Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar diyelim raporunuz döndü. Oran istediğiniz gibi çıktı.Ayrılmak için dilekçe mi vermek gerikiyor. yada şöyle sorayım. Hemen emekli olmak zorunluluğu varmı.Raporun geliş tarihinden altı ay yada bir yıl sonra emekli olabilirmiyiz?

yunus kardeş hayırlı uğurlu olsun bu arada herkesin bayramı mubarek olsun

iyi bayramlar.. arkadaşlar ...

bu aralar sonucun gelir ...ekim ve kasım ayına bakıyorlar...
uzun bi süreç beklemek gerekir...

haziran ya da temmuzda gelir...inşaallah...

Fox haberde engellilerin süresiz raporların yenileceği hakkında haber vardı.Yenileme yapmayanın emekli maaşları kesilecekmiş.Detayları videodan izleyebilirsiniz
[/QUOTE]

https://shgm.saglik.gov.tr/TR,9269/duyurular.html Arkadaşlar bu yazı T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık hizmetleri genel müdürlüğü duyurular sayfa 2 poliklinik ve sağlık kurulu raporları hakkında yazı.01.01.2020 tarihli itibariyle süreli sağlık kurulu raporlarının ikinci bir emre kadar geçerlidir yazıyor.Madde3--4 madde-9(rapora itiraz)inceleyin.Yazının konusu poliklinik ve sağlık kurulu raporları hakkında.Sanırım işinize yarayabilir.

MERCAN23
01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak “süreli” engelli raporu
bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edilecektir. Rapor
yenilemek amacıyla hastanelere müracaat etmemeleri sağlanacaktır.
4- 01.02.2020 tarihi dâhil bu tarihten sonra kontrol muayenesi ön görülen süreli sağlık
raporlarının yenilenmesi ikinci bir talimata kadar ertelenmiştir. Mevcut raporlar geçerli kabul
edilecektir okudum

Emniyette memurum bir süre önce kurumuma engelli emeklilik başvurusu yapmıştım kurumu aradığımda Sgk ya yazdıklarını cevap beklediklerini söylediler süreç nasıl işliyor, ne kadar sürer benim emeklilik işi tahmini olan var mı ?

@49serkan cevap için sağ ol ancak ben başvurumu 2 nisan da yapmıştım ben bayram öncesi aradığımda sgk ya sorduk cevap bekliyoruz 2 ay kadar sürebilir demişlerdi bana eğer onların dediği gibi olursa 4 ay olacak ben de senin gibi 2 ay da sonuçlanır diye biliyordum.

Arkadaşlar 2005 işe girişli %40 engelli bir kişi kaç senede emekli oluyo internette çok çeşitli bilgi var kafam karıştı net olarak bilen var mı

selamun aleykum aranızda yeniyim benimde %62 raporum var 9.12.2019.bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor yazıyor bende cimerden şikayet yazdım sağlık bakanlığa .sağlık bakanlığı .maliye.hazineye.sevketmiş.az önce baktım .başvuru istanbul il sağlık müdürlüğüne değerlendirme.sürece devam etmektedir .yazıyor .sizce .ne anlama geliyor bilen bilgi verebilirmi tşk

YUNUS YURDAKUL

20 yıl 2025 de emekliliğe hak kazanır tabi 2005 de yaşı kaçtı askerliği yaptımi bu gibi soruların cvb ina göre degisir

arkadaşlar ankara'ya gönderilen evraklar ile alakalı bilgi alabilceğimiz güncel telefon numarası var mı? eski sayfalardaki numaraları açmıyorlar?

Az önce düşürdüm bı numara Ankara vergi dairesi mis biz bakmıyoruz maliye bakıyor dedi. Ekim ayının ilk haftaları gelmeye başlamış diye bilgi verdiler

Ben de az önce İzmir Vergi Dairesi Başkanlığıyla görüştüm, Ekim ayının son günleri geliyor dedi.

Sarp teşekkür ederim bende İzmir'den gönderdim Aralık 16 da inşallah Haziran da gelir sonucu

Badi35

Benim de 4 Aralıkta gitti. Ekim sonları gelmeye başlamışsa büyük ihtimalle Kasımın ilk haftasına bakıyorlardır.

Tahmini bir ay sonra Aralık ortasına gelmiş olurlar. Daireye gelmesi ise Temmuz ortasını bulabilir.

Selam

Kardeşim merhaba, bu kötü haberi vermek istemezdim sana ama, bu işlersen iyi lötü anladığım için sana yazmak istedim. 2005 yılında sen 18 yaşındaysan şuan 33 yaşındasın demektir. İstediğin kadar sigortalı günün olsun, istediğin kadarda çalışma yılın olsun. Vergi indiriminden emekli olabilmen için 36 yaşını doldurmuş olman gerekiyor. Ben bu konuda eminim. Ama aen içini rahatlatmak için genede bir araştırmanı yap. Süresiz raporun 36 yaşına kadar geçerli. Tekrar aynı işlemlere gerek kalmayacak. Şuan aldığın raporunla 36 yaşını doldurduktan sonra, SGK ya emeklilik dilekçeni verebilirsin. Bu haberi verdiğim için gerçekten üzgünüm... YUNUS YURDAKUL

Mensione

Merhaba kardeşim öncelikle ilgilenip cevap yazdıgın için çok teşekkür ederim.Merak etme zaten hemen emekli olamayacagımı biliyorum sadece kac sene var net olarak ögrenmek istedim internette bazı yerlerde 18 yıl falan yazıyo kafam karıştı anlaşılan o ki 20 seneyi olduracagız rabbim ömür verirse bi şu vergi indirimi geldi ya inan gerisi gelir hiç takmıyorum ama inan şu vergi indirim sürecim kabir azabı gibiydi rabbim haber bekleyenlere tez zamanda hayırlı sonuç almayı nasip etsin

Bende emekli olmak için vergi indirimine başvurdum. 2001 girişliyim. 19 yıll ssk lı olmak ve 4000 küsür prim günü istiyorlar(oran 51) Geçtiğimiz mart ayında yılım doldu. Prim zaten 6300 gün. 19 şubatta başvurmuştum direk Ankara vergi dairesinden. Onaylanır onaylanmaz emekliliğe başvuracağım.

biraz evvel 0312 415 32 59 nolu telefon nosu ile görüşme sağladım kasıma yeni başlamışlar 2 aydır gelemeyen doktorda işbaşı yapmış kanser yada felçli hiç çalışamayacak durumda olanlara öncelik veriyorlarmış tabi haberleri olursa. benim başvuru tarihim 17.12.2019 bana bir birbuçuk ay sürer dedi.
bu arada çep telefonu ile aramayın normal telefon hattı üzeriden arayın resmi daire sanıp açıyorlar.

Abzeh kardeş (sıgoş) teşekkürler benimkide 16.12.2019 ankaraya gidişi bekleceğiz hakkımızda hayırlısı

Arkadaşlar selamlar.
Forumda bazı kişilerin ankaraya gönderim tarihlerini not almıştım. Kasım evrakları başlandı deniyor fakat bu arkadaşlarımız ekim gönderimli ve henüz bir olumlu dönüş yapmamışlar.

alpek6006 31 ekim 2019
Ender55 30 ekim 2019
Kenan1234k 24 ekim 2019
Nazan34 20 ekim 2019
Sevalim06 11 ekim 2019

Tarihler ankaraya gönderim tarihleridir.

Son düzenleme:
Üst Alt