Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Konuştuğum hanim temmuz bu ay biter dedi benimde 17 temmuz

memokif

Benim 12 temmuz halen ses seda yok arkadaşlar ben yurt dışındayım ariyamuyorumda sizin yardımlarınızla ancak bilgi alıyorum

Arkadaşlar iki konuya açıklık getirmek isterim.
Birincisi, rapor yazımı temmuz ortasında ama kurul temmuzu bitirmek üzere.
İkincisi, Nisan ayı çok uzun sürdü. 45 günde ancak bitti. Bu gecikmenin sebebi genelde memurların haziran-eylül döneminde izin kullanması Mayıs-Haziran-Temmuzun yarışı 45 günde bitti. Aralık da hem Temmuz biter hem Ağustos( ki yarışı tatil olduğu için hızlı biter) Eylülün de yarısı biter.
Ordaki memurlardan biri Ocaktan sonra raporlar artık MSK ya gelmeden iller de kurulacak birimlerde onaylanacak dedi. Bu yönde bir çalışma var demişti. Ama kesin değil konuşuluyor dedi.
Ayrıca her memurun rapor yazım hızı ve her ilin rapor sayısı ve merkez ulaşma tarihleri farklıdır. Bu yüzden geri dönüşler arasında fark var.

Sinanper

insallah dediğin gibi olur . sgk daki bir personel aralık ayında emeklilik dilekçesini vermenin ocakta vermekten daha avantajlı olduğunu söyledi maaş açısından. benim ağustos keşke aralıkta gelse

Arkadaşlar benim ankaraya varış 12 temmuz ne zaman onaylanıp gider vergi dairesine yardimci olurmusunuz lutfen

@Sinanper

Bugün hayırlısı ile ssk dan onay geldi

@nothiing2lose

Bugün hayırlısı ile ssk dan onay geldi.hatta genel sağlık sigortası için yatırmış olduğum 184 lirayı da iade edecekler.sizinkide muayene kontrollüydü.benim maaşım haziran ayında kesildi temmuz dahil bu aya kadar kesilmişdi çünkü raporum 2 senelikdi ve temmuz ayında dolmuştu.ben ağustos ayında hastane sevk aldım eylül ayının 18 sinde ssk ya verdim.ssk 19 eylül de Ankaraya gönderdi.ankaradan onay 11 .11.2019 cıkmış bugün için ssk ya ulaşmış.ssk daki memur geriye dönük temmuz dahil aralık ayına kadar alamadığın birikmiş maaşlarınıda alabilirsin dedi.sizin bu konuda bilginiz varmı.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap yazabilirmi.şimdiden herkese selam ve saygılar

afacan6769
evet alabilirsin hayırlı olsun bana gelen sms de yazıyordu birikmiş tutar ziraat bankasına gönderilmiştir diye bu arada benimde sana bir sorum var 2 yıllık olan emeklilik kontrol muayenesi ile şimdi devam ediyor peki çıkan sonucu öğrendinmi yine kontrol verdiler mi ?

nothiing2lose

Yazı tam ssk da iken geldi memura sordum sürelimi veya süreklimi diye.ankaradan gelen yazıda onu belirtmemişler.yalnız maliye kontrol muayenesini saklı tutuyormuş belli olmaz dedi.ama şu an için birşey belirtmeden göndermişler.yalnız hastane ikinci raporu ömür boyu % 46 olarak vermişti.

Birikmiş tutar ankaradan onay verildikten sonra gecen 20 günlükmü yoksa maaşın kesildiğinden itibaren 4 aylıkmı.ziraat bankasından öğrenebildinmi ne kadar yatmış.

Eğer 4 aylıksa 5 yada 6 bin lira para gecer elimize vede çok iyi olur.inşallah alırız.tekrardan hepimize hayırlı olsun

BAYSAL73

Hangi anlamda avanjlı oluyormus acıklarmısınız benimde ankara varıs 23 agustos
Aralıkta basvuru yaparsak 1 ocak emeklilik baslangıç yani ocak zammından zaten ocak baslangıc oldugundan faydalanamıyoruz dıye bılıyorum

afacan6769

maaşın raporun onaylanması ile ilgili değil kaldığı yerden devam eder kaç aylık almadıysan hepsini yatıracaklar hayırlı olsun bakalım...

Ben sabah 10:30 gibi ulaştım ankaraya kurul temmuz sonu hatta ağustos başında diye söylediler ama tabiki yazma hangi tarihlerde bilmiyor

Arkadslar günaydın bugün ankara ulaşan olursa yazarlı ben yurt dışında olduğum için arıyamiyorum benim 12 temmuz yardımcı olursanız çok sevinirim

Hanife avcı

maaş hesaplamasında fazla olacağını söyledi . enflasyon oranları ile ilgiliymiş galiba . ben tam anlamadım ama .2020 emekli olursan 2019 enflasyon oranı 2019 emekli dilekçeni verirsen 2018 enflasyonu baz alınıyormuş.2018 enflasyonu daha çok falan dedi.

