Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Merhaba Halit Bey,

ssk girişiniz 2008 ekiminden önce ise ssk 4 dan emekli olacaksanız emeklilik zamanı geldiğinde sizden tekrar ssk rapor istemiyor.SSk sadece vergi indirim belgesinde kontrol tarihi var mı yok mu ona bakıyor.Eğer vergi indirim belgeniz süresiz ise tekrar rapor çıkartmadan sadece süresiz vergi indirim belgenizle emekli olabilirsiniz.HASTANEDEN ALINAN RAPOR SÜREKLİ DE OLSA SÜRELİ DE OLSA SSK NIN EMEKLİ OLDUKTAN SONRA KONTROLE ÇAĞIRMA YETKİSİ VAR.BU KONTROLE ÇAĞIRMA OLAYI GENELDE İHBAR ŞİKAYET HASTANEYLE İLGİLİ RAPORDA USULSUZLUK OLURSA SSK O DURUMLARDA KONTROLE ÇAĞIRIR. H@LİT

Selamın aleyküm hayırlı günler vergi indimi için başvurmuştum %52 engelli raporu verdibhakem hastanesi vergi indirimi %34olarak onaylanmış neyapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17/05/2019 da gönderdim raporlara ek evrak istemişlerdi. Ekim ayında tekrar gönderdim. Sonuç geldi. %46 olan sonucumu %28 düşürmüşler. Kamuda memur olarak çalışıyorum. Ben şimdi haklarımı kayıp mı ettim. Ne yapacağım artık....

Merhaba arkadaşlar benim %52 engelli raporum vardı hakem hastanesinden aldığım vergi indirimi için başvurdum %34 olarak onaylanmış neyapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

salim2834
h_k_yavuz
Daha dün engelli oranlarında düşüş olmuyor diye yazmıştı bir arkadaşımız.Engelliler gününde bari yapmayın değilmi.Güya heryerde reklamlarda sosyal medyada engelsiz bir yaşam diye haykırıyorlar.Ama bir bakıyosun ki Engellilerin yaşam haklarını ellerimizden alıyorlar.Yaşamayın ölün diyorlar.umarım bu duruma düşürenler bizler gibi olmadan ölür giderler.
YUNUS YURDAKUL
öNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN.SİZİN RAHATSIZLIĞINIZ NEDİR.
AYRICA YENİ GELEN SAYFADA ENGELLİ ORANLARINI TEKRAR DÜŞÜRMEYE BAŞLAMIŞLAR.
PEKİ BU DURUMA NASIL BİR YOL İZLENMELİ BİLGİSİ OLAN VAR İSE PAYLAŞIRSA HEPİMİZE BİR YOL GÖSTERMİŞ OLUR.

salim2834 s a hastalık karınız neydi hakem hastaneye neden dolayı sevk oldunuz

Antalyayusuf
Arkadaşlar,
Oranı düşürülen engeliler dava açabilirler. Konu ile ilgili yargı kararları var. Ali Tezel in yazısını okuyabilirsiniz. Orda takip edeceğiniz yol belirtilmiş.
Tekrar geçmiş olsun.

h_k_yavuz

17/05/2019 da gönderdim raporlara ek evrak istemişlerdi. Ekim ayında tekrar gönderdim. Sonuç geldi. %46 olan sonucumu %28 düşürmüşler. Kamuda memur olarak çalışıyorum. Ben şimdi haklarımı kayıp mı
Geçmiş olsun rahatsızlığınız neydi acaba

epilepsi ve böbrek sorunları hocam... %40 epilepsi, %10 da böbreklerden vermişlerdi. 2019 mayıs ayında çıkmıştım daha. ilk defa.. kurumda herkes değişik konuşuyor. biri diyor engelli haklarını kaybettin. biri diyor. diğer hakların durur. ben nerden öğrenirim en doğrusunu.

Bugün sabah görüştüm 23 Temmuz varışlı evrağım komisyondaymış, 10 güne kadar sonuçlanır denildi...

Mart ayında başvurdum. Ağustos ayında heyete girdim. Eylül ayının sonuda raporum Ankaraya gitti. Hâlâ bekliyorum. Çok yordu süreç ama beklemek daha da yoruyor.

Ben oranları düşen arkadaşlara şaşırdım hani oran düşürmüyorlardı

Rapor

İnsanları görmeden karar veriyorlar ya. En çok o gücüme gidiyor. Yıllardır ne çektiğimizi bilmiyorlar.

Bence araştır raporun var burda daha bilinçli arkadaşlar var gerci daha iyi biliyorlardır

Ben şok oldum arkadaşlar ne güzel herkesin raporu onaylanıyordu peki sizin oranlarınız engelli cetvelinde ne yazıyo kontrol ettiniz mi hastane oranlarınızı cetvele göre verdiyse düşmemesi lazım dı

Oran

YUNUS YURDAKUL

Hocam benim kendi doktorum özelde. Ben raporu devlet hastanesinden aldım. Yani sıfırdan muayene oldum. Elimdeki belgeleri geçmiş belgeleri verdim. Doktorum sana bu oranı az bile vermişler demişti. En az %60 vermeleri gerekiyor demişti. Çünkü 4 farklı ilaci günde 11 kez kullanıyorum. Ona rağmen nöbetlerim kesilmiyor. Ankara ya bile gittim. İlaç değiştirdik. Ama belli bir süre sonra ilaç bünyeye alışıyor. Sanki hiç ilaç almıyormuş gibi nöbetlerim devam ediyor. Ve neredeyse her gün nöbetim oluyor. Ama Ankara maliye görmezlikten geldi.

