Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

kallmann35
şuan yürürlükte olan yasaya göre 2008 sonrası prim günleri için emeklilik katsayısı 30 ile çarpılıyorsa normal yaşta emekli oluncada bu katsayı değişmez 30 olur. kanunla değişmediği sürece.kanunla ilerde belki değişirse bu daha önce emeklli olmuş maaşı 30 katsayı ile çarpılmış kişileride etkilemek zorundadır.ve fark ücreti olarak ödenmek zorundadır( sosyal devlet anlayışı)
ama siz memursanız eğer emekli olmak zorunda değilsiniz.vergi indirimini kullanarak çalışmaya devam edebilirsiniz. çünkü memurlarda yüksek maaş aldıkları için emekli olmalı pek işlerine gelmiyor.ama bizim gibi asgari ücretle çalışıp emekli olunca 1500 alanlar için emekli olmak cazip oluyor. çünkü engelli demeyip suyunu sıkana kadar çalışıp 2300 alırken hiç çalışmadan 1500 almak bize cazip gelişiyor

Millete zulmediyorlar yaziklar olsun boyle idareye.milletin 2.5 ayda gelen yazilari bizim 8 ay oldu hala ses seda yok.

Ankara telefonlara bakmayınca bağlı bulunduğum vergi dairesini aradım şuan Ekim ve Kasım karışık gelmeye devam ediyor Ekim bitmedi daha dedi. Daha çok bekleriz sözde Kasım ayı geçen hafta cuma bitiyordu.

hepsi yalan söylüyor sahibi olan adamı olan emekli maaşını aldı yemeye bile başladı sözde talimat gitmişti kasım ayı en geç çarşamba gününe kadar bitecek dediler geçen hafta şimdide muhatap olan yok bi numarayı aradım o bınada kalemlerden biri çıktı kadıncağıza rica ettim sorayım orada bir arkadaşım var dedi sonra tekrar ara dedi bana bende 1 saat sonra aradım bana dediği senin dosya 22kasım tarıhlı kurulda ama çıkması sana cevabın ulaşması 1 bilemedin 1buçuk ay sürer dedi geldi çıldırma vallahi diyecek söz bulamıyorum

Arkadaşlar suç bizde surda toplanalım desem 20 çıkmaz oysa binlerce kişi var

Arkadas eyt ye takildik engelliyede takildik belli bu hukumet bizi emekli etmiyecek.benim arkasin pandemid3n once 70 gunde vergi indirim yazisi gelmisti.4 bin maas baglansa 5 ay 20 bin hic oldu.

Ocak 26'da evraklar gitti. Ekimde gelirse öpüp başıma koyacağım. İnşallah değer... :(

selam arkadaslar size bir tavsiyem var acizane bende engelliyim emekli oldum ama hala yazıları okumaya devam ediyorum sesim çıkmıyor sesiz takip ediyorum ama bilin diye bilgi vericem ben emekliyim 2019 aralık ayında oldum yani 6 yada 7 aylık emekliyim ama inanın pandemiden oncede erken olmuyordu bu işler bende tam 5 ayı geçti raporumun onaylanması sabır diliyorum herkeze yani normal sartlarda biz 5 ayı geçik bekledik siz pandemili bukadar uzaması normal sabırlı olmak gerekiyor bu işlerde sizi takıp etmeye devam ediyorum herkeze hayırlı haberler gelmesini dilerim

BAYSAL73

Engelli memurlar erken emekli olduğunda 15 yıl gibi bir sürede her yıl için yüzde 2 maaş bağlanma oranı hakettiği için yüzde 30 civarı maaş bağlanma oranı oluşuyor. Memurlarda Prime esas kazanç da düşük olduğundan emekli maaşı normal maaşa göre çok düşmüş oluyor. Oysa sgklılarda emekli maaşı taban ücret olan 1500 ün altında olamayacağı için cazip hale geliyor. Hal böyle olunca en düşük memur emekli maaşı uygulamasının 5510 sayılı kanunda da uygulanması gerekliliği ortaya çıkıyor. Memurların şartları her türlü sgklılardan daha iyi orası ayrı konu. Ben eski ile yeni uygulama arasındaki farktan bahsetmeye çalıştım. 2008 de yapılan değişiklik ile önümüze gelen bu sıkıntılar bir de REFORM adı altında yutturulmaya çalışılıyor. Yeni sistem vatandaşı erken emekli olmaya değil mümkünse daha yüksek maaş bağlanma oranı için 65 yaşına kadar çalışmaya teşvik ediyor ve bu güzel bir uygulama. Ancak engelli memurlar veya engelli olmayıp da çalışabilecek gücü enerjisi olmayanlar için sıkıntılı bir uygulama. 65 oldukça iddialı bir rakam hele de işi görece zor olanlar için. 65 yaşına gelmiş bir personelden verim beklemek de yersiz kalıyor. Sistemin neresinden bakarsak sıkıntılar var. Bu ülkede aynı işi yapan farklı statüdeki personeller arasındaki adaletsizlikleri geçtim, aynı işi yapan aynı statüdeki personeller arasında zamana bağlı özlük hakkı kayıpları oluşuyor. Ve daha da tuhafı bunlar sanki daha iyiymiş reformmuş gibi sunuluyor halka, isyanım bu yüzdendir.

bu konuda düşünlerine tamamen katılıyorum ve bunu dile getirdiğin için seni alkışlıyorum.şuan 48 yaşında olmama rağmen kendimde çalışma gücü bulamıyorum. Allah 65 yaşında emekli olacaklara yardım etsin.şu anda kademeli emeklilik sisteminden dolayı pek farkedilmeyen ama çocuklarımız farkedeceği bu sistem için millet olarak Türkiye'ye uygun bir sistem olmadığı için hep berabar haykırmamız lazım ama nerde.