Merhabalar,temmuz ayından bu yana forumu üye olmadan takip ediyorum.Herkesin beklediği süreci ben de kendim için buradan takip ettim.Bekleyen arkadaşları bilgilendirmek,katkı vermek adına üye oldum.Şubat 2016 da ağır bir kalp krizi geçirdim.İyileşme süreci çok uzun sürdü,ancak 8 ay sonra yarım yamalak da olsa işime dönebildim.
25.06.2019 da vergi dairesine(KOCAELİ) çalıştığım şirket aracılığı ile,engelli vergi indirimi için başvurdum.
28.06.2019 da devlet hastanesinde kurula girdim.
02.07.2019 rapor tarihi (%60),raporun ekine,epikriz raporları,tahlil sonuçları,eko sonuç rapoları,son reçete,yani ne varsa ilave edildi.
12.07.2019 rapor Kocaeli vergi dairesinden GİB'e gitti.
28.11.2019 raporun %60 ile onaylandı.
29.11.2019 onaylı rapor ile SGK emeklilik başvurusu yaptım.
Süreç cidden çok uzun ve stresli,kolay değil 4 buçuk beklemek.Bekleyen bütün arkadaşlara kolaylıklar dilerim,işiniz rast gitsin.

GRİ

Öncelikle çok geçmiş olsun. Sonrası için de hayırlı olsun. Emekli maaşınızı sağlıkla ve huzurlu şekilde harcarsınız inşallah.

Arkadaşlar çoktandır bahseden yok vergi indirimine başvurupta rapor oranı düşen var mı sanırım artık oran düşürmüyorlar

Merhaba benim sonucum geçen Cuma geldi %60tı düşürmemişler dediğiniz gibi artık pek düşürmüyorlarmış bulunduğum ildeki vergi dairesinde çalışan bayan da öyle söyledi

Berna7b

Çok sevindim hayırlı olsun darısı bizim başımıza oran düşürmemeleri çok güzel beklerken bizede moral olur

selam arkadaslar ek ödemem belli olmuş, 88.37 bu durumda maasim 88.37*26+88.37' mi cikar

afacan6769
Benimki nisan 15 %60 olarak gitti (sağ kol engelim)eksik evraktan (emg istediler) geri geldi 24 eylülde emg gönderdim hala bekliyorum

Merhaba, öncelikle herkese sabırlar diliyorum. Benim yazımda işyerime bugün geldi. 2 yıllıl süreli raporum ankaradan süresiz vergi indirimi işe geri döndü.2020 eylül ayında emeklilik müracatında bulunacağım. Benim sorum şu, forumda okuduğum kadarı ile sgk vergi indirimi süresizde olsa rapor süresi dolduğunda tekrar kontrol istiyor bu aralar. Bu neden ile acaba rapor sürem bittiğinde (2021 de bitiyor) sgk bir talepte bulunmadan gidip hastane raporumı yeniletsem mi yoksa emekli okduktan sonra sgk kontrol muayanesine çağırabilir ihtimaline karşı hazırda beklesem mi? Ben kronik ülseratif kolit hastasıyım bizim derdimizi iyi anlayan doktoru sgk da bulmaz biraz zor. Benim bulduğum hastanedeki doktora gider raporumu yenilerim diye düşündüm. Sgk nın hangi hastaneye sevk edeceğini bilmiyoruz çünkü. Değerli fikirlerinizi rica eder bekleyen herkese iyi haberler ve sabırlar dilerim.

Bu iş çok uzuyor bir çaresine bakmaları lazım. Kanun koyucuları da anlamak mümkün değil. 2008 de sonra işe giren 4a 4b 4c engellilerin hiç birinden vergi indirimi istemiyorlar. 2008 den önce işe giren 4b ve 4c engelilerinden de vergi indirimi istemiyorlar. Sadece 4a engellerinden istiyorlar. Şimdi bu uygulamaya adil demek mümkün mü?

Değerli Arkadaşlar,
Eviss’te TC no ve soyadla sorgulama yapabiliyorduk ancak şimdi dosya no istiyor. Dosya no ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Geriye doğru paylaşımlara baktım ancak bulamadım, sanırım bir yerlerde gözümden kaçtı.

By Blue End
Slm bildigim kadarıyla vergi dairesine ilk başvuru yaptıgın dilekçenin üzerine kaşe imza altına alınıyor orada bu dosya numarası mevcut ya ordan bulursun yada vergi dairesinden yada e devletten gir ordan Engelli vergi indirimini tuşla o çıkan vergi ile ilgili sayfada sana ait dilekceler var vergi dairesine başvurdugun dilekceler aynısı ordada var o dilekce üzerindeki dosya numarasıyla eviss e girebilirsin.

Gunaydin Arkadaslar,
26 Temmuz Ankara varisli dosyam kurula girmis.10 gune kadar sonuclanir dediler.Allah herkese sabir versin..

Üst Alt