Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar edindiğim bir bilgiye göre şuan Ekim Kasım ayı evraklarına bakılıyormuş..

Bilginiz olsun.. ona göre kendi kendinize bi ay gün tahmini yürütebilirsiniz..

Salı günü görüştüğümde 1agustos varışlı evragim için Ocak ayinin ilk haftasını bekleyin dediler

HakanEs26

Daha Temmuzun tamamı, Ağustos ve Eylül ayları gelmedi. Ankara giden arkadaşımızı baştan savmak için söylemiş olabilirler mı? Ancak kontrol muayenelerinde aylar olabilir.

dün Ankara'daki bir arkadaşımdan rica ettim ve Maliye Sağlık Kuruluna gitti / sordu " Temmuz evraklarını incelediklerini " söylemişler.

Sinanper

Doğrudur muhtemelen o şekilde de yapmış olabilirler. Kendisine çok güvenirim o yüzden bilgiyi bekleyen arkadaşlarla paylaşmak istedim.
Teşekkürler.

yosunn22

Valla dediğim gibi muhtemelen arkadaşı başından savmak için o tarihleri söylemiş olabilirler.. Bende kişinin söylediklerini paylaştım sizinle..

nothiing2lose biraz karışıkmış bilmiyordum bunları şimdi anladım kontrol muayenesi olanların çabuk onaylandı bizim bekliyoruz tabi hala ocagi gorcez herhalde
HakanEs26 Babam bu kurumda çalışıyor vergi dairesinde muhtemelen ocağa kalabilir aralık ocak gibi dediler gerçekten öyle görünüyor çünkü arkadaşlar yazıyor temmuz sonu onaylayanlar var bu ay ağustos eylül başı olur ekim kasım zor bence

Arkadaşlar,

Kul yavaş gider ve organizasyonu hızlandırmazsa bu işler olmaz. İnşallah bir duadır ama bir şey yapılmadan yani amelsiz teekküldür. Kaç gündür tüm engelli dernek ve federasyonları arıyorum. Benim sahip olduğum bilgilere sahip değiller. Onlarda GİB MSK gibi otomatiğe bağlamışlar. SGK, GİB, vergi dairesi, Alo 189, Alo 170, Alo 184 vb. Hepsi 3 maymunu oynuyorlar. Görmedik, duymadık ve bilmiyoruz diyorlar. Her kurum diğeribe yönlendiriyor. Hiç bir yerin santrali düşmüyor ve telefonlara bakan yok. Web sitesine, hergün kurul şu tarihte yazım işlemi şu tarihte yazmak bu kadar zor olmasa gerek.
Organize olmamız gerekiyor sesimizi duyurmak için başka yolu yok. Yoksa beklemeye devam artık ne zaman ışımış olursa şansımıza ve bahtımıza

Mehmet1334
Arkadaşımın 2018 yılının Mart ayında giden evrak 2 ay sonra onaylanıp geri gelmiş 2019 ile 2018 yılı arasındaki süre farkının siz düşünün artık bence 2020 yılında başvuranlar Muhtemelen bir yıl bekleyecekler 2021'de Bu süre dahada uzayacak Böyle giderse Yani bir çare Bulamazlarsa

Çok şükür aşağıda belirttiğim şekilde aylar süren süreç bugün işyerime gelen e-tebilgatla neticelendi.
Allah tüm bekleyenlere sabır versin.
Hastalıklarım : Hipertansiyon %10 - Tip 2 Diyabet %20 - FMF ( Ailevi Akdeniz Ateşi %20

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %42
Engel Derecesi: 3. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 21.01.2019
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:

DOSYA HAREKETLERİ

Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem

10.07.2019 Mükellef dosyası oluşturuldu.
09.07.2019 123795 Dilekçe / VD Gelen Yazı alındı.
20.06.2019 f1452 Rapor alındı.
10.07.2019 262858 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
29.11.2019 1027858 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.
02.12.2019 225539 Sonuç vergi dairesine gönderildi.

aykin74

Hayırlı olsun allah huzurla yemeyi nasip etsin benim 12 temmuz evisste rapor bakanlığa gönderildi yazıyor başka birşey yok bir yerede ulaşamıyorum yurt dışında olduğum için başka nereden nasıl bilgi alabilirim

Yalçın Şeker01

Maalesef Ankara Merkez Sağlık Kululunu arayıp sormaktan başka yol yok. Ya da ya da sabırla bekleyeceksiniz. Ama benim 11 Temmuz varışlı dosyam sonuçlandı tebligatla işyerime geldi. Sizin 12 Temmuz mutlaka sonuçlanmış olması gerek. Yurt dışından aramaya devam edin siz. Öğle saatlerine doğru ya da akşam 16.45 gibi arayın. Ayrıca şunu da hatıratayım evisten gönderilme tarihi 12 Temmuz olarak görünse bile Ankaraya ulaşma tarihi 12 Temmuz değildir. Bağlı bulunduğunuz vergi dairesinin gönderme tarihi o. Sizinki o gün ulaşmamıştır Ankaraya. 2 gün 3 gün ya da 1 haftada ulaşmıştır. Yani demem o ki eli kulağındadır mutlaka yakında gelir. Sabırla az biraz daha bekleyin.

Merhaba arkadaşlar,
%52 oranında raporum vardı. Vergi indirimi ile emekliliğe başvurdum. Kabul edildi. Ve emekli oldum. 3-4 ay maaş aldım. Daha sonra emekli olduğum sgk beni raporun teyidi için konya tıp fakültesi hastanesine gönderdi. %52 olan raporum %27 ye düşürüldü. Ve emekli aylığım durduruldu. Daha sonra aradığımda sağlık kurulu raporunun maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığına gönderildiği söylendi. Bu konu ile ilgili bir kaç sorum olacak
-düşürülmüş olan raporum aynen onaylanıyor mu?
Onaylanırsa ne yapmam gerekiyor.
-almış olduğum 3-4 aylık tekrar istenir mi.

Kafam allak bullak yardımlarınıza ihtiyacım var

Yalçın Şeker01
Benim bulunduğum ilin vergi dairesi 10 Temmuzda göndermiş. Aradığımda Ankaraya varışı 11 Temmuz olarak öğrenmiştim. Ama forumda farklı illerden gönderilen o ilin vergi dairesinin yoğunluğuna göre eviste görünen tarihten 1 hafta hatta 15 gün sonrasında bile Ankara ulaşan dosyalar var. Dediğim gibi eli kulağındadır. Biraz daha sabredin.

Sol başparmağım tamamen yok (%22), sol göz görme kaybı (%7), işitme problemi (%32). Raporum süresizdi. Sgk konya meram tıp fakültesine yönlendirdi. Diğerlerini aynen vermelerine rağmen işitme %0 vermişler.

Rapor Nisan 2018 tarihli
aykin74

Mehmet1334
Evet girdim. İlk raporda sağ kulak 53 db, sol kulak 52 db.
Sonraki Raporda sağ kulak 22db, sol kulak 20 db. Çıkmış ve sıfır oran vermişler

mustafagul
Benimde sol kulakta 35 desibel var bana kulaklık verdiler

Mehmet1334
Ayrıca seninki yarı yarıya düşüş olmuş ya ilk ölçüm yanlış ya daha sonrası başka bi hastaneye daha git derim

Üst Alt