Öncellikle tamamen benim hatam;Daha önce gidip sorup öğrenmem gerekirdi fakat bu olay hiç aklıma gelmedi,düşünemedim.Dün sgk ya bir kaç şey sormak için gittim.Kimlik bilgilerimi verdim ve vergi indirimi alıp emekli olmama daha 2,5 sene olduğunu öğrendim başımdan kaynar sular döküldü. Şöyle ki çoğu kişi bunu biliyordur ben daha dün öğrendim.1995 sigorta girişim var 2000 e kadar sigortam yattı 2001 de esnaflığa başladım 2016 yılında işlerim kötü gitti battım,dükkanı kapattım.doğal olarak bu 15 sene bağkurlu olarak ödemelerimi yaptım.2018 de abim sigortamı başlattı,3,5 sene daha ödenip 55 yaşında sigortadan emekliliği bekleyecektim. Daha sonra bu vergi indirim için başvurdum kasım 20 de ankaraya ulaşmıştı.Nisan mayıs gibi vergi indiriminden emekli olmayı beklerken daha emekli olmak için son 1261 gün yani son 3,5 sene sigortam yatmış olması lazımmış.benim daha 2018 den bu yana 11 ay yattı ve 2,5 sene daha yatması lazım..Ben gün sayısı,yıl sayısı vede maliyeye başvururken sigortalı olman haricinde bu emeklilik için son 3,5 sene sgk şart olduğunu bilmiyordum.Forumda illa bir yerlerde yazıyordur fakat bana denk gelmedi görmedim.Ne muhasebeci ne emekli olan birkaç arkadaşım bu konudan hiç bahsetmedi.Sonuç olarak her işte bir hayır vardır diyorum lakin 2,5 sene daha var ,kim öle kim kala...