Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Görünmüyor

Hiç araştırma yapmadınızmı.nerede takılmış.Ankara gönderdim diyormu.Artık Ankara dan evraklar postayla değil online olarak geliyor vergi dairelerine.

afacan6769

Onu demek istemedim
Emekli maaşım yatıyor alıyorum 3 aydır
SGK dan ilk emeklilik için maaş gününüz maaşınız şu kadar yazısı bana hiç gelmedi evime postayla

Herkese Mrb

3 yıl süreli,
süreğen (kronik) % 52 rapor aldım ve 1 hafta önce, büyük mükellefler vd aracılığıyla sanırım Ankara'ya gönderdiler.

1- artık takip / dosya no vs yokmuş, yani artık online takip edemiyoruz, doğrumudur acaba ?
2- rapor 3 yıllık ancak hastalıklar sürekli , bu durumda vergi indirimi alır mıyım sizce
3 - 20 şubat 2019 da yayınlanan engelli oranları cetveliyle bana verilen oranları bazılarında ilgisi yok, neye göre uyguladılar bilmiyoruz
sizce rapora itiraz edeyim mi

değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Benimde kontrol şartlı eylül ilk haftası ama ekranda hiç birşey yok sadece bakanlığa gitti yaziyor

Merhaba arkadaşlar
Bugün gün içinde ulaştım Ankara’ya telefon ile..
17 Temmuz Ankara varışlı raporumun onaylandığını ve bir iki güne bağlı olduğum Vergi Dairesi Başkalığına ulaşabileceği bilgisini aldım
Zor bir süreçti benim için
Herkese sabır dilerim.
Bu arada ben vergi dairesine raporumu verdikten sonra sgk ya “vergi indirimi süreci devam ediyor “ yazarak emeklilik tahsis formu doldurup iadeli taahhütlü olarak posta yolu ile emeklilik başvurusunu yapmıştım. Umarım birikmiş aylıklar alarak emekli olurum.

iscev

Eğer çalışmayacaksanız yapabilirsiniz. Başvuru sonrasında sigortalı işte çalışırsanız başvurunuz iptal olur .
Ben emeklilik başvurumu yapmadan önce işten ayrılmıştım zaten vergi indirimi başvurusu için geçici sigortalı olmuştum
Eğer siz uzun zamandır SSK lı çalışıyor iseniz haklarınızı almak için (tazminat) sonucu bekleyiniz

Ben de aynı şekilde başvuru yapmıştım. hala sonucunu bekliyorum. çalışırken vergi indirimi için başvuruda bulundum. heyete girdim %40 üzerinde rapor alınca �şten ayrıldım. Tazminatımı aldım. evraklarım Ankara'ya gönderildikten sonra emeklilik başvurusunda bulundum.tüm günlerim toplamış, tüm işlemlerin bitmiş gözüküyor sistemde. Sadece vergi dairesine SGK tarafından vergi indirimi yazısı yazılmış. Onun cevabı bekleniyor Eğer vergi indirimi belgesi alındıktan sonra vergi indiriminin geçerlilik tstihi raporun heyetten çıktığı gün geçerli oluyorsa aynı işlemin emeklilikte de geriye yürüyüp SGK ya başvuru yaptığınız Aydan sonra gelen ayın 1'inde maaşınızın işlemesi gerekiyor gudubet35 emekliliğinizi ne zaman başlatacaklarına dair bilgiyi bizimle paylaşırsan çok memnun oluruz çünkü benim de durumum sizin gibi ve aynı yolu izledim. iyi geceler.

Normalde çalışmaya devam edecektim. ama çok ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladım. işim de yoğun olduğu için İş yerinde de sorun yaşayacak noktaya geldim. geçmiş hukukumuza gölge düşmesin diye ayrılmak zorunda kaldım.

Sinanper

sizi sgk mı sevk etti yoksa kendinizmi gittiniz rapor için heyete ben mkgko için sgk gönderdi ama engelilik oranım için kendim sgk dan bağımsız gittim

Işyerinden çalışıyor yazısı alarak vergi dairesine başvurdum. oradan Devlet Hastanesi'nin sevk ettiler ve sonra poliklinikleri dolaşıp heyete girdim. Raporum 40 ın üstünde çıktı ve vergi dairesine gönderildi. Vergi Dairesi Ankara'ya gönderdiği gün emeklilik başvurusunda bulundum.

SGK'da yeni bir ekran açılmış emeklilik servisine sorabilirsiniz Ankara'da rapor Onaylanır onaylanmaz SGK'nın emeklilik servisindeki ekrana düşüyor bilginiz olsun istedim

Sinanper

Tabi ki süreci paylaşırım. Ben de foruma üye olduktan sonra :MustafaZeybek arkadaşın aynı şekılde yaptığını okuyup SSK da çalışan arkadaşıma danışmış onun da tavsiyesi üzerine tahsis belgesini elden teslimi kabul etmek istemediklerinden posta yolu ile başvurmuştum. Anımsadığım kadarıyla MustafaZeybek almıştı toplu birikmiş maaşını.
Zaten olması gereken bu sizin de bahsettiğiniz üzere vergi dairesi engelli vergi indirimi ile ilgili yönetmelikteki rapor tarihi baz alınır ibaresi bizim dayanak noktamız.
Ben zor günler yaşadım Gss prim borcum olduğu için ilaçlarımı alamadım. Bizler için yaşam kalitemiz güçlükler ile dolu iken o ağrı sızı ile zaten çalışamıyor iken birde onca ay bekle ve işsiz güçsüz hayatını idame ettirmeye çalış! İlaçlarını borcun nedeniyle alamamak! Gerçekten çok zor bir süreçti. En kısa sürede engelli derneğine gitmek bilgi almak varsa yapabileceklerim yapmak niyetindeyim

gudubet35

Geçmiş olsun kardeşim acil şifalar dilerim. İnşallah maaşını toplu alırsın ve sağlık sorununda düzelir hayatına devam muhtaç olmayacağın şekilde.

