Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar vergi dairesi sitesinde baktığımda bu gün işleminiz sonlandı diyor geçen hafta teslim etmiştim evrakları işleminiz sonlandı derken Ankara'ya gitti demek mi oluyor acaba

Baydar 45
evet Ankara'ya gitti demek oluyor, aşağı-yukarı 5 ay sonra onaylanır

slm arkadaslar benim raporum 22 08 2019 ankaraya varis şunu sormak istiyorum size bilen.arkadaşlara benim ocak 20sinde onaylandı raporum toplu para aliniyormu

suleymanazra
SGK'dan toplu para alınmaz, toplu para hak etmişseniz sadece çalıştığınız iş yerinden alınır.

zeynep zengin

İndirim Belgesini ilk müraacat ettiğiniz Vergi Dairesinden de alabilirsiniz, Vergi indirimi yazısının geldiği - son iş yerinizden - de alabilirsiniz.
Çalışmıyorsanız e-devletten tahsis no alarak - emeklilik işlemini başlatabilirsiniz , yalnız o müraacat no ile SGK'ya bizzat gitmeniz şart.

Yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim şartları şubat sonu sağlayacağım inşallah fakat işyeri bıktırdı o evrağı da oyalayıp beni mecbur edecek kaçıp gideyim diye onun için öğreneyim dedim birde SGK işyerinden vergi indirim belgesi getir dedi işlemini öyle yaparım dedi de ondan sordum

zeynep zengin

Evet emekli olmak için vergi indirim belgesi almak zorundasınız.Sgk size işyerinden getir derken şunu kastediyor: Eğer daha önce hiç vergi indirimi için başvuru yapmadıysanız,isyerinizden orada calistiginiza dair kaşe imzalı kağıt alacaksınız ve beraberinde saglik kurulu raporunuzla birlikte isyerinizin bağlı olduğu vergi dairesine gidip vergi indirimi almak istediğinizi söyleyeceksiniz. (Raporunuzun sizde de nüshası kalsın ayrıca.)
Onlar da evraklarinizi Ankara ya onay için gönderecek. Yaklaşık 5-6 ayı bulan bir süreçte Ankara dan onaylanırsa isyerinize vergi indirim belgesi gelecek.Siz de işyerinden alıp Sgk ya emeklilik için basvuracaksiniz.
Vergi indirimine başvurmak için çalışıyor olmak gerekli.Sigortalı çalışmayan kişi vergi indirimi alamaz.
Işlemler tamamlandıktan sonra istersiniz işten ayrilabilirsiniz.

zeynep zengin

Vergi indiriminden faydalanmak için işyerinizden aldığınız yazı ile vergi dairesine müracaat ettikten sonra vergi dairesinden işyerinize gönderilecek olan vergi indirimi yazısı ile Sgk ya başvuru yapabilirsiniz ancak vergi indirimi hakkinızı kazandıiseniz e devlet üzerinden sgk emeklilik işlemlerini başlatıp zaman kazanabilirsiniz zira sizi zaten sgk dan arayıp vergi indirimi yazısını sgk ya teslim etmeniz istenecektir..
Emeklilik süreciniz e devlet üzerinden yaptığınız başvuru tarihi baz alınarak başlatılacaktır

18.04.2019 tarihinde başlayan vergi indirimi serüvenim bugün itibarıyla mutlu bir şekilde sonlandı %40 ile giden raporum onaylandı cuma günü emeklilik dilekçemi vereceğim beklemek çok zor ben yaklaşık 11 ay bekledim eksik evrak tan dolayı Allah herkesin yardımcısı olsun

Bende cok sıkıldım sorma iyice stres oldum ama bence seninki geldi hangi vergi dairesine baglısın bi gidip sorsan cünkü gecen hafta gebze vergi dairesine sordum eylülün ilk haftası geldi dedi

YUNUS YURDAKUL

Adini unuttum :) Büyük mukelleflere bağlıyız aramak istemiyorum ya gelse işyeri bilgi vercek ama isten arayan da olmadı gerçi ise gelmesi uzun mu sürer

Aynen çok uzun sürer istanbul yoğun binlerce evrak var bence bu süreci bekleme yani ben çok heyecanlıyım en azından ben bekemicem her cuma sorucam hem sonucu ögrenirsen için rahatlar sonra ne zaman gelirse gelsin😉

YUNUS YURDAKUL

Sonucu öğrensem gerçekten rahatlayacam aramakta geriyor işte Bilmiyorum belki ararim artık çok uzadı 5 ay oldu maşallahı var

Bu ay bitmeden,Herkesin eylül ayı sonuçlansa da ekim ayına başlasalar çok iyi olur.Ekim ayında okuduğum kadarıyla forumdan çok kişi yok ama kasım ayı epey fazla..

sa. ekim ayı olanlar yazsın bakalım kaç kişiyiz benim 31 ekim 2019 çorludan verildi.

Benim 4 ekim. Ekim ayından onaylanan olursa haberdar edelim birbirimizi ,ona göre Ankara'yı arayacağım

benim 19 eylül hala cevap yok . bekle bekle sıkıldım artık ya.:mad:

birde emekli olanlara ne kadar maaş bağlanıyor , yazan olsa bir fikir edinmiş olurduk bari .

Selamun aleykum raporumuzu ankaraya maliyeye yolladik ama edevletten hangi asamada ne durumda oldugunu ogrenebiliyizmu edevletten ogreniliyo diyolarda bilgisi olan varmi

08 10 2019 ıstanbul vergi dairesi başkanlığına vergi indirimi için basvurdum
14 10 2019 rapor bakanlığı gitti cevap bekleniyor diye yazıyor
CiM ER Yazdım herhangi bir bilgi ye ulasamiyorum diye bilgi talebinde bulundum cevap geldi

Sayın SUAT ARDUÇ,
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 31.01.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 2000282594 sayılı başvurunuz 13.02.2020 tarihinde ENGELLİLİK TESPİT VE DERECELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz Başvurunuz incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.
Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.
Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız 11.11.2019 tarihli ve 244359 sayılı başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, raporunuz sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında Vergi Dairesi Başkanlığı/ Defterdarlık aracılığıyla iş yerinize ve tarafınıza bilgi verilecektir.
Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir.
Bilgilerinize sunulur.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.
CİMER'E GİRİŞ
Bu e-posta otomatik oluşturulmuştur, lütfen cevap vermeyiniz.
CİMER ile ilgili her türlü sorunuz için 150’yi arayabilirsiniz.

Benim 4Ekim onaylandı
cettin67

ne zaman onaylandı acaba

Selamun aleykum raporumuzu ankaraya maliyeye yolladik ama edevletten hangi asamada ne durumda oldugunu ogrenebiliyizmu edevletten ogreniliyo diyolarda bilgisi olan varmi
Huseyin tatlici
öğrenebileceğiniz bir yer yok Hüseyin Bey
e-devletten falan öğrenilmiyor.

E devlet giris yap arama ekranına interaktif vergi dairesi yaz tikla açılan pencerede uygulamaya git tikla
açılan sayfada işlem durumum ve sonuçlarını tikla açılan pencerede dilekçelerini tikla açılan pencerede
Dilekçenin durumunu sorgula ve dilekçeni görüntüyle var onlara tıklayarak ogrenebilirsin birde istanbuldakiler evis ten takip ediyor onun içinde gerekli olan şey tc kimlik no ve dosya numarasi 5 haneli

Üst Alt