Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Olumsuz demedim yani bu ardadaşlar ankaradan cevap gelip gelmediği hakkında bir yorumda bulunmamışlar. Belkide gelmiştir belki burada yazma gereği duymamışlardır bilemiyorum..

Yok genelde yazıyor sonucu gelen arkadaşlar ancak ben ank yaşıyorum ve gelir idaresi başkanlığına gittim öğrenmek için ama oradaki çalışan memurlar herkese farklı konuşuyor bana Ekim ayına bakıyoruz daha Kasım ayına gelmedik demişlerdi ve kurul toplanmıyor demişlerdi sen hangi ay başvuru yaptı isen bir önceki ayda olduklarını söylüyorlar yalan dolan yani

Doğrudur aydın44 kardeşim. Sistematik bir şekilde yürümüyor işlemler çok karışık ve bu salgın dolayısıyla işleri iyiden iyiye gevşettiler. Benimde eşimin raporunu 17 ocakta göndermiştik kurban bayramından sonra bekliyorum artık bu gidişle.

Arkadaşlar benim 25 yıl 8300 işgünüm var yaş 44 ve %43 sürekli engelli raporum var Kasım 13 te gelir idaresi başkanlığına 7 ay oldu bizler engelliyiz yav ölüncemi yararlanacagız vergi indiriminden nasıl bir düzen

aydın44
çok kötü bir döneme denk geldik malesef haziran ortasında seninki gelir diye düşünüyorum

aydın44

aynen biz hep gelsin gelsin diyoruz haklısın olumlu gelsin süresiz gelsin Amin inşallah.

aydın44

Aydın kardesim sen hayatın boyunca hep çalıştınmı benim sigorta başlangıcım 1988 senin kadar primim yok 7900 iş günüm var. Kıskandım şimdi seni

Evet çalıştım hiç ara vermeden ama sonuç ağır bir kalp krizi ve the and

aydın44

Öyle deme yaşıyosun en azından. Sen yine yürüyosundur. Ben 200metre zor yürüyorum ceylan gibi seke seke yürüyorum eş dost soruyor ne oldu bacaklarına oldu bişeler diyorum. İnsan içine cıkamaz oldum 5senedir hastalık 3senedir zorlukla ilaçla 200metre gidiyorum. Yani sen en azından gidecegin yere gidebiliyosun böyle düşün daha iyi hissedersin. Bende tekerlekli sandalyedekileri düşünüp şükrediyorum

Arkadaslar arasıra böyle dertleşelim. Daha dün psikiyatrideydim. İlaç içmekten içim dışım ilaç oldu psikiyatriye gitmişken ürolojidende randevu aldım. Bir aydır sıkıntı vardı şimdide prostad büyümesi başlamış. Yaştan dedi doktor öleyimmi dedim güldü cok bıktım cok. Dünyanın en pis hastalıklarından birine yakalanmıştım şimdide bu cıktı. Aydınnnnnnn şükredelim yinede

Ayrıca 2adet mis gibi fıtıkım var.yok yok bende. 3senedir psikolok psikiyatri geziyorum. Ama hiç bu vergi indirimini beklerken sıkıldıgım gibi sıkılmadım. Sıkıntı şimdi bu bekleme. Bütün hastalıklarımı unutup buna kitlemdim. Cok zor bir hayatım oldu. Önceden arkadaslarım arasında beni gecen yoktu. Kimse gecemedi beni. Şimdi sürünmece. Hayat böyle arkadaslar şükür yinede.

smezarci
Ben önceden şükür nedir bilmezdim. Hiç kalpten şükretmemişimdir. Ama yakından takip edildiğimi hissettim ve vardır bir sebebi dedim şimdi artık agzımdan degil kalbimden şükrediyorum. Yani dediğin cok dogru

Dün ultrasona girmek için sıra bekliyordum yan tarafta bir yazı okudum covid19 tomogrofi odası yazıyordu. Biraz tırstıktan sonra bir hasta getirdiler. Onu görünce hemen şükrettim halime. Ulan adam ölümle penceleşiyo sen şükret dedim. Cok zor cok. Hayat öyle zorki. Şükür her nefesimize. Adamlae nefes alamadıkları için ölüyolar.