1- VERGİ İNDİRİM YAZISI İÇİN VERGİ DAİRESİNE MÜRACAAT ETTİNİZ.
2- HASTANEDEN %40 VE ÜZERİ BİR SONUÇ VERİLDİ.
3- MALİYE BAKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULU RAPOR ORANINIZI %40'IN ALTINA DÜŞÜRDÜ.
4- YAPMANIZ GEREKEN AŞAĞIDAKİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ İLE İTİRAZ ETMEK.

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı

Konu : Raporumda gerçekleştirilen oran değişikliğine itirazım

.................. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

İlgi : ..................gün ve .................. sayılı yazınız.

…../…../2008 tarihinde vergi indirim belgesi almak için tarafınıza gönderilmiş olan ……/…../………… tarihli raporumda rapor derecem %....... dır ancak sizin tarafınızdan benim yeni rapor yönetmeliğine göre almış olduğum rapor derecem %...... düşürülerek tarafıma %........ olarak gönderilmiştir. ( Resmi Gazete Tarihi: 16.07.2006 resmi Gazete Sayısı: 26230 yayımlanan özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek Sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğin ekinde yer alan özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları) cetveli ve hesaplama tablosuna göre belirlenen oranlar sabit olup bizzat beni muayene eden doktor tarafından rapora işlenmiştir. İlgili cetvel kabul edilmişken, bizzat konunun uzmanı doktor tarafından muayene gerçekleştirilmek suretiyle rapor tanzim edilmişken engel oranımın beni görmeden ilgili komisyon tarafından söz konusu cetvele rağmen %..... düşürülmesinin yasaya aykırı olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle raporumda yapılan oran değişikliğine itiraz eder raporumun değişiklik yapılmaksızın kabul edilmesini arz ederim.
YALNIZ SİZE GELEN CEVAP YAZISINDA SİZİ VERGİ DAİRESİ ARACILIĞI İLE HAKEM HASTANEYE SEVK ETMİŞ OLMALI YADA YENİDEN VERGİ İNDİRİM İÇİN GEREKLİ PROSEDÜRÜ İŞLETMENİZİ İSTEYECEKTİR. AMA KESİNLİKLE SİZİ HAKEM HASTANEYE GÖNDERİRSE VE HASTANEDEN DE %40 VE ÜZERİ ALIRSANIZ ARTIK %90 DÜŞÜRMEZLER.

h_k_yavuz Hocam inan bende cok üzüldüm malaesef azda olsa böyle şeyler oluyo inancınızı yitirmeyin itiraz edin ve yeniden gönderin bu forumda sizin gibi olan örnekleri var sonunda kazanacaksınız ben inanıyorum yeterki sabredin

Arkadaşlar merhaba bişey sormak istiyorum konuyla alakalı bilgisi olan varsa yanıtlaya bilirmi acaba şimdiden teşekkürler.benim hastane heyetinden çıkan raporum 25 temmuz Ankara merkez sağlık kuruluna sevk 1 Ağustos şimdi benim evrak görüntüledikleri tarih 25 temmuz mu ,1 Ağustos mu ? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi acaba.

Bu arada 2 raporum kontrol muayenesi

Svndk

1 ağustos ankaraya gönderilmiş fakat çok gecikmiş bi telefon aç ankaraya sor. ( benim kontrol muayenesi 20.09.2019 ankaraya gidiş 18.11.2019 sonuçlandı sgk ya gönderildi )

nothiing2lose teşekkürler yanıt için arıyorum ulaşamıyorum nasıl olucak bende anlamış değilim

h_k_yavuz

Kardeşim 15.03.2019 ilk başvuru tarihim.8,5 ay oldu hala sonuç yok.Raporumu düzenleyen hastane 1 senelik vermişti.01.03.2020 da raporum doluyordu.Ankara şehir hastanesine 6 ay dolduktan sonra tekrar müracaat ettim.Ek rahatsızlıklarım çıktı.Hipotiroid ve diabetik polinöropati ( Var olanlar Diabet 2 , Hiperlipidemi , Hipertansiyon , Myastenia Gravis). %48 sürekli çıktı . Şimdi oran düşürürlerse tekrar müracaat edeceğim. Sürekli raporumu düşüremezler.Bakalım herkes için hayırlısı.Sizin oran neden düştü?

Kontrol muayenesi dediğin ilk rapor mu . Raporda 1 2 yıllık kontrol yazıyor bundan mı bahsediyorsunuz

yosunn22
engelli raporu ya süreli olur raporda süresi yazar yada sürekli seçeneği olur kontrol muayenesi şartını sgk koyar yada vergi dairesi mesela benim ilk raporum % 47 sürekli idi vergi indirimim 2 yıl süreli verdiler sgk da 2 yıl sonrası için kontrol şerhi koydu 2 yıl geçti kontrol muayenesi oldum ( sgk dan sevk alıp ) raporum hastaneden sgk ya ordan ankaraya GİB' na gitti ordan onaylanıp geri gelmiş tam sonucu öğrenemedim henüz yine kontrol varmı yokmu bilmiyorum

son 15 gündür hergün sabah arıyorum daha bir kere ankarayla konuşmak nasip olmadı ulaşan arkadaş varsa bilgi verebilirmi temmuzun kaçındalar acaba

Arkadslar hiç bakmıyorlar telefona benim temmuz 12 halen sonuç yok başvuru yapalı ayın 12 de tam 8 ay oluyor ulaşan olursa muhakkak yazsınlar arkadslar şimdiden teşekürler

Üst Alt