Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?
Arkadaslar merhaba sureli raporlarda emekli olanlarin kontrol muayeneleri artik Maliye Merkez Saglik kuruluna gitmicekmi acaba hastanenin verdigi rapor yeterli olucakmi @mihimiyla arkadasimiz paylasimda bulunmustu artik gitmiyce diye pandemiden dolayi yeni yonetmelik cikmis bilgisi olan arkadaslar yardimlarizi bekliyorum maaas kesilmiycek mi acaba ??https://www.google.com/amp/s/www.al...ardan-kontrol-muayenesine-sevk-edilenler/amp/ likkte var konu ile ilgili genelge anliyamadim arkadaslar
Merhaba,Ankara vergi dairesine ulaşabildiğiniz güncel telefon varmıdır.Yazan olursa sevinirim
Merhaba ben 4 ekim 2019 vermiştim ağustos 2020 da geldi Ankaradan kurul raporunu geçersiz saydılar T.dağ devlet hastenesinden istediler bu kez
tekrar çıkarıtıp gönderdim bakalım bi 8 ay daha beklemeyiz umarım mgold
Maalesef yanlış zaman yanlış hastane,o dönem de para ile rapor alan çok olmuş hatta dr lar görevinden alınıp soruşturma başlatılmış
diye duydum.Kuru yanında yaş ta yanar misali
mgold
Sizin baya gecikmiş. Benim 11 Eylül 2019 da gitti. 22 şubat 2020 sonuç geldi. Mart 2020 emekli oldum. Hatta kontrol muayenesi yaptırdım. Temmuz 2020 de gitti, neredeyse ikinci nin sonucu gelecek. alpertuncer
Emekli maaşı başvurulan ayı takip eden ayın 1 den itibaren bağlanır. Başlangıcı devam eden ayın 1 idir.
Ben 2 yıllık %60rapor aldım vergi indirimi ne gitti gelmek uzeredur sanırım Ocak 16gitti gelince emeklilik için muracat edicem Ocak 2022 rapor bitecek emekli olursam rapor bitince ne yapılacak SGK mi sevk edecek ben kendim mi yapicam sonra yine vergi indirimi mi beklicem nasıl olacak maaş kesiliyormu bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
Bu arada Nisan ayında pandemiden işten çıkardılar çalışmıyorum şuan bir sorun teşkil eder mi
Toprak Bektaş
Sgk emeklilik başvurusunu yapacaksın. Sgk emekli olunca sana bir emeklilik bilgi yazısı göndetecek. Orada kontrol şerhi olup olmadığını ve tarihini belirtecek. En az 3 ay kala sgk seni sevk edecek, eğer sevk gelmez ise 3 ay kala kendin al.
Vergi indirimi değilde kontrol sonucu bekleyeceksin. Süresi içinde kontrol onayı yetişmez ise maaş kesilir, sonra onay gelince geriye dönük ödenmeyen ayları alırsın.
Çalışmıyor olman bir sorun olmaz. Emekli olabilirsin, bundan sonra vergi indirimi gerekmeyeceği için sorun olmaz.
Benimde 15 ekim vergi dairesine ilk basvuru evraklar aralik 3 te gitti maliyeye cuma gunu aradigimda olumlu gelmis dedi memur ama 1 yillik sureli gibi bisey dedi anlamadim.ben hastaneden 2 yillik rapot almistim.1 yil sureli olursa ne yapacam suresi gecti
osmancık123
İzmir vergi dairesine git, belgeni al ve belge üzerindeki yazım tarihine bak bakalım. 15 Ekim 2020 sonrası bir tarih mi? Sonrası ise oradaki memurun gözüne sok. Dalga mı geçiyorsunuz diye sor. Son kullanım tarihi geçmiş belgemi veriyorsunuz diye sor. Bakalım ne cevap verecekler.
Abi durum ne olursa olsun, sen emekliliğe başvuru yapacaksan yap. Ssk nın alacağı karara göre hareket edersin. Zaten işlem yapmazlar ise başka yollarla hakkını ara.
serkan kardeşim tek hastalıktan %60 ve üzeri yanlış bilmiyorsam eğer bekleyerek vergi indiriminden değil de beklemeden malulen emeklilik için başvuru yapabilme şansın vardı kesin olarak bilgi sahibi olanlar yorumlayabilir