Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Emircan74 çok teşekkür ediyorum.
Dilekçe üzerinde yazılan numaranın başına 2019- yazmam gerekiyormuş. Deneme yanılmayla öğrenmiş oldum.

Salih.46

Eğer 4a lı isen e devletten hizmet dökümüne gir detaylı hizmet dökümünü aç.sayfadaki herşeyi kopyala
http://emekli-maasi.com/ gir "emekli maaşı hesapla" de,sonra çıkan sayfaya detaylı hizmet dökümündeki kopyaladıklarını yapıştır.,son ekranda maaş dahil gerekli bilgiler yazar.

istanbul40

üstad selamlar

ben askerliğimi 96-98 arası 550 gün yaptım..sigorta başlangıcım 1995..ve 2000 öncesi gün sayım 800 gün civarı..2000-2008 arası full 2008 sonrası full ve yüksek ödendi..toplam 8000 günüm var ve maaş ek ödeme ile 5000 civarı gözüküyor şuanda fakat aynı işyerinde çalıştığım mesai arkadaşlarıma 7000 civarı bağlanıyor tabi onların yaşları benden büyük ve günleri fazla..

soruma gelecek olursak o 550 günü borçlansam emekli maaşıma etkisi ne kadar olur? inanın sgk da bile muhatap bulamadım..memurlara sordum en fazla 50 tl etkisi olur dediler fakat benim durumumu anldaıklarını sanmıyorum..benim 2000 öncesi günüm az ..atıyorum 2000 öncesi 1500-2000 günüm olsa benimde diğer arkadaşlar gibi maaşım daha yüksek olur diye düşünüyorum???

Benim rapor geldi ama eft istediler. Yatırmıştım ama hastane göndermemiş ya sabır diyorum

Solunum fonksiyon testi demek istedim

Bir de bunu üstüne 5 ay bekle. Tam bir eziyet. İş yok güç yok. Allah yardım etsin bana. Ne diyeyim.

Sinanper

Böyle durumlarda test veya tahlil sonucu istediklerinde size evrak nasıl ulaşıyor yani evrağınız nereye geldi? İş yerine mi

Merhaba değerli arkadaşlarım;
23.07.2019 tarihinde Ankara'ya ulaşan raporum gittiği şekilde onaylanarak çalıştığım şirkete bugün gelmiştir.
Sadece istenen evrakları verdim, herhangi bir tetkik sonucu vs. eklemedim.

Darısı bekleyen tüm arkadaşlarımın başına...

Sevgilerimle...

Benimde 12 temmuz halen ses seda yok

yalçın şeker01 yurtdışında seni birinin aramasını mı bekliyorsun gel evragını al diye onu anlamadım. çıkmadı deyip duruyorsun. sigortalı çalıştığın muhasebeciyi arayabilirsin . kimse seni aramaz bosuna bekleme hele vergi dairesi yurtdışında sana ulşamaya hiç uğraşmaz . türkiyede kendi evrağını kendin takip edeceksin. sistem maalesef bu

Benim geçen hafta sağlık bakanligina gitti evrakim e devlete düştü,sizce daha kaç ay sürer?

BAYSAL73

Hayır tabiki beklemiyorum muhasebesiyle hergün konuşuyorum artı ben acaba bir sıkıntımı var bilgisi olan varmı diye soruyorum bildiğim gibi ankaraya ulaşamıyoruz zaten yine teşekkür ederim size

Yalçın Şeker01

senin evrağında sıkıntı olabilir belki bunun için evrakları teslim ettiğin vergi dairesini arayabilirsin onlarda yardımcı olur ankaraya bende ulaşamıyorum.

Hilmi34

Arkadaşım,
Hergün takip ettim. Sabah vergi dairesini aradım. Onlar söyledi eksik evraktan döndü diye.

Dosyama baktım. Rahatsızlığım olmayan polikiliniklerin hepsinin test ve tahlil sonuçları var ama rahatsızlığım olan polikiliniklerin test ve tahlil sonuçları yok. Sanki bir el dosya içinde olması gereken evrakları çıkarmış. Dosyayı görünce şaştım kaldım. Yazık değil mi bize o kadar beklemişiz şimdi sil baştan.