Selamaleyküm arkadaşlar, bende bel, boyun fıtığı ve hafif uyku apnesi %44 olarak 14.01.2020 tarihinde gönderdim Ankara vergi dairesine. Fakat bedende tahlilleri istemediler teslim ederken. Sizinkiler benden önce gelmek üzere sanırım gelen olursa benide etiketleyip buradan yazarsa bizde bilinçlenelim. Teşekkür ediyorum, hakkımızda hayırlısı inşallah.

BAYSAL73

Türkiye'deki çalışma şartları avrupa gibi değil. Hem daha ağır hemde çalışma süresi olarak daha uzun. 65 yaş türkiye gibi bir ülke için uygun değil. Bence ideal olan 50 dir. Bende 46 yaşında olmama rağmen çalışma şartları beni çok yoruyor. 65 yaş mevzusu illaki değişecektir. Bugünün gençleri yarın olduğunda bunun farkına varacaklardır ve sistem değişmeye zorlanacaktır.

@Tarıkbülbül @Hayati çakmak @Tahir özböler @Alp78

Selamaleyküm arkadaşlar, bende bel, boyun fıtığı ve hafif uyku apnesi %44 olarak 14.01.2020 tarihinde gönderdim Ankara vergi dairesine. Fakat bedende tahlilleri istemediler teslim ederken. Sizinkiler benden önce gelmek üzere sanırım gelen olursa benide etiketleyip buradan yazarsa bizde bilinçlenelim. Teşekkür ediyorum, hakkımızda hayırlısı inşallah.

Pasamm32

kardeşim sa. vergi dairesine bizde vermedik sağlık kurulu raporu alırken hepsini sağlık kuruluna bıraktık onlar gönderiyorlar sistemden

Paşa vergi dairene git uyku apnesi için olan psg raporunu dilekçe yaZarak sisteme dahil ettir memur olmaz derse ki diyorlar sen ben müdürle görüşecem de bu rapor çok önemli vermediysen eksik evraktan döner bi 8 ay daha beklersin unutma ısrarcı ol ben öyle yaptım sonradan verdim PSG raporunu hatta elinde başka ne rapor varsa ver memur eklesin bana da dua edersin

Elinizdeki evrakları tahlil sonuclarini psg raporunu mutlaka verin eksik evrak diye geri gelir suresiz gidenler sureli geliyor sureli gidenlerde genelde suresiz geliyor neye gore bakıliyor

Arkadaşlar ben konyadan evrağı 06.12.2019 tarinde teslim ettim çarşamba günü ankara yı aradım telefonu bi bayan memur açtı evrağın akıbetini sordum ağustosun 20 şi gibi elinize ulaşır dedi

Gibden baktigimda isleminiz sonlandi yaziyor.nedemek acaba bu arkadaslar

Crazyman işleminiz sonlandı demek evraklarınız işleme alındı ankaraya gonderildi demek
gibde baska bir şey yazmıyor ne zamanki evraginiz onaylanır o zaman evis den de gorebilirsin evragını
benim evrak tam 9 ayda sonuclandı 268 gun surdu hala gibde isleminiz sonlandı yazıyor sabırlı olup sık sık ankarayı arayıp bilgi almayı deneyin

Yeni bir hafta, yeni umutlar, raporların arka arkaya cevaplanıp, herkesin mutlu olacagı, bekleyişlerin biteceği bir hafta niyaz ediyorum. İnş.

Bu gün itibariyle işten çıkış belgesini 08 kodlu çıkış ile aldım kod doğrumu acaba

Bu gün işyerinden vergi indirimi yazimi ve işyeri çıkış belgesini aldım emeklilik için yarın Sgk ya gideceğim. İşyeri çıkış belgesinde işden ayrılış nedeni olarak çıkış kodu olarak 08 kodu yani Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle yazılmış bu kod doğrumu acaba daha önce emeklilik için işyerinden çıkış belgesi alan arkadaş var ise bilgi verebilirmi veya bilgisi olan arkadaş var ise bilgi verebilirmi.

Ankara 32 59 hiçbir şekilde açmıyor. 32 94 le bu gün saat 12:00 civarı görüştüm. Bir bayan açtı. 18 kasım oldugumu söyledim. Baktı. Henüz yazılmamış gözükmüyor, ay sonuna kadar kasımlar bitecek, sonra gene arayın dedi. Hep aynı terane, hep ay sonu, beklemeye devam😩

Üst Alt