Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

dosyano da bende sadece 6 haneli dosya numarasını yazıyorum bir şey çıkmıyor
6 haneli rakam dışında bir şey yazmamız gerekli mi?

Arkadaşlar
Vergi indirimi değil de emekli olup da Kontrol Muayenesi istenenlerin de Ankara dan onaylanan raporları da İnteraktif Vergi Dairesi ve Eviss den görünüyor mu.Bu şekilde gören arkadaş var mı?

Selam aleykum günaydın

Arkadaşlar benim anlamadığım konu kimi arkadaşlar benim eylül raporum geldi diyo kimiyse benim ağustos raporu gelmedi diyo bu nasıl oluyor anlayan varmi

09.12.19 tarihinde cimer'e yaptığım başvurumun cevabı böyle geldi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Halkla ilişkiler Başkanlığına yapmış olduğunuz Başvurunuz
incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.
193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve
tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile
uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.
Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız
rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de
yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere
göre değerlendirilmektedir.
Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız başvuru
Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, raporunuz sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca
değerlendirilip sonuçlandığında Vergi Dairesi Başkanlığı/ Defterdarlık aracılığıyla iş yerinize
ve tarafınıza bilgi verilecektir.
Bilgilerinize sunulur.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI > ENGELLİLİK TESPİT VE DERECELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ

Merhaba,
Dosyanızın kaybolması mümkün değil Turkiye gov tr'de interaktif vergi dairesine girerseniz orada dilekçelerim bölümünde evraklarınızın taranarak ilgili kuruma sevk edildiğini görebilirsiniz. Evrakların asıllarını göndermiyorlar. Tüm evraklar ve işlemler dijital ortamda. Yoğunluğa ve ilgili memura bağlı genel bahaneler. Hastane tahlilleri, raporlar, tanılar hepsi Turkiye gov tr'den E nabızdan görülebilmekte. Bunları görebilmeleri için ayarlar bölümünden kimlerin görebileceğini ayarlayabiliyorsubuz. Bence açın görsünler.

Engellere Takılma

Merhaba arkadaşım
27 kasımda dosyan kuruldan çıktı dediler.08 ocak ta bizzat gittim.Dosyamı bulamadılar.Biliyorum gib sitesinde evraklar görünüyor.Ordan alıp tekrar kurula verdiler.Bu da benim şanssızlığım çilem olsa gerek.Benim hayatımda herşey çok geç gerçekleşiyor.Bunda da bir hayır vardır.Memura dedim 27 kasım da kuruldan çıktı denildi.Olsun 2 defa girip çıkmış olur , ne anlarsınız siz bu açıklamadan?

Merhaba. Ben interaktif vergi dairesinden baktığımda dilekçelerim bölümünde sadece çalışma belgesi kimlik fotokopisi ve vergi dairesine verdiğim dilekçe görünüyor. Hastaneden aldığım raporu da görmem gerekmiyor mu?

MERHABA,
Benim gibi ağustos da gönderip sonuç gelmeyen kaç kişi kaldı acaba..

Bugün Ankarayla veya bulunduğun ilin vergi dairesi ile bi görüş belki gelmiştir Konya da 16 ağustos da verip de onaylanan var

Arkadaşlar ankaradan evraklar onaylaniyor sonra vergi dairesine göndriliyo bir 15 .20. gün orda bekliyo imza için falan baglı bulundugunuz vergi dairesini ya arayın ya gidin sorun evragınızi imzalatıp elden alın yoksa ankaradan sonra bir aydaha beklersiniz ben öyle yaptım

Enson 9 ayin kaci geldi bilgisi olan yazsin evragi gelenler unutuyor yazmayi

Ankarayı aradığımda 10 eylülde evrağın ulaştığını teyit etmiştim. İnteraktif vergi dairesinde görünmemesinin bi sıkıntı yaratacağını sanmıyorum

En son eylul 3 tarihli diye biliyorum zaten eylul ayina bakiliyomus gecen hafta gorusmustum karisik bakiliyo yani eylule geciyolar kimi basindan kimi sonundan ortasi karisik gidiyo

08.16.2019

08.16.2019 raporum için sabah yine aradım kuruldan çıkmış üst yazı yazılmak için dosyaya alınmış dediler sonuç nedir söylemediler 1 hafta 10 güne yazılır dediler sonuçu bile söylemediler

Merhaba,
Sizin vergi dairesine teslim ettiğiniz tüm evrakların görünmesi gerekmekte, tarayıp yüklüyorlar. Benimkiler görünüyor. Ankara ya göndermek istediğiniz ilaç raporu, tahlil, kısaca tüm dökümanları okunaklı A4 formunda fotokopi çektirip dosyaya ekleyin. A4 boyutunda olmaz ise scan (tarama) yapılamamakta. Aslında olmasa da önemli değil E nabızdan görmekteler. Bilgilerinize.

Daha önce E-Devlet de görünen Rapor için kayıt bulunmamaktadır,yazıyor fikri veya bilgisi olan varmı.?

Merhaba arkadaşlar şu an görüştüm 9 ay eylül ayının raporlarına bakiliyormuş benim istanbul vergi dairesine basvuru tarihim 08 10 2019 evis te görünen tarih 14 10 2019 rapor bakanliga gönderildi cevap bekleniyor diye yazıyor ama bakanliga verginin ulaştığı tarih 11 11 2019 muş şimdi öğrendim anladığım kadarıyla basvuru tarihi değil ankara ya ulaştığı tarih önemli hakkımızda hayırlısı inşallah .

Ben 08 09 2019 ankara varışlı bu ayın sonunda baglı oldugun kuruma oylanacak dedi raporda onaylanmış

Normalde edevletimde görünen raporum kayıt bulunamadı diye cikio bilgisi olan varmı acaba

Üst Alt