Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

alpek6006

Engelli kimlik kartı ve vergi muafiyeti tamamen birbirinden farklı konular birde bildigim kadarıyla engelli kümlük kartının süresi olmuyo süresiz oluyo

YUNUS YURDAKUL

Doğru; engelli kimlik kartı,ücretsiz ulaşım kartı vs. ler ; vergi indirimi / vergi indirimiyle emeklilikten farklı şeyler.
Engelli kimlik ve ulaşım kartları hastanenin verdiği raporun süresine göre veriliyor.Rapor sureliyse bitiminde yeniletmek gerekiyor raporla birlikte.

benim kart 2 yıl süreli teşekkürler yorumlar için ankara gib msk dan haber bekliyoruz en son görüştüm martın ilk haftası belli olur dedi 31 ekim gidiş 4 kasım gib msk. sisteme giriş bekleyenlere sabırlar diliyorum

Alkadraz08

Açtım duyuruyu 13-02-2020 itibari ile medula uygulamasına aktarılacaktır diyor mobilden acilmiyor linki kopyalayıp masaüstü pc den acınca dosyayı indiriyor sun 1 sayfalık yazı

@ozlmasgr inş inş size bişey soracam benim şimdi SSK Girişim 1998 SSK+Bağkur prim günü toplam 5746 gün
Eylül ayında vergi indirimi için başvuru yaparken arkadaşın işyerinde SSK ye geçtim ..
Sonra Ekim de SSK dan çıkış yapıldı ve
bi şirket te ortaklığım olduğundan dolayı Otomatik olarak Bağ-Kur’a geçtim..
Bi hafta öncede vergi indirimi sonuçlanır zamanı geldi diye tekrar SSK ya geçtim ..
ŞUAN SSK lı çalışan durumundayım...

şimdi SORULARIM ŞUNLAR;

Vergi indirimi çıkarsa SGK ya başvurduğumda bu hareketler problem olur mu?
Yoksa şuan Son olarak SSK lı çalışan olduğum İçin ssk dan emekli olabilirmiyim?
Birisi 1260 gün muhabbeti yaptı canımı sıktı ama o da bilmiyor gibime geldi
Eğer BİLGİ SAHİBİ OLAN VARSA BANA CEVAP VEREBİLİRSE ALLAH RAZI OLSUN

Şimdi alo 170 SGK yı aradım son 7 yıl da 3.5 yıldan fazla hangisi yattıysa ondan emekli olursunuz dedi yani benim son 7 yıldır full Bağkur yattığı İçin ben muhtemelen bağ-kur dan emekli olacağım
Bağkur emekli maaşı düşük oluyo diyolar
Ne kadar oynar ki acaba ?

Kalyon

Merhaba sizin İstanbul çıkış tarihimi 9 Ekim yoksa Ankara’ya ulaşma tarihimi

Kerem29

Onu yazan bendim.Geçenlerde son 1261 şartını öğrenince benimde canım çok sıkılmıştı.Ben P.tesi bağkur emekliliği için Sgk ya gidip detaylı bilgi alacağım,özellikle maaş konusunu bende çok merak ediyorum..

YUNUS YURDAKUL

Bu ay maaşında olur diye düşünüyordum 5 ay oldu böyle birşey olamaz ya Nasıl bir sistem başka bir ülkede yoktur herhalde

yusi
Kerem29 arkadaşlar sizlerin bağkur ve SSK ödenmiş olduğu için bir an önce hizmet birleştirme işlemini yapın, ankaradan onay geldiğinde birde sgk da emeklilik başvurusunda hizmet birleştirme için fazladan 1-2 ay zaman kaybetmeyin.

yosunn22
Yosun bu arada ben serbest bölgede calıştıgım için zaten vergi ödemiyorum ben indirimi emekliligim için istiyorum

Kerem29
Arkadaşlar sgk sitesinden emekli maaşım ne kadar niye yazarsanız orda alacqgınız maaşı gösteriyor daha önceki yazışmalarda var emekli olanlar orada yazanla birebir aynı yatıyor diyordu oradan bakabilirsiniz

Değerli Arkadaşlar,
Erken emeklilik ve malulen emeklilik arasındaki fark nedir?
Talep, tahsis, ödenek belgesini doldururken muhasebeci arkadaşım malulen maaş seçeneğini işaretledi. Doğru mu?
Bildiğim kadarıyla malulen emekli olunca daha sonra çalışmaya başlayınca maaş kesiliyormuş. Erken emeklilikte böyle bir durum yokmuş.
Niyetim erken emekli olmak. Yanlış bir şey yapmış olmayayım.
Bir de 1998 işe başladım, toplam 5548 günüm var, emekli maaşı ne kadar olur sizce?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum.

By Blue End

Malulen emekliliğin koşulları daha zordur. Hem engel oranı daha yüksektir,hem de hastalıklar yönünden belli kriterleri vardır.Ileride oran % 60 ın altına düşerse emeklilik iptal olur.Malulen emekli olduktan sonra çalışırsanız emekli maasiniz da durdurulur.Malulen emekliliğe Sgk Sağlık Kurulu karar verir.Vergi indirimi ile erken emekliliğe ise sağlık raporunun Maliye Merkez Sağlık Kurulu nun onaylaması ile yine Sgk tarafından emekli yapılır. Aslında vergi indirimi ile emeklilikte prim ve süre şartlarını doldurduktan sonra yaşa takilmiyoruz; zaten sistemde de yaşlılık aylığı olarak görünüyor normal herkesinki gibi.Vergi indirimi ile erken emeklilikte tekrar çalışmaya baslasan bile emekli maaşın kesilmez.

Muhasebeciyi ve gerekirse Sgk ya başvurarak oradaki görevliyi uyararak malulen değil vergi indirimi ile emekli olmak istediğini söyle.Toplumda tahsili olanlar da dahil bu ayrıntıyı iyi bilmeyenler bu ikisini karıştırıyor.

Ne kadar emekli maaşı alacağını da arkadaşların linkini verdiği Sgk sitesinden tama yakın olarak hesaplayabilirsin.

Arkadaşlar benim rapor 5 senelik..5 sene dolunca yeniden rapor almam lazimmi emekliligin kesilmemesi için yoksa vergi indirimi süresiz gelirse rapor yenilemeye gerek yokmu..sgk hangisini dikkate alıyor rapor suresi bitiminde ?

Selam aleykum kazasız belasız hayirli hafta sonlari dilerim herkese

Selam aleykum günaydın arkadaşlar burda bi kaç yorum da okumuştum bu emekli olunca alincak maaş hakkinda benim ek ödenek 60. Tl çıkıyor 26 ile carpiyon dediler ama bide en yukarda alincak maaş 1199 tl yazıyor şimdi emekli olunca hangisi yaticak tabi rapor ankaradan gelirse bilip cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim hayirli günler sağlıcakla kalın

timegoesby , çok teşekkür ediyorum ayrıntılı bilgi için. Raporum %42. O zaman sizin cevabınızı ben muhasebeye göndereyim onlarda öğrensinler. Yaşlılık aylığı olarak göndermiştim onlar malul aylığına çevirdiler E-devletten.
YUNUS YURDAKUL ,
Çok teşekkür ediyorum.

Antony

Ankara gidis9 ekim tarihi ....25 aralikta ist unkapini dan bana teblig yazisi 8 ocakta evrak elime geldi 1.yil sureli idi emeklilik.bir yil aonra suresiz emekli halki.kazandim

By Blue End

Ne kadar gec tarihi olursa o kadar yuksek maas alirsin 4500 gunden emekli.oldum.1590 tl maaasim var

Teşekkür ederim benimde kontrol muayenesi 12 Kasım gidiş İstanbul’dan beklemekteyim.Hayırlısı olur inşallah

@Kalyon

1 yıl süreli rapor ve vergi indirimi ile emekli oldunuz,

Süre dolunca Sgk kontrol muayenesi istedi.Bu sefer süresiz emekli etti doğru mu?

Peki bu son aldığınız sağlık raporu süreli miydi de Ankara süreli raporu süresiz olarak mı onayladı.

Bir de artık kontrol muayenesinin kalktığı Unkapanı ndan gelen evrakta mı yazıyor " Yoktur" diye.

Galiba Sgk kontrol muayenesinde de ilk rapordaki bulgular devam ediyorsa kontrol muayenesini kaldırıyor doğru mu arkadaşlar?

Bilenlerden cevap rica ederim.

Merhaba arkadaşlar İstanbul dan başvuru yaptım.04.11.2019-Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor.
19.08.2019-Hastaneden rapor bekleniyor.İlk başvurum.Ne zaman sıra gelir? uyg.sgk.gov.tr'de 20.01.2020 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık :1858.54
Ek Ödeme : 74.34 Raporumda %64 Emekli maaşı tahmini bu rakam .vergi indirimli tahmini rakam farkı nedir? Bilen varsa teşekkür ederim iyiyim.Allah tüm şifa bekleyen hastaların yar ve yardımcısı olsun.

Merhaba,
02.08.2019 ankaraya varış dosyam için geçen cuma günü aradığımda eylül ayına başladıklarını benim gibi ağustos ayından olanları not alıp acil olarak ilgili servise verdiklerini söyledi. Kurul Salı ve Perşembe günleri toplanıyormus . Bu cuma tekrar aricam. Bilginiz olsun.
0 312 415 32 94 telefondan ulaştım. genelde 14-14:30 gibi ulaştım. pes etmeyin aramaktan.
2007 yılında %78 ortopedik engelli olarak başvurmustum. 6 ay sonunda sorunsuz şekilde onaylandi. Şimdi %90 ortopedik engelli olarak işyeri değişikliği ve rapor değişikliği olarak başvurdum. İnşallah bu hafta sorunsuz onaylanır.
Sonra emeklilik için başvuru yapacağım.

Üst Alt