Yarın tekrar hastalıklarımla ilgili test ve tahlilleri yaptıracağım. Hastaneye gittim onlarda evrakları bulamıyor.
İşin en ilginci raporuma karar veren merkez sağlık kurulunda göğüs hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı yok. Kararı nörolog, ortopedist ve göz hastalıkları vermiş. Harika bir durum bayıldım bu işe.

saliman.43

benim işyerim antalya ama serik biriminde çalışıyorum evrakdaki adrese de seriktekini yazdım evrak gelince direk bana gelmiş olacak muhasebeye elden versem sıkıntı olmaz değil mi

selam .bu ay gönderdim vergi muafiyet dilekcemi. 45 lik.sadece isitmeden kagitin arasina herhangi bir yesillik koymadim oylece sade gonderdik.1 dilekce 1 tane rapor forokopisi asli gibi.yani ankaradaki dayilar dr larmi yoksa muhasebe memurlarimi raporun neyine eksik yazabilirler.madem isin kurali tum tahlil ve olcumleride istiyorlar bunu mevzuata ve işleyise soksunlar.yoksa kralcilikmi oynayacagiz 4 .5 ay bekle birdaha bekle anasinin cocugunu dogurmasini ebesinin gelmesinimi isterlerler.Bu hak egerki aşikar olmussa 30 tane dr he bu engelli demisse dumenin tekeri kafasini alip gidemez duvari yeni yaptik 15 temmuzda.

Salih.46

İnternette emekli maaşı hesaplama sistemi (sgk.gov.tr)var bilgileri gir su andaki emekli maaşını gösteriyor ....

Mart ayından beri uğraşıyorum. Artık yorgunum üzgünüm kırgınım ve öfkeliyim. Âmâ pes etmeyeceğim. Söke söke hakkımı alacağım. Sadece 2008 öncesi 4A çalışanlarından bunu istemeleri yanı vergi indirimini büyük haksızlık. Anayasa mahkemesine götüreceğim konuyu. Çünkü eşitlik ilkesine aykırı bir durumdur. Hastane veya vergi dairesi evrakları eksik göndermişse benim suçum ne?? Bir daha ret gelsin dava açacağım. MSK oranları düşüremez. Kanun açık böyle bir yetkisi yok.

Mehmet1334 aslında ağustos ayından olanlar var hatta yazmışlardı da diye hatırlıyorum ama şimdi hiç yazan yok gerçekten merak ediyorum ağustos ayı daha çabuk bitecek bir başlansa

@suzerk

1.askerlik borçlanması yaptığınız takdirde yatırdığınız miktarın %40 kadar..gelir vergisi az alınarak size geri ödenir.
çalışıyorsanız her ay daha az vergi maaşınızdan kesilir..mesala aylık gelir vergisi 1300 kesiliyorsa sizden 1000 tl kesilir.

2. kamuda çalışıyorsanız emekli olduğunuzda yatırdığınız kaç ay ise okadar tazminatı alabilirsiniz.
3. siğorta gününüz artacağı için alacagınız emekli maşında artış olacaktır.eskiden hesaplayabiliyorduk ancak sistem değiştiği için hesaplama yapamıyoruz..
4.size tavsiyem askerlik borçlanmanızı yıl bitmeden yapın.daha karlı çıkarsınız...
BU KONUDA BİLĞİ SAHİBİ OLMAYANLARADA AKLINIZ TAKILMASIN.KAMUDA 32 YIL ÇALIŞTIM...
İşiniz iyi ise çalışmaya devam edin..emeklilik yılınız fazla ise olabilirsiniz...Ancak her geçen gün emekli maaşları eriyor..çalıştığınız sürece maaşınız brüt 5000 tl üstü ise ayrıca her ay maaşınız artacaktır...emeklilikte daha fazla maaş alacaksınız...
Ben emekli olduğuma pişman oldum..maaş+ikramiye gitti emekli maaşına kaldık...o nedenle iyi düşünün....

@Hilmi34

Verği dairesi üst yazıda hastaneden rapor ile çıkan test sonuç tahlil ne varsa istiyor arkadaşlar...Hastanede çalışan saglık kurulundaki kişi bunların bir fotokopisini rapor ile verği dairesine göndermek zorunda. göndermiyorlar..ondan sonra vergi dairesini suçluyorlar..
Ankara'daki verği dairesi doktorları çıkan sonuçlarıda istiyor bu kadar basit....
1. ANKARA VERGİ DAİRESİ EKSİK EVRAK DİYE İSTANBUL İÇİN İSTANBUL VERĞİ DAİRESİNE GERİ GÖNDERİR..
2.SİZ VERGİ DAİRESİNE GİDERSİNİZ SİZE BİR YAZI VERİRLER.
3. RAPOR ALDIĞINIZ HASTANEYE GİDERSİNİZ..YAPTIRDIĞINIZ SONUÇLARI HASTANE VERGİ DAİRESİNE GÖNDERİR.AYRICA BİR TETKİK İSTEDİLERSE YENİSİNİ YAPTIRILSINIZ.BAŞKA BİRŞEY YAPMANIZA GEREK YOKTUR..
4.https://eviss.ivdb.gov.tr/ ......BURADAN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ..İSTANBUL İÇİN.
ŞİMDİ ENGELLİ RAPORLARI SAĞLIK KURULUNDA ONLİNE YAPILIYOR.E RAPOR OLARAK DÜZENLENİYOR..
O NEDENLE SİSTEMDE ÇIKAN TETKİK VE SONUÇLARINIZ YÜKLENİYOR OLMASI LAZIM...

Üst Alt