@gudubet35

aten olması gereken bu sizin de bahsettiğiniz üzere vergi dairesi engelli vergi indirimi ile ilgili yönetmelikteki rapor tarihi baz alınır ibaresi bizim dayanak noktamız.

Sinanper
Çok teşekkür ederim.
Birkaç gün geriye dönük mesajları okudum eksik evrak vs Ankara gib, hastaneler vs..
Sistem aslında sorgulamamız gereken.
Evet ben de endişe ediyordum eksik evrak tan dönerse diye. “Pascal bahsi “ aklıma gelmişti o an. Ben de hastane evraklarımı eklemiştim vergi dairesine başvuru yaparken . Yani eğer imkanınız varsa vergi indirimi başvuru esnasında hastaneden epikiriz MR vs sonuçlarını verin birşey kaybetmezsiniz. Almıyoruz derlerse dilekçe ile verin almak kabul etmek zorundalar.
Herkese iyi geceler

Selam gudubet35 mustafa zeybek ait düşünceleri bende yapmak istemistim cigli sgk da fakat oranin şefiyle bu konu hakkında bayağı tartistik olurdu olmazdi diye hatta bir kac telefon görüşmesi yapti olmaz dedi sistem kabul etmez denisti bende onemsemedim siz nasil başardınız bunu mustafa zeybekle hala şaşırıyorum

Sinanper
Taksici35
Selam kardeşim o zaman da söyledim size posta yolu ile başvurun diye. Ben öyle yaptım.
DYS evrak takibinde işlemlerim görünüyor. Yani işleme almışlar hatta vergi dairesine yazı göndermişler buna cevaben de vergi dairesi yazı göndermiş. Kurumlar yönetmeliklerine uygun davranmak zorunda. Vergi dairesi yönetmenliğinde yararlanmaya başlayacağı tarih rapor tarihi dir olarak belirtilmiştir oysa sgk da ben bu spesifik durum ile ilgili net bir şey görmedim.

Hayırlısı olsun ne diyeyim onuda söyledim posta yoluyla basvurayim diye olmaz dedi sistem kabul etmez deyince bende vaz gectim daha 2 aydaha beklicem artik

Benim ankaraya varıs tarihi 17.09.2019 gebze vergi dairesinden basvurumu yapmistim vergi indirimi basvurumu yaptiktan sonra isten ayrildim ayni zamanda baska sehire tasindik sonuc bekliyorum Allah yardimcimiz olsun sabirla bekliyoruz hayırli sonuclar alıriz

Verdi indirimi basvurusu yaparken elinizde emar sonucu cd falan varsa dosyaya koyun arkadaslar siz saglama alin isinizi zaten 5 ay bekliyoruz bi okadar daha beklemeyin

Az önce Ankara ile konuştum 17 temmuz varış tarihli raporum henüz sonuçlanmış, 15 güne belli olur denildi.

şimdi ankara yı aradım 10 temmuz varışlı raporum için 2 hafta içinde belli olur denildi

serb

hangi numarayı aradınız acaba?bu numaralar bir türlü cvp vermiyor da 0312 4153292-93-94

serb teşekkürler

Ben biraz bilgi vereyim;Eskişehir şehir hastanesinde heyete girdim ağır uyku apnesi ve hiper tansiyondan 1 sene süreli %42 oran aldım.Hiperlipidemiden oran vermemişler.son kan tahlilimde trigliserid oranım normal değer 0-200 iken benim 735 çıkdı kolesterolüm ise normal değerin biraz üstünde 260 çıkmıştı.kardiyoloji doktorum hemen ilaç raporu yazdı lipanthyl 267 kullanmaya başladım.bu tahlil sonuçlarını ve ilaç raporlarımı eklediğim halde oran alamadım.Hastane raporu bana vermemişti direk vergi dairesine göndermişti.Daha sonra engelli kart başvurusu için hastaneden raporu istediğimde bana vermediler.oradaki şefle epey tartıştım,ankaradan gelecek raporu beklemem gerektiğini yada ilk heyete başvururken engelli kart içinde girdiğimi belirtmem lazımmış.Bana çok saçma geldi vede hakkımın yenildiğini düşünüyorum.sonuçta vergi indirimi için 1 senelik raporu veren sensin.5 ay hatta daha fazla çünkü engelli kartı gelmesi 1-2 ay bulabiliyormuş,ben bu hakkımdan yararlanamayacağım..

gudubet35, posta yoluyla başvurun demişsiniz , edevlet üzerinden de başvuru yapılabiliyor,ordan yapılan başvurulara görede işlem yapılıyornu bilginiz varmı acaba

merhaba arkadaşlar 27 haziran konya vergi dairesi 4 temmuz ankaraya varış raporumun %49 gittiği gibi onaylanmış ANKARYI aradım ulaşamadım konya vergi dairesini aradım raporumun 49 la onaylandığını yazısının yazıldığını işyerine gönderildiğini söyledi uzun bir süreçti ALLAH bekleyen herkese sabır versin işallah sizlerde aynı şekilde haberler alırsınız kalın sağlıcakla

yeni başvuruları online takip edemiyor muşuz, önceden oluyormuş ama artık takip olayı yokmuş ; öyle dediler

Üst Alt