı ? Değil ama hiçbir şey yapmamaktan iyidir.en azında içim rahat...

Herkes hakkında hayırlısı olsun. Umarım hayatta en büyük sorunumuz bu olsun... Elden bukadar geliyor... Keşkem gelir idaresi başkanını tanisaydim birinci ağza sorunumuzu iletseydik...

merhaba arkadaslar, sgk da emeklilik formu doldurduktan sonra sureci nasil ve nerden takip edebiliriz.

Bu gün ben görüştüm uzun uzun aramalar sonucunda benim rapor 27 09 2019 tarihli ocak sonu veya şubat ayı ilk haftası sonuclanacagini soylediler

20.06.2019 aldığım heyet raporu 27.09.2019 da ankaraya gönderilmiş beni rapor hastanede çekmecede unutulmuş vergi dairesi rapor bize gelmedi diyor hastane gönderdik diyor ikincikez hastaneye gittiğimde raporu unuttukları için kargoyla gönderdiler . Ankaraya telefonla ulaşınca durumu anlattım suçlu hastaneyle vergi dairesinin olduğunu söyleyip not aldılar sen şubata kadar bekle dediler bende 5ay bekledim 3 ay daha beklerim deyip görüşmeyi sonlandırdık bakalım hayırlısı

ogoksen..hocam sen emeklilik formu doldurduysan işin en son kısımlarındasın zaten hayırlı olsun:)...e devlete arama bölümüne dys yaz evrak takibi çıkar orda da yılı işaretle oradan bakabilirsin,zaten evine 1 ay içinde sgk dan evrak gelecek maaşın bağlanacağı tarih alacağın tarih vs yazar..

Saat 5 e çeyrek varken Ankara yı aradım rapor için.11 11 2019 da gönderdik dediler .ama hala Zonguldak vergi dairesinden ses seda yok.kontrol şartlı raporum % 46 ile süresiz olarak onaylanmış.şeker % 20 tansiyon + kalp %20 nöroloji % 15 =%55 .hayırlısıyla bekleyen arkadaşlara sabır diliyorum.benimki eylül 18 de gitmişdi kasım 11 de onaylanmış oldu.halbuki Ankara daki arkadaş herşey online nasıl göremiyorlar dedi hala beklemekteyim

Arkadaşlar,
Bugün SGK ya gittim. Emeklilik işimi sorgulamak için . Yeni ekran açıldığını memur ifade etti. GİB MSK da Vergi indirimi onaylanır onaylanmaz e ortamda sgk ekranına düşüyor.
Ayrıca birlik olmak lazım. Ankara ya gitmeyi bile planlıyorum. Bu kadar net. Sanal ortamda duymuyorlarsa ise bizde Ankara da sesimizi duyururuz.

afacan6769

Kontrol.mu.rqpor.yoksa.ilkmi. rapor bu kısa.surede onaylinmis olması senin adına sevindim darısı başımıza 5veya altı ayı bekleyen var

afacan6769

vergi indirimi cevabı onaylanıp onaylanmadığı vergi dairesine mi geliyor eve evrak gelmiyormu

afacan6769

bende 20.09.2019 ankaraya giden raporum için 18.11.2019 da sgk ya gönderildi bilgisini aldım ama 1 haftadır ses seda yok bekliyoruz nasıl online ise galiba bunların internet bağlantı hızı yavaş :)

. Kontrol.mu.rqpor.yoksa.ilkmi.

Kontrol şartlı.inşallah tüm arkadaşlarınki en kısa zamanda onaylanır

vergi indirimi cevabı onaylanıp onaylanmadığı vergi dairesine mi geliyor eve evrak gelmiyormu

Eve evrak geliyor.ama hala online Ankara gönderdiği halde vergi dairesine düşmemiş.yada düştü vergi dairesindeki birim müdürü pc den onay tuşuna basmadı.keyfi gelirse onay tuşuna basıp görevli memurun ekranına düşecek.o da evrakları hazırlayıp eve gönderecek.

1 haftadır ses seda yok bekliyoruz nasıl online ise galiba bunların internet bağlantı hızı yavaş :)

Eve evrak geliyor.ama hala online Ankara gönderdiği halde vergi dairesine düşmemiş.yada düştü vergi dairesindeki birim müdürü pc den onay tuşuna basmadı.keyfi gelirse onay tuşuna basıp görevli memurun ekranına düşecek.o da evrakları hazırlayıp eve gönderecek.

Sizinkide kontrol şartlı galiba 2 ayda çıkmış.benimkisi 19.09.2019 Ankara varışlı 11.11.2019 onaylanmış

ankarayla görüşen yok artık sanırım çünkü
i tüm numaraları arıyorum açan yok benimki 4 temmuz hatta 27 haziran konya vergidairesine teslim 4 temmuz ankaraya gidiş ama ses seda yok bende umudumu kestim artık geldiğide yok geleceğide konya vergi dairesini arıyorum 10 temmuzlar ın geldiğini mayıs haziranların geldiğini söylüyor zannedersem bizim dosyada kayboldu umudum yok artık 5 ayı doldurtuk ses seda yok 1 ay önce 20 gün demişlerdi ankara şimdi tele çıkanda yo hayırlısı

Üst Alt