1saat önce ilaç içtiğim için cenem düştü özür diliyorum bu yeni ilaç iyi geldi sanırım. Çeneme vurdu

Arkadaşlar şükretmek başka birşey birde hakkımız olanı almak yada alamamak başka birşey bak ilaç ile yaşama tutunmaya çalışıyoruz ve bunun üstüne bu günler için ödediğimiz pirimlerimiz hakkımız olanı alamadıktan sonra neyine şükredelim bizim kaderimiz bir devlet memurunun iki dudağının arasına hapsedilmiş durumda

20.EKİM.2019 tarihinde %52 engelli raporumun istanbul vergi dairesine verdim.internetten eviss’e baktığımda 31.EKİM.2019 tarihinde bakanlığa gönderildi sonuç bekleniyor görünüyor.7 ay oldu ankaradan haber yok...

1 Haziran'da tam kadroya geçiyorlar bakarsınız bı ayda 2019 un hepsini cvplarlar belli mi olur

Ben Ankaradan başvurduğumda 5 ayda gelir demişlerdi (19 şubatta başvurdum) Ankara için ayrı bir kurul olduğunu sanmıyorum.En fazla evrak onaylandığı zaman başka bir ile gitmeyeceğinden 1 hafta 10 gün önce elimize geçer.

göksel75

sa. arkadaşlar doğru 31 ekim tarihinde çorlu vd.den gebze vergi dairesine gitti dün aradım 1 ay sonrayı bulur dediler .bekliyoruz.herkesinki hayırlısıyla gelir.inşallah

Arkadaşlar beni SGK kontrole gönderdi emekliyim 2012 beri şimdi Ankara maliyeye gitti Ankara'da SGK gelen evrakın önceliği varmı bunu bilmek istiyorum

Arkadaşlar 11 ekimde gönderdiğimiz rapor eksik evrak diye geri geldi biz bütün testlerimizi yaptırdık görme alan testi seker ilac raporu ve rapora ekledik vergi dairesi sadece rapor istemiş testler hastanede kalmış eksik evrak diye görme alanı testi istiyorlar vergi dairesinin yaptığı hata bize 7 aya mal oldu yeni giren arkadaşlar üstünde durun vergi dairesi sadece rapor istiyor testleri istemiyor haberiniz olsun

Arkadaşlar 2005 Sigorta girişim. Memurum emekli sandığından. Raporumu yeni aldım ve aklım karıştı. Rapora göre 2025 yılında emekli olabileceğini öğrenince gözüm korktu açıkçası. Ben emeklilik hakkını 2025 yalında kazandıktan Sonra 5-10 yıl sonra seni emekli ediyoruz derlerse diye telaşlandım. Var mı net bilgisi olan
Bir de yüzde 46 olan raporun maaştan vergi indirimi nasıl oluyor ?

iyi akşamlar izmir katip çelebi araştırma hastahanesinden %55 engelli e-raporu aldım (uyku anpesi ve işitme) vergi indirimi başvurumu yaptım. 06.12.2019 de maliyeye gönderildi e-raporum.vergi dairesinde benden işitme test ve psg raporunu istenmedi. aldığım hastahane hakem hastahane olduğu için gerek görülmedi.Eksik evrak tan geri gelme durumu hakkında bu konuda tam bilgili arkadaşlardan yardım alabilir miyim.şayet böyle bir şey var ise ne yapmam gerekiyor?
saygılar..

cengav
vergi dairesi bizimde testlerimizi istememiş eksik evraktan geri dönüyor bugün ben ankara vergi dairesini aradım evrakınız geldi eksik evrak var dediler görme alan testi halbuki biz hepsini yaptırdık goz dr özellikle alan testini gönder yoksa maliyeden geri döner dedi biz elden almadığımız için yani hastane vergi dairesine göndermiş alan testini göndermemiş sadece raporu göndermiş duyunca şok oldum çünkü biz rapora zımbalamazdık testleri hastaneyi aradım kadın bana vergi dairesi sadece raporu istemiş testler hastanede kalmış 11 ekimden bu yana bekliyoruz 7 aydır

Arkadaşlar oyalama taktikleri bunlar sen test sonucun zaten raporda oran olarak veriliyor neyini istiyorlar süreci uzatmak amaç başka birşey degil

Hocam benim bi arkadaşta uyku apnesi için psg raporu eksik diye gönderdiler.Ben geçen haftalarda vergi dairesine gittim dilekçe verdim psg raporunuda ek evrak diye yüklediler.Sende git dilekçe ver Ankaraya ulaşsın.Yoksa işin şansa kalır.Ayrıca vergi dairesinde baskı yapmam lazım memur olma falan diyor.Ben Orşadım tamam dilekçe yaz dedi hayya kendi yazdırdı ertesi gün e devlette raporu gördüm.Dediğim gibi ısrar etmen lazım PSG yada elinde ne varsa ek dilekçe ile ber yoksa 7 ay daha beklersin.

Üst Alt