Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Maliye sağlık kurulu işlemleri artık SGK ya dervrolmuş yönetmelik değişmiş.Sgk raporları inceleyip Vergi indirimi için yönlendirecekmiş.

MERHABA konu açmayı beceremedım yenı uye oldum bır sorum olacak

ben aralık ayında %47 engellı raporu aldım. Şımdı erken emeklı olmak için biryere başvurmam gerekıyormu Henuz yaşım genç ancak bıryere bıldırmem ve farklı statudemı çalışmam gerekıyor

şuanda normal statüde çalışıyorum. kabul edersınızkı engellı statusunde iş bulmak çok kolay değil. bu şekılde ödenen prımler erken emeklılıgıme yansıyacakmı? Teşekkürler

17.09.2019 eylul bekliyoruz ankarayi aradim tel bakan yok sabirla bekliyoruz

%90 ortopedik engelli raporum 02.08.2019 günü izmir vergi dairesinden ankaraya gidiş tarihi...
Sonu 94 olan telefondan saat 14:30 gibi ulaştım. bayan çıktı dosyanın kurulda olduğunu söyledi. Evrak Kayıt No yu not aldı ve evrak servisine iletti. Eylül ayına başladıklarını benim gibi ağustos ayından olanları not alıp acil olarak ilgili servise verdiklerini söyledi.
Haftaya cuma günü tekrar aramamı iletti.

Arkadaslar bisey sorcam..rapor kurula girdikten kac gün sonra sonucu vergi dairesine gelir..bilgisi olan varmi ?

Kerem29 ben 8 ay önce oldum emekli ama 2 yıl şartı var maalesef 1 yıl sonra tekrar başlayacak aynı koşuşturma insan seviniyor ama hergün yinede üzülüyor ve geriliyorum sabah ola hayrola inşallah hepimize hayırlı haberlerle

ozlmasgr

Bir-iki sefer süreli rapor/engelli indirimi raporundan sonra - rapordaki rahatsızlıkların da özelliklerine bağlı olarak- Sgk nın kontrol muayenesini kaldırma ihtimali bulunuyor.
Kesin değil ama mesela benim ilk rapor 2 yıl sureliydi.Emekli oldum o raporla.Süresi dolunca Sgk kontrol muayenesi istedi. Tekrar aldığım raporu Ankara onayladı. Sgk yı aradım. Artık kontrol muayenemin kalktığını söylediler.

siyah41
Vergi indirimin den faydalanmak icin maliye den kayit form kayidi alip iayerinde dolduracan sonra maliye engelli birimine basvuru yapacan onlarin sevki ile hastane ye gidecen..alinan kurul raporu ankaraya gidecek gelir dairraine onlarin onayi ile vergi indirimi alip...sgk gunun bilmiyorum ama kac gun erken emeklilim hakki kazaniyorsun kac gun dildurmab gerekiyor onlar anlatacak en azindan 65 yasi beklemeyecen

titanikks
Bir ayi bulur

Alkadraz08
Ankara giden evraklar emeklilik islemi icin gidiyor ....gunu yetmeyen vergi indirimi..eninde sonunda gelir idaresine gidecek oyle boyle...degisen bisey yok .....

Arkadaşlar kurula giren evrak nezaman yazısı yazılıp sonuçlanıyor bilgisi olan yazabilrmi

siyah41

Vergi indirimi nden emekli olabilmeniz için belirli kriterler var sgk giriş yılı sigortalılık girişten şu ana kadar olan yıl prim gün ü bunları yerine getirmiş iseniz engel li olarak da vergi indirimi izde 40 İn üzerinde onaylanır sa emekli olabilir siniz.

Bugun kocaeli gebzedeki vergi dairesine gidip sordum agustos ayının sonları geliyormuş hala bu ne biçim bi agustosmuş yaaa 😡😡😡 bitmedi gitti

YUNUS YURDAKUL

Seninki süresiz ama demi zaten alabiliyorsun artık bu kadar bekledik napalim biraz daha bekleyecez valla bende sinir oldum ama napalim

mcaglarr

benimde 26 kasım antalya maliye başvuru msk gönderildi vevap bekleniyor diyor evissde hayırlısı olsun

Sgk sitesinde 17.01.2020 bir duyuru yayınlamış raporlarla ilgili ama açılmıyor.

Alkadraz08

O duyuru sgk.nin sevki üzerine çıkarılan raporların e-rapor şeklinde hazırlanması ve gönderilmesi hakkında.

13/01/2020
KURUMUMUZ İÇİN DÜZENLENECEK SAĞLIK KURULU
RAPORLARI VE E RAPOR HAKKINDA DUYURU
Bilindiği üzere Kurumumuz sigortalıları ve haksahipleri hakkında maluliyet, iş kazası ve meslek hastalığı tespiti, yetkili sağlık hizmeti sunucularınca düzenlenen ve kağıt ortamda ıslak imzalı olarak Kurumumuza gönderilen sağlık kurulu raporlarına göre yapılmaktadır.
Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Sağlık Yazılımları Daire
Başkanlığımızca; Sağlık Kurulu Raporlarının ’’e-rapor’’ olarak temini için Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) üzerinden elektronik ortamda e-imzalı olarak MEDULA uygulamasına entegrasyon yazılım çalışmaları tamamlanmıştır.
Bu nedenle, sözkonusu entegrasyon çerçevesinde, Kurumumuz adına düzenlenecek sağlık kurulu raporlarının (HBYS) üzerinden elektronik ortamda e-imzalı olarak MEDULA uygulamasına aktarımı 13/02/2020 tarihi
itibariyle başlatılacağından, HBYS ler de gerekli düzenlemelerin yapılması zorunludur.
Ayrıca raporlar e-sevk uygulaması devreye alınıncaya kadar
elektronik ve fiziki olarak da gönderilmeye devam edilecektir.
Konu ile ilgili sorun yaşanmaması ve ilgililerin mağduriyetine meydan verilmemesini teminen Sağlık Hizmet Sunucuları (Sağlık Bakanlığı
hastaneleri ile Devlet Üniversite hastaneleri) tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve tüm önlemlerinin alınması hususu;
Önemle duyurulur.

Üst Alt