@
suzerk
1.askerlik borçlanması yaptığınız takdirde yatırdığınız miktarın %40 kadar..gelir vergisi az alınarak size geri ödenir.
çalışıyorsanız her ay daha az vergi maaşınızdan kesilir..mesala aylık gelir vergisi 1300 kesiliyorsa sizden 1000 tl kesilir.
2. kamuda çalışıyorsanız emekli olduğunuzda yatırdığınız kaç ay ise okadar tazminatı alabilirsiniz.
3. siğorta gününüz artacağı için alacagınız emekli maşında artış olacaktır.eskiden hesaplayabiliyorduk ancak sistem değiştiği için hesaplama yapamıyoruz..
4.size tavsiyem askerlik borçlanmanızı yıl bitmeden yapın.daha karlı çıkarsınız...
BU KONUDA BİLĞİ SAHİBİ OLMAYANLARADA AKLINIZ TAKILMASIN.KAMUDA 32 YIL ÇALIŞTIM...
İşiniz iyi ise çalışmaya devam edin..emeklilik yılınız fazla ise olabilirsiniz...Ancak her geçen gün emekli maaşları eriyor..çalıştığınız sürece maaşınız brüt 5000 tl üstü ise ayrıca her ay maaşınız artacaktır...emeklilikte daha fazla maaş alacaksınız...
Ben emekli olduğuma pişman oldum..maaş+ikramiye gitti emekli maaşına kaldık...o nedenle iyi düşünün....
@
Hilmi34
Verği dairesi üst yazıda hastaneden rapor ile çıkan test sonuç tahlil ne varsa istiyor arkadaşlar...Hastanede çalışan saglık kurulundaki kişi bunların bir fotokopisini rapor ile verği dairesine göndermek zorunda. göndermiyorlar..ondan sonra vergi dairesini suçluyorlar..
Ankara'daki verği dairesi doktorları çıkan sonuçlarıda istiyor bu kadar basit....
1. ANKARA VERGİ DAİRESİ EKSİK EVRAK DİYE İSTANBUL İÇİN İSTANBUL VERĞİ DAİRESİNE GERİ GÖNDERİR..
2.SİZ VERGİ DAİRESİNE GİDERSİNİZ SİZE BİR YAZI VERİRLER.
3. RAPOR ALDIĞINIZ HASTANEYE GİDERSİNİZ..YAPTIRDIĞINIZ SONUÇLARI HASTANE VERGİ DAİRESİNE GÖNDERİR.AYRICA BİR TETKİK İSTEDİLERSE YENİSİNİ YAPTIRILSINIZ.BAŞKA BİRŞEY YAPMANIZA GEREK YOKTUR..
4.
https://eviss.ivdb.gov.tr/ ......BURADAN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ..İSTANBUL İÇİN.
ŞİMDİ ENGELLİ RAPORLARI SAĞLIK KURULUNDA ONLİNE YAPILIYOR.E RAPOR OLARAK DÜZENLENİYOR..
O NEDENLE SİSTEMDE ÇIKAN TETKİK VE SONUÇLARINIZ YÜKLENİYOR OLMASI LAZIM...