Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlaar bi sorum olacak bir aylık ankaaraya giden raporlar ne kadaar zamanda bakılıyor ortalama bilen varmı yaada tahmini olan

5 şubatta emeklilik için başvuru yapmıştım. 14 şubatta e devlette emeklilik onaylanmış, 1 mart başlama tarihi her ayın 24 ü, maaş tutarı belli değil, ayrıca msj da gelmedi. birikmiş tutar gibi şeylerden bahsediliyor, bilgisi olan var mı?

Arasan nolcak telefonu açan mi var

Selam aleykum hayirli günler eylül ayından raporu gelen varmı eskiden burdan herkes bişeyler yazardı şimdi kimse yazmıyor kimse kalmadı galiba herkesin raporu geldi sanirsam

Maraz amca
İki gündür akşam üstü 16.30 dan aradım. Bir kaç denemeden sonra telefonu açtılar, görüştüm. Bu saatlerde deneyin. Eylül ayı rapor sonuçları herkesin gelmedi henüz.

Arkadaşlar iyi günler geçen yıl astım 20 tansiyon 10 romatizma 15 toplam 39 da kalmıştım.sürekli vermislerdi.bu yılda başvuru yaptım astım 20 tansiyon 10 romatizma 25 ürolojiden ameliyat oldum bundanda 10 verdiler.oran 51yaptı buna 2 yıl süreli vermişler.bir önceki raporuma göre sadece ürolojiyi eklettim süresiz vermeleri gerekmiyomu.dün teslim ettim.ankaradan süresiz gelme ihtimali nedir bilgisi olan varmı yardımcı olurmusunuz.hepsi kalıcı rahatsızlık.

LYFYZR

süresiz gelir diye düşünüyorum benim ilk raporum süreğen kronik % 20 kardiyoloji kalp damar - % 20 göğüs koah - % 10 pankratit -% 8 fizik ortopedi -% 5 üroloji toplam % 49 hastane 2 yıl süreli verdi bakalım ankara m.s.k dan ne gelecek tüm arkadaşlara yardımcı olduysam ne mutlu bana

slm arkadaslar 05.02.2020 tarihinde %50 oranımla raporumu vergi indirimi için vergi dairesine başvuruda bulundum. Vergi dairesinde teslim ettigim evrakla ilgili bana herhangi bır belge yada kayıt numarası vermedi. 3 sefer (evrak kayıt no vermiyecekmisiniz diye )ısrarla sormama ragmen hayır cevabını verdi. Sorum şu ben evrakımı nasıl takip edebilirim tşk

noktacom
E devletten interaktif vergi dairesinr gir işlem durum ve sonuçlarım, kısmından dilekçelerim gir. Orada dilekçeni ve başvuru evraklarını görürsün.

merhaba arkadaşlar, iyi günler
Ben tip 1 diyabet ve tansiyon hastası olarak yüzde 46 raporumu şubat 2019 da gelir idaresi başkanlığına teslim ettim. Raporumu 2010 yılında almıştım. Üzerine düşüp vergi indirimine başvuramadım bu zamana kadar. Ekim 2019 da Ankara'dan eksiklik olarak geri geldi. İstedikleri tetkikleri yaptırıp göndermem aralık ayını buldu.

Şimdi benim sorum eksiklikleri tamamladığım ek raporda engelli oranı 0 yazıyor. Yalnız ek rapor olarak yazılmış. Tetkikleri yaptırdığım hekimler açıkça Ankaranın istediği sonuçları belirtmiş fakat sağlık kurulu ek raporda farklı cevap vermiş. Örnek olarak: Hekim günde 6 sefer insülin kullanıyor yazmış. Sağlık kurulu insüline bağımlı olmayan diyabet demiş. Bu tarz durumla karşılaşan oldu mu? Eksiklik gelen arkadaşlarda da tamamladıklarında 0 olarak mı yazıyor oran.

biraz uzun oldu yazım
Saygılar

Herkese merhaba arkadaşlar

Maliye süresiz raporuma 1 yıl süreli ibaresi koymuş.Bugün öğrendim. Anlamadığım düzelecek bir rahatsızlığımın bulunmaması.
Diyabet 2 insülin kullanıyorum %20
Hiperlipidemi 20 yıldır ilaç kullanıyorum %10
Hipotiroidi 6 yıldır var ilaç kullanıyorum %10
Hipertansiyon 6 yıldır var %10
Diabetik polinöropati Lyrca 225 mg ilaç %10

Toplamda %48 hangisi düzelecek ki ? Saçmalık vallahi.
Sonuç bekleyen tüm arkadaşlara sabır diliyorum.İnşallah herkesin gönlüne göre olur.

Arkadaşlar bir sorum daha olacak evrakları vergi dairesine teslim edeli 3 gün oldu.ancak işyerim işkura gidip kayıt yaptırmamı istiyor hergün arıyolar.neden işkura gidip bir an önce kayıt yaptırmamı istiyolar bu benim kârımamı yoksa zararımamı bilgisi olan aydınlatıcı bir cevap verebilirmi...

LYFYZR
belki sizi engelli kadrosunda çalıştırmak isteyeceklerdir sgk muafiyeti filan devlet ödüyor işverene daha avantajlı

YUNUS YURDAKUL

Çok teşekkür ederim.Ben de bilemedim ama bu hastalıkların hiçbirinin düzelme ihtimali yok. Mantık aramıyorum böyle saçma sapan şeyler yapabiliyorlar. Rapor ekinde EMG ve tüm raporlarımı vermiştim ona rağmen böyle birşey vermişler. Farketmez 1 sene sonra kontrole gideceğiz yine aynı sonuç çıkacak çünkü tüm hastalıklarım ömür boyu ilaç kullanmayı gerektiriyor.

Arkadaşlar kuruldan çıkan evrak yazım aşamasında kacgun sürer acaba

Üst Alt