Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

🇹🇷🇹🇷🇹🇷 nolur bilgi verin

Selamun aleykum kardesıme 3yıl once %63rapor aldık sureklı buraporu malıyeye vergı ındırımı ıcın vedık 🇹🇷🇹🇷malıye ankaraya yolladı
ama 2yıllıkvergı ındırı vermıs ve sureklı yuzde 63 raporu 50 olarak 2yıl sonra kontrol ıstemısler🇹🇷🇹🇷

2yıl sonra🤲🏻🤲🏻 malıyeye gıttık bıze bır evrak verdıler malıye antalya kepez devlet hastanesıne yolladılar o kagıtla heyet ıcın radevu aldık heyete gırdık 2019 kasım ayında ama raporu bıze vermedıler elden edevlette ogrendık %86 sureklı yazıyo hastane raporu antalya malıyeye yollucakmıs ve yollamıs malıye ankaraya yolamıs 2019 kasım ayından berı ne ıs yerıne ne antalya malıyesıne cvp gelmedı nezaman gelir ve ankara maliye ulascagim numara kacti

Huseyin tatlici

03124153294-03124153292 bu numaraları sık sık aramanız gerekiyor ,çok zor ulaşılıyor,
Ankara'ya raporunun gittikten sonra. 5 ay sürer cevap gelmesi ,benim aşşa yukarı 5 aya yaklaştı hala cevap yok

slm arkadaşlar cuma sgk başvurumu yaptım bundan sonra süreç nasıl işleyecek bilen varsa yaza bilirmi teşekürler

Merhaba arkadaşlar;
05/09/2019 da Ankaraya ulaşan evrağım 07/02/2020 tarihinde 2 yıl süreli olan %47 raporum devamlı olarak onaylandı. İzmir vergi dairesinden gönderdim.
Sadece merak ettiğim raporum süreli olduğu için tekrardan yenilenme gerekiyor mu vergi indirimi sürekli olduğu için emeklilik başvurusunda bulunacaktım da bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi acaba hayırlı akşamlar

@zeliha35
Rahatsızlıklarınız neydi acaba

Arkadaşlar 2 yıllık %57 raporumu Ankara'ya gönderdim raporda süreğen kronik kısmı işaretli raporumun süresiz vergi indirimi olarak onaylanma ihtimali nedir acaba rahatsızlıklarım uyku apnesi tansiyon+lvh ve bel ve boyun fıtığı

Vergi indirimı

Vergi indirimi evrakları ankarada hangi kuruma gidiyor irtibat numarası nedir

zeliha35

Emeklilikte önemli olan vergi indirimidir.Emekliliğe başvurabilirsiniz.Ankara sürekli onayladığı için Sgk sizden ileride Kontrol Muayenesi istemediği sürece rapor yenilemenize gerek yok.Genelde de sürekli vergi indirimine sahip olanlardan nadiren rapor yenilenmesi istenir.Yani hayırlı olsun.

az önce ankara'yı aradım. eylül ayındaki başvurular inceleniyormuş. benim kağıdım ocak ayında gitmiş.

Selam aleykum herkese hayırlı haftalar dilerim

Selam aleykum uzun aramalarim sonucu ankaraya ulaştım eylül ayında giden çok fazla evrak varmış hala eylül ayı inceleniyormus benim evrak 19.9 daha sonuçlanmış haftaya cuma tekrar arayın o zamana kadar çıka bilir diye söyledi bu arada sonu 94 olan numarayı arayın orda çıkan bayan gerçekten iyi niyetli ve yardımcı oluyor herkese iyi haftalar diliyorum

Selam arkadaşlar taxe bilgi vereyim sizlere bu gün bizzat gittim maliye saglık kuruluna 17 eylül raporları girecek saglık kuruluna dedi memur benimkisi 24 eylül daha henüz girmemiş ekranda gözlerimle gördüm 35 bin küsür dosya var kurula girmeye bekleyen

timegoesby
Çok teşekkür ederim benim normal emekli olmama 3 yıl var ama ben şimdi emekli oldum diyelim 3 yıl sonra normal emekliye döner mi

zeliha35

Rica ederim.
Buna en doğru cevabı Sgk ya sorarak öğrenebilirsiniz ancak eğer çok özel bir nedeniniz yoksa sonradan normal emekliliğe donmenizi gerektirecek bir neden yok.Çünkü engelli emeklilik maaşları normal emekli maaşından düşük baglanmaz; bu konuda yasa vardır.

En son hangi tarihli rapor geldi . 19,09,2019 da ankaraya gitti benim raporum hala ses yok

benim 19 eylül de gitti hala haber yok bekliyoruz.

Ekrem 54

Engelli emeklilikte,normal emeklilikten daha fazlamı maaş bağlanıyor, yoksa normal emekli olduğunda ne kadar alacaksan o tutarda alınacak diye biliyordum,sizin dediğiniz doğru ise ,iyi olur

Arkadaşlar vergi dairesi sitesinde baktığımda bu gün işleminiz sonlandı diyor geçen hafta teslim etmiştim evrakları işleminiz sonlandı derken Ankara'ya gitti demek mi oluyor acaba

Arkadaşlar kafanız karışmasın.

Kesin olan şey şudur ki;vergi indirimi ile veya malulen emekli olanın maaşı,normal emekli olanın maaşından daha düşük olmaz.( Çok fazla yüksek de olmaz,belki bir miktar engelli emekli aylığı daha fazla olabilir)

Vergi indirimi veya malulen emekli olanların prim gün sayısı normal emeklilere göre daha az olsa bile,sanki normal emeklinin günü kadar primi varmış gibi hesap edilir maaş bağlanırken.

Yıl ve prim gün şartları daha az,yaş şartı da zaten yok.O yüzden epey avantajlıdır.

slm arkadaslar benim raporum 22 08 2019 ankaraya varis şunu sormak istiyorum size bilen.arkadaşlara benim ocak 20sinde onaylandı raporum toplu para aliniyormu

Hayırlı akşamlar arkadaşlar 58 oranlı iki yıl süreli raporumla 3600 güne göre emeklilik için vergi indirimle müracaat için işyerinden başka yerden indirim belgemi temin edebilir miyim SGK ya müracaat için yada e devletten engelli emeklilik müracatı yapılıyor mu bilgisi olan bilgilendirebilir mi acaba çok teşekkürler

zeynep zengin
Sorunuzu tam anlayamadım ama değişik cevap versiyonları şu şekilde😀
1.Vergi indirimi geldide işyerinden alamıyorsan, vergi dairesinden alabilirsiniz.
2.Vergi indirimi var ise emeklilik şartlarını sağlıyorsanız, sgk ya başvurabilir yada e devletten de emeklilik başvuru yapabilirsiniz.
3.Emeklilik için Vergi indirimi ne başvuracaksanız işyerinde çalıştığınıza dair belgeyi vergi dairesine vermek zorundasınız.
Umarım aradığınız cevabı vermişimdir.

Üst Alt