Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

saygı değer arkadaşım emekli oldum fakat vergi indirimim süresiz raporum şubatın 21inde bitiyor tekrar kurula girdiğimde maaşımda bir sıkıntı olurmu yoksa devam edermi onu öğrenmek istiyorum teşekkür ederim

Arkadaşlar benim 5 temmuz 2019 varışlı raporum eksik evraktan geri döndü
Göz ortopedi ve nöroloji hekimleri raporu inceleyip sadece sft yi istemişler
Bende astım hiperlipidemi nöropatik ağrı 2. Seviye ve hipertansiyon class2 var toplam 48 puan. Elimde tüm belgeleri vermek istedim almadılar hastaneye sevk ettiler heyet yazıyı aldı üst yazıyla sft yi ekledi elden vermeden yollayın dedikleri için direk yolladılar. Tekrar döner mi yada bu durumlarda ne oluyor bilen biri varsa yada teceübesi olan 0549 8238217 den ulaşabilirse sevinirim.
Anlamadığım bir rapora daha cevap yazıyorlardı benimkine benzer yada yakın hastalıklar vardı ondan emg tahliller sft ilaç düzeyi diye doktor kaşelerinin altında 4 kalem istek yazılıydı.
Bende ise sadece tek kalem sft istenmiş.
Elden verilmeyecek diye not düşükmüş msk tarafından bunun için sadece istenen sft koyup yolladılar. Niye sadece sft yada diğerinden neden 4 kalem şstwk yaptılar anlamadım.artı sft yi ya göğüs hast doktoru yada dahiliye ister. Benim raporu inceleyen kaşesi olan doktorlarda bu branşlar yok
ne alaka anlamadım amaçları işi uzatmak bıktırmak mı yoksa zaman kazanmak mı
Bellisiz...
Rica ediyorum bilgisi olan varsa ulaşırsa sevinirim eksik evrak tamamlandığında yüksek ihtimal onay verilir
yada tekrar rapor istenir dedi vergi dairesindeki bayan başına gelen yada duyan birisi var mı sonuç ne olur
Tşk

Israrla aramınız lazım sonu 92 ve 94 ü ama 5 ağustos bitmiştir diye düşünüyorum. Benimki 15 hâlâ çıkmamış. Ağustos çıkan oldumu dün bugün

22 ağustos giden evraklarim bugün eksik evraktan geri geldi

Evrakları vergi dairesine verirken tahlilleri alın dememe ramen almadilar ankara istemiyor diyorlar ankarada vergi dairesi 2 dakikalık iş niye gondermiyorlar ben bunların yaptığı işi anlamadım insanlara zulum etmekten başka birsey değil

akbas_galip

benim evrak Ankarada eylül gönderimli olduğu için bakılmamıştır, onlar eksik evrak demeden postalasam mı tüm tahlilleri ne önerirsiniz

Öncellikle tamamen benim hatam;Daha önce gidip sorup öğrenmem gerekirdi fakat bu olay hiç aklıma gelmedi,düşünemedim.Dün sgk ya bir kaç şey sormak için gittim.Kimlik bilgilerimi verdim ve vergi indirimi alıp emekli olmama daha 2,5 sene olduğunu öğrendim başımdan kaynar sular döküldü. Şöyle ki çoğu kişi bunu biliyordur ben daha dün öğrendim.1995 sigorta girişim var 2000 e kadar sigortam yattı 2001 de esnaflığa başladım 2016 yılında işlerim kötü gitti battım,dükkanı kapattım.doğal olarak bu 15 sene bağkurlu olarak ödemelerimi yaptım.2018 de abim sigortamı başlattı,3,5 sene daha ödenip 55 yaşında sigortadan emekliliği bekleyecektim. Daha sonra bu vergi indirim için başvurdum kasım 20 de ankaraya ulaşmıştı.Nisan mayıs gibi vergi indiriminden emekli olmayı beklerken daha emekli olmak için son 1261 gün yani son 3,5 sene sigortam yatmış olması lazımmış.benim daha 2018 den bu yana 11 ay yattı ve 2,5 sene daha yatması lazım..Ben gün sayısı,yıl sayısı vede maliyeye başvururken sigortalı olman haricinde bu emeklilik için son 3,5 sene sgk şart olduğunu bilmiyordum.Forumda illa bir yerlerde yazıyordur fakat bana denk gelmedi görmedim.Ne muhasebeci ne emekli olan birkaç arkadaşım bu konudan hiç bahsetmedi.Sonuç olarak her işte bir hayır vardır diyorum lakin 2,5 sene daha var ,kim öle kim kala...

Arkadaşlar %64 süresiz olan raporum eksik evrak nedeni ile bu gün hakem hastaneye gittim ve muayene oldum ama sadece sözle muayene ilk aldığım raporu eline alan kardiyoloji %50 olan oranı 40 düşürdü sebep yavaş akıma 10 oran vermiş bu yanlış dedi eyvallah dedik. Dahiliye %28 olan oranı 18 düşürdü sebep diyabet hastasıyım tahlilerim var bakın dedim insilun kullanmıyorsun tahlilere göre sinirdasin insiyatifimi %10 olarak kullanıyorum oda kolestrol hastası olduğun için dedi o ada eyvallah dedik. Ama merak ediyorum muayene yapmadınız tahlil yapmadınız benim elimdeki ilk raporum göre bakıp oran veriyorsunuz dedim 1 hafta sonra gel heyet karar verecekmiş şimdi ne olacak bilgisi olan varsa yazabilirmi

Arkadaşım merhaba

Diyabette insiyatif kullanamaz kanunda açık belirtilen oran diyabet 2 hastaları için % 20 hiperlipidemi için %10 insiyatif diye birşey yok.Bence itiraz etmelisin . Bende diyabet hastasıyım %20 hiperlipidemi %10 Hipotiroidi %10 toplamda %35 aldım. Bunun insiyatifi yok.20.02.2019 tarihli resmi gazetede Erişkinler için Engelli oaranları cetveline bakarsan endokrin bölümünde açık açık yazıyor.Bu yapılan aynen saçmalık.O zaman herkes yüzüne bakarak sana tedavi versin.Böyle birşey yok olamaz da.:mad:

hala yok

24 temmuz da eksik evraktan giden rapordan hala ses yok. Artık altında art niyet aramaya başladım. Birisi veya birileri kasıtlı olarak yazmıyor. 27 kasım da kuruldan çıktığı söylendi.Ben böyle bir saçmalık görmedim. Tam bir yüzkarası yazıktır ya hergün 150 kere aramaktan bıktım usandım. Bir insana bu kadar işkence yapılmaz. :mad:

Dostum adamlar burnundan kıl aldırmıyor. İlk hastanedeki doktorlar diyabet için sana oran vermiş olabilirler ama bana göre diyabet hastası değilsin sınırda duruyorsun 3 veya 5 ay sonra diyabet hastası olabilirsin ama şimdi değilsin çizginin üzerindesin sadece %10 hiperlimide oran veririm dedi yani kolestrole oran verdi sonuca göre bende itiraz hakkımı kullanacağım kardiyoloji in verdiği oranla toplam 50 ediyor ama yüzde kaça düşer bilmiyorum

Vergi dairesinin göndermesi gerekiyor ankaradan evrak geri gelirse ozaman kendimiz gonderemiyoruz

şahsen aldığım 52lik ilk raporumla 15 ağustosta başvurduydum 26aralıkta gelmiş bugün postayla bildirdiler 36ya düşürmüşler.
sürekli rapor.alt 20, üst ekstremiteye 40 vermişlerdi bunlar 20 20 yapmışlar anlaşılan.
Şimdi itiraz başvurusundan bahsedilmiş bunu vergi dairesine mi yapıyoruz yoksa il sağlık müdürlüğüne mi?
sağlık durumunda değişklik yok, aynı heyet bakacaksa itiraz lehte sonuçlanır mı?
benim en alttan hesapla prim günü doldu 2.5yıl sigorta yılı var ben işten ayrılırsam sgkya erken emeklilik için ayrıeten de başvurabilir miyim?

bluetimes

itiraz il sağlık müdürlüğüne yapılıyor.İl sağlık müdürlüğü hakem hastaneye sevkediyor. Gittiğiniz hastane hakem hastaneyse lehte sonuçlanması yüksek ihtimal.Sigorta konusu anlaşılmıyor.Ne demek istediniz ?

scorp06
pek çok mesajda oturanboğada merkez sağlık kuruluna itiraz dilekçesinden bahsetmiş ben rapor almaya sevkle gitmedim kendim başvurup aldım onu götürdüm maliyeye.
sigort konusu maliyeyle uğraşmak yerine sgkdan sevk alıp rapor alsam erken emeklilik açısından daha kolay olmaz mı?

bluetimes

Bende raporu kendim aldım.Oran düşüremediler çünkü aldığım hastane hakem hastaneydi. Ek evrak istediler ama hala sonuçlanmadı. 15.03.2019 Ankara vergi dairesi ilk başvuru 12.07.2019 ek evrak istediler.19.07.2019 vergi dairesi teslim 24.07.2019 MSK ya gidiş hala sonuç yok ne yapıyorlar anlamadım?Bugün aradım hala yazılmamış.Kabak tadı verdi.

sanırım farkımız o hakem hastane faktörü ben 52ye itiraz edip hakem hastaneye bağlasaydım belki şimdiye olurdu işim.ilk hastane ilçe hastanesi.
il sağlığa başvursam yapacağı iş hakeme sevk değil mi? çıkan sonucu ankara maliyeye il sağlık mı yolluyor?
gecikme ile ilgili biri yazmış başka konuda 40bin rapor var yoğunluktan demiş memur ama derece doğru bilemem.

Engelli Vergi İndirimi

29 Ağustos 2019 tarihinde gönderilen raporuma istinaden şu mesaj geldi

[FONT=Arial]İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz ) yazmakta

Benim Raporum % 57 idi (Ortopedi+Koah)

Sorum şu;Raporum olduğu gibi onaylandı mı ? 2 yıl süreli raporum vardı

Yoksa Süresiz olarak mı onaylandı lütfen yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler[/FONT]

Avn teşhisi ile 2015 sol 2019 sağ kalça TEP ameliyatı oldum sol omuz hareket kısıtlığı ile toplamda %67 baltazara göre 57 ye düstü. Kalça protezi için iyi protez Orta protez ve Kötü protez olarak oran veriliyor. İyi:19 Orta:25 Kötü:38 her bir kalça için.Ortopedi Genel Muayene adı altında verdi oranı Fizik tedavi sadece omuz kısıtlılıgına verdi %4 benim merak ettiğim bu raporun kuruldan dönme ihtimali nedir. Tesekkur ler.

Cost Controller sen nerden baktin bu sonuca..mesaj nasil geliyor anlamadim..cep telefonunami geldi mesaj

Bu arada 29 agustos yazildigina göre sira eylul ayina geldi o zaman :))

titanikks Evissten baktım ama başına 2019 olarak girmedim bu sefer oradan gördüm

Büyük ihtimal öyledir inşallah ama yazım işleri falan da var yarın takibini gerçekleştireceğim farklı bir durum haberi alırsam yazarım

Cost Controller eviste hepsi detayli yazar sonuçta onaylanmış hayirli olsun ..insallah benimde 19 eylül ankaraya gidis onaylanir.benim eksik evraktan dönmüştü..ama senin agustos sonu onaylandigina gore bizede az zaman kaldi.

Evis e hangi bilgileri giriyorsunuz ne girdiysem görüntülenemiyor. Çalışmıyor demişti arkadaşlar.

Üst Alt