Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

suleymanazra
Rahatsızlıkların ve puanları neydi Bu arada hayırlı olsun.

Redmi 8A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

şeker tip2.20 nöroloji 20. fizik.27 balthazar hesaplama 53.

raporu almadım daha nezaman gelir işyerime arkadaşla bilgisi olan varsa yazabilirmi

suleymanazra

Benimde sınırda%41 inşallah birşey olmadan gelir.Sen bağlı bulunduğum vergi dairesine bi uğra derim. İş yerine gelecek diye bekleme geldiyse oradan al evrağını.

Redmi 8A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafamks

İsterlerse düşürsünler direk avukat yoluyla dava açar alırız.sahte raporla gitmiyoruz evraklar sağlam

http://www.engelliler.biz/bulent/Maliye_rapor_dava_1.png
http://www.engelliler.biz/bulent/Maliye_rapor_dava_2.png
http://www.engelliler.biz/bulent/Maliye_rapor_dava_3.png

Msk nın oran düşürmesi ile ilgili 2011 senesine ait emsal mahkeme kararı vardır.

Ayrıca raporu düşürülenler için aşağıdaki şekilde itiraz dileçesi mevcuttur:

*Rapor düzenlemek yetkili hastahanenin görevidir. Maliye oran değiştiremez.

1- Vergi indirim yazısı için defterdarlığa veya Vergİ dairesine müracaat ettiniz..
2- Hastaneden %40 ve Üzeri bir sonuç verildi.
3- Maliye bakanlığı merkez Saglik kurulu rapor oranınızı %40'in altına düşürdü.
4- Yapmanız gereken aşağıda dilekçe örneği benzer bir dilekçe ile itiraz etmektir.

T.C. MALİYE BAKANLIĞI*
Gelir İdaresi Başkanlığı

Konu : Raporumda gerçekleştirilen oran değişikliğine itirazım

.................. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA*
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

İlgi : ..................gün ve .................. sayılı yazınız.

..../..../.......... tarihinde vergi indirim belgesi almak için tarafınıza gönderilmiş olan ..../..../.......... tarihli raporumda rapor derecem %....... dır ancak sizin tarafınızdan benim yeni rapor yönetmeliğine göre almış olduğum rapor derecem %...... düşürülerek tarafıma %........ olarak gönderilmiştir.*

( Resmi Gazete Tarihi: 14.01.2012 resmi Gazete Sayısı: 28173) Yayımlanan özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek Sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğin ekinde yer alan özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları) cetveli ve hesaplama tablosuna göre belirlenen oranlar sabit olup bizzat beni muayene eden doktor tarafından rapora işlenmiştir.*

İlgili cetvel kabul edilmişken, bizzat konunun uzmanı doktor tarafından muayene gerçekleştirilmek suretiyle rapor tanzim edilmişken, engel oranımın beni görmeden ilgili komisyon tarafından ve söz konusu cetvele rağmen %..... düşürülmesinin ilgili Yönetmeliğe aykırıdır.*

Bu nedenle raporumda yapılan oran değişikliğine itiraz eder raporumun değişiklik yapılmaksızın kabul edilmesini arz ederim.

İtiraz dilekçenizi MALİYE BAKANLIĞI GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULUNA ANKARA'adresine iadeli/taahhütlü posta yoluyla gönderin yada elden teslim ediniz.Dilekçeyi teslim ettiğinizde size verilen üzerinde tarih ve sayı yazan teslim alındısını saklayın 60 gün içinde hiçbir cevap gelmemesi durumunda kurum itirazınızı red etmiş sayılır, olurda cevap olumsuz bir cevap verirlerse yasal itiraz süresi içerisinde bağlı bulunduğunuz ilin*İdare Mahkemesinecüzi miktarda bir harç yatırarak dava açabiliyorsunuz.

(Alperen1 adlı kullanıcıdan alıntıdır)

Tarihleri yeni yönetmeliğe göre değiştirebilirsiniz.

Yukarıdaki örneklere istinaden Msk özür oranları cetveline uygun düzenlenmemiş raporlar haricinde oran düşüremez. Yanlız karar verilemeyen rahatsızlıklar için ek tetkik isteyebilir.

Hepimiz hakkında hayırlısı olsun.

Vergi indirimi

19 Kasım 2019’da vergi indirimine başvurdum sonucunu ne zaman alırım birde engelli vergi indirimi emeklisi ne kadar maaş alır yardımcı olursanız çok sevinirim

Saho2005

Aynı ayı bekliyoruz 2 3 ay sonra belli olur.emeklilikte sadece yaşı siliyor normal şartlarda ne kadar alacaksan vergi indiriminden emekli oluncada o kadar alacaksın

Saho2005
19 Kasım giden evrak en iyi ihtimalle mart sonu Nisan başı gibi sonuçlanır. Benimki 11 Eylül henüz cevap yok. Maaşı da sgk uygulamasından hesaplatın, aşağı yukarı az bir farkla o rakamı alırsınız.

Monstro

Peki üstad sürekli olan raporları,msk nin sureliye çevirmesi de dava kapsamına girer mi? Yani dava edilebilir mi?

suzerk

Bu konu hakkında araştırma yapmadım. Forumdan geçmiş konulardan bakmak, emsal karar var mı yok mu öğrenmek lazım.

Hakem hastaneden rapor alan arkadaşlardan, ankarada oranı düşürülen ya da eksik evrak diye dönen var mı

BAŞVURU DURUMUNUZ
04.11.2019 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
19.08.2019 Hastaneden rapor bekleniyor Zamanı geldi mi Arkadaşlar???

Israrla arayarak ulaştım bugün Ankara ya.18.09.2019 da Kocaeli'den giden %84 oranındaki raporum için henüz sıra gelmediğini,15 Şubat gibi tekrar aramamı söyledi telefona bakan hanımefendi.

slm arkadaslar yarın inş raporumu vergidairesinden alaçam ondan sonra işlem nasıl ilerleyecek bilgisi olan varsa yazarmı

Üst